julaften 2017

Hei fine lesere! Tenk at julaften 2017 er et tilbakelagt kapittel og at enda et år snart er forbi – det har gått så fort! Jeg håper alle hadde en fin julefeiring, det hadde virkelig vi – hele familien var samlet og nissen kom på besøk – det blir ikke bedre enn det! Nå har familien fra Ålesund allerede reist sin vei. Det er alltid så stille og rart når huset har vært så fullt av liv i så mange dager, men da er det ekstra hyggelig å bla gjennom bilder fra helgen. Jeg tenkte å dele noen av dem med dere og starter på lille julaften da vi satt ut grøten til nissen. Gjett om det var en jente som løp rett ned for å se om noen hadde vært og forsynt seg da hun våknet tidlig julaften? Og gjett om skålen var tom og strømpene var fulle? 😉 

– dagen etter – 


Det har nesten blitt en tradisjon for meg å ha rød kjole på julaften og denne julen var selvfølgelig intet unntak 😉 Den kommer fra asos og som tilbehør ble det de klassiske, sorte pumpsene fra Valentino. 

Fullt kaos og fantastisk stemning rundt bordet! For en gjeng! Jeg viser dere bedre bilder av borddekkingen senere, i år synes jeg det ble ekstra fint 🙂 Det å feire jul i et nytt hus er en fantastisk følelse, spesielt i et hus som dette, som har så mye sjel. Det er nesten så jeg kan merke at det har vært mange feiringer her tidligere, stemningen er så lun og god. 

Rett etter middagen (Lars-Kristian svettet over grytene for å få ribben helt perfekt og den var så bra! Dynket i både øl og andre godsaker) så vi noen bevege seg nedi hagen og plutselig dukket nissefar opp mellom busker og kratt, med sekken over skulderen. Stor stas! Naia synes det var kjempeskummelt, men Nelia elsket at han kom og startet å stille masse spørsmål om blant annet navnene på reinsdyrene hans, og da ble nissefar mildt sagt ganske satt ut. Haha 🙂 


Da nissefar hadde dratt, åpnet jentene resten av gavene sine og fikk tid til å beundre alt det fine de hadde fått, før de var klare for å legge seg. Vi voksne ble sittende med brettspill og masse skravling til klokken ble akkurat litt for mye og det var bare så utrolig fint! Vanligvis ville vi ha blitt sittende med gaveoppakning like lenge og ikke fått like mye kvalitetstid sammen, så jeg synes en gavefri julaften for oss voksne var veldig, veldig fint på flere måter Håper dere også hadde en fin julekveld med alle dere er glad i! 

67 kommentarer

 1. Hvor kommer julsokkene fra? 🙂

 2. Nydelig bilder fra julaften ❤️ Hvor er de vakre julestrømpene fra?? Slike ønsker vi oss neste år ✨

  1. Hello Caroline and all! Happy Holidays and Godt Nytt år 2018! What a gorgeous blog. We are so honored you chose our Christmas Stockings. They look so beautiful on your fireplace.

 3. Jeanette

  haha,navnene på reinsdyrene ja! Så herlig av hun!

 4. Virker som dere hadde en fantastisk flott julefeiring, og det unner jeg deg virkelig etter et år med sikkert mye jobbing og styring med flytting osv. Dere virker så flinke til å skape en lun og god atmosfære der alle føler seg inkludert og velkommen – veldig viktig og fin egenskap!

  Ønsker deg og familien din ei herlig romjul og et godt nyttår. Stå på, du gjør en super jobb synes jeg, både med blogg, familie og venner. Gleder meg til flere inspirerende blogginnlegg (som du er så flink på) utover etterjulsvinteren 🙂

  Stor klem herfra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Hedvig 🙂

   Håper du/dere også har en fin romjul <3 Stor klem fra oss også 🙂

 5. Nydelige bilder, så ut som at dere hadde det veldig koselig! Lurer likevel på hvorfor du velger å kjøpe inn kjoler som du viser frem og/eller reklamerer for på bloggen, men ikke bruker igjen? Trodde du hadde kjøpt kjole til Nelia, og du kjøper deg enda en ny kjole i tillegg til alle du viste frem tidligere som vi ikke har sett noe mer til på tross av mange passende anledninger. Sender du klær tilbake etter å ha vist de på bloggen, eller har du så mange kjoler i skapet som du kun har brukt en gang?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Vi koste oss masse 🙂

   Nelia sin kjole var dessverre ødelagt 🙁 Så da måtte vi finne en ny :/

 6. Dear Caroline,
  Wow, I see you had wonderful Christmas! Thanks a lot for sharing!
  Wishing you a lovely Merry Christmas
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 7. Hvordan har du krøllet håret til datteren din? 🙂 det var fint 🙂
  Takk for svar

 8. Jeg lurer på om du kunne satt ord på tankene dine ang jul/barn/alkohol. Jeg ser jo at dere skåler, og lurer om du tenker ar alkohol og barn er greit sammen på julaften? Har dere en grense for hvor mye dere drikker med barn til stede?

  1. Foreldrene mine har alltid drukket vin både i helger, ferier og høytider. Jeg fikk også smake på skummet på ølen og lukte på vinen. Da jeg var 13 fikk jeg smake en slurk av hvitvinen til en venninne av mamma – smakte så dritt at jeg ikke prøvde igjen før jeg var 19. Jeg har vokst opp med voksne som drikker med måte og som drikker så lite at de ikke endrer personlighet sammen med barna.Det har gjort at jeg har en sunt og avslappet forhold til alkohol, jeg drakk ikke mer en et par øl før jeg var 18.

   Skjnner ikke alle disse spørsmålene om alkohol – om noen på bildet hadde vært alkoholikere, så hadde vel ikke Caroline lagt ut bilde av det? Hva vil du med spørsmålet?

   1. Veldig mange barn har vokst opp med foreldre eller andre i familien som drikker så mye at de blir påvirket. Ikke nødvendigvis stup fulle, og slettes ikke alkoholikere, men nok til at de små synes det er ubehagelig. Veldig, veldig mange barn gruer seg til jul, og det synes jeg ikke det er noen grunn til å bagatellisere, og jeg skulle ønske Caroline hadde et annet perspektiv på dette enn det du har – i alle fall skrevet noen ord om hvor grensene går og oppmuntret til å «holde seg i skinnet». Jeg brenner for at alle barn skal få en så god jul som mulig. Jeg tror Nelia og Naia hadde en fantastisk fin julaften, forstå meg rett, men jeg tenker på andre barn også, og hva hun fronter.. Ta feks «konatil», hun har er heeelt annet syn på dette, også pga egne erfaringer. Les gjerne, så kanskje du forstår hva jeg mener:
    https://konatil.blogg.no/1480969796_tante_som_aldri_drakk.html

   2. Kan også henvise til Supernytt (nrksuper) sin sending 15.des som også tar opp temaet på en god måte. Det handler om refleksjoner, og om å ta hensyn til de svakeste – barna.

   3. Kjære deg, Irene. Synes du det ser ut som barna til Caroline gruer seg til jul eller virker traumatisert på noen som helst måte? Skjønner spørsmålet og at det er et relevant tema, men ikke her og ikke i denne familien. God jul

 9. Ann-Cathrin

  Du har sikkert svart på det hundre ganger, men hvor har du kjøpt julestrømpene deres?
  Ønsker dere en fortsatt fredfull og deilig Jul

 10. Ser ut som dere hadde en herlig julefeiring :- ) Du var kjempe fin i rød julekjole. Gode romjulsdager.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita 😀

 11. Er det bare redigering eller er den veggen i det ene bildet utrolig ujevnt tapetsert/malt?

  1. Ja men kjære deg. Her deler Caroline eit så flott i innlegg frå julefeiringa, og så er det du vel å fokusere på om veggen er ujamnt tapetsert? Kva så om den var det? Ville det tilført nokon verdi til livet ditt dersom Caroline svarte at dei faktisk ikkje var så heldig med tapetseringa av den veggen, og at dei skulle ordne det til våren? Altså alt folk får seg til å lure på/spørre om.

 12. Kjempefint at du fronter gavefri jul, men om dere hadde hatt gaver alle sammen, hvorfor sitter dere voksne igjen etter at barna har lagt seg å åpner gaver?
  Ja, det er mye gaver. Ja, det tar laaaaang tid. Men sjarmen er da å sitte sammen, alle, inkl små barn, og åpne i fellesskap.
  Må innrømme jeg aldri har hørt om denne versjonen før- at barna får åpne alle sine først, så legger de seg, deretter åpner de voksne sine.
  Regner med alle var enige om gavefri jul, men hva synes de andre «unge» som ikke har barn selv om at kun de skulle få gaver.
  Tror faktisk jeg hadde syntes det hadde blitt litt kjedelig….(*materalistisk og flau*)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om jentene skulle vært med på å åpne alle gavene ville de vært oppe til nærmere midnatt, og det hadde aldri fungert :/

   1. Har dere vanligvis så mye gaver til de voksne, at dere bruker 4-5 timer på å åpne? Hva med å bli enige om å ikke kjøpe for mer enn 200-300kr. Da blir det omtrent en gave til hver, og det er jo uansett tanken som teller. Syns det blir litt rar prioritering med ingen gaver på julaften, og så stort forbruk ellers i året. Kunne heller gjort motsatt, som de fleste andre gjør.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det kommer helt an på hvor mange vi er, men om vi er ti voksne så tar det lang tid 🙂 Det er jo ikke akkurat sånn at vi river av papiret og hopper til neste pakke, vi tar oss heller god tid 🙂

    Jeg synes ikke det er rart i det hele tatt 🙂 Det var utrolig deilig å gjøre noe annet enn å pakke opp gaver 🙂

   3. Hva mener du egentlig med gavefri juleaften?
    Siden du skriver at «får man,gir man» det vil jo si at alle voksne fikk av dere. Også får jeg meg liksom ikke til å tro at ingen av de voksne ikke får pakker ellers, flyttes bare gaveoppakkinign til en annen dag?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vi voksne ga hverandre ikke gaver, det var kun barna som fikk og da måtte de gi noe tilbake 🙂

   5. Vi gjør det også i den rekkefølgen. Nettopp fordi barna ikke klarer å holde seg våkne til langt på kveld. 🙂

  2. Christine

   Vi har det også på samme måte. Med små barn under skolealder så pakker de opp gaver først og så legger seg før vi voksne fortsetter. Jeg og mannen min gav ikke gave til hverandre og heller ikke til søsknene våres, så var nesten ikke voksen gaver.

 13. Hvor er pysjen fra»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Våres er fra HM og jentene sine er fra Cubus 🙂

 14. Datteren din har det fineste håret jeg har sett – har du ordnet det litt ekstra til julaften? Satt på litt ekstra og krøllet det? Uansett, helt nydelig <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det er SÅ nydelig 😀 Jeg krøllet det litt til julaften, ja 🙂

 15. Og forresten, glemte spørsmål i forrige kommentar?
  Hva skjedde med julekjolene til både deg og eldste barn?
  Det var jo en helt annen du kjøpte på Alibaba. Og egentlig det samme med deg, du viste jo en del julekjoler du hadde kjøpt for en stund siden.
  Synes dog kjolen du faktisk hadde på julaften var myyyyye finere enn alle de andre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Kjolene til Nelia var dessverre av veldig dårlig kvalitet, så den var ødelagt da vi prøvde den 🙁

   1. Ane Louise

    Hvorfor svarer du ikke på spørsmålet? Lurer på det samme. Hvor ble det sv kjolene til deg?

 16. Monica S Johansen

  Hei.
  Forts riktig hod jul.
  Henger ikke helt med i alle rommene hos dere og hva dere ha gjort om igjen.
  Ny spisestue el har dere flere???
  Må innrømme st jeg likte de bå stolene med lyst mønster bedre enn disse grå…
  Hvorfor byttet dete ut de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei, her går det fort i svingene 😉 Vi var ikke fornøyd med uttrykket i to av stuene og derfor valgt å bytte ut møblene og tapetsere veggene.

 17. Det er ikke hva som ligger under juletreet som er viktig, men de som er rundt det. Dette blir viktigere og viktigere for meg. Varm og god jul hos deg så det ut som! Klem fra meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hekt enig, Torill 🙂

   Klem <3

  2. Å, det var utrolig fint sagt!
   God jul til alle <3

  3. <3 Blir glad og harmonisk når jeg ser bildene fra julefeiringen deres, det er slik det skal være med familien samlet. Skuldrene senket seg da jeg så bildene deres siden ikke alt gikk helt etter planen hos oss. God jul 🙂

 18. Har du ikke de sorte stolene lenger? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂

 19. Kristone K.U.

  Hva skjedde med julekjolen til Nelia som hun skulle ha på juleaften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den var ødelagt 🙁 Skikkelig dårlig kvalitet :/

 20. Kristone K.U.

  Den fra AliBaba mener jeg?

 21. Victoria Le

  Hvor er stolene og tallerknene fra?
  Ønsker deg en riktig god romjul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Stolene er fra Six Bond Street (sponset) og tallerkene er fra Wedgwood Sterling 🙂

 22. Tone Merethe

  Ser ut som dere har hatt en herlig jul:-) Og for noen skjønne jenter dere har:-) Feirer nå jul med mine voksne barn og tenker på alle de gode minnene vi har:-) Helt enig med deg om at tid med familien er det viktigste:-) Men wow for en flott julekjole du hadde på deg:-) Ønsker dere en fortsatt God Romjul❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Vi koste oss masse! Håper dere gjorde det samme <3

   Ønsker deg også en flott romjul 🙂

 23. Hjemmelaget surkål, har du prøvd det?
  Jeg har min bestemors oppskrift og alle som har som har smakt den har aldri gådd tilbake til kjøpe surkål eller kjøpe rødkål.

  Hodekål, kjøttkraft, karve, salt, pepper, 7%eddik, sukker.
  Kan godt oppskriften og fremgangsmåten, OM det blir kreditert en leser(hennes bestemor;) av CBE..ønsker null navn eller heder og ære, kun å dele noe som er så mye bedre enn det du kjøper, for den du kjøper er ren gift i forhold!!

 24. Hvor er den nydelig røde kjolen som Nelia har på bildet? Den var nydelig❤️

 25. Oi oi , så lekkert ! ! Men henger vel ikke helt med jeg heller, hva , hvor , når , hvorfor blir gjort,, så spennende da å kan bytte så ofte på farger, interiør og møbler! Er d intreriør og design du er utdannet i,? Så morro å følge med på ! Er dere ferdig helt nå med oppussing? Kanskje mere spennende vi får se? Hugser også at d var noe nytt som du skulle til med over nytt år, blir spennende! Kanskje noe i tv?

 26. Hei! Vil du fortelle hvor de nydelige julestrømpene er fra???

 27. Hege Teigene Dimmen

  Hei hei. Kan jeg få spørre hvor du har bestilt de fine julstrømpene med navn??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Etsy! Husker ikke navnet på selgeren, men søk på Christmas Stocking.

 28. Hvor er den nydelige julekjolen til Nelia fra? Har så veldig lyst til å kjøpe den til min lille jente til neste jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjøpte den på en butikk i Østfolhallene, Filliokus heter den 🙂 Merket er Pascal.

 29. Hvor er kjolen til Nelia fra? Den så helt nydelig ut! 🙂 Fortsatt god jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjøpte den på Østfoldhallene i en butikk som heter Filliokus 🙂

 30. Så fint dere har pyntet spiste ikke jentene middag sammen med dere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men da vi tok bildet var de «mett» og lekte på gulvet i stedet 🙂

 31. Henriette

  Ser ut som en perfekt julaften for liten og stor 🙂 Ser at noen legger igjen negativt ladede kommentarer, og jeg er imponert over hvordan du håndtere det. Du er utrolig flink med alt du gjør – heier på deg! Fortsatt god jul 🙂

 32. Hvor er enjhjørningen kjøpt henne?

  1. Caroline Berg Eriksen

   ponnistallet.se 🙂

 33. finnes ikke noe ponnistallet.se

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er med y! 🙂 Her er adressen https://ponnystallet.se/ 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *