I’m dreaming of a white Christmas

Ja! Julelandsbyen vår er ferdig! Den ble hvit tilslutt, men det endte med litt maskeringsteip og sprayboksen – noe som endte med litt maling der det ikke skal være, men det får vi fikse senere. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal dekorere rundt denne, men enn så lenge ble det granbar og julekuler, og jeg synes egentlig det ble ganske hyggelig, så det spørs om det ikke skal få stå akkurat sånn. Vi prøvde masse forskjellig i går kveld, hang opp kuler fra taket som skulle være snø og så videre, men jeg bare droppet det. Dette ble mer enn bra nok! Synes det ble en skjønn, liten landsby og ekstra glad er jeg for de små, grønne buskene mellom 🙂 Kanskje det må på plass et til! Og ja, ser dere at vi har fått speil over vinskapene (som er under landsbyen)? Det ble så fint! Romfølelsen ble enda større, gleder meg til å vise dere helheten! 

Jeg er usikker på om det er Lars-Kristian eller Nelia som er mest fornøyd med denne byen, han har i hvert fall vært en stor pådriver og kunne ikke vært mer fornøyd – haha 🙂 Jeg tror faktisk den minner ham om barndommen, jeg har i hvert fall hørt at mormor Marit hadde en slik, og da synes jeg det er ekstra koselig at den får en plass her hjemme ♥ 


I kveld ferdigstiller jeg alt som må ferdigstilles av gaver og innpakning, i morgen kveld må julefreden senke seg  Håper dere er i rute og at dere har en fredelig førjulstid! Tusen takk for at dere klikker dere innom meg ♥ 

52 kommentarer

 1. Minner litt om juleutstillingen i vinduene på Sten og Strøm i Oslo i «gamledager» – men det var jo fint da! God jul til hele familien!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo litt gammeldags 😉 God jul tilbake <3

 2. Nydelig❤️

 3. Så utrolig fint det ble.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 🙂

 4. Lurer på en ting, ser dere på Jul i Svingen på NRK? Synes språkbruket på barna der et helt forkastelig, og maken til kjefting og krangling. Det værste er at mi 5 åring tar etter dem. Synes denne serien er alt annet enn bra!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal innrømme at jeg er enig med deg :O Vi ser på det innimellom, men ikke hver dag. Er det rart barn lærer å si stygge ting eller er slemme med hverandre når barn på TV holder på sånn :O

   1. Kjempefin juleby forresten!

  2. Vi har kuttet Jul i svingen og koser oss heller med Snøfall på DVD.
   Lurer litt på hva som er tanken bak å vise så mye krangling og ufine ord… Det er jo ikke sånn at barn trenger å lære å være slemme med hverandre.

   1. Veldig enig der!!! Liker heller ikke å dele de verdiene med barna mine!!

 5. Damaris

  Do you have white cotton balls or batting? That with silver glitter on it would be pretty.

 6. Da mine var små var det ikke Jul i svingen, men jammen meg kom de stygge ordene allikevel :)) Jeg tror de uansett kommer..

  Fin landsby.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sikkert :p

  2. Jo da, det gjør nok det. Men MIN datter på 5 tar veldig etter enkelte av replikkene og barna der, det er helt tydelig å se. Vet at ord kommer uansett, selv om vi har hatt veldig lite av det med våre barn heldigvis. 8 år åringen min har selv reagert på det.

 7. Dette var jo fantastisk fint og imponerende. Flinke dere er og takk for at du deler så mye inspirerende ting med oss 🙂

 8. Så utrolig nydelig! Hvor har du fått tak i din? Forelsket meg helt i denne og håper den er å få tak i 🙂

 9. Virkelig?Ser vi på samme «Jul i svingen»?
  Skjelden har vel en barneserie på norsk tv vært bedre i og favne dagens samfunn enn denne.
  Her har vi alle «familie strukturer»,med ulik bakgrunn og oppfattes av dagligdagse situasjoner.Her er mangfold og rom for og være seg selv, toleranse og uenigheter.
  Språket er jo ikke esenen i historiene men bidrar som forsterkning for og få frem et budskap.
  Jeg jobber med barn med særskilte behov- i stor barnehage og skjelden har det vært større engasjement til ettertanke og samtale enn i denne serien.
  Ungene kjenner en Nure, Linus,Åsa,Victoria Akaja og Atif.Hipp hurra for et fargerikt fellesskap. GOD JUL

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi synes serien i seg selv er veldig fin – det er jo ikke for ingenting at den blir sendt år etter år 🙂 men språket og barnas oppførsel er til tider litt voldsomt – i hvert fall for en 4-åring.

  2. Hver vår oppfattelse. Det er en seire som fenger ungene, så absolutt, men uansett er det enklete scener jeg ikke er noe begeistret for. Jeg har jobbet i barnehage i 19 år, og ungene i skoleklubben vår har reagert på ord som drittunger o.l. Men mulig vi har forskjellig oppfattelse av serien, og det er greit det!

 10. Lissconnie Paixao

  Så utrolig vakkert❤️Dette kommer barna til å huske, og ønske å ta frem hvert år❤️Riktig God Jul til fine familien⛄️

 11. Så fint! Har folk i omgangskretsen som lager noe lignende. Der har de lagt hvit velourstoff (bulket) i bunn (på bordet) og så satt alt av landsby, grann og annet tilbehør oppå. Det gir en fantastisk fin effekt, og ser jo ut som et snødekket landskap. Vatt i lange baner har samme snø-effekt. 😀

 12. Så fint det ble! Min mor har også en julelandsby, og som underlag bruker hun vatt/bomull som skal forestille snø Ønsker deg og din fine familie en god jul❤️

 13. Så utrolig fint det ble tilslutt! Jeg elsker å klikke innom å se alle de vakre juledekorasjonene dine <3 Her har jeg nettopp gjort unna den 6. og siste eksamen før jul, så nå skal jeg senke skuldrene og nyte juleferien med guttene mine. Med fullt studie og en på 7 mnd og en på 2,5 så blir det ikke bakt 7 sorter eller vasket i alle kriker og kroker, men det blir vel jul allikevel 😉 Ha en fortsatt fin dag. Gleder meg til neste innlegg med juleinspirasjon 😀

 14. Nydelige hus, men hadde selv beholdt originalfargene. Synes det ser litt rotete ut. Og kjedelig at alt er hvitt.

 15. Kjersti

  Så fint det ble!
  Har gledet meg til å se hvordan denne skulle bli ferdig.
  Super flinke har dere blitt. Så på din snap at Nelia også har hjulpet til! 🙂

  Nyt de siste dagene fram mot jul! <3

 16. Hva med litt snø på trærne også?! 😀

 17. Nydelig.. La det stå som det er 🙂 Trur jeg vill prøve sånn landsby, til neste år.. Super idee 🙂 ha en fin kveld

 18. Charlotte

  Så fint det ble 🙂

 19. Det ble fint!!! Hva med en hvit duk på bordet for å skape en helhet…..

 20. Her i huset er det absolutt INTET som har senket seg . . . haha.
  Nå har jeg tatt meg et glass rødvin for å gjøre et forsøke på
  å hente ned skuldrene mine, som befinner seg helt oppe ved taklista 🙂 Så fin den vinterlandsbyen ble <3
  Nå har jeg klikket meg inn minst hundre ganger om dagen – i håp om å se hvordan du har pyntet til jul, men neida! Her må jeg finne ut av alt selv, atter igjen!!!! Neida, kjære Caroline <3 Jeg lengter bare så innmari for å se det ferdigpyntede huset, men jeg skjønner at du venter. Den som venter (og det er meg) på noe fint, venter ikke forgjeves, så . . . Ha en strålende kveld videre 🙂

 21. Veldig koselig, men synes det ble litt rart med plantene som blir litt for store med pottene. Ville heller hatt ett hvitt vattunderlag, som klippes litt ugjevnt for naturlig snø, og plassert husene tettere:) Julekulene er en litt annen stil, så de ville jeg også droppet.

  Men kommer til å bli veldig koselig å ta frem denne byen hvert år, samt supplere med passende gjenstander:)

 22. Marianne

  Har gledet meg så til å se landsbyen ferdig ❤️ Så fin den ble… helt nydelig!! tror jeg må herme litt neste år, og male vår egen, slik vi vil ha den….

 23. Mitt tips, som jeg ikke tror du hører på, er at «trærne» i krukker må stå litt tilfeldig og ikke sånn på geledd.
  Tror det blir mykere og får en finere helhet.

 24. Ikke pent.

  1. Kaia; det der var vel ingen hyggelig kommentar? Hva ønsker du å oppnå ved å si dette…??
   Synes landsbyen var nydelig jeg:)

 25. Hei! Da ble det samme sengetøy som det du kjøpte altså. Du lurte meg ut på handel du :D! Fin landsby 🙂 Men, jeg ser ikke speilene du nevner på bildene, er jeg blind? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Så bra 😉 Håper du blir fornøyd!

   Speilet dekker hele veggen bak julelandsbyen 🙂

 26. Så fint det ble, kjempe fint med vintergrønt til det hvite 🙂 Lekkert!

 27. Utrolig koselig! Mens jeg husker: hvor har du kjøpt de fløyelsputetrekkene dere hadde på putene i senga deres for en stund tilbake? De var så fine 🙂

 28. Kristine

  Dere har gjort en kjempe jobb her, men syns faktisk at det ble litt for hvitt, skulle kanskje beholdt det originale eller fått litt mer farger på seg? 🙂 trærne var også litt for dominerende, kanskje ta bort noen å sette dem litt mer tilfeldig? Men, smak og behag:) skal ikke stå på innsatsen i hvertfall! Ønsker dere alle en god jul <3

 29. Dette var forferdelig! Hadde jeg vært produsent av disse husene og figurene hadde jeg begynt å gråte. Tenk å ødelegge noe andre har laget på den måten. Det er ikke en gang gjort pent. Denne kommentaren godkjenner du vel ikke siden du ikke tåler kritikk i det hele tatt. god jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så dumt at du ikke likte det :/ Jeg er helt sikker på at hvis du forsøker så klarer du å presentere kritikken din på en hyggelig måte meste gang 🙂

   God Jul!

   1. Ha ha, bra svar! Kjempefint ble det!

  2. Jeg synes du er nokså forferdelig jeg, som sier slike ting til andre. Tviler på at meningen din er særlig viktig for noen andre.

   Ha en god jul, og prøv å spre litt mindre eder og galle, så skal du se du får det bedre med deg selv du og

  3. Hahaha! God jul til deg også, Malin. Må 2018 bli året du lærer deg folkeskikk og medmenneskelighet.

 30. Et tips fra meg er å spraye hele huset hvitt og heller male de fargede detaljene etterpå. Med små koster går det fint. God jul

 31. Dette falt ikke i smak her hos meg. Syns ikke det ble fint og dere ødela de valre fargene fra produsenten . Har vært en tur til Hageland og sett-hos dem så var det helt nydelig .
  Det er min mening på samme måte som «dette var fint» -kommentarer , som på lik linje fortjener en plass på bloggen din . Husk at ikke alle trenger å like alle samme tingen som du/dere, folk har rett på å være uenige . Hilsen Maria

 32. Uff ja produsenten, som antakelig holder til i Østen en plass, sitter nok å gråter når de leser dette Jøye meg, jeg tenker at det søren meg ikke er rart det er så krig her i verden, når mennesker synes det er helt ok og være mot andre på en sånn måte, jeg klarer ikke å forstå behovet for å være frekk mot andre som f.eks Malin er i denne kommentaren her. Når ting ikke angår seg selv engang, likevel må enkelte spy ut sånt gørr

 33. Så dumt at dere som ikke er fornøyd med «Jul i svingen» ikke har funnet serien «Emblas saga/jul» på nrk netttv. 24 episoder, som både jeg, mannen og jentene våres på 3 og 6 år elsket!!! Handler om lille Embla som vil finne nissens rike. Kan trygt anbefales. Neste gang det går en kalender på tv, så sjekk om der ligger noe alternativ på nrk netttv i steden. Jenta vår på 3 år, synest av «Jul i svingen» var for skummelt da dramatikken i episodene oppsto. Så hun ble redd. Da fant vi noe annet som passet for begge i steden. Korte episoder (13 minutter) så kan trygt anbefales å kose dere med i romjula også. Ikke for sent å se.

 34. Hvor er speilet?? Ser det ikke overhodet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det dekker hele veggen 🙂

 35. Elisabeth HS

  Det ble helt nydelig❤️❤️ Og så fint med speilegg bak
  Er det mulig å få vite hvor du har kjøpt husene?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *