den beste teriyakisausen lager du selv

Nå skal ikke jeg oppfordre deg til å være utradisjonell i julen, men teriyakisaus til ribbe er seriøst noe av det beste jeg har smakt! Det fikk jeg servert på Südøst Asian Crossover en gang for et par år siden, og jeg har aldri glemt det. Jeg har enda tilgode å lage det selv, men kanskje det blir perfekt restemat 1. juledag? Jeg har i hvert fall verdens enkleste og beste oppskrift på teriyakisaus, og den får du her! I dag serverte jeg den som topping på laks og i bunnen hadde jeg ovnsbakte grønnsaker som paprika, tomat og hvitløk. Skikkelig nammis og veldig fort gjort i en hektisk hverdag 🙂 


til 4 personer trenger du 

♥ ca. 1 dl. soyasaus ♥ 5 ss. vann ♥ ca. 1 dl. akasiehonning ♥ 1.5 ss. riseddik ♥ 3 fedd hvitløk ♥ 1-2 ts. frisk ingefær ♥ 1 ss. sesamolje ♥ 2.5 ss. maisennamel ♥ 3 røde paprika ♥ cherrytomater ♥ 1 hvitløk ♥ olivenolje ♥ salt + pepper ♥ laksefilet x 4 

Sett ovnen på 200 grader. Del paprikaen i strimler, cherrytomater i to, skrell en hel hvitløk og bruk alle feddene. Ha alt i en ildfast form, og hell godt med olje over pluss litt salt og pepper. Sett formen inn i ovnen og la den stå i ca. 30-40 minutter. Rør underveis. Det er ferdig når paprikaen er myk. Sett den ut slik at det blir plass til en ny ildfast form med laksefiletene. 

Nå kan du lage sausen. Mål opp alle ingrediensene og bland sammen soyasaus, 3 ss. vann, akasiehonning, riseddik og sesamolje. Finhakk hvitløksfeddene og bland inn disse. Hell blandingen over i en kjele og la det koke opp på medium til sterk varme mens du rører. Bland ut maisennamel i 2 ss. vann, jeg bruker alltid en liten eske med lokk når jeg skal lage jevning – rister den bare alt jeg kan og slik unngår jeg alltid klumper! Sett varmen ned til svak og hell jevningen over sausen i kjelen. Visp hele tiden og sett deretter sausen av pannen. 

Finn frem en ildfast form og topp filetene med teriyakisausen. Sett formen inn i ovnen i ca. 15 minutter. Server med grønnsakene i bunnen og laksefileten på toppen – gjerne med litt ekstra saus på siden om noen vil ha det. Mmm! 

10 kommentarer

 1. Prøv å steke laksen på lavere temperatur. Det hvite er eggehvite stoff som skilles ut ved for høy temperatur. Det kan bety at den er tørr.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den ble faktisk veldig bra, men jeg stekte den litt lenger og på litt høyere varme enn hva vi vanligvis gjør 🙂

 2. Hei! Med den type laks er det veldig godt med ovnsstekte søtpoteter. Del de i skiver m litt olje og maldonsalt. God jul!

 3. Nam, det hørtes sååå godt ut! Må prøves:)

 4. At teriyakisaus er godt til ribbe kan jeg godt forestille meg, men aldri tenkt på. Tusen takk for tipset. Det er jo perfekt i januar da vi spiser rester av juleribben fra frysen. Det skal jeg huske på når den tid kommer.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 5. Deilig! 🙂 Min mor disker alltid opp med «Asiatisk ribbe» i romjula. Som regel er det ribberester med hjemmelaget sursøt saus, men skal foreslå teriyaki i år! Det er så godt å ha litt variasjon når ribbe har vært på menyen over lengre tid. Hehe.

 6. Tone Merethe

  Dette så snadder ut:-) må prøves:-) ønsker deg og alle dine en riktig god jul:-) har alltid vært glad i julen, men i år har du gitt meg ekstra julestemning:-) klem❤️

 7. Jannicke

  Hvilken laks syns du er best? Fersk eller fryst? Kom gjerne med tips

  Nam dette skal testes.. ser virkelig godt ut Kan du dele noen wok sauser på oppskrift en av ukene? Hadde blitt veldig glad da.

 8. I’m not quite sure what the white sauce on top is? Maybe it got lost in translation to English.

 9. hei. lurte på hvor det sorte bestikket er ifra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *