en voksen kopp kakao

Altså! Nå blir det mye sjokoladeprat på bloggen, men julen er jo virkelig tiden for å kose seg skikkelig! Som vi sier: det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår, men mellom nyttår og jul som teller 🙂 Det lever jeg etter! Balanse er så viktig og hvis vi ikke skal kose oss med god samvittighet i julen, er det jo bare kjedelig. Pepperkaker med blåmuggost, gløgg og en varm kopp med sjokolade er det lite som kan slå – det troner uten tvil på min liste over favorittjulegodbiter 😉 

La oss snakke litt om kakao! Jeg liker varianten som du kan ha med deg på ski- eller skøytetur, rett i koppen, kjapt, enkelt og greit. Men en skikkelig voksen kopp med kakao er det lite som kan slå, og da snakker jeg ikke nødvendigvis om størrelsen på koppen, men på innholdet! Kremet, fyldig kakao med et lite hint av Baileys, har du smakt det før? Det er den perfekte koppen med kos nå i juletiden og også skikkelig populært å servere gjester etter en lang tur ute i kulden 🙂 Her kommer oppskriften! 


til 4 personer trenger du 

♥ 150 gram mørk kokesjokolade ♥ 1 liter melk ♥ baileys ♥ kremfløte ♥ topping som minimarshmallows og sjokoladesaus ♥ gjerne en peppermyntestang også 

Del sjokoladen i biter og smelt den i en kjele. Hell over melken og varm den sakte opp til kokepunktet under omrøring. Fyll en og en kopp ca. halvfull med kakao og ha 5 cl. baileys i hver kopp. Pisk krem av kremfløte og ha en god porsjon over hver kopp, før du topper med minimarshmallows og sjokoladesaus. Mmm! Skikkelig deilig voksenkos 🙂 

40 kommentarer

 1. Kathrin

  Nam nam. Dette skal jeg prøve

 2. Dear Caroline,
  This is really a sweet idea! Thanks a lot for sharing.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Den Baileysflaska, blir ikke det å reklamere for alkoholholdig drikke? Det er vel ikke lov, sånn egentlig….. Men så veldig godt ut da 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Redaksjonell omtale av alkohol er lov 🙂

 4. Nammis, det så magisk ut! Du burde prøve med havremelk eller soyamelk også, det er faktisk enda diggere 😀 God Jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 5. Kanskje litt vel mektig for min smak. Men den ser jo god ut 🙂

 6. Halaisen. 50 cl i hver kopp, det får man si. Men morro kan det bli.
  Herlig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 7. Det var virkelig en herlig flott kopp toppet med masse godsaker 🙂

 8. Kjersti

  Det ser helt nydelig ut.
  Har en flaske baileys i kjøleskapet, så dette skal jeg få prøvd så fort som mulig. Det finnes ikke noe bedre enn Baileys for min del i hvert fall!
  Takk for tips fine du <3

 9. Den så virkelig god ut. Klart en må kose seg i Jula. God Jul til deg og dine

 10. Deilig.

 11. Er kanelstangen til pynt, eller er det en del av oppskriften også?

 12. En voksen dose med Baileys da…. 50cl = 5 dl….. 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Er bare jul en gang i året 😉

 13. Ser deilig ut! Denne julen er jeg høygravid, så jeg får stå over baileysen Men har du lov til å legge ut bilder av det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen problemer med å legge ut bilder så lenge det ikke er i forbindelse med reklame 🙂

 14. Ser digg ut, men 50cl baileys? altså 5 dl? Du mener kanskje 5cl? Ikke ment vondt altså, bare stusset litt på mengden alkohol

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det var litt mye, ja :p

 15. Hei! På snapchatten din i dag viste du at du var på vei til en lysfest (?)… uansett, jakken du hadde på deg så veldig stilig ut, hvor er den fra?

 16. Kristin

  Hei, fint innlegg. Alkoholreklame eller redaksjonelt innhold om anbefaling av alkohol; min personlige mening er at denne kunne du spart innlegget for. Kunne heller lagt det inn mellom linjene at en dæsj med voksensjokoladedrikk gjør seg godt i denne drikken. Men bilde av flasken synes jeg ikke gjør seg; hverken som forbilde eller generelt. (Men skjønner at det er godt i kakaoen og at jeg nå sikkert får lillefingeren for å være petimeter 🙂 ) Men dette er bare min personlige mening – ser mange setter pris på alkohol anbefalingen også.

 17. Barnehagelæreren

  Å jeg elsker voksen kakao prøv med litt brunt sukker for å ta bitterheten av den mørkekokesjokoladen og bytt ut Baileys med brun rom.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 😀 Det er notert!

 18. Merethe

  Kjære Caroline. Først må jeg bare si at dette så digg ut. Selv venter jeg vårt første barn i disse dager, så får styre unna alkoholen :p
  Så, til det andre. Jeg har lest litt i kommentarfeltet ditt i det siste, og kjæretid for en negativ stemning folk er villig til å lage: tenk å bruke kvelder på å male, er det lov med alkohol på bildene, du vifta med melkesjokolade i 1800-og-sko-mangel, burde ikke det vært merka siden du reklamerer for det nå, jeg synes jeg kunne skimte et grantre ut av vinduet på et av bildene dine, burde ikke innlegget vært merket med reklame for grantrær?(ikke for å overdrive altså:p). Poenget mitt er: jeg er innom blogge din hver dag, jeg blir inspirert, jeg blir av og til provosert, men jeg koser meg for det meste. Jeg legger ikke engang merke til om det står reklame øverst i innlegget. Så jeg blir imponert over deg for at du greier å fortsette og spre den gode (jule)stemninga, til tross for alt det negative som kommer uansett hva du gjør. Applaus til deg, jeg bøyer meg i hatten 😉 Riktig god jul til deg og dine. Klem <3 phjuu

 19. cup brand

  1. Caroline Berg Eriksen

   It is from Kremmerhuset 🙂

 20. OMG!! Sikle sier jeg bare, men bra du koser deg- viktig, viktig, viktig! God jul 🙂

  https://shoecarrie.com/2017/12/19/hektisk-helg/

 21. Elisabeth h

  Vet du at Baileys har en variant med kaffesmak? DEN er digg. Både i kaffe og i varm sjokolade…eller over iskrem….nam!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ooo! Takk for tips 😀 #julegavetipstilcaroline :p

 22. Nam! Det der må nok prøves i løpet av jula!:-)
  Hva kjøper dere til jentene i julegave?:-D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg fortelle snaaart 😀 Gleder meg sånn til julaften!

 23. Prøv kakao med rom? Så godt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det fikk jeg på tivoli før jul en gang i København faktisk 😀 Kjempegodt!

 24. Åhhh nammm dette så aldeles nydelig ut og må absolutt prøves!:)For en Fantastisk blogg,du er utrolig dyktig i det du gjør!!!!:)Tusen takk for masse flott inspirasjon og ønsker deg en superfin dag!:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Gro! Det blir jeg utrolig glad for å høre 😀

   Klem til deg!

 25. Kan denne kakaoen lages uten baileys?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selvfølgelig 🙂 Da blir det helt vanlig kakao 🙂

 26. OMG 🙂 nam.. det er så lov nå i juletiden med sånn kos..
  Og koppen din har jeg sikla etter lenge nå, så den ble med hjem i går haha 🙂

 27. Denne så helt nydelig ut, tusen takk for bra tips! Den skal lages 1. juledag til meg og min kjære! Ha en strålende jul til deg og hele familien din <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *