bygg et sjokoladehus på juleverkstedet i år

Advertisement

reklame: freia 

Se på dette skjønne, lille huset da – dekket av deilig melkesjokolade fra tak til sokkel! Dette ER nemlig laget av kun melkesjokolade fra Freia og faktisk var det ikke så vanskelig som det kanskje ser ut til! Alt du trenger er sjokoladeplater, smeltet sjokolade og en skarp kniv, så kommer du helt i mål! Pluss litt pynt da, det er alltid en bonus 🙂 


du trenger 

♥  5 x Freia Melkesjokolade ♥ 1 x pose med Non Stop ♥ 1 eske med Freia Melkehjerter ♥ melis ♥ gelatin ♥ liten kniv 


slik gjør du 

Legg sjokoladeplaten i mikroen i ca. 10 sekunder på full effekt, har du ikke mikro kan du bruke stekeovn på 120 grader og la den ligge i 20 sekunder. Skjær bort en rad på kortsiden og lag deretter vinduer slik som på bildet under. Trykk veldig forsiktig på baksiden for å vippe dem ut 🙂 Gjør det samme med husvegg nummer 2. 

Platen som skal bli kortsidene på huset må også en liten runde inn i varmen før du kan jobbe med den 🙂 Deretter gjør du slik som dette. Husk å ikke smelte døren, den kan være fin å bruke! Alt det andre som er til overs kan du smelte over vannbad – det fungerer som lim 🙂 

De fineste vinduene får du selvfølgelig ved å klippe til gelatinplater som du fester med smeltet sjokolade på innsiden. Ikke bruk melis som jeg prøvde på først – da blir rutene buklete og ikke så pene 😉 

Så er det bare å montere hele herligheten med smeltet sjokolade, og hele 2 plater skal bli til tak. Sett alt i kjøleskapet mellom slagene, slik at det stivner skikkelig. Da gjenstår det koseligste med hele aktiviteten – pyntingen 🙂 

Denne gangen laget jeg også melisen på en veldig fin måte som gjorde den både enklere å jobbe med og akkurat passe i konsistensen. Bland sammen 5 dl. melis med 1 eggehvite og noen dråper med sitronsaft – pass på med sitronsaften, du vet hvor fort melis blir rennende – 1 dråpe for mye kan være katastrofalt! Haha 🙂 Prøv deg frem med sitrondråpene, melisen blir skikkelig fin! Bruk gjerne en brødpose som du klipper et liiite hull i for å påføre melisen. De ferdigkjøpte sprøyteposene er også veldig kjekke 🙂

Jeg valgte å pynte mitt med røde Non Stop og hvit glasur. På utsiden laget jeg en liten haug med snøballer, som også er sjokolade fra Freia 🙂 Nå har vi to hus å knuse på nyttårsaften – pepperkakehus og sjokoladehus! Lurer på om dette må bli en ny tradisjon, jeg er bare spent på hvor lenge det får stå 😉 

27 kommentarer

 1. Kathrin

  Må prøves. Men spørs hvor lenge det får stå

 2. Sunniva

  Hva brukes hjertene til?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Pipe 🙂

 3. Ser alle skriver man trenger melkehjerter, men ser aldri noen bruke dem?

  1. Liv-Hanne

   Det er sikkert de man spiser mens man holder på sånn at det ikke skal. bli for lite sjokolade til selve huset…. 😉

   1. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Ja, man spiser en del underveis 😉

    De brukes til å lage pipe 🙂

 4. Martine

  Hvorfor trenger man melkehjerter? Står ikke noe sted at du har brukt det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Pipe 🙂

  2. Martine

   Hvordan lagde du pipa?

 5. Kva var melkehjertene til?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Pipe 🙂

 6. Jeg følger deg på snapchat. Det er ikke mange dager siden du la ut en snap hvor du viftet med en Freia melksjokoladeplate. Er det ikke reklame FØR du har postet innlegget? Visste du ikke om samarbeidet før den tid?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Det er ikke første gang jeg snapper melkesjokolade fra Freia. Den sjokoladen hadde jeg kjøpt selv og jeg snapper jo relativt ofte at jeg tar meg en knakk til kaffekoppen 😉 Det er altså ikke reklame at jeg kjøper sjokolade selv og spiser den. Men det er klart at jo tettere opp mot et reklameinnlegg, jo bedre er det om jeg merker det, selv om det ikke er reklame.

   1. Ok! Var ikke meningen å virke pirkete altså, bare lurte.
    Takk for svar 🙂

 7. Du er forresten semifinalist til Vixen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Wuhu 🙂 Det er veldig gøy!

 8. Så mange koselige jule-innlegg i det siste 😀 Selv reklame-innlegg blir hakket mer morsomt å lese når det er jul, haha 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Koselig at du liker det <3

 9. Odontolog

  Så fint. 🙂 har lest igjennom bloggen din i dag etter noen dager. Et tips til deg Caroline. Ikke svar de negative kommentarene. Du gir dem bare mer oppmerksomhet ved å svare dem. Bare ikke bry deg.
  Skjønner at du føler for å gjøre det og det kan bli vanskelig. Ser at du og en Bente hadde en samtale. Men du må ikke gi henne ett sekunds oppmerksomhet. De har bestemt seg for å være negative og ikke forstå dine forklaringer. Så helt bortkastet og gi dem tid. De er bare kjempe sjalu.
  Du er en stor inspirasjon til mange. De fleste her er kjempe glad i deg
  Vær mer aktiv på snap

  1. Nå skrev jo denne Bente en god del positive ting også. Merkelig at ingen la merke til dem. Forutinntatt much?

 10. Jeanette

  Er hjertene bare reklame? De brukes jo ikke så vidt jeg kan se

  1. Caroline Berg Eriksen

   De skal brukes til å lage pipe 🙂 Se på Freia sine nettsider.

 11. Hvor holdbart er egentlig dette huset? Det bør nok spises relativt kjapt, eller? 😉

  Over til noe helt annet: Kommer du til å ha noen innsamlingsaksjon i år?

 12. Men pipa på ditt hus er ikke hjerter? Hvorfor er de med i ditt innlegg da?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, pipen på mitt hus er laget av hjertene 🙂

   1. Kan du ikke forklare hvordan du har brukt de, da? Jeg skjønner ikke :/

 13. Gøy med ny « hus variant» Ble skikkelig fint! Skjønner at dette blir vanskelig å la stå urørt frem til nyttårsaften 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *