den første turen på skøyter

Vi har hatt det så fint i dag! Vi har vært på Sarpsborg Stadion sammen med mamma og pappa, og Nelia har hatt sin aller første tur på skøytene som hun fikk i bursdagsgave fra dem. Jeg må bare si at jeg er så imponert over barns viljestyrken! De gir seg jo ikke før de får det til, i hvert fall ikke hun her 😉 Jeg husker så godt min egen erfaring fra skøyteisen, jeg bare kastet meg ut i det jeg også, og det gikk så fint! Jeg hadde mine første skøyteturer på Tunevannet, og vi hadde alltid med boller og kakao, så det var med i sekken i dag også – bortsett fra at bollene var erstattet med pepperkaker. Det er jo jul!

Elise og jeg var ofte akkurat her da vi var yngre, det var alltid gøy, men i maks to timer. Først ble fingrene frosne, men de kunne jo holdes i sjakk med varm kakao! Det var verre da det ble tærne sin tur, og da vi endelig kom inn og fikk stukket føttene foran varmeovnen, stakk og prikket det skikkelig da de endelig begynte å bli litt varme igjen. Kanskje rart at akkurat sånne minner kan være så fine, men det var liksom en del av sjarmen og det gjorde meg aldri noe 🙂  

I dag startet vi den første turen på glattisen med en bruskasse, ettersom det tross alt er det Karsten og Petra bruker når de skal stå på skøyter, men den kassen var bare i veien! Så da var det mye bedre å teste uten, og det gikk så fint! Neste gang skal jeg få meg skøyter også, mine rosa gamle danseskøyter med pels har blitt altfor små – kanskje like greit 😉 Det er så gøy om alle kan stå sammen! Kanskje ikke Naia riktig ennå, hun stortrives med akebrettet enn så lenge 😉 


Håper deres søndag har vært fin ♥ 

15 kommentarer

 1. Ragnhild

  Så gøy. 🙂

 2. Oi, så morsomt at dette innlegget skulle komme akkurat nå! I dag er nemlig første gang på 12 (!!) år at jeg fikk på meg skøytene :O Haha! Bloggen din bringer forresten ekstremt med julestemning om dagen <3 Elsker det!

 3. Jannicke

  Kor er skøytene hennes kjøpt? Kass merke er kjeledressen
  Var så flott farge
  Du er så flink og sette sammen klær

 4. Elisabeth h

  Vi hadde et lite, sandete område rett nedenfor der jeg vokste opp. Om sommeren spilte vi fotball der, og om vinteren spylte vaktmesteren eller en av pappaene med vann, slik at det ble en liten isbane. På dagtid dominerte «gutta» med hockey,men vi andre fikk allernådigst ga en liten flik for oss selv. Det ble satt opp en kraftig lyspære, rene flomlyset i våre øyne, og lykken min var fullkommen når jeg før sengetid, hvis banen var tom, fikk lov å gå ut og stå litt på skøyter helt alene under lampen! Følte meg som verdens beste isdanser, piruetter og hopp,med musikk i hodet, forestilte meg publikum rundt isen…åååå, barndomslykke! Eeeelsket å stå på skøyter, gå på skøyter, danse på skøyter! Frøs alltid tærne til is, lå på gulvet i stuen med tærne inntil panelovnen, det stakk og brant, helt riktig, Caroline! Men verdt det. Så kos å se at dere er på isen sammen!

 5. Herlighet så hyggelig:) Ante ikke at de hadde skøyter til så små barn. Dette skal jeg fikse til min lille til neste år <3 Ha en deilig dag!

 6. Magiske bilder! <3
  Ønsker deg og familien en gledelig jul, Caroline!

 7. Bestill Powerslide-skøyter på Skatepro, så kan Naia være med. De har doble skinner og funker knall for de minste. Vi brukte dem på minsten fra før han fylte to. De spennes på vanlige vintersko, og reguleres etter som barnet vokser 🙂

 8. I love skating but I think our little one (nearly 4) is to small for it?
  Not small, he is 110 cm but I cannot imagine that he will do it well….?

 9. Skøyter hører vinteren til <3 Er oppvokst med en liten dam rett ved hagen. I tradisjon tro har jenta mi på 2 år hatt sin første tur med skøyter i år, og det blir nok mange turer i løpet av sesongen. Så gøy å lese bloggen din om dagen forresten <3 Stor inspirasjon.

 10. Så koselig! Det var som om du beskrev mine egne barndomsminner fra skøytebanen. Min lille gutt blir snart to, men venter en til neste sommer. Gleder meg til de er store nok til skøyter<3 takk for all inspirasjon igjennom desember:)

 11. Så koselig meg skøyter. Og ja, jeg stemmer for at alle får seg skøyter, det var utrolig gøy hos oss etterhvert som minstemann mestret mer og mer 🙂
  God jul, Caroline!

 12. Likte dette vunterantrekket ditt:) Lurer på hvor buksen, skoene, genser og luen er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 🙂 Buksen er fra bergans, genseren fra barfota og luen fra h&m 🙂

 13. Hvilken linse er disse bildene tatt med og byttet dere underveis? Har du noen tips til hvilken linse/objektiv man bør gå for hvis man skal kjøpe en til å ta portrettbilder med? 🙂 Tenker da særlig på den dybdeskarphetseffekten dere bruker mye, hvor det som er bak og ofte det som er foran blir uskarpt. Fra før har datteren min en 55-105 tror jeg, som hun bruker til landskap. Vil gjerne kjøpe en for portrettbilder og lignende uten å bruke mange tusen. Blir ufattelig takknemlig for tips for nå har jeg ikke mye tid igjen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er tatt med Canon 24 – 70mm f2,8 🙂

   55 – 105 mm er vel mer et portrettobjektiv enn et landskapsobjektiv. Objektiver til landskap har som regel brennvidde under 35mm, mens de fleste anser vel 85mm som ideelt for portretter 🙂

   Jeg har ikke noen gode forslag, men skal du ha den uskarpe effekten må du ha et objektiv med stor blenderåpning, f.eks 2,8 eller lavere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *