du er gjerrig

Før jeg kommer skikkelig i gang med dette innlegget, vil jeg bare skrive at jeg setter så utrolig stor pris på dere fantastiske mennesker som leser bloggen min dag ut og dag inn. For meg er de gode leserne dere som på jevnlig basis besøker bloggen min, dere som kommenterer med fine og oppmuntrende ord og dere som kommer med konstruktiv kritikk for å hjelpe meg å forbedre den – både positiv og negativ.  Til dere andre som på jevnlig basis leser bloggen min, utelukkende for å lete etter feil, dere setter jeg på ingen måte pris på, og jeg tror det også gjelder for de andre som leser bloggen min og som ønsker en positiv opplevelse av den. Jeg foreslår at de av dere som besøker denne bloggen kun for å lete etter feil, slutter å lese den og heller finner andre verdier i livet enn å konsekvent forsøke å rive andre mennesker ned. Nå vinkler jeg dette avsnittet slik at det handler om meg, men dette kan overføres til alle andre. 

De siste dagene har jeg befunnet meg i den absurde situasjonen hvor jeg faktisk har måttet forsvare hvorfor jeg er så smålig at jeg kun ga 48 000,- til Redd Barna sitt arbeid i Syria i desember 2016. I tillegg er det noen som har tatt samme sak, vridd og vendt litt på det, og satt ut et rykte om at jeg startet en innsamling blant mine lesere hvor jeg samlet inn 725 000,-, for så å beholde 80 prosent av dette selv og kun ga bort 20 prosent til Redd Barna.

Før jeg skriver hva jeg synes om dette, kan jeg legge frem sannheten slik at ingen går rundt og tror at det er hold i ryktet. I fjor arrangerte vi adventskalender hvor vi solgte x antall luker til annonsører. Annonsørene betalte altså for reklameplass på bloggen, i tillegg til at de stod for premiene. Denne adventskalenderen kom på toppen av all annen jobb, og for å produsere materialet til den jobbet vi kvelds- og nattestid i flere dager i strekk. Det var vel 4-5 dager med kun 2-3 timer søvn, i tillegg til at vi gjorde huset klart til flytting, forberedte jul og sist men ikke minst, hadde et nyfødt barn. Etterbehandling av film, bilder og tekst kom senere og jeg husker Lars-Kristian satt på lille julaften og gjorde klar den siste filmen. Underveis i prosessen så vi at adventskalenderen kom til å øke omsetningen til bloggen betraktelig i desember,og derfor bestemte vi oss for å donere bort deler av overskuddet til et veldedig formål. Totalt endte vi opp med å donere bort 48 000 kroner – noe som tilsvarte 20 prosent av det vi satt igjen med av annonseinntekter fra kalenderen før skatt og lønn. Disse 48 000,- satt vi inn i en innsamling for Redd Barna sitt arbeid i Syria, og oppfordret deretter leserne mine til å være med på innsamlingen. Til sammen samlet vi inn 145 150,-, dvs. at leserne mine bidro med 97 150,-. Så om noen sier at vi beholdt penger som dere lesere donerte til Redd Barna, så stemmer ikke det. Hvem er det som i det hele tatt tenker at dette er et alternativ? Det er jo helt sykt å tenke på denne måten.

De siste dagene har det altså vært dårlig stemning i kommentarfeltet og jeg kjenner at jeg får grøssninger fra nakken til stortåa når jeg tenker på hvorfor: enkelte lesere kaller meg rett og slett smålig fordi jeg donerer det de anser som for lite penger til veldedige formål. Altså, er dette seriøst? «Det blir som småpenger å regne, når du tjener så godt» er vel det argumentet som blir brukt mest når jeg spør etter en begrunnelse. Ja, jeg tjener godt! Er ikke det lov? Jeg kunne helt fint beholdt alt vi tjente på annonsesalg i forbindelse med adventskalenderen selv, men valgte i stedet å gi bort så mye som 48 000,-. Det er mye penger for oss, til tross for at vi «tjener godt». Hvorfor mener enkelte at det er greit å kritisere giverglede? Er det ikke bra at noen velger å gi og samtidig starter innsamlinger slik at flere kan bidra? Slik at summen tilslutt blir enda bedre? Når er det godt nok? Hvor mye er godt nok?

Spør dere meg er alle bidrag gode nok, enten det er i kroner eller andre ting som mat, hjelp, en god samtale etc. Å kritisere «hvor mye noen gir» er så kontraproduktivt at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, og denne kritikken er så useriøs at det hele bare blir ufattelig trist. For å være ærlig så er det lett å miste motivasjonen til å gjennomføre lignende aksjoner i fremtiden, men heldigvis skal jeg klare å se forbi disse trollene som av og til herjer i kommentarfeltet mitt og diverse fora, og heller tenke på hva jeg og de gode leserne mine utretter for de som ikke har det så godt. Så kan de andre sitte på sine anonyme forum og kommenterfelt og spre eder og galle, som om det hjelper mennesker som ikke har det så godt.

Og før noen nevner det; nei, jeg er ikke ute etter skryt for bidraget, en statue eller noen annen form for ros, men jeg vil ha meg frabedt kritikken.

I tillegg til dette, har jeg forstått det slik at enkelte ikke ser på min giverglede som troverdig med mindre jeg selger alt jeg eier og har, og selv opplever hvordan det er å ikke eie noe. Da hadde det kanskje vært ok – satt litt på spissen. Jeg blir så sliten av å aldri strekke til samme hva jeg gjør. Og nei, jeg sier ikke at det er synd på meg, jeg er bare så lei av at enkelte som KUN er ute etter å finne feil. Bare slutt med det og gå heller inn på en blogg som gir deg noe annet enn hat og trangen til å ville si noe stygt om andre. 

Tidligere denne uken fikk jeg også kommentarer om jeg fremstod som lite troverdig fordi jeg skrev at julen får meg til å være ekstra takknemlig for familien min og barna mine. At denne høytiden får meg til å være ekstra takknemlig for at vi har det så godt og at jeg tenker mye på de som ikke har det som oss, som ikke kan spise seg mette eller får åpne pakker på julaften. Dette har jeg visstnok ingen rett til å skrive, det blir lite troverdig fordi jeg ikke gjør nok eller gir nok. Siden 2013 har vi i hvert fall bidratt med masse leker og klær til Omvendt Julenisse i Skien og jeg vet at mange barn og familier har fått masse glede av akkurat det, så denne kritikken vil jeg bare grave et digert hull til, stappe all eder og galle nedi og fylle på med jord. 

Det er rett og slett ikke greit å kritisere noen for å gi for lite i noen sammenheng. Jeg håper virkelig at flesteparten av mine lesere ser hvor bunnløs denne kritikken er. Jeg håper flesteparten av mine lesere ER takknemlige for at de får oppleve jul i et land som Norge, for at de er friske og har muligheten til å spise seg mette. Jeg håper flesteparten av mine lesere avser en 10-kroning eller en 50-lapp til et veldedig formål i ny og ne – fordi alle monner drar. Fordi litt er bedre enn ingenting. Jeg håper virkelig ikke at noen på grunn av denne diskusjonen, tenker at dersom de ikke kan donere en halv million, så kan de like gjerne la være, for det er så langt fra sannheten som du kan komme. Alt er bedre enn ingenting! Når skal vi slutte å lete etter feil hos andre? Jeg håper det blir snart, i hvert fall i tide til at julefreden kan senke seg. 

370 kommentarer

 1. Marie L

  Som mange andre skriver her, har jeg også fulgt dei i årevis, daglig, uten å egentlig kommentere noe særlig.

  Likevel har jeg ett behov for å skrive noe i dag. Jeg synes kritikken er utrolig ufortjent. Dere jobber hardt for den inntekten dere har og du er for meg ett stort kvinnelig forbilde! Du sier bloggen din er til for å inspirere andre, og det føler jeg du gjør hver eneste dag!

  Fortsett å inspirer❤ Jobb like hardt som du har gjort til nå, og du vil nå utrolig langt. Noen ussle troll i ett kommentarfelt eller i ett trist og kaldt forum kan vel ikke stoppe deg?

  Klem fra sunnmøre!

 2. Du er så flink Caroline, og fortjener ikke all den onde kritikken. Det er ikke på sin plass i det hele tatt.

  God jul, slapp av, og nyt. Du fortjener det 🙂

  Stor klem

 3. Jeg blir helt satt ut!! At folk skal mene noe om dette. Jeg synes det er FANTASTISK at dere donerte penger til veldedighet. Være meg 10,- eller 48000,-. MEN at folk i det hele tatt kommenterer noe slik er lavmål. Håper dere selv vet at alt dere bidrar med utgjør en forskjell. Håper dere klarer å legge dette litt bak, og nyte julen. Du og dere gjør en fantastisk jobb. God jul!

 4. Barnehagelæreren

  Vi lærer barn og unge nettvett men jammen er det en god del voksne som trenger å lære det også.
  Det er et menneske bak denne bloggen, det du ikke tørr å si ansikt til ansikt til dette menneske bør du la være å skrive også.
  Dere som kommer med kritikk gi først mer enn 20% av desemberlønnen deres til et veldedig formål så etter det kan dere evt. insprere Caroline til å gjøre mer.
  Jeg synes det er superflott at du gir av lønnen din til veldedige formål og er med på innsamlingsaksjoner.
  Det burde vel inspirere andre til å gi også.
  Jeg har vært Redd Barna fadder i mange år, tanken på at det jeg bidrar med gjør at noen flere barn kan spise seg mette å få gå på skole gjør det meningsfylt å gi.
  Ingen kan hjelpe alle, men de aller fleste som har en vanlig jobb kan hjelpe noen.
  I min familie hadde vi fadderbarn når jeg selv var barn, og vi har det alle forsatt.
  Det du gjør kommer til å inspirere dine døtre til å gjøre det samme.
  Redd Barna tenger flere faddere så bli heller giver selv enn å være opptatt av hvor mye Caroline gir.

  1. De har jo ikke gitt 20% av desemberlønnen sin. De har gitt 20% av overskuddet. Det er noe annet. Og hvis du ser på årsomsetningen til Treasures så har de gitt et beløp som tilsvarer 1,35% av omsetningen sin. Det blir omtrent som om en person med barnehagelærerlønn skulle hatt et fadderbarn i SOS barnebyer og noen bidrag til Røde Kors, for å ta et typisk hverdagseksempel som sikkert passer på mange. Jeg vil ikke kritisere Caroline, for det er flott at dere hadde en innsamling, men det går ikke an å se isolert på beløpet dere selv donerte og dåne over hvor stort det er. Man ville jo ikke blitt imponert hvis det var Google eller Apple som ga 50 000, for å illustrerer at man må sammenligne med omsetningen før man fastslår at det er stort eller lite. Jeg synes det er fantastisk at dere drar i gang innsamlinger som får mange til å bidra!!! At dere bidrar med 1,35 av driftsinntektene selv er helt ok, men det er jo ikke oppsiktsvekkende. Det er innsamlingen deres som er det som er verd å skryte av her tenker jeg. Dere hadde jo en i 2015 og, og det er flott. Kan jeg utfordre dere til å dra i gang en innsamling 2017 og, så kan dere sole dere i glansen av tre år på rad med innsamlinger! Det er fortsatt tid!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Bente: Det er tydelig at det for enkelte er svært viktig å snakke ned vårt bidrag, men la meg i hvert fall påpeke noen åpenbare mangler i resonnementet ditt.

    Vi har alltid fokusert på hva som ble samlet inn, ikke hva vi bidro med. De eneste gangene vi har nevnt vårt bidrag var ved starten av innsamlingen og når folk stiller spørsmål om våre bidrag til veldedighet. Årsaken til at dette ble et tema denne gangen var ikke vårt ansvar.

    Å sette beløpet i perspektiv med omsetningen blir også feil. Om du skal se på det store bildet så blir det mer riktig å sammenligne med resultatet. Et firma trenger ikke ha god økonomi og fri kapital selv om omsetningen er bra. Og når du først er i gang med å se på det store bildet, så må du også ha med eventuelle andre bidrag til veldedighet. Det sier resonnementet ditt ingenting om. Bidraget vårt til Redd Barna i Syria var ikke det eneste vi gjorde i 2016, men det er ikke alle bidrag vi går ut med offentlig. De fleste holder vi for oss selv.

   2. jeg sammenlignet med hva det utgjør for en vanlig lønnstaker, og du er vel enig i at en lavtlønnet person sikkert har forholdsmessig lavt «resultat», men det er jo likevel ganske vanlig å bidra med et slilkt beløp. Jeg har heller aldri påstått at dere skryter av donasjonen – svaret mitt var til «barnehagelærer». Det er flott at dere hadde den innsamlingen, og det har jeg jo påpekt flere ganger, pluss at jeg trakk fram den fra året før. Men jeg synes kanskje enkelte er litt nesegruse i beundringen over en donasjon som er i en helt vanlig størrelsesorden. Og hvorfor skal du sammenligne med resultatet? er veldedighet et overskuddsfenomen? jeg har alltid gitt til gode formål hver bidige måned, selv om jeg som regel har vært blakk de siste dagene før lønningsdag. Utfra ditt resonnement skulle jeg latt være å gi da?

   3. BENTE. Herregud for et troll. Før du uttaler deg så ha litt fakta på bordet- ja vi vet dette er et troll fra klanen på forumet. Det har da aldri vært snakk om at de skal donere ut i fra omsetningen , de var klare på at det skulle være fra overskuddet på julekalenderen. Noe så stygt å dra et bidrag til Redd Barna så til de grader ned i søla, skam dere sier jeg. Det bør vel ikke glemmes at det er en blogg vi snakker om her, og selv om CBE tjener bra så er det vel ikke mere hennes ansvar å donere mer enn det hun har gjort eller sitte og forsvare dette ovenfor uvitende troll som kun har et mål og det er å lage mest mulig kvalme. Vi donerte mye mindre en Caroline gjorde og vi hadde høyere inntekt for 2016, men det er det ingen som kicker på fordi jeg ikke har troll forumet etter meg eller er offentlig, eller har en gjeng som kun er ute etter å spre kvalme. Tenk litt før du sitter og slenger ut til en blogger på den måten, ærlig talt !

   4. Marianne

    For noe tull. Bente . Jeg har en God årslønn, og gir kun til det jeg brenner for, faktura som kommer i posten 1 gang i året på 200-350kr ( redningsskøyta og luftambulansen) det har ingenting å si hvor mye man bidrar, men at man bidrar med litt. Jeg kunne gitt mye mere i året til div veldedighet. Men det gjør jeg ikke. Caroline ga ett helt fantastisk beløp. Må folk slutte å henge deg opp i summen. Eller at det var i «vanelig størrelse orden» synes jeg heller ikke. Jeg synes det var mye. og veldig bra

   5. Marianne: For at vi begge skal slutte å synse, så kan jeg fortelle deg at gjennomsnittet for veldedige bidrag for norske husstander er 2686 kr pr år, kilde: http://w267543-www.fnweb.no/wp-content/uploads/2016/02/Forskningsrapport-Frivillig-sektors-inntekter-og-finanseringskilder-fra-private-akt%C3%B8rer.pdf

    Det tilsvarer litt mindre enn et fadderbarn per husstand, så det beviser at jeg har rett når jeg tar dette som en normal, og du tar feil. Det viser også at en gjennomsnittlig husstand gir 10 ganger mer enn deg, Marianne, til tross for at du har en god lønn. Jeg tipper at et gjennomsnitt av befolkningen vil mene at du er gjerrig, Marianne.
    Caroline derimot ligger på gjennomsnittet, og det er det jo ingenting å si på, tenker jeg.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Tror du må ta det regnestykket på nytt igjen. Bare dette bidraget fra selskapet vårt på 48 000,-, tilsvarer et privat bidrag på over 20 000,- etter skattefradraget. Men jeg forstår ikke hvorfor dette fortsatt diskuteres.

   7. nå tenkte jeg primært på fadderbarnet, og de andre bidragene som du nevner lenger nede, Caroline. Med de bidragene ligger dere litt over gjennomsnittet for en husstand, og da tenker jeg jo på dere som husstand og privatpersoner – ikke på Treasures AS. Dette beløpet er jo ikke justert i forhold til inntekten til giverne såvidt jeg kan se, så jeg antar at det er et gjennomsnitt som inkluderer både minstepensjonister og millionærer.

    Hva som er gjennomsnittlig bidrag for bedrifter har jeg ikke undersøkt. Jeg påpekte bare at bidraget til bedriften deres relativt sett tilsvarer hva et fadderbarn relativt sett koster for en lavtlønnet person, altså 1,35% av brutto Jeg noterer meg at du ikke synes det er en relevant sammenligning, og det må du jo få lov til å mene, selv om jeg synes den er nyttig for tanken når vi skal prøve å få grep om hva vi diskuterer her.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Når vi gir 48 000,- fra vårt selskap, som det kun er vi to som eier, tilsvarer det at vi ga ca. 20 000 privat uansett hvordan du vrir og vender på det. Om vi ikke hadde donert bort beløpet, ville vi satt igjen med ca. 20 000,- i lønn etter skatt. Foreslår at vi legger ballen død angående dette temaet, etter som du åpenbart ikke helt vet hva du snakker om.

 5. Marianne

  Jeg leser nesten aldri kommentarene – det er altfor mange dustete folk som ikke unner andre noe.
  Så for meg er bloggen din veldig fin – du legger masse jobb i den og siden jeg holder meg unna kommentarene er det også alltid positiv å lese! Stå på og riktig god jul 🙂

 6. Hver dag våkner vi mennesker med mulighet til å glede så mange liv på vår vei, men så er det alltid noen få som bare MÅ pirke på andre for å føle seg bedre selv. Som at å snakke ned deg enten det er kropp eller penger, vil gjøre dem til bedre, slankere eller rikere mennesker. Jeg blir så kvalm.

  48.000kr er SINNSYKT mye penger! Å si noe annet blir bare for dumt. Uavhengig av hvor mye man tjener er dette er enorm sum med penger. Jeg blir så kvalm. Jeg synes du er enormt godhjertet i alt du gjør. Du har sunne verdier og tanker om livet, penger, familie og rettferdighet for å nevne noe.

  Jeg håper du klarer å la de stygge kommentarene prelle av, for du er virkelig helt fantastisk! Hver eneste dag trykker jeg meg inn her for å forsvinne litt fra mitt eget stress og mas, finne inspirasjon enten det er interiør, mat eller hverdagen. Det har jeg gjort helt siden du startet, og jeg husker første innlegg. Da var ikke jeg mer enn en ungdomsskoleelev. Allikevel har jeg aldri kommentert før nå.

  Du er herlig Caroline, og du har så mange mennesker som leser bloggen din og som elsker å følge med på livet ditt! Kanskje dette sier noe om at man har lettere for å kommentere når man vil uttrykke misnøye ved noe, enn glede. Fortsett slik du gjør, for det er mer enn bra nok XX

 7. Hei,
  Du beskriver st bloggen ikke er en bedrift. Kan du forklare med hva en bedrift er?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men det er litt småflaut å se hvordan enkelte forsøker å skape et falskt narrativ av meg og bloggen som en stor og kynisk millionbedrift 😉

   Jeg kan gå med på at de innleggene som er rene annonseinnlegg, ikke affiliatelenker, er en del av bedriften Treasures AS. De resterende, dvs. majoriteten, er ikke en del av bedriften 🙂 Men samtidig er alle annonseinnlegg personlige for meg, og jeg skriver så godt det lar seg gjøre om ting jeg selv, personlig, bruker. Så noe hardt skille mellom bedrift og blogg eksisterer ikke.

   1. Men du ser det at når du tar deg betalt via ting på bloggen så er de to veldig knyttet opp mot hverandre ikke sant? Og det er jo en millionbedrift. Var ikke småtteri du tjente i fjor eller åra før.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, og det skriver jeg i kommentarfeltet her også 🙂 UI selger annonseplass i mine kanaler i sosiale medier, vårt selskap håndterer den økonomiske siden av det. Alt annet som ikke er direkte knyttet opp mot det økonomiske har ingen ting med bedriften å gjøre.

 8. Ellinor

  Hoff…. for å fatte meg i korthet:

  IKKE ta imot kritikk fra noen som er milevis unna deg…….. hva angår det å gi, blant .annet.

  Håper du holder fast ved verdien om at alle bidrag er gode nok og fortsetter å gi bort akkurat så mye du vil og beholder akkurat så mye du vil.

  De som kritiserer kan heller bruke energien på å få til noe selv…

  God jul, kjære Caroline.

  Hilsen Ellinor Victoria

 9. Hva oppnår ett menneske med å rakke ned på andre ? Hvem er de til å dømme? Hvor mange mennesker i dette landet spanderer 20% av desemberlønnen sin til ett godt formål? Og det er mange gode lønninger i dette landet!! I tillegg bruker du/ dere mange timer i en allerede travel tid til å ligge tilrette for at flere kan delta til gode små og store bidrag til samme formål!! Vil se hvor mange andre som bruker dyrbar tid til det… Har man formeninger om lett tjente penger mener jeg de kan prøve selv.. Har men intet positivt å si bør en tie! Lite konstruktiv kritikk leder sjelden til positivitet og gode handlinger. Man må passe seg for å kaste Stein i glasshus! Hvor mye brukte DU av penger og overtidstimer på veldedighet denne mnd? Dere som dømmer? Føler du/ dere at dere bidrar til noe godt med slikt? Omtanke måles ikke penger og tid men handling. Caroline har gjort alt. Du er ett godt menneske med stor omtanke og empati for fem rundt dem. Pengene du ellers har er kommet gjennom hardt arbeid, mye tid borte fra familie og mindre tid på dem rundt deg! Du fortjener gode ord, positive tanker og oppfordring til å fortsette på samme vis. Med så mange følgerne så må du virkelig gjøre en fantastisk jobb❤️ Hvordan du bruker din dyrebare tid og oppsparte midler er helt opp til deg, du har ikke fått det gratis. Heier på deg!!!

 10. Så trist å lese. Syns du er kjempe flink jeg og får jo alt til å se så lett ut. Som mamma selv til to jenter på nokså samme alder som dine syns jeg d er utrolig hva du klarer. Skulle ønske jeg fungerte like bra på lite søvn:) Du inspirerer meg vertfall. Håper du og dine får en fin jule tid. (Ps blir heilt øvegitt ka folk gidde å bruka tid og krefter på, e du mulig. Håper de positive kommentarene her hjelper litt på:)

 11. Hvorfor godkjente du ikke kommentaren min? Den var jo støttende?

  Helt enig i at det ikke er gjerrig, men heller veldig snilt, å gi «kun» 48.000 til veldedighet av julekalenderen din. Men, om det hadde vært slik at kalenderen i utgangspunktet hadde vært for syriske flyktninger og du da ga kun 20%, hadde det vært dårlig ja. Nå sier jo du at det ikke var tilfellet i det hele tatt, og det tror jeg de aller fleste må være enige at er kjempegenerøst. Når det er sagt er bloggen du nevner kjempeviktig, ikke for å «ta» dere bloggere for enhver pris, men for å være en undersøkende, kritisk og overvåkende rolle – det trengs i en bransje mer mye grums, og som påvirker samfunn og mennesker i så stor grad.

 12. Du er rett og slett rå, Caroline! Jeg føler at du stadig viser flere sider av deg til leserne dine, og du får virkelig frem hvilket fantastisk menneske du er. Og angående pengene dere donerte, så er 48 000 kr mye penger, uansett hvor mye man tjener. Det er heller ikke å legge under en stein at dere kunne gjort mye annet kjekt for dere selv med de pengene, og det hadde dere fortjent. Men dere valgte å donere de pengene, nettopp fordi dere vil at andre skal få oppleve den samme gleden som dere om julen, og jeg blir rørt over omtanken dere viser til andre mennesker som ikke har vært like heldig i livet. Stå på, dere fortjener alt godt. Ha en gledelig jul!

 13. Noen folk, altså! Det er ingen som tvinges til å besøke bloggen din. Jeg leser innimellom og synes du skriver engasjerende og godt. Utrolig kjipt med folk som gjør det de kan for å forsure andres liv, men mest synd på dem. Jeg heier på deg!

 14. Thorbjørg

  Misunnelse kan forgifte et menneskesinn, den beste måten å forholde seg til usaklighet er å gnorere det. Du skulle ikke behøve å rettferdiggjøre deg selv. Ditt inntektsgrunnlag er vel basert på leserinteressen, så kult at du oppfordrer useriøse kritikere til å la være å lese bloggen din! Enkelt, greit og logisk! Jeg hadde, en tid tilbake, sånn i forbifarten fått med meg kritiske røster vedrørende din blogg og ble etter hvert nysgjerrig, så på et tidspunkt fant jeg bloggen din og så nærmere på den. Det jeg fant var en oppvakt, reflektert og ikke minst dyktig kvinnes arbeid! Og det er derfor du lykkes! Du har funnet et felt der du er dyktigere enn de fleste! Du har min respekt! Flinke mennesker som våger å by på seg selv utsettes gjerne for misunnelse og usaklig kritikk. La det dø hen ved å overse det og stol på dine trofaste lesere og følgere, de som inspireres og gledes! Det krever styrke, men den styrken tror jeg du har;) Klem fra meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Thorbjørg 🙂 Det var koselig å høre <3

 15. Marianne

  Kjære du! Jeg har ikke fulgt med så veldig på bloggen din i det siste og har i hvert fall ikke lest kommentarene, vi er jo tross alt midt i julestria og dagene er hektiske! 😉 Men nå kjente jeg at jeg fikk helt vondt i magen. Har enkelte virkelig ikke folkeskikk?? Det går bare ikke an å lire ut av seg slike idiot-kommentarer! Så ufattelig urettferdig. I vår familie sier vi at hvis du ikke har noe hyggelig å si, så hold munn! Stå på Caroline, du er et godt menneske, har hjertet på rett plass og er en utrolig dyktig blogger. La folk komme med sine sure oppgulp hvis de absolutt må og prøv å ikke la det påvirke deg. God jul til deg og din flotte familie 🙂 God klem

 16. Dear Caroline! I’ve been reading your blog since 2010 and normally I don’t give any comments but not today. You’re such an amazing person with wonderful husband and amazing children! There’re always people who don’t like us by some reason but it doesn’t mean that they’re right! Just keep on going – I shall repeat you’re amazing and I love reading your blog so much!
  Greetings from Russia!

 17. Marie B

  Du har alltid virket som en generøs og genuin person. 48 000 kr er ekstremt mye penger, faktisk uavhengig av hva du tjener, og jeg syntes det er herlig at du sprer budskapet om at alt hjelper. Flott at du tar tak i dette, og håper inderlig at et slikt innlegg hjelper litt, at ‘trollene’ tenker seg om en gang til neste gang. Ønsker dere en riktig god jul <3

 18. Jeg føler det er riktig å presisere at ingen her, selv ikke Caroline Berg Eriksen, har gitt 20 % av lønnen sin til Redd Barna. Bedriften ga 20 % av sitt overskudd, noe som er supert og fint gjort, men det er altså ikke trukket fra noens lønnsslipp.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når man eier sitt eget selskap, så er penger ut fra firmaet til syvende og sist penger ut av egen lomme 😉 Gir du bort 20 prosent av overskuddet, reduserer du størrelsen på et evt. utbytte med 20 prosent.

   1. Jada, det er helt riktig. Likevel blir det feil når noen svarer på kritiske spørsmål med ‘har du gitt 20 % av DIN lønn, kanskje’.

    Å gi til veldedige formål via et firma påvirker ikke den månedlige lønnsutbetalingen og kan derfor ikke sammenlignes med vanlige lønnsmottakere.

    Pengene kommer like godt med uansett hvordan man utgiftsfører dem, men jeg synes det er litt viktig å holde tungen rett i munnen ang forskjellen på bedriften og privatpersonen – noe jeg har registrert at du som bloggeier også har vært opptatt av.

   2. Men når du skriver at de 20 % var FØR skatt og lønn for å forsvare hvor mye det var, motsier du ikke deg selv litt når du nå sier at alle inntekter til bedriften kan anses som lønn? Da er det vel mer riktig å si 20% før skatt.

    Ellers mener jeg ikke at du skal sitte her å forvare bidraget deres! Det er mye penger og et utrolig godt initiativ som flere bloggere (og folk generelt) burde bli inspirert av!

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nei, lønn er det ikke før pengene har gått ut av firmaet og til meg privat.

 19. Lille My

  For meg høres dette ut som en usedvanlig gavmild donasjon dere har gjort. Jeg kan ikke helt forstå hvordan kritikken kan ha oppstått i utgangspunktet. Men då har jeg mer enn nok å gjøre i mitt eget liv enn å analysere hva andre gjør i sitt liv , Ja og så har jeg folkeskikk og er en normal ok person 😉 jeg er for at man skal være kritisk, men bruk nå kritisk tankesett på noe nyttig, ikke for å bare slenge ut dritt. Flott at dere har gitt til et veldig viktig formål, og dere har garantert gjort en forskjell. Ønsker dere en fin jul 🙂

 20. Fin blogg og deilig med julestemning nå. Hvor har du kjøpt toget under treet? Fortsett å dele 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Det er fra Jula!

 21. Fredrick

  Dette var veldig god lesing. Tusen hjertelig for at du bidrar med dine gode holdninger og verdier, Caroline! Riktig god jul!

 22. Michelle

  Det er trist at det alltid er noen som bare MÅ slenge med leppen, bare MÅ kritisere og bare MÅ fortelle hvordan andre burde leve sitt liv! Forstår godt at enkelte kommentarer er vanskelige å overse… Syns du gjør en kjempe god jobb! Har aldri fått den oppfatningen av deg som en gjerrig person, eller en person som alltid må heve seg. Tverdt i mot, har alltid sett på deg som en person som liker å dele, liker å inspirere og motivere andre mennesker! Jeg har fått masse inspo og positive viebs fra bloggen din. Fortsett å være deg, for du er en kjempe inspirasjon, gledes spreder og et herlig menneske Caroline <3

 23. Kjære leser:
  Det er merkelig hva folk flest henger seg oppi og ihverfall i slike ting dom dette. Summen dere ga er til stor hjelp hos ReddBarna uansett hvordan deres privat økonomi er. Noe vi i omverden ikke har noe med mener jeg. Jeg er lite fan av at skattelister og årsinntektene blir offentlig gjort. For hva har naboen, pasientene eller leserne med det? Ingen ting. Når det er sagt så vil det «alltid» være slik at de som tjener overgjennomsnittet vil bli «sett ned på» av de som har gjennomsnittslønn eller lavere (Ja, nå tar jeg alle under en kam – ingen regler uten unntak!!) dette skjer kanskje fordi de er sjalu? De syntes de ga mye, men dere ga mer men fordi de tenker forhold til sin egen økonomi og deres økonomi så ga de mye og dere lite? Hvem vet hva de tenker!? Uansett så vil det være «tøft» å være «stinn» i denne verden her fordi folk vil alltid gå på de som ar det bra materielt sett. Enten om de spør etter penger personlig eller til veldedighet. Men matralisme er da ikke alt? Alle mennesker har en indre krig og om ikke folka bak denne bloggen sliter økonomisk eller materielt sett. Så vet ikke vi som leser alt om vedkommende uansett. Og slik skal det være! Det er ikke alt som trenger å «se dagslys» og når ikke alt gjør det gir det heller ikke «deg» rett til å uttale deg om noe du tydeligvis ikke vet noe om!

 24. Veronica

  100% enig med deg!

 25. Applaus!! Du er god!! Dette innlegget burde vært helt unødvendig for deg å skrive, men slik er det altså ikke. Gi med hjertet, og kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe godt for andre 🙂 God jul!

 26. Du skriver: Bidraget vårt til Redd Barna i Syria var ikke det eneste vi gjorde i 2016, men det er ikke alle bidrag vi går ut med offentlig. De fleste holder vi for oss selv. Hvis dette er tilfelle, så ville det vært hyggelig om dere fortalte litt om dette. Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har selv fadderbarn og donerer små beløp jevnlig til ulike organisasjoner. I tillegg donerer vi bort svært mye til Fretex 🙂

 27. Kjære dere begge to, som deler så mye av dere, livet deres og barna. Jeg pleier aldri å legge igjen kommentarer, men i dag klarte jeg ikke la være.

  Jeg elsker å lese denne bloggen, og du er en helt fantastisk fotograf. Vær så snill og forsøk å ikke la disse nettrollene – som tydeligvis ikke har noe liv – rakke ned på verken valg, utseende eller livsførsel. Ikke la de få gleden av å bryte igjennom, ikke la de få plass i det hele tatt i verken tanker eller ord, de har problemer og vi får bare håpe at de gjør noe med det slik at de får det bedre med seg selv.
  La det ligge og innerst inne vet både du og typen at dere har et fint liv, elsker interiør, liker å dele av alt fra trening til kakao-kos, og at giverglede rundt om i Norge kunne vært så veldig mye bedre, men dere gir!! Ikke la noen komme og si at det er feil, gjerrig, for lite, feil organisasjon eller hva de har klart å lire av seg.

  Ha en fantastisk jul, alle fire – håper julenissen ramler inn i peisen deres med masse stå-på-mot, glede, kos og selvtillit til å fortsette med å være toppblogger i Norge uten å bli brutt ned av de som bare vil folk vondt. Det er ikke verdt det.

  Hilsen Iselin

 28. Jeg sier bare én ting: Heia deg, Caroline ♥︎

 29. Jeg synes det er HELT fantastisk at dere bidro såppas mye, herregud så langt man kan komme med nesten 50.000K og alle de andre pengene som ble samlet inn, og omvent julenisse og hele pakka! Om du så hadde gitt 10 kroner, så hadde det også vært bra – for alle monner som du sier! Herregud at folk kan være så negative og bittre, det er jo bare sjalusi som alt annet hat mot deg/dere. Jeg har alltid heiet på deg, og bloggen – du er et menneske du også, og et ekstremt bra eksemplar må jeg si!

  Jeg unner deg all suksess du har, og jeg synes ikke du ga ei krone for lite til veldedighet! Jeg blir BARE glad av å høre at folk gir, og det burde alle andre bli også! Så kan de grinebiterne kanskje gå i seg selv å spørre seg hvor mye de har gitt, og om de hadde likt at folk blandet seg opp i økonomien dems.. Makan 😛 Smålig er det, de har nok glemt at julenissen følger med i disse tider!

  Igjen, ønsker deg og dine en fantastisk fin jul! <3

 30. Pernille

  Jeg har læst med i mange år efterhånden, og selvom der er virkelig mange gode danske bloggere, så elsker jeg at læse med på din blog Caroline 🙂 <3 Du er altid så positiv og inspirerende, og det sætter jeg virkelig pris på. Jeg har altid synes, at du virker oprigtig og som om, du vil alle det bedste. Jeg følger ikke med i de norske medier eller læser i kommentarfeltet, så jeg er ked af at høre, at du oplever så meget kritik – det er ikke fortjent. Jeg synes, at det er fantastisk, at I gerne vil hjælpe andre mennesker. Jeg håber, at stemningen snart bliver mere positiv, og at alle kan nyde julen! 😀 Jeg elsker desuden jeres juledekoration og glæder mig til at se flere billeder. Keep up the good work – jeg glæder mig til at følge med i fremtiden <3

 31. Kjære Caroline,

  At du velger å gi bort penger til veldedig formål synes jeg er helt fantastisk. At det er mennesker som skal kommentere hvor mye eller lite du tjener synes jeg er helt forkastelig. Det du og mannen din tjener er takket være deres egen innsats. Vær stolt av hva dere har fått til. Nyt at dere (som du sier selv) tjener godt. Kos dere med de vakre barna dere. Se deg selv i speilet, klapp deg på skulderen og vær stolt av hva du har bygget opp. Hva andre måtte mene er deres problem. Dessverre er det mennesker der ute som ikke evner å glede seg over andres lykke. Ikke bruk tid på dem. De er ikke verdt tankene dine. Nyt julen kjære deg- det fortjener du. Varme klemmer Janne

 32. Flott dame med gode verdierblir veldig inspirert av å lese bloggen din. Trollene på nett blir man dessverre aldri kvitt, deres meninger bunner nok i egne problemer. Sjalusi får fram ondskapen i folk. Fortsett som du gjør Caroline. For folk flest bidrar du til å få frem godheten i oss lesere

 33. kristin

  jeg synes det er kjempe bra å donere bort, uansett hva man gir. de fleste gir vel det de kan. at folk skal legge seg så innmari oppi dette er beyond me, men har nok bare med å gjøre at du fremstår som svært materalistisk , og tanken blir vel at en som unner seg selv så mye ting osv burde også unne andre når man faktisk har muligheten til det. det blir feil å si det og for selv om man har mye trenger man aldeles ikke «dele» med andre heller..
  tror folk bare er sjalu. alt er bedre enn ingenting, og jeg er sikker på at donasjonen din kom godt med!

 34. Vet du, dette blir for dumt. Den innsamlingen er bare SYKT bra jobba av dere, Caroline.

  Okei, så tjener de kanskje mer enn gjennomsnittet, har litt luksus i hverdagen og har det noen av dere kaller et «høyt forbruk». Men sann mine ord – vet dere hvor mange i Norge som har akkurat det? Og vet dere hvor mange som tjener mye mer enn Caroline, som ikke donerer en dritt? Det er helt hodeløst og klage på hvor mye en person donerer – uansett inntekt. Ja alle i verden har forskjellig utgangspunkt, og vi burde selvfølgelig hjelpe. MEN, du trenger ikke droppe smøret på brødskiva fordi. Hadde jeg hatt veldig god inntekt, ville jeg selvfølgelig også donert penger. Men ikke se bort i fra at jeg ville kjøpt meg en fin veske i tillegg. Og ingen har retten til å si at det er feil. Folkens; Sjalusi er en sykdom.

  Stå på Caroline! Samtidig som du har fine møbler, klær og en hærlig familie – så har du også et stort hjerte som gjør mye for å hjelpe andre. Det er det ikke alle som har.

 35. Det er så mange bitre og SJALUE mennesker der ute. Blir nesten litt flau på deres veiene. Du er så flott og fremgangsrik, og du burde ikke kritiseres for å tjene bra! Du har all grunn til å være stolt av deg selv. HEIA DEG <3

 36. fjollete oppførsel av folk, en skal gi hva en føler for og hva en har mulighet til. ingen har rett til å kritisere hva folk gir eller ikke gir. jeg har en normal inntekt men gir ikke stor. iallefall ikke i kroner. jeg disponerer vaskemaskin og dusj, jeg gnier ikke på krona for gjerrighet, men av mistro av selvskaper. la folk være

 37. Kjersti

  Kjære Caroline,

  Du er fantastisk og du strekker til.
  Det dere har bidratt med er helt fantastisk!
  Selv har jeg visse ganger bare kunne bidra med en 100 lapp, men som du sier, det er bedre enn ingenting.

  At du tjener litt bedre vet alle som leser denne bloggen, men det betyr ikke at du skal gi vekk alt du tjener.
  Det du tjener har du fortjent! Du jobber hardt. Det er mange som tror at blogging bare er å skrive en tekst på 20 minutter og slenge inn noen bilder, og ja, det er det kanskje for noen, men de bloggene er det heller ikke særlig mange som leser.
  Jeg leser din blogg fordi den er så gjennomført, så herlig og inspirerende. Man setter pris på litt flere saker i livet når man leser din blogg.

  Jeg vil bare si; takk for at du er du. Fortsett med det du gjør.
  Fortsett å nyt julen og sett pris på din familie og det du har. Det gjør du helt rett i.

  Bry deg ikke om alle trollene. Det er trist at de ikke har noe bedre å gjøre enn å kommentere negative kommentarer.

  Du er en inspirasjon og glede for meg!
  RIKTIG GOD JUL TIL DERE <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   En riktig god jul til deg og dine også <3

 38. Jeg er ikke innom bloggen din så ofte, men dette innlegget blåser meg helt av banen. Det er INGEN som er pliktige til å gi til veldedige formål, uansett hvor mye de tjener. Det er heller ingen regel som tilsier at man skal gi en viss prosent av inntekten sin når man først gir. At noen i det heletatt tillater seg å kommentere slike ting i negativ forstand gir meg helt gåsehud.
  Det er fantastik at dere har valgt å donere av egne inntekter! Uansett om det er 100,- 1000,- eller 48000,- Og det synes jeg du med rette skal være stolt av! Det skal ikke gi en vond bismak å vise at man deler med andre. Jeg synes det dere har gjort her burde stå som et godt eksempel for andre. Inkludert meg selv.

  Hva slags samfunn er det vi utvikler oss til å bli, når enkeltpersoner bestemmer seg for at de skal hate et menneske så intenst, at alle gode handlinger blir farget av det hatet? At noen skal finne feil i at du du gir, men ikke gir «nok». Hva er egentlig nok for disse menneskene? Dette er så trist og skremmende.

 39. Rebecca

  Så utrolig unødvendig av folk å diskutere. Jeg syns du gjør en utrolig bra jobb! Dessuten er 48000 kr veldig mye penger uavhengig av hvem som gir det… Det er veldig fint gjort av deg, du er en god person 🙂 Ikke hør på de misunnelige menneskene som slenger dritt, de mangler evnen til å reflektere. Stå på, du inspirerer meg 🙂

  God jul, nyt tiden med familien din!

 40. Hei. Jeg er ingen fast leser av bloggen din, men når jeg så dette innlegget kunne jeg ikke blad videre uten å lese den og jeg synes rett og slett det er trist å bli kritiserert for dette. For det første gjør du en god gjerning når du velger å donere penger og det er mange der ute som faktisk har større inntekt men velger å bruke penger på helt andre ting og tenker ikke på andre enn seg selv. Og når du velger å gjøre en god gjerning å gi til andre synes jeg det er feil at folk skal kritisere deg for det, det er rett og slett ikke om hvor mye du gir, men det handler om din hensikt, og når din hensikt er å hjelpe noen som er i nød er det godt nok. Og du skal slippe å forklare deg slik du gjør her, det er dessverre mange mennesker der ute som bare leter etter feil og graver langt for å finne de og når de ikke klarer å finne noen feil så slenger de stygge kommentarer her og der, og det synes jeg bare er teit og folk bør skaffe seg et liv og slutte å kritisere alt andre gjør. Du må bare fortsette med den gode jobben du gjør og ikke legge deg opp i alt andre sier og gjør. Ønsker deg alt godt i livet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 41. Ni har helt rätt. Caroline hade kunnat donera mer än de 48.000kr hon faktiskt donerade.
  Men, vet ni vad; jag kan donera mycket mer än de 100kr som jag donerar varje månad. Jag hade kunnat 500, eller 1000kr i månaden. Jag hade dessutom kunnat ta tjänstledigt från jobbet i ett år och volontärarbetat, bytt min lägenhet mot en mindre och gett mellanskillnaden till behövande. Jag hade kunnat spendera all min fritid till att uppmärksamma orättvisor i samhället, engagerat mig i hjälporganisationer och hjälpt till i diverse soppkök.
  Men helt ärligt, vad jag hade kunnat göra spelar ingen roll. Vad som spelar roll är vad som FAKTISKT görs för att förändra och hjälpa.
  Det spelar ingen roll om Caroline HADE kunnat donera mer, vad som spelar roll är ATT hon donerade.

  Ni som sitter framför datorerna och kritiserar; vad gör NI för att världen ska bli bättre? Varför spenderade ni pengar på att köpa en dator eller en telefon istället för att donera pengarna? Varför spenderar ni tid till att sprida hat när ni istället kan göra nytta?

  Se till er egen del innan ni kritiserar någon annan. Vad gör ni? Är ni perfekta?
  Visst var det inte lika kul nu när man insåg hur mycket man själv borde göra, eller hur?

 42. Kjære, gode du.
  Takk for at du igjen gir meg gåsehud og hjelper meg til å reflektere med dine oppriktige og ærlige innlegg. Jeg heier på deg i alt du gjør, jeg synes du er en fantastisk flott rollemodell. Konstruktive tilbakemeldinger om positivt og negativt er bra, og jeg tror du er personen til å kunne ta det imot. Kritikk derimot er ikke noe vi trenger eller ønsker, og jeg setter pris på din bidragelse i å gjøre verden til et bedre sted ved å sette ord på dette.

  God jul og godt nyttår til deg og dine <3 Klem fra Julie

 43. Hei Caroline 🙂
  Jeg har fulgt bloggen din i flere år, men kommenterer sjeldent. Men du skal vite at jeg setter veldig stor pris på bloggen din og syns det er et hyggelig univers å klikke seg inn på. Synd at det er så mange uhøflige og fæle mennesker som bruker så mye tid og energi på å kritisere deg. Blir lei meg på dine vegne! Fortsett med det du gjør og stå på! Du er bedre enn all the haters 😉

 44. Mildrid

  Sjelden jeg lar meg provosere av ting på Internett men å høre at så mange skal klage over et bidra til Redd Barna tar virkelig kaka.. Finnes mange i Norge som sikker tjener mer enn deg/dere og donerer mindre eller ingen ting. Stå på 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *