du er gjerrig

Før jeg kommer skikkelig i gang med dette innlegget, vil jeg bare skrive at jeg setter så utrolig stor pris på dere fantastiske mennesker som leser bloggen min dag ut og dag inn. For meg er de gode leserne dere som på jevnlig basis besøker bloggen min, dere som kommenterer med fine og oppmuntrende ord og dere som kommer med konstruktiv kritikk for å hjelpe meg å forbedre den – både positiv og negativ.  Til dere andre som på jevnlig basis leser bloggen min, utelukkende for å lete etter feil, dere setter jeg på ingen måte pris på, og jeg tror det også gjelder for de andre som leser bloggen min og som ønsker en positiv opplevelse av den. Jeg foreslår at de av dere som besøker denne bloggen kun for å lete etter feil, slutter å lese den og heller finner andre verdier i livet enn å konsekvent forsøke å rive andre mennesker ned. Nå vinkler jeg dette avsnittet slik at det handler om meg, men dette kan overføres til alle andre. 

De siste dagene har jeg befunnet meg i den absurde situasjonen hvor jeg faktisk har måttet forsvare hvorfor jeg er så smålig at jeg kun ga 48 000,- til Redd Barna sitt arbeid i Syria i desember 2016. I tillegg er det noen som har tatt samme sak, vridd og vendt litt på det, og satt ut et rykte om at jeg startet en innsamling blant mine lesere hvor jeg samlet inn 725 000,-, for så å beholde 80 prosent av dette selv og kun ga bort 20 prosent til Redd Barna.

Før jeg skriver hva jeg synes om dette, kan jeg legge frem sannheten slik at ingen går rundt og tror at det er hold i ryktet. I fjor arrangerte vi adventskalender hvor vi solgte x antall luker til annonsører. Annonsørene betalte altså for reklameplass på bloggen, i tillegg til at de stod for premiene. Denne adventskalenderen kom på toppen av all annen jobb, og for å produsere materialet til den jobbet vi kvelds- og nattestid i flere dager i strekk. Det var vel 4-5 dager med kun 2-3 timer søvn, i tillegg til at vi gjorde huset klart til flytting, forberedte jul og sist men ikke minst, hadde et nyfødt barn. Etterbehandling av film, bilder og tekst kom senere og jeg husker Lars-Kristian satt på lille julaften og gjorde klar den siste filmen. Underveis i prosessen så vi at adventskalenderen kom til å øke omsetningen til bloggen betraktelig i desember,og derfor bestemte vi oss for å donere bort deler av overskuddet til et veldedig formål. Totalt endte vi opp med å donere bort 48 000 kroner – noe som tilsvarte 20 prosent av det vi satt igjen med av annonseinntekter fra kalenderen før skatt og lønn. Disse 48 000,- satt vi inn i en innsamling for Redd Barna sitt arbeid i Syria, og oppfordret deretter leserne mine til å være med på innsamlingen. Til sammen samlet vi inn 145 150,-, dvs. at leserne mine bidro med 97 150,-. Så om noen sier at vi beholdt penger som dere lesere donerte til Redd Barna, så stemmer ikke det. Hvem er det som i det hele tatt tenker at dette er et alternativ? Det er jo helt sykt å tenke på denne måten.

De siste dagene har det altså vært dårlig stemning i kommentarfeltet og jeg kjenner at jeg får grøssninger fra nakken til stortåa når jeg tenker på hvorfor: enkelte lesere kaller meg rett og slett smålig fordi jeg donerer det de anser som for lite penger til veldedige formål. Altså, er dette seriøst? «Det blir som småpenger å regne, når du tjener så godt» er vel det argumentet som blir brukt mest når jeg spør etter en begrunnelse. Ja, jeg tjener godt! Er ikke det lov? Jeg kunne helt fint beholdt alt vi tjente på annonsesalg i forbindelse med adventskalenderen selv, men valgte i stedet å gi bort så mye som 48 000,-. Det er mye penger for oss, til tross for at vi «tjener godt». Hvorfor mener enkelte at det er greit å kritisere giverglede? Er det ikke bra at noen velger å gi og samtidig starter innsamlinger slik at flere kan bidra? Slik at summen tilslutt blir enda bedre? Når er det godt nok? Hvor mye er godt nok?

Spør dere meg er alle bidrag gode nok, enten det er i kroner eller andre ting som mat, hjelp, en god samtale etc. Å kritisere «hvor mye noen gir» er så kontraproduktivt at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, og denne kritikken er så useriøs at det hele bare blir ufattelig trist. For å være ærlig så er det lett å miste motivasjonen til å gjennomføre lignende aksjoner i fremtiden, men heldigvis skal jeg klare å se forbi disse trollene som av og til herjer i kommentarfeltet mitt og diverse fora, og heller tenke på hva jeg og de gode leserne mine utretter for de som ikke har det så godt. Så kan de andre sitte på sine anonyme forum og kommenterfelt og spre eder og galle, som om det hjelper mennesker som ikke har det så godt.

Og før noen nevner det; nei, jeg er ikke ute etter skryt for bidraget, en statue eller noen annen form for ros, men jeg vil ha meg frabedt kritikken.

I tillegg til dette, har jeg forstått det slik at enkelte ikke ser på min giverglede som troverdig med mindre jeg selger alt jeg eier og har, og selv opplever hvordan det er å ikke eie noe. Da hadde det kanskje vært ok – satt litt på spissen. Jeg blir så sliten av å aldri strekke til samme hva jeg gjør. Og nei, jeg sier ikke at det er synd på meg, jeg er bare så lei av at enkelte som KUN er ute etter å finne feil. Bare slutt med det og gå heller inn på en blogg som gir deg noe annet enn hat og trangen til å ville si noe stygt om andre. 

Tidligere denne uken fikk jeg også kommentarer om jeg fremstod som lite troverdig fordi jeg skrev at julen får meg til å være ekstra takknemlig for familien min og barna mine. At denne høytiden får meg til å være ekstra takknemlig for at vi har det så godt og at jeg tenker mye på de som ikke har det som oss, som ikke kan spise seg mette eller får åpne pakker på julaften. Dette har jeg visstnok ingen rett til å skrive, det blir lite troverdig fordi jeg ikke gjør nok eller gir nok. Siden 2013 har vi i hvert fall bidratt med masse leker og klær til Omvendt Julenisse i Skien og jeg vet at mange barn og familier har fått masse glede av akkurat det, så denne kritikken vil jeg bare grave et digert hull til, stappe all eder og galle nedi og fylle på med jord. 

Det er rett og slett ikke greit å kritisere noen for å gi for lite i noen sammenheng. Jeg håper virkelig at flesteparten av mine lesere ser hvor bunnløs denne kritikken er. Jeg håper flesteparten av mine lesere ER takknemlige for at de får oppleve jul i et land som Norge, for at de er friske og har muligheten til å spise seg mette. Jeg håper flesteparten av mine lesere avser en 10-kroning eller en 50-lapp til et veldedig formål i ny og ne – fordi alle monner drar. Fordi litt er bedre enn ingenting. Jeg håper virkelig ikke at noen på grunn av denne diskusjonen, tenker at dersom de ikke kan donere en halv million, så kan de like gjerne la være, for det er så langt fra sannheten som du kan komme. Alt er bedre enn ingenting! Når skal vi slutte å lete etter feil hos andre? Jeg håper det blir snart, i hvert fall i tide til at julefreden kan senke seg. 

370 kommentarer

 1. Kristel

  Syns dere er flinke,og alt er bedre enn ingentingGod jul til dere

  1. Caroline Berg Eriksen

   God Jul til deg også, Kristel <3

 2. Nesøya

  Jeg blir målløs og vet ikke helt hva jeg skal skrive! Du må bare drite i hva disse nettrollene skriver, for det munner bare i jantelov og misunnelse. Gud forby om de som tjener godt ikke skal gi bort så og så mye. Nei, det kom visst ikke noe konstruktivt ut av meg i kveld, fordi jeg blir så sjokkert over hva enkelte klarer å lirke ut av seg bak skjermen. Lurer på om et eneste av disse menneskene hadde turt å gå bort til deg på gata og sagt det samme?

  Masse god jul til deg og dine kjære deg! Hilsen trofast leser av bloggen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det hadde de nok ikke gjort 😉

   God Jul til deg og dine kjære også <3

 3. Tone S. Hjertås

  Du er god Caroline akkurat som DU er, ikke bruk krefter og energi på disse «trollene». Det fortjener de ikke! Du er et positivt forbilde for oss alle❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tone <3 Du er god du også 🙂

   Jeg pleier vanligvis ikke å bruke så mye energi på dem, men når det i tillegg ble satt ut et såpass alvorlig rykte, som i tillegg var 100 prosent feil, da måtte jeg si i fra.

 4. Æsj, altså. Det blir for dumt å kritisere at noen gir, men i deres øyne, ikke nok. Vi kan vel alle føle på at vi ikke gjør/gir nok, men om alle skal slutte å bidra fordi det ikke holder, er jo det et mye verre alternativ.

  Om du, med god lønn, gir 48 000,- kan vel det sidestilles med en student som gir 1000? Det beste er jo at du har brukt din mulighet til å påvirke, og samlet inn enda mer! Heia, sier jeg bare, og håper ikke dette får deg eller andre til å slutte å gi. Norge blir ikke noe bra sted å bo om alle bare skal tenke på seg selv. For det er jo det som kan bli resultatet om alle slutter å gi, av frykt for å ikke gi nok. Blir faktisk litt forbanna, merker jeg.

  God jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om samfunnet fungerte på denne måten så hadde ingen orket å gi noe som helst :/ Kritikken er så kontraproduktiv at det bare er trist.

   God Jul til deg også <3

 5. ❤️

 6. Susanne

  Hei! Jeg liker bloggen som startet dette ryktet meget godt, de er utrolig dyktige og gjør en god jobb, men akkurat dette ble for dumt. Man skal da aldri kritisere noen som gir! Ellers har du sikkert fått med deg at de tok utgangspunkt i at dere hadde samlet inn 145 000, og at dere hadde gitt 20 % av annonseinntektene, derfor ble det en dum misforståelse, og det som ble skrevet om inntektene dine ble feil.

  Uansett, jeg gir ofte 20 kr her og 50 kr der til veldedelige formål (i tillegg til faste avdrag) jeg tenker at hvis alle gjør det, så blir det jo mye til slutt. Dette er jo en liten prosent av min inntekt, men tenk så synd om noen begynte å kritisere meg for det… Huff.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det var på den måten jeg kom frem til summen 725 000,- :p Tenk om vi hadde klart å samle inn det 😀

   Jeg støtter deg 100 prosent! Flott at du bidrar 🙂

   1. Hvilken blogg starta dette? Aldri hørt ryktet og jeg er fast leser.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg vet ikke, det kom bare flere kommentarer om det og en av de skrev at de hadde lest det på en annen blogg :/

 7. Bra skrivet Caroline!! Det är ju helt fantastiskt att ni kunde ge så mycket som 48 tkr, respekt!! Jag blir ledsen å era vägnar när jag läser en del kommentarer, ja helt paff! Bara fortsätt ni med ert fina arbete, vi är så många som sätter stor pris på både det o bloggen. God jul o kram från Sverige

 8. Fantastisk med bidraget deres Caroline Håper alle nett trollene der ute kan bruke julen på familien sin istede for å være spydige og ufine med andre! Vi er vel voksne mennesker!! God Jul til deg og dine Caroline

 9. OMG .Er det mulig Caroline . Er stor beundrer av deg og alt du får til . Misunnelsen er stor blandt folk .Misunnelse er en følelse hvor man ikke unner et annet menneskes egenskaper, status, evner, anseelse eller eiendeler.sitat wikipedia:I den katolske tradisjonen er misunnelse (invidia) en av «de syv dødssynder» og betraktes som en synd, fordi den misunnelige overser egne gaver og streber heller etter andres tilstand i stedet for å arbeide på sin egen åndelige forbedring. Misunnelse kan i situasjoner forveksles med griskhet og sjalusi, som er en annen dødssynd. Stå på Caroline ,vi er mange som følger deg .God og fredelig jul til deg og din nydelige familie.

 10. Kjære deg!
  Du gjør en fantastisk jobb, på alle plan! Jeg er så glad for deg og bloggen din. La aldri noen tråkke deg ned med sin kritikk.
  Ønsker deg og dine en nydelig jul full av kjærlighet og julefred <3 Slutt aldri å blogge, for ingen andre kan måle seg med deg <3
  PS: Jeg håper fremdeles på at du en dag kommer med ny bok 🙂

 11. Det er helt forkastelig og jeg direkte skjemmes over andre mennesker. Vi har alle kunnet starte blogg å ha dette som vår jobb. Å være frekk og skrive så masse dritt bare for at man selv ikke har like mye her i livet er ufattelig i mine øyne. Jeg kan også tenke at enn om det kunne vært meg? Men det er kun meg selv som kan gjøre noe med det evt. Folk burde skamme seg. Dere ser ut til å være en superflott familie, som har fine verdier. Dere gjør så masse fint sammen å det også bittesmå ting som også jeg selv elsker. Misunner dere slettes ikke å være i rampelyset hele tiden å alltid må vise hva dere gjør å forsvare dere. Fortsett å vær de dere er å ha ei flott julefeiring.

 12. Du er fantastisk dyktig Caroline. ♥️. Stå på og vær den du er. Kritikken mot deg er fordi disse menneskene er misunnelige fra tåa til hode. Og det sier jo bare litt om hvem de er disse menneskene . Jeg blir forbannet på sånn oppførsel. Fysj. God jul til deg og din flotte familie i deres nye fantastisk hjem. ,,♥️. Hilsen en trofast leser av din flotte og innholdsrike blogg

 13. Uff, jeg blir lei meg, både av de som kritiserer folk som gir, men også at du gir disse folka så mye plass.
  Du kan ikke gi slike folk en fing, de tar en arm!
  Jeg forstår forsåvidt at du har et behov for å forsvare deg selv, for du har jo tross alt gjort en veldig god gjerning.
  Men her blir det vel mye forsvaring.
  Jeg har mye mer tro på ignorering.
  De fortjener ikkje et helt innlegg 🙂
  Ha en fin helg. 🙂

 14. Helt enig, alt er bedre enn ingenting!

  God jul til dere og nyt tiden sammen <3

 15. Du virker så god, snill og smart Caroline. Er trofast leser, og særlig nå i juletider synes jeg bloggen din er ekstra koselig <3 Er så trist at det finnes folk som ikke unner andre noe godt, og leter etter feil i alt andre foretar seg 🙁

 16. Folk altså! Kritisere noen for at de gir en stor sum til krigsherjede barn?! Det er jo til å bli helt matt av. Tenk så mange du hjalp med de pengene <3 Vær så snill å ikke la nettroll hindre flere barn i å få hjelp. Jeg gav selv til innsamlingsaksjonen din i fjor og syntes det var et superfint initiativ. Jo flere som kan bidra, jo bedre:) Du skal virkelig ha SKRYT for å bruke din posisjon til å gjøre noe godt for andre. Skulle ønske flere bloggere/samfunnsaktører hadde gjort det samme. Love til deg, Caroline. What goes around, comes around <3

 17. ❤❤❤❤❤

 18. Blir helt satt ut av det jeg leser. At folk kan være så smålige sisånt skjønner jeg ikke. Vi gir alt av pante pengene til røde kors. Blir en god del til slutt. Vi har ikke mye og gi. Men vi gir det vi kan. Er jo det som er viktig. Og gi i form av tjeneste eller annet.ikke hvor mye man gir.

 19. Jeg har vært en trofast leser siden 2009. Jeg gleder meg alltid over nye flotte og inspirerende innlegg her på bloggen din Caroline Jeg har aldri ført lagt igjen en kommentar, men denne gangen – altså er det mulig? Blir så irritert over at slike nettroll kan være så smålige stå på Caroline og bruk energien din på det du er best på -å inspirere! Fredelig jul til deg og dine

 20. Henriette

  Jeg har faktisk ikke ord for hvor oppgitt jeg blir av disse menneskene. All ære til deg som klarer å skrive et så grundig og velformulert innlegg som motsvar til slike kommentarer, det burde virkelig ikke vært nødvendig i det hele tatt. Jeg er så enig med alt du sier her, og jeg håper virkelig at dere klarer å tenke så lite som mulig på dette. Dere driver en (vanvittig bra) business, dere hjelper andre på eget initiativ og selvsagt skal dere også få den gode lønna dere så absolutt fortjener for alt det arbeidet dere legger i dette. Jeg heier på deg!

 21. Henriette

  Håper virkelig at dette tullballet skal slutte. Om du hadde gitt 200 000,- så er det fare for at du hadde blitt kritisert da også.. jeg syntes dere skal være stole over det dere har gitt, for det er virkelig fantastisk❤️

  God jul og kos dere masse❤️

 22. Hei, Bra skrevet ! Er så enig. Uansett hva du gjør så blir det aldri bra nok i noens øyne. Men at dere ga såpass stor sum og kicket i gang en innsamling er nok mere enn kritikerne noensinne ville klart selv. Det fikk oss andre til å få gi et bidrag noe som vi kanskje ikke ellers ville gjort. Ikke fordi vi ikke ville eller kunne, men fordi vi kanskje trengte det ekstra puffet til å faktisk bidra.
  Jeg er inne og leser bloggen din daglig, aldri har du noen gang snakket andre ned eller bidratt til negativitet. Det å oppsøke blogger eller sitte på forum og diskutere og henge ut andre er simpel oppførsel og i mangel på ord så skal jeg ikke si hva jeg syntes om den type mennesker. Men at dem gidder bruke så mye energi på deg og ditt viser jo hva de selv innhar av det meste. De vil aldri kunne rose deg for det du gjør fordi dem ønsker bloggen din død, det irriterer vettet av dem at du har gjort det så bra. Og de vier selv tiden sin dag etter dag i å finne grums. At folk har skam til å sitte og kritisere en innsamling, eller at du ikke gir nok. Det er så lavmål . Tror ikke de selv ser hva de driver med. Så kommentarene om innsamlingen og kritikken og tenkte noe så pinlig fra vedkommende. Misunnelsen er større enn alt hos enkelte.

 23. Jeg må helt ærlig si at dette var et noe sutrete og umodent innlegg. Jeg er helt enig i at nettroll må bekjempes, men jeg har den siste tiden vært inne og lest det som skrives om deg på Kvinneguiden, og jeg synes det aller meste er konstruktiv og begrunnet kritikk over virksomheten dere driver og ikke deg/dere som privatpersoner. Synes derfor det blir litt dumt å avfeie alt som nettroll. Hadde vært mye mer profesjonelt dersom du svarte på kritikken angående eksponering av barn, overforbruk osv.

 24. Uff det er så vondt å lese at noen skal spre så mye bitterhet og onde tanker og meninger. Dette er grunnen til at jeg aldri leser kommentarfelt – det er så sjeldent noe konstruktivt der, dessverre. Ikke la noen ødelegge givergleden, omsorgen og takknemmeligheten deres. Sender en klem – håper flere gjør det samme. God førjulstid 🙂

 25. Först vill jag bara säga att jag blir så otroligt less på att det inte verkar okej att jobba till sig ett gott leverne, men om man vinner på triss så är det minsann helt okej! Sen vet ju folk aldrig hela bilden heller, precis som du sa man bidrar ofta kanske mer än man alltid säger/visar upp(skänker grejer osv). Och att förstå av nättrollen/paragrafryttarnaisch så är det otroligt avundsjuka på dig, då det inte kan sluta återkomma till din blogg. Avundsjuka är en hemsk sjukdom som många verkar vara drabbade av. Kan inte alla bara glädjas åt andra! Kan inte förstå hur man kan kommentera elaka saker, det är för mig Ofattbart! Jag är helt mållös över det jobb ni som är influensers gör! Ni jobbar mer än många av oss någonsin skulle orka med. Förstår det är jobbigt i denna bransch att orka och inte ta all skit men jag tycker i alla fall att du är grymt bra och inspirerande! Önskar dig en God Jul med dina nära och kära med en önskan om ett snällare samhälle/internetklimat där trollen inte ska få andrum.

 26. Heia deg!❤

  Kos deg masse i førjulstiden med fine familien din, og fortsett den gode jobben du gjør

  Dessverre mange troll der ute, virkelig til å bli trist av.

 27. Håper du/ dere klarer å glemme hva disse nettollene skriver.Jeg blir faktisk lei meg på deres vegne. Det vil bestandig være noen som kommer til å kritisere deg for alt du gjør, desverre. Janteloven og misunnelse står sterkt i folk. Følger bloggen din hver dag og er imponert hvor dyktig dere, kvaliteten på innleggene og de fine bildene. Fortsett med det!
  Riktig god jul til dere!

 28. Helt utrolig hva misunnelse får folk til å si/ gjøre
  Jeg har tidligere reagert på folks frekke kommentarer men dette tar kaken!!
  Mange som tjener godt gir ingenting til veldedighet så det dere gjorde var kjempebra
  God jul og fortsett med den fine bloggen deres:)

 29. Hei.

  Jeg må ærlig si at jeg ikke helt forstår hvorfor du lager et eget innlegg om dette? Er det ikke bedre å heve seg over det og komme med en kort forklaring hvor du avkrefter ryktene, istedet for å komme med en lang forsvarstale? Du vet selv hva du gir, og hva andre da sier burde ikke være noe å bry seg om.

 30. Det er så sant, ALLE monner drar, om så man gir 1 krone, så blir 1 krone mer enn det hdde vært om du ikke ga noe. Konstruktiv kritikk er fint, men kvinneguiden o.l. (Har vært inne å sett), er jo helt tatt ut sv sammenheng.. stå på 🙂 vært masse fine levende bilder i det siste!

 31. Christine

  Stå på ditt, folk har ikke noe med om du gir penger til veldedighet eller ikke. Alt hva folk blander seg borti, blir bare for dumt. Du gjør en super jobb på bloggen, leser den hver dag Riktig god jul til dere

 32. Gled deg over alle oss som liker bloggen din og glem trolla. Kos deg med julen og familien dinRiktig god jul☺️

 33. Heier på deg! Hilsen fast leser siden før bryllupet <3

 34. Jeg er en godt voksen mormor som leser bloggen din hver dag og er inponert over arbeidet dere gjør. Leser også de kommentarene du får som ikke er Konstruktiv kritikk, men som bare er ondsinnet. Er enig med deg at de kan finne seg noe annet å gjøre, de skaper ikke noe positivt med sine sure oppgulp. Stå på og fortsett som du gjør og ikke la deg knekke av disse trollene. Vi er mange som koser oss med bloggen din. Ønsker dere en riktig God Jul.

 35. Gode og snille Caroline!❤️ For meg er i hvert fall du et stort forbilde!✨ Takk for alt du gir og deler med oss trofaste lesere! En riktig god jul ønskes deg og din flotte familie!❤️

 36. Så forferdelig at noen kan si sånt – som du sier du kunne beholdt alt selv.. Hadde heller ikke vært galt med tanke på all jobben dere la i det. Føler jeg må beklage på dems vegne. Trist!
  Uansett, ikke la dette påvirke den flotte julegleden du og din familie viser!! Og du må være stolt over hva du har gjort og fått til!
  Håper du har en fin kveld på julebord det fortjener du virkelig xxx

 37. Elisabeth

  Halleluja og amen! ER så enig i alt her! Når jeg har lest kommentarfeltene hos deg i det siste har jeg vært målløs over hva folk får seg til å skrive. Det var på høy tid at dette innlegget kom! Jeg oppfatter deg som varm, raus, omsorgsfull, klok, jordnær – og ikke minst vannvittig sterk. Krever sin kvinne å stå i alt det du gjør! Jeg tenker som deg: Kan man ikke si noe som bygger opp, kan man heller la være. Kult at du kan leve av denne bloggen, er det ikke fantastisk at vi bor et sted hvor vi har anledning til å følge drømmene våre? Du er en inspirasjon for meg til å tørre å følge mine drømmer og ikke bry meg om hva andre måtte mene om meg. God jul til deg og fine familien din <3

 38. Jeg blir faktisk oppriktig flau over at folk kritiserer andres bidrag til veldedige formål. Jeg leser svært sjelden kommentarfelt, men stadig vekk ser jeg voksne mennesker som mobber og sprer kvalme på nett. Jeg synes det er flott at du tar opp dette, og du skal på ingen måte godta det. Husk at de aller fleste vil reagere med sjokk og vantro over slike påstander, og forstå at dette ikke er tilfelle. Stå på videre, og god jul 🙂

 39. Ann kristin

  Er det mulig??? Synes du må tåle mye, men dette tar kaka! Prøv å heve deg over dette, å tenk at det er ren å skjær sjalusi. Du har greid mye, du jobber hardt, har fine og varierende innlegg,flott å se på( som du igjen jobber hardt for) et utrolig vakkert hjem, en fin familie, og 2 nydelige jenterat du har gitt det du har gitt er beundringsverdig, og undrer hvor mye klagerne gir? Fortsett med jobben du gjør. Kos deg med dine og ha ei riktig god jul

 40. Enig i at å kritisere deg for å gi 48 000 er dårlig.
  Synes dog du gir «idiotiske» kommentarer vel mye oppmerksomhet, og svarer dårlig på konstruktiv kritikk. Det er en gjenganger at du går i forsvarsposisjon, sier at leserne tar feil osv. Hvilken seriøs aktør svarer leserne sine sånn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke på den måten jeg svarer på konstruktiv kritikk, Anita. Kanskje jeg gjør de av og til, men det er ingen gjenganger. Trollekommentarer svarer jeg fort slik du sikter til, og det kan jeg kanskje forsøke å forbedre, evt. bare slette kommentarene.

 41. God jul Caroline<3 Nyt den med dine, med god samvittighet for at alt du gjør for familien din, for alt du inspirerer med og utfordrer oss lesere til, for at du har bidratt og for at du er den du er- nemlig god nok<3
  Juleklem fra meg til deg<3

 42. Den som kimser av 48 000 kroner, er et utrolig fattig menneske. På alle vis. Og da har jeg ikke annet enn empati med dem. «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør».

 43. Jeg blir helt satt ut jeg! At det går an å synke så lavt og klage på at du ikke gir nok, det er helt utrolig. 48 000 er MYE penger, mer enn den gjennomsnittlige «mannen i gata» klarer å bidra med, så å mene at dette er smålig er jo helt bak mål. Jeg syns det var utrolig generøst av dere Heia dere og god jul!

 44. Kristina

  Altså ka samfunn e det me leve i, eg blir helt sjokka. Lenge leve nett-troll. Det e gale hvis me ikke gir å det e gale hvis me gir altså lese bloggen din vær dag, å fy søren for en jobb. Bloggere fortjene virkelig vær ei krona for all den dritten en må få vær einaste dag stå på seie bare Eg, å til alle nettrollene der ute som synes synd på seg selv. Husk dokke har et liv, ikke bruk det opp på missunelse

 45. Herremin hva folk får seg til å kritisere andre for!
  Jeg synes du og din familie virker som ordentlig snille og gode og jeg synes da virkelig dere bidrar med både den ene og det andre ☺️ Nei, ikke tenk på hva disse menneskene mener!
  Ønsker deg og dine en riktig god jul

 46. S.Helene

  Jeg fatter ikke at det går an å kritisere at dere har bidratt med nesten 50.000,-! Dessverre Caroline tror jeg ikke du får ønsket ditt oppfylt med det første, om at mennesker skal slutte å lete etter feil hos hverandre. Pessimistisk kanskje, selv tenker jeg at det er realistisk. Er til å spy av alle disse sinte haterne. Har en kollega som bruker å si «du kan ikke berge alle», det utsagnet trøster jeg meg med når jeg opplever urettmessig motgang. Og du, jeg postet en liten sak om farlig bilkjøring på et offentlig fora her om dagen, og det var altså ikke måte på hvor mange kritiske røster som dukket opp! Jeg ble helt svett og fikk kanskje en pitteliten smakebit av hva du må stå i hver dag. Du må virkelig være sterk og hardhudet for å takle den jobben du har, all ære til deg! Det er rett og slett imponerende og ikke for alle 😀 Du er et stort forbilde med sunne gjennomtenkte holdninger , og har mange som står bak og støtter deg ! Leser kun din blogg da det etter min mening ikke er noen andre som leverer kvalitet, genuint innhold og variasjon som du/dere. Klem fra Nord

 47. Kristina

  Altså ka samfunn e det me leve i, eg blir helt sjokka. Lenge leve nett-troll. Det e gale hvis me ikke gir å det e gale hvis me gir. altså lese bloggen din vær dag, å fy søren for en jobb. Bloggere fortjene virkelig vær ei krona for all den dritten en må få vær einaste dag. stå på seie bare Eg, å til alle nettrollene der ute som synes synd på seg selv. Husk dokke har et liv, ikke bruk det opp på missunelse.

 48. Cecilie

  Misunnelse er en krevende følelse å kjenne på. Og enda mer krevende om man ikke erkjenner at det er det man føler. Et tips til dem som har startet dette, er å lese denne enkle fremstillingen av hvordan man kan snu disse følelsene til det beste for seg selv: https://www.kk.no/livstil/slik-takler-du-misunnelse-67898865. Det nettsøket tok tre sekunder.

  Stå på Caroline! De er misunnelige på din vanvittige teft for business, mote, livsstil og ikke minst lykke.

  God jul til dere!

 49. Åshild

  Tenk om folk bare kunne holdt seg til sine egne saker! Å blande seg i andres saker er bare forkastelig i mine øyne. Det ødelegger så utrolig mye:/ Stå på Caroline! Ikke la noen frarøve deg gleden ved å gi.

 50. Selv syntes jeg du blander rollene med deg som privatperson og bedriften for ofte.
  Som ansatt i AS og en formidler-jobb, så må man tåle kritikk, og du fortjener også ros, som alle andre. Du er tross alt med denne bloggen en offentlig person. Hvis du ikke aksepterer konsekvensene, så bør du nok vurdere å bytte beite.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Altså, hæææ? Dette er en blogg, ikke en bedrift. Ja, jeg har en bedrift i bakhånd fordi det er det enkleste mtp. økonomien, men det er fortsatt bare en blogg. Bloggen er en del av meg, ikke en del av en bedrift, så kritiserer du bloggen så kritiserer du meg.

   1. dette henger ganske dårlig sammen med forklaringer du har kommet med i andre sammenhenger, av typen «dere kjenner ikke meg», underforstått det er ikke den privatpersonen Caroline vi ser på bloggen. Og hvis du virkelig vil hevde at bloggen handler om DEG, og ikke forretningsvirksomhet, så blir jo plutselig alle kommentarene om at bildene ser falske og oppkonstruerte ut, helt relevante. Hvis bloggen er business, så er det greitt at du presenterer modellbilder tatt fire dager tidligere som om de var tatt på tredemølla sammen morgen. Hvis bloggen derimot er dagboken, så er jo det ikke greitt. Du må faktisk bestemme deg – du kan ikke få i pose og sekk. Enten er bloggen næringsvirksomhet, ELLER så er den privat dagbok, men den kan ikke være begge deler.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tidenes overanalyse? Selvsagt kan bloggen være begge deler. Den består jo av tusenvis av innlegg som må tolkes hver seg og ikke samlet. Er bloggen næringsvirksomhet når jeg skriver om mine følelser i forbindelse med fødsel? Nei, selvsagt ikke. Er bloggen næringsvirksomhet når jeg skriver et blogginnlegg for en annonsør? Ja, selvsagt.

    Og nei, det henger på ingen måte dårlig sammen med tidligere forklaringer om at «dere ikke kjenner meg». Dere ser privatpersonen Caroline på bloggen, men jeg deler kun brøkdeler av den, ikke alt. Om du leser en persons dagbok, så kjenner du ikke vedkommende.

   3. Takk for svar.
    Det er litt forvirrende når du svarer med at du ‘har en bedrift i bakhånd fordi det er enklest osv…’. Er det da du eller bedriften som selger annonseplasser? Hvem markedsfører det bedriften selger? Hvordan ansettelsesforhold har du?
    Det hadde vært fint å forstå bloggen din;)

   4. Caroline Berg Eriksen

    UI selger annonseplass, og det er også de som annonserer annonseplassene vi har. Du sliter med å forstå fordi du overkompliserer, prøv å tenk litt enklere 🙂 Det er en blogg om meg og min familie, hvor det noen ganger forekommer annonser 🙂 Kjempe enkelt!

 51. Ledig bra innlegg! Folk må gi seg! Alle må vi finne ut hvordan vi kan bidra på vår måte. Og din måte har vært kjempebra

 52. Altfor dumt av folk å holde på sånn rundt dette temaet.Har man mye penger og god råd skal man liksom ikke ha en grense. Sååå utrolig teit altså! Lurer faktisk på om de gir noe, om ikke mer enn 10 kr, for alle monner drar i denne sammenheng. Skjønner godt at du sier ifra. Kos dere i førjulstiden.

 53. Charlotte

  Herlighet jeg blir helt sjokkert over hvor stygg folk kan være! Må virkelig være frustrerende for deg!
  At du har gitt bort nesten femti tusen er jo fantastisk!
  Støtter deg helt på at disse fæle nettrollene kan bare holde seg langt borte!
  Du har Norges beste blogg i mine øyne, det er den eneste jeg gidder å lese. All cred til deg på alle områder! Variert innhold, flotte bilder, og ikke minst inspirerer du i alt du gjør❤️ Alt du «tar» i skinner❤️
  Håper du får en fin helg med dine skjønne❤️

 54. Irmelin

  Jeg syns det er fint at man gir etter evne! Noen kan avse 100 kr., noen kan gi det tidobbelte eller hundredobbelte. Alt hjelper uansett, tenker jeg 🙂 Selv om jeg kanskje må forsake mye for å kunne gi 1000 kr., mens andre kan gi 100 000 og fortsatt leve i luksus, så gjør jo ikke det noe?
  Målet med veldedighet er jo ikke at det skal svi for den som gir, men at det skal hjelpe den som mottar.

 55. For et flott menneske du er Caroline! Hvor mange andre gir 20% av det de tjener en måned til veldedige formål? Nei vet du hva, bra tiltak og bra dame! Enn å gi slike verdier videre til to barn, for en gave! Jeg heier på deg!

 56. Nina Marie

  Du er god nok akkurat som du er! <3

  Det er ikke lett å heve seg over mennesker som ønsker å trykke en ned, men jeg tenker at den beste måten man kan hjelpe slike mennesker til å bli en bedre utgave av seg selv er nettopp det.
  Jeg har ingen anelse om hvem som startet disse ryktene og ikke har jeg hørt om de før nå, men man kan nok I hvert fall konkludere med at den eller de har gjort en veldig slett jobb med research dersom de ikke engang har tatt kontakt med deg for å sjekke om tallene stemmer. Det sier mye mer om dem enn deg.
  Og forøvrig;
  Nei, det handler ikke om hvor mye man gir, men at man gir med et ønske om å hjelpe, om å bidra. Og fra hjertet <3

 57. Katinka

  Så leit at folk er så slemme. Jeg leser bloggen din nesten hver dag, og har stor glede av den. Takk for gleden du gir meg hver dag! Takk for at du deler med de som trenger det! Jeg synes du er mer enn generøs.Uansett tenker jeg heller på at jeg selv kunne avsett mer enn det jeg gjør, snarere enn å bry meg med hva andre gir. God jul til deg og dine! Klem fra Katinka

 58. Så flott at dere bidrar, uansett beløp! På tide disse trollene tar en titt på seg selv og hva de kan bidra med, istedet for å kritisere andre!! Riktig god jul!!❤️

 59. Jeg har lest bloggen din daglig i nange år og blir ganske irritert over det jeg leser. At ikke folk har andre ting å drive med.

  Vil ønske deg og dine en riktig god jul og heier på det du gjør. En inspirerende og fin blogg.

 60. Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan noen mennesker tenker om andre. Jeg syns jobben dere gjorde med adventskalenderen var helt fantastisk! Og i mine øyne skulle det bare mangle at dere behold noe av pengene selv med tanke på all jobb dere la ned! Jeg håper du klarer å prelle av deg slike smålige kommentarer og at du heller kan være stolt over at dere har bidratt med penger som noen kan dra nytte av!
  Jeg ønsker dere fortsatt en fin førjulstid og riktig god jul når den tiden kommer! Kos deg med deg fantastiske familien din! ❤️

 61. Men har du ikke betenkeligheter med å ha en julekalender til inntekt for Syria som også gir inntekter til deg selv? Jeg skjønner hva du mener når du skriver at alle gaver er gode nok og er helt enig!! Men hadde håper litt mer refleksjon rundt team en «jeg har rett,du har feil»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg hadde ikke en adventskalender til inntekt for Syria, jeg hadde en adventskalender for leserne mine som ga meg inntekt. Og siden inntekten fra kalenderen ble så bra, så valgte vi å gi deler av overskuddet til Redd Barna.

   1. Det er nok mange som tror det samme som Vibeke, så det var en fin oppklaring! De to tilfellene blir jo helt vidt forskjellige.

   2. Men gud!! Fortsätt som du gör Caroline ❤

   3. Vibeke

    Men du flagger i november at dette skulle skje. For meg blir dette som å gå med bøsse på innsamlingsaksjon og når man er ferdig tar man halvparten. Et godt formål for tross alt noe- bedre en ingenting og jeg sitter igjen med en god summ.
    Er det etisk og moralsk riktig?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det er litt vanskelig å skrive et godt svar til deg, når både denne kommentaren og den forrige viser med all tydelighet at du ikke helt forstår hva du kommenterer…

    Nei, det blir ikke det samme!

    For det første; dette var ingen innsamlingsaksjon! Det var rent annonsesalg. Ingen donerte penger fordi de trodde det skulle til Redd Barna.

    Og for det andre; at vi skulle donere bort 20 prosent til et veldedig formål ble IKKE brukt for å generere mer inntekt. Da vi skrev at vi ønsket å gi 20 prosent til et veldedig formål var allerede 90 prosent av lukene på plass.

   5. Ja men det ble melket veldig mye. Og dere bor i luksus suite som koster like mye som dere betalte til veldedighet da virker det ikke som mye og burde blitt tonet ned betraktelig.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Det ble ikke melket annet enn at vi gjorde folk oppmerksomme på det i forbindelse med kalenderen, og ved starten på innsamlingen for å vise at vi også donerte, og ikke bare oppfordret leserne. Og virkelig? Hva vi bruker på oss selv burde virkelig ikke ha noe å si. Det er vår lønn, våre penger og vi bestemmer selv hva vi bruker dem på.

   7. Vibeke

    Ikke vet hva jeg kommenterer? Jeg etterspør refleksjon rundt tema, det er nok for mye for langt..
    Jo du samlet inn penger. Lever ikke du av klikk på bloggen? Jeg er rimelig sikker på at du fikk flere klikk under adventskalendeneren 2016 en ellers.. ergo for å understreker for deg: flereklikk pga kalenderen-mer penger- innsamling.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Nå må du gi deg, det blir bare mer og mer tydelig at du bare er ute etter å lage kvalm, og egentlig ikke er interessert i saken.

    Nei, vi solgte annonser på helt vanlig måte. Og nei, flere klikk ga ikke mer penger! Prisen pr. luke var satt og ble solgt inn lenge før kalenderen startet. Så jo, du vet ikke hva du kommenterer.

   9. Vibeke

    Ja,så mange som blir hissige fordi man etter spør litt refleksjon..

   10. Caroline Berg Eriksen

    VIbeke: Du spør etter refleksjon, men grunnlaget du setter for den refleksjon er helt feil. Je har tydeliggjort ovenfor deg at dette ikke var en innsamling, og at kalenderen ikke var til inntekt for Redd Barna, men du velger å ignorere det. Men for å reflektere over de faktiske forholdene, så ja, jeg synes det er moralsk og etisk riktig å frivillige velge å gi bort 20 prosent av overskuddet på et prosjekt til veldedighet 🙂

   11. Marita

    Her er sakens kjerne. Det var ikke en innsamlingsaksjon. Det var en jobb, der noe av inntektene ble donert til en god sak. To helt forskjellige situasjoner. Merkelig at dette skal hauses sånn opp ett år senere…
    God jul til alle! 🙂

  2. Christine

   Jobber du gratis Vibeke? For noe må jo Caroline og Lars Kristian også tjene penger på,det er jo ikke noe særlig å bruke så mye tid,som de helt sikkert hadde kunnet bruke på 1000 andre ting,på dette uten å få litt betalt for det selv. Og når de da så at de kom bedre ut av det enn først antatt,så valgte de å donere bort enn å putte alt i egen lomme. Er mange som ikke hadde tenkt tanken på å gjøre det selv,så her synes jeg faktisk de skal få mye ros for at de tenkte og gjennomførte dette på en ordentlig måte.

  3. Fint om du i mellomtiden lager et oppsett til oss andre om hvor mye av inntekten din du gir i veldedighet. Venter i spenni

  4. Vibeke og dere andre i denne tråden. Kommentarene deres viser at dere klarer ikke å henge med når Caroline forklarer dette. Hun har alltid annonseinntekter. Disse økte i desember 2016 KANSKJE på grunn av julekalenderen. Hun donerte bort økningen. I tillegg donerte hun bort innsamlede midler. Hun jobbet masse overtid på grunn av julekalenderen noe hun ikke fikk overtidsbetaling for.

   1. Når de tjente nesten 200 000 på julekalenderen vil jeg vel si at de fikk overtidsbetalt? Men uansett fantastisk å gi bort 20% av det 😀

  5. Vet ikke hvorfor min melding til Vibeke ikke ble publisert i sin helhet;

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg måtte moderere bort deler av den :/ Jeg forstår at man blir provosert, men la oss ikke falle ned på deres nivå 🙂

   2. Anonym

    Uff. Får en dårlig magefølelse av dette kommentarfeltet. Jeg synes du fremstår så fin på bloggen, men tonen din mot de som kritiserer og ber om åpenhet, står i stor kontrast til alle de «positive kommentarene» som skal «ta» dine kritikere.. hvorfor får de stygge kommentarene deres stå uredigert? Fjerner du kun de som kritiserer deg, og ikke andre? Det er litt skummelt synes jeg..

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener? Du kommenterer dette under en kommentar hvor jeg har gjort nettopp det du spør om jeg ikke gjør? Kommentarer blir moderert begge veier, men det er en side som er klart verst, og det er KO de trolla som hele tiden starter det.

 62. Hei!
  Håper dere ikke legger på dere all denne negative kritikken. At dere legger det bak dere og «glemmer» det. Jeg følger flere blogger men det er sjelden jeg kommenterer. Men når jeg innimellom gjør det er det utelukkende positivt. Jeg synes dere har gjort en utrolig fin innsattes. Jeg liker godt å følge med på bloggen din. Jeg er selv småbarnsmor og holder på å flytte inn i nytt hus. Har fått mye inspirasjon gjennom dine innlegg. Lykke til videre!

 63. Tone M Sørensen

  Du er god du! Ikke la andre få deg til å tro noe annet! Å vende blikket utover, og se at det finnes andre enn oss selv, er en god egenskap og noe vi alle burde prøve å gjøre. At du bruker den muligheten du har til å både hjelpe selv, samtidig som du setter fokus og får andre til å bidra, er et eksempel til etterfølgelse. Vi har fjernadoptert ei lita jente i Afrika, og har mye glede av det. I kveld utbrøt jenta mi på 7 år «jeg er så glad for at jeg får bo her i Norge, og at jeg har det så godt! Jeg har det så trygt, og får til og med gaver til jul».Jeg tror det er noe av det viktigste vi som foreldre gjør. Gi trygghet og kjærlighet til våre barn, samtidig som vi lærer dem å se og bry seg om andre! Fortsett m å bry deg, engasjere deg og oppfordre oss andre til å gjøre det samme! Du gjør en god jobb!

 64. Kristine

  Dette var trist å lese. Du er god, Caroline. God Jul til deg og dine❤

 65. Martine

  Ikke bry deg om alle dumme kommentarer.. syntes du bidrar mye mer enn mange andre, og som du sier så spiller det ingen rolle hvor mye en gir så lenge man bidrar med noe. Nyt de siste ukene av desember og god jul til deg og dine <3

 66. Kjære deg, så mye dritt du må holde ut med. Det er jo fantastisk at du bidrar, og 48 000,- er MYE penger!

  Å kritisere noen for hvor mye de gir, er feil på så mange måter. I dette tilfellet blir det jo litt som å kritisere butikker, bedrifter og andre som lar deler av overskuddet gå til en veldedig organisasjon i en gitt periode, for eksempel Rosa Sløyfe i oktober. Jeg har i alle fall aldri hørt noen si noe på at en butikk donerer bort en for liten del av overskuddet i en slik kampanje (vanligvis betydelig mindre enn 20%) eller at de er griske som beholder resten av inntektene selv. For det første er det sånn business fungerer og for det andre er det bare bra at alle gir noe og ikke minst at store aktører hjelper til med å sette fokus på en viktig sak!

  Ønsker deg og dine en god jul 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å joda, det finnes de som kritiserer det fordi de mener at butikkene bruker veldedighet for å øke sin egen omsetningen :/

   Ønsker deg også en riktig God Jul <3

   1. og det er et helt legitimt standpunkt, som du burde holde deg for god til å latterliggjøre. Jeg har ingen problemer med å forstå og respektere ditt standpunkt, om at alle monner drar, og det er bedre at mange bidrar med små beløp til Rosa sløyfe. Det er et standpunkt som det ikke er noe i veien med, og du er i din fulle rett til å mene det. Men det må være lov å mene at næringsdrivende «haiker» med en god sak, og får stor goodwill for en meget rimelig penge, uten å bli sett på som smålig, gjerrig og et troll.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg er usikker på om jeg klarer å respektere standpunkter som medfører mindre penger til mennesker i nød.

 67. Jeg tror det hadde blitt mindre dårlig stemning i kommentarfeltet dersom du ikke lot deg hisse opp så lett. Virker som enkelte er her for å se om de kan få deg til å klikke – og når de lykkes med å få deg til å dedikere ekstremt lange innlegg til påstandene deres, så tror jeg vanskelig at de gir seg.

  Å gi til de som har færre privilegier enn deg selv er det viktigste – helt uavhengig av sum og hva andre tenker, føler og mener. Så pust med magen, ignorer gærningene og nyt førjulstida i stedet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan godt være, Line 🙂

 68. Christine

  Så leit dette var! Hurra for giverglede,uansett hva du gir!

 69. Jeg blir helt satt ut av all kritikken du har fått den siste tiden og skjønner godt at du sier ifra!
  Er helt enig med deg i at det blir for dumt å kritisere noen for hvor mye de gir, og jeg skjønner heller ikke vitsen med å lese en blogg bare for å lete etter feil.

  Jeg leser bloggen din som et hyggelig avbrekk. Dere gjør en veldig bra jobb med den! God jul:)

 70. Oi, at det går an. Prøv å ikke bry deg om de, og tenk at vi er mange som heier på dere. Synes du alltid er raus og positiv <3 ønsker dere en kjempefin jul 🙂

 71. Kjære vakre vene! Er det virkelig mennesker som påstår dette?! De kan jo ikke være riktig skrudd sammen.. Fint at du lager ett innlegg som setter på plass disse menneskene.
  Stå på Caroline! Dere er snille og gode folk 🙂 God jul til dere alle 🙂

 72. Off. Folk altså! Det er så mange som sier at det ikke er noen vits i å gi fordi det ikke er nok. Det er så feil. Om et barn kan få et pledd eller et måltid så er det faktisk bedre enn ingenting. Helt tragisk at folk kan si at du gjør/gir for lite. Jeg syns initiativet ditt var supert, og jeg synes det er veldig fint med alle som gjør noe for andre som kan gjøre en forskjell. Uansett hva det er og hvor mye eller lite det er så er jeg helt sikker på at mottakeren setter pris på det.

  Vær stolt av deg selv og alt du har oppnådd, det er en grunn til at du er der du er. God jul 🙂

 73. Kjære Caroline,

  Jeg har vært fast leser av bloggen din så lenge jeg kan huske, og har i perioder klikket meg inn flere ganger i løpet av dagen med håp om et nytt innlegg.

  Jeg har også mange ganger tenkt jeg skulle kommentere innleggene, men det har blitt med tanken… Selv etter du lanserte veskekolleksjonen din på Steen & Strøm, og det ble tatt bilde av oss som du la ut på bloggen (jeg var hun med barnevognen ), lot jeg være med å skrive…

  Isteden har jeg fulgt deg i stillhet og ristet på hodet mange ganger over hvor håpløse mange av disse negative kommentatorene egentlig er.

  Men denne gangen tar jeg meg tid til å kommentere! For dette er viktig!

  Du er fantastisk, Caroline! Jeg synes det er fantastisk at du i det hele tatt gir! Vi kunne alle valgt å bare vende det andre kinn til og levd videre i «boblen» vår… Men det gjør du ikke! Du velger å donere av dine egne penger – som du har tjent fair and square! Og så skal du i tillegg få kritikk for det… Jeg spør meg hvordan det er mulig?! Er virkelig folk kapable til å synke så lavt? Og så komme trekkende med info som er over et år gammelt i tillegg…. Stakkars triste folk som ikke har noe bedre å bruke tiden sin på.

  Men det er jo også et gjennomgående problem dette Caroline! Jeg syns du får pepper i kommentarfeltet på stort sett hvert eneste innlegg… Kanskje du skal vurdere å stenge kommentarfeltet ditt? Så kan haters’ene bare ha det så godt? Vi, dine faste lojale lesere, vil kunne nå deg i andre fora, og vil ikke miste interessen for bloggen din selv om det ikke er en hel rekke åpenbart mindre intelligente kommentarer å lese under hver bloggpost…

  Du har sikkert vurdert og vurderer dette fortløpende med teamet ditt, men jeg ville nå likevel kime inn min mening. Uansett håper jeg du gjennom årenes løp har utviklet såpass hard hud at dette preller av deg. De er ikke verdt tiden din. Og 99% av oss som klikker oss inn gjør det fordi vi digger deg og den inspirasjonen du gir oss hver eneste dag.

  Men jeg støtter også at du tar et oppgjør med den siste prosenten i ny og ne, og rister de litt! Det er fortjent.

  Ønsker deg og dine en riktig riktig god og fredfull jul, og jeg gleder meg til å følge deg videre i det nye året.

  Stor juleklem fra Julie.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Julie <3 Jeg kommer aldri til å stenge kommentarfeltet! Heldigvis kommenterer de aller fleste på en fin måte 🙂

   Stor juleklem til deg også <3

 74. Du er så rett!
  I mean you are so right. Do I said it correct på norsk? Don’t worry about other people!
  Ønsker deg en god jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   «Du har så rett!» 😉

   Almost correct, but completely understandable! But the last part was 100 percent correct! 😀

   Ønsker deg også en god jul <3

   1. Tusen takk, fine Caroline:-)

 75. Hev deg over dem, Caroline.
  Bloggen din er super, og dere virker gode som gull.
  At noen skal kritisere på denne måten, er bare usmakelig.
  Vi lærer barna: «Har du ikke noe hyggelig å si, så hold det inni deg». Tenk om flere voksne kunne etterleve dette også.
  Godt nytt POSITIVT år!

 76. Selvsagt skal jo du gi alle pengene du tjener i desember til veldedighet. Det gjør jo alle andre og i desember… ehm, nei? Kjempebra at du gir så mye, og med alt det arbeidet dere la ned. Den bloggen sier de skal gi ris og ros. Men føler de gir mer ris og ris. Skjønner ikke at de skal ta det opp igjen nå står senere, og så lage alternative fakta. Av dere var det utrolig generøst. Og tror mange glemmer at du gir nok mye mer enn du skriver om på bloggen. For folk har ikke noe med hva andre folk gir til, eller hvor mye de gir. Applauderer all giverglede.

 77. Wow! Så dere jobbet for inntekten deres? Det gjør de fleste av oss altså. Skal vi tjene mer enn vanlig må vi også jobbe mer. Det er faktisk så enkelt.

  Ellers var dette et unødvendig og sutrete innlegg. Er man trygg på at det man gjør er rett trenger man ikke bry seg om hva fremmede mener, ikke sant?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei H.E! Du er en av de som kommenterer både positivt og negativt, men du har en utrolig dårlig evnte til å formidle den negative kritikken på en konstruktiv måte.. Kanskje du kan forsøke uten latterliggjøringen?

   Avsnittet med hvor mye vi jobbet for å få klar kalenderen tok jeg med for å illustrere at pengene som kom inn i forbindelse med den, kom fordi vi jobbet for dem. Det var en inntekt, ikke donasjoner. Jeg er fullt klar over at alle som mottar lønn gjør en eller annen form for arbeid, og at overtid gir økt inntekt.

   1. Jeg kan godt ta selvkritikk på hvordan jeg formulerer de kritiske kommentarene, men de blir nok farget av frustrasjon over at godt over halvparten av dem aldri blir godkjent, ref min siste kommentar for bare kort tid siden. Jeg mener at jeg aldri er ufin, aldri kommenterer på utseende eller på andre måter fremstår som usaklig. Likevel blir ytterst få av de kritiske publisert mot 100 % av de positive kommer gjennom.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er ufint å presentere kritikk som latterliggjøring, som i dette tilfellet.

   3. Her er du rett på personangrep med en gang. Kanskje er du ikke noe bedre enn andre?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hei Ella 🙂

    I denne kommentaren illustrerer du din egen og mange av de andre kritikerne sin største utfordring, nemlig kommunikasjon. Du/dere evner sjeldent eller aldri å formulere kritikk på en saklig og konstruktiv måte, og når dere blir presentert for et saklig tilsvar, som det jeg har gitt H.E i dette tilfellet, så ser dere det ikke.

    Tilsvaret mitt til H.E er en konstruktiv og saklig tilbakemelding på hennes måte å presentere kritikk på, men du oppfatter det som et personangrep. Det er godt gjort.

 78. Du er bra nok, og mener at d faktisk ER en god egenskap å lære barn å tenke på og bry seg om andre mennesker, d får di d inn me morsmelk for å si d sånn, ( små barn kan jo ikke styre dette); og siden både du selv og di fleste her skjønner at du også arbeider med veldedighet, så blås i d,, du må jo bli gørr sliten! Bare d at du orker hver eneste dag å skrive innlegg, som du vet blir negativt kommentert og motarbeid, d er helt utrulig,, men såklart folk må få si sin menig på en blogg, d er vel d en åpen blogg er til for, men d går an å være saklig og høflig,,så prøv å ta deg en fridag, d syns eg du fortjener, ha en fin helg

 79. Margareth Ulvan

  Kjempeflotte Caroline.Du er en inspirasjon for oss alle.Stå på,jeg digger deg.Alt er bare sjalusi,fra de som ikke er så flinke som deg.Ønsker deg og din familie,en tåppers jul,og et kjempefint nyttår.

 80. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Og det behøver ikke alltid være penger. :o) Hvorfor kan vi ikke hjelpe hverandre til å være gode, i stedet for å dra hverandre ned? God jul til deg og din familie Caroline. Og god jul til alle dere andre også. Husk å titte litt innover i deg selv før du kaster deg over og kritiserer andre. <3

 81. Den siste setningen var ikke til deg Caroline. Men det skjønte du. :o)

 82. Karoline

  Hei.
  Først må jeg gi deg skryt,du er proff til fingerspissene. Er sjelden jeg kommenterer, for jeg mister ofte litt godfølelsen når jeg klikker inn på kommentarfeltet. Pga nettrollene.
  All respekt til deg. Du er super flink, vil samtidig ønske deg og dine en God Jul.

 83. Det er nok lettere sagt enn gjort, men det eneste riktige er å overse disse menneskene og det regnestykket der de kom frem til beløpet. Det er bare sprøyt, og tatt ut av løse luften.
  Det at du fronter et stort overforbruk er ikke til å stikke under en stol, og det tror jeg mange irriterer seg over, og at det er en av de tingene det snakkes mye om. Jeg reagerer også på overforbruket ditt.
  Men jeg liker deg, for det om ))

  Ha en fortsatt fin førjulstid, kos deg med dine.

 84. Karoline

  Håper du vet at de fleste av oss som leser bloggen er helt fornøyde. Vi koser oss med å lese og sjekker jo innom bloggen ofte nettopp fordi den gir oss noe vi liker. De fleste av oss skriver jo ikke kommentarer eller sender deg meldinger. Derfor vil jeg bare hyle ut en gang for alle: Du gjør en mer enn god nok jobb. Du lager jo et helt nettmagasin til oss. Med vakre bilder, god tekst og kreative ideer. Jeg aner ikke hvordan du får til alt. Og å gi til veldedighet er alltid bare bra.
  Så bare fortsett akkurat som du vil, uansett hva en haug med troll som ikke har peiling måtte mene. Vi andre er flere selvom de negative stemmene ofte hyler høyere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det vet jeg, Karoline <3

   God Jul til deg 🙂

 85. Jeg leser bloggen din og syns den utvikler seg så bra og etterhvert også kan nå oss som er mer voksne. Jeg tror du har den mest profesjonelle bloggen ‘her til lands’ og det fins ikke maken til kvalitet på fotografering/bilder. Syns det er sååå bra at du har åpent kommentarfelt og svarer leserne dine- det skal du virkelig vite blir satt pris på!! Kunne ønske at disse som bare er ute etter å spre negativitet kunne slutte å lese her. Å stille spørsmål og komme med saklige kritiske kommentarer tåler både du og vi, og jeg syns du er utrolig flink å være saklig i svarene selv om spørsmål kan være litt vel ‘skarpe’ etter min smak. Bra at du får rettet opp i misforståelser, og jeg forstår deg jo dithen at alles bidrag teller og at du ikke er ute etter å skryte. Nei, stå på og vit at det er mange som setter pris på den flotte jobben du gjør! God helg:-)

 86. ❤️

 87. Må dere ha det inn med teskje eller? Herremin.. Dere som klager å syter gir sikkert ikkje ei krone! Caroline og mannen har hjærter av gull og lurer INGEN på Nokon måte. SKJERP DERE!
  MÅTTE DERE TA TIL VETT OG NYTE JULA OG AT DERES SMÅLIGE TANKER OM FOLK MÅTTE FORSVINNE OG HELLER GLEDE DERE OVER AT ME HAR FOLK SOM CAROLINE.
  HO HO HO, MERRY CHRISTMAS 2 U ALL

 88. Kjersti

  ,ikke bry deg om hva nett trollene skriver.»Rist dem av deg» Stå på videre:-)Ha en fortsatt fin førjulstid 🙂

 89. Jeg lurer på hva det feiler folk til tider. Synes dere er helt fantastiske, og dere fortjener masse ros for alt det harde arbeidet dere legger ned her på bloggen, samt alt dere er villig til å donere/gi bort til andre utenom! Ufattelig trist at andre ikke kan se det positive i dette selv. Det du/dere tjener er velfortjent, og det faktum at dere var villig til å gi så MYE viser jo bare hvor gode dere faktisk er, og at dere virkelig bryr dere! Håper ikke du lar denne dumme kritikken ødelegge julen for deg, og din familie. Du er sterk, Caroline! <3 Jeg beundrer deg virkelig. Tenker på alt det negative du må gå gjennom i kommentarfeltet ukentlig, men til tross for det så står du på like hardt om ikke hardere for å opprettholde en sinnsykt bra blogg for oss lesere. Det er både motiverende og inspirerende. Ønsker dere en riktig god jul, og et godt nytt år! 🙂 Måtte alle disse menneskene som ikke har noe fint å si klare å finne seg en ny hobby i 2018.

 90. Åhhh, all donasjon er god donasjon! Om du hadde donert 1kr hadde det fortsatt vært bedre enn å donere 0 kr! Syntes dere er flinke!

 91. For å si det slik: 90% av befolkningen gir ikke noe som helst av sin egen inntekt til bidrag som Hjelp Barna osv. Synes dermed heller ikke at dette er noe dine lesere kan kreve av deg – eller noen andre for den saks skyld.
  Støtter deg fullt og helt. Disse «trollene» kan vel heller gå i seg selv, og tenke hva som er viktigst. Et bidrag, eller ingen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Norge er faktisk blant de mest generøse landene i verden når det kommer til veldedighet 🙂 Så det tallet er nok langt lavere enn du tror 🙂 Og det er jo bra!

 92. Kristin

  Du skal være stolt over at dere er så rause og gir så mye til andre. Tenk heller på alle de dere hjelper. Mange av de som kritiserer har kanskje aldri donert noe av egne midler selv…

 93. Lurer på om de selv lærer sine barn at det ikke er at du gir som teller, men hvor mye du gir. Av alle ting du har blitt kritisert for er vel dette noe av det nedrigste.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg håper ikke de lærer bort sine egne nettvaner, i hvert fall 😉

   1. Andrea

    Enkelte blir aldri fornøyd :/ Mye man kan kritisere på denne bloggen, men akkurat dette blir for dunt!
    Håper du snart vurderer å endre på dine nettvaner, når det kommer til eksponering av barna deres. God jul!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg synes vi har en fin balansegang når det gjelder eksponering av barna 🙂

   3. Jeg synes du skal ha mye ros for at du har endret praksis mtp eksponering av barn – det er helt tydelig at det har skjedd noe på den fronten 🙂

 94. Kathrin

  Litt er bedre enn ingenting. Gi det som passer deg og din pengebok. Det viktigste er jo at alle monner drar. Stå på Caroline du gjør en flott jobb på bloggen og for din familie.

 95. Kjære gode Caroline 🙂 Utrolig trist at folk holder på sånn,fatter det ikke,men dessverre er det alltid noen som skal trykke andre ned 🙁 Det må være slitsomt å være sånn:-( Skal det ikke være mulig å være takknemlig for at man har det godt,uten å få dritt !!!Makan!Blir helt matt! Du er fantastisk akkurat sånn du er<3 og bloggen din er best,gjennomført kvalitet hele veien :-)Synes det er flott det du har samlet inn og gitt bort jeg :-)Ønsker deg og dine kjære en riktig god jul<3 Klemmer

 96. Har et spørsmål. For mange år siden så svarte du på en kommentar. Jeg husker ikke helt hva kommentaren var, men jeg husker at du måtte forsvare deg … du skrev blant annet – jeg har aldri vist fuck you fingen til noen for å være frekk når du var barn/tenåring …. husker jeg tenkte – huff jeg er slem i forhold til deg..’. Jeg må bare spør – er dette sant ?

  Mvh fastleser siden du slutta på Gina Tricot

 97. Jeg kan forstå at man blir sliten og lei av så mye stygg kritikk, når det i tillegg blir sagt ting som ikke er sant. Dette med at du var smålig og at du har gitt smuler, det er helt bak mål. Som jeg sa i et annet innelegg, jeg synes det er supert at dere valgte å gi bort såpass mye penger. Når det gjelder de som bare vil dra deg ned, slutt å svar dem eller slutt å ta med kommentarene deres i kommentarfeltet. Det kan være en måte å få slutt på negativiteten på, for det kan tappe et menneske for energi. Du leser dem sikkert uansett, men ikke sikkert det blir så morsomt å være ekkel når de ikke får noen respons.

  1. Enig. Hev deg over dem!

 98. Du er fantastisk Caroline som gir til barna som trenger hjelp❤ Jeg har en orginisasjon i Uganda og Jeg må si det er ganske vanskelig å finne fantastiske folk der ute som ønsker i det hele tatt å gi noe. Det er så mange mennesker der ute som bare tenker på seg selv, noe som er veldig trist. Det er jo ikke sånn det skal være. Og man har hvertfall ikke noe i med hva andre gir… spiller ingen rolle hva man tjener…. man gir etter det man har mulighet til å gi❤ Sånn er det med den saken!
  Ønsker deg og din familie en riktig god Jul og ett godt nyttår ❤

 99. Kristin

  Kjære Caroline 🙂 Jeg blir bare helt målløs av andre mennesker.At det bare går an.Vi som leser bloggen din jevnlig kjenner deg vel rimelig godt nok til å vite at mer hjertevarm,empatisk og flott dame en deg skal man vel lete lenge etter.At du tjener godt ja det har du jobbet og slitt for selv.Så er det det med å glede seg over andres suksess da..Mennesker som ikke har noe positivt å si syntes jeg kan holde munn.Det er noe som heter at vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg og der er du et stort forbilde.Riktig God Jul til dere alle fire.Nå håper jeg at Julefreden senker seg.Klem Kristin

 100. Fy fader. Skjønner meg ikke på folk som går rundt og teller på andre sine penger. At de rett og slett ikke ser noe galt i det?! Hva faen da. Personlig økonomi er PERSONLIG! Hva man tjener, hvordan man bruker de pengene man tjener og hvor mye man donerer er INGEN som har noe å gjøre med. Tror jeg har kommentert typ 1 gang på bloggen din for flere år siden, er heller ikke fast leser. Men fyf måtte bare inn og lese selv hva som er greia, og jeg vil si bra jobba Caroline! stå på videre!

 101. Jeg håper virkelig du klarer å se forbi alle «trollene» og fortsetter den fantastiske jobben du gjør! Det står det virkelig respekt av. Jeg er mektig imponert over innsatsen du gjør på bloggen og din refleksjon rundt de som ikke har det så godt. Stå på!! Vær stolt av deg selv, det har du all grunn til.
  Ønsker deg og dine en fantastisk julefeiring når den tid kommer. Klem 🙂

 102. Hei!
  Jeg kommenterer så si aldri noen som helst sted, ble bare litt engasjert og provusert på ditt vegne. I bunn tror jeg det handler om sjalusi, vi mennesker skal liksom ikke kunne unne andre noe godt. Disse nettrollene som sitter bak skjermen har det overhodet ikke har det bra med seg selv. Du har selv jobbet deg opp og frem, you go girl!

 103. Hei Caroline. Jeg har vært en fast leser av bloggen din i mange år nå, uten å egentlig legge igjen en kommentar. Så nå er det på tide Takk for at du inspirerer meg. Takk for at du gir meg et fristed når hverdagen er hektisk og til tider litt trasig. Takk for at du aldri svikter. Takk for at du er så profesjonell i jobben din at jeg ALDRI blir skuffet over noen av innleggene dine (litt annerledes i dette innlegget da, men er ikke skuffet over innlegget, bare at disse trollene holder på som de gjør). Takk for at du bruker din store stemme til å gjøre gode ting. I mine øyne så utfører du gode gjerninger bare ved å ha bloggen i seg selv, ved å skape et fristed for alle som velger å stikke innom. Gode gjerninger trenger ikke alltid å være donasjoner av f.eks. penger. Du donerer av din tid for å skape et fristed for meg f.eks, noe jeg trenger i blant. Du er tobarnsmor og klarer likevel å drive en blogg 10000 ganger bedre enn noen annen norsk blogger. Du er helt fantastisk og jeg håper virkelig at du klarer å se det selv ❤️ Lettere sagt enn gjort men ikke la disse trollene ødelegge for deg og dine. Ha en riktig god jul ❤️❤️❤️❤️ Stor klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marie <3

   God Jul til deg også 🙂

 104. Hvorfor må folk være så stygge mot hverandre? Stå på Caroline, du er et godt forbilde og din giverglede er inspirerende, uavhengig av beløp.
  God jul:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Folk er stygge året rundt, og trollene er på «jobb» selv på julaften 😉

   God Jul til deg også <3

 105. Karine Victoria Hansen

  Sender deg gode klemmer – fortsett akkurat slik du gjør, Caroline. Du er tvers gjennom et godt menneske.

  Hilsen ei som har vært fast leser fra hu gikk i 9. klasse, det vil si gjennom 8 år <3

 106. Kristina

  Fine fine Caroline <3 Du er et fantastisk menneske, og har en fantastisk familie. Du har nok et slikt liv de fleste skulle ønske de hadde, at de gadd å våkne litt tidligere for å trene, eller å gjøre så mye fint som du gjør for barna dine, se så bra ut som du gjør, ha så mye energi og bare være glad og positiv! Jeg skjønner godt at folk er sjalue, jeg er det selv haha! Du har en fantastisk bra blogg – nesten litt for flink er du på jobben din 😉 Men bare nyt det, og lev det livet du ønsker. Ser veldig opp til deg!

 107. Hei Caroline
  Så utrolig trist at ditt fantastiske bidrag til Redd Barna har blitt utsatt for en slik smålig og lite reflektert kritikk. Jeg håper at disse ryktene ikke har ødelagt givergleden din, for den fortjener du virkelig å ha. Jeg håper (og tror) også at menneskene som leter etter feil og kommer med uberettiget kritikk til deg utgjør en liten minoritet av befolkningen. Det er lett å miste troen på det gode i mennesker hvis man leser for mange kommentarfelt. Dette gjelder for meg som ikke en gang er gjenstand for kritikk, kan ikke en gang forestille meg hvordan det er for deg og andre som tør å stikke hodet sitt ut i offentligheten. Nå vil vel noen fra den marginale delen av befolkningen beskylde meg for å være Lars Kristian, men det får så være. Stor klem til deg!

 108. Silje Anette Braa

  Hei Caroline
  Så utrolig trist at ditt fantastiske bidrag til Redd Barna har blitt utsatt for en slik smålig og lite reflektert kritikk. Jeg håper at disse ryktene ikke har ødelagt givergleden din, for den fortjener du virkelig å ha. Jeg håper (og tror) også at menneskene som leter etter feil og kommer med uberettiget kritikk til deg utgjør en liten minoritet av befolkningen. Det er lett å miste troen på det gode i mennesker hvis man leser for mange kommentarfelt. Dette gjelder for meg som ikke en gang er gjenstand for kritikk, kan ikke en gang forestille meg hvordan det er for deg og andre som tør å stikke hodet sitt ut i offentligheten. Nå vil vel noen fra den marginale delen av befolkningen beskylde meg for å være Lars Kristian, men det får så være. Stor klem til deg!

 109. Får klump i magen av å lese hvordan folk kan oppføre seg. Hvor smålig er det mulig å bli? Kjempeflott at dere bidrar med så mye! Dine verdier skinner godt gjennom over mange år med lesing av bloggen og du lærer meg stadig at det hjelper å tenke positivt! Takk for at du inspirerer og fler skulle funnet livsgleden som du har 😉

 110. Skal jeg være ærlig føler jeg du (kanskje også bloggere generelt) får veldig mye UFORTJENT kritikk?? Jeg må ærlig si jeg ikke leser bloggen din til vanlig, men jeg hørte om dette og syns det var noe som skurret… Jeg forstår meg ikke på menneskeheten lengre. Hvordan noen har klart å kritisere deg for dette får jeg faktisk ikke til å stemme oppe i topplokket mitt, og jeg er faktisk ganske smart, så jeg tror jeg hadde skjønt det om det hadde gitt mening. Haha. Utrolig synd for de menneskene som tenker sånn som de som har bygget opp denne kritikken. Tror veldig mange av Norges befolkning hadde valgt og beholdt alle pengene selv, mange hadde nok ikke engang tenkt at det fantes et annet alternativ. Så her tror jeg folk rett og slett bør kikke seg selv godt i speilet før de begynner og peke med fingeren. Synes du gjør en god jobb, og jeg synes absolutt du skal få skryt for bidraget ditt! Alle som bryr seg fortjener å høre at de er gode mennesker, og du er et av dem. God jul til deg og dine. Ikke la den ødelegges av folk som drar deg ned <3

 111. Ikke ment som kritikk, med det er vel ingen grunn til å syte over dette nå? Selvfølgelig har du lov til å forsvare deg mot grunnløse anklager, men slik det høres ut for meg, er du kun interessert i positive tilbakemeldinger, ikke kritiske spørsmål. Det blir feil for meg, det må kunne gå an å gi kommentarer både i den ene og andre retningen. For min egen del liker jeg mye av innholdet på bloggen, men ikke alt. Jeg er ikke så glad i alle reklameinnleggene, men setter pris på hverdagsinnlegg og matoppskrifter. Jeg forstår selvsagt at du må ha reklame for å tjene penger, men i perioder kan det bli litt mye. Og nå i disse juletider skulle jeg ønske du kunne fokusere mer på veldedighet og gjenbruk og mindre på forbruk! Det er mitt ønske som bloggleser, og jeg håper du tar det til deg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kritiske spørsmål er helt greit, men grunnløs og bunnløs kritikk fra enkelte i tillegg til falske rykter som flere så ut til å tro på må jeg stå opp mot 🙂

  2. Jeg tror hver og en, før de anklager noen for syting, skal se for seg hvordan det er å sitte og motta disse kommentarene. Fyffff jeg hadde taklet det dårlig. Og så indignert som folk tillater seg å bli over noe så absurd som at folk ikke har gitt nok, så kan man jo bare tenke seg hvor ille det hadde vært for dem selv med en slik motbør hvis de hadde en blogg. Synes Caroline ordlegger seg klumsete og naivt til tider, men dette er jo bare helt sykt. Folk må ta seg en runde og tenke på om de husker hva mobbing er og om de er for eller imot nettopp mobbing.

   1. Mobbing på nett er selvsagt ikke greit! Men jeg synes det går an å ta imot kritikk på en mer profesjonell måte, for dette blir veldig følelsesladet – det var derfor jeg brukte ordet «syte». Forstår at Caroline er opprørt, men dette innlegget blir så fryktelig personlig, når det egentlig er bedriften som diskuteres? Hadde jeg, som også er selvstendig næringsdrivende, svart på kritikk på denne måten, tror jeg ikke jeg ville fått så mange flere oppdrag. Nettvett gjelder for alle: tenk deg om et par ganger før du skriver noe på nettet. Vi har alle følelser, vi kan alle bli opprørt, men ytrer man seg i forbindelse med jobben sin, er man nødt til å være profesjonell og ydmyk.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Dette er en personlig blogg, Ina, det er ikke bedriftsblogg :O Det er jeg som privatperson som kommenterer og poster innlegg, ikke en bedrift.

   3. Ingeborg

    Det er jo strengt tatt en bedriftsblogg. Selv om du skriver personlig, er det like fullt et AS bak, nærmere bestemt Treasures AS. Det er jo gjennom dét selskapet alle inntekter fra bloggen går inn i – og lønn, utbytte og honorarer går ut av. Og det er også dette selskapet som har gitt penger til Redd Barna.

    Når det er sagt er jeg helt enig med deg i at dette er jobben din og selskapet ditt, og at det er helt bak mål at enkelte leser skal mene noe om hvor mye eller lite dere gir til veldedighet. Jeg antar at denne julekalenderen utgjorde en stor del av desembermånedens omsetning. Ingen andre bedrifter gir bort hele omsetning sin en hel måned, og det er klart at du ikke står i en særstilling fordi din virksomhet er bloggvirksomhet. Det er åpenbart at de som tar deres givervilje ille opp verken har forretningsteft eller basic økonomiforståelse. Stå på videre, og GOD JUL! <3

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er en blogg hvor en liten del knyttes opp mot selskapet. Majoriteten har ingenting med selskapet å gjøre.

 112. Herremin… alt du må forsvare er virkelig helt utrolig! Håper du klarer å legge det fra deg og kose deg sammen med den fine familien din i julen. At du klarer å stå i dette som du gjør er beundringsverdig! Ønsker deg og dine en gledelig jul! ❤

 113. Det er helt horribelt hva enkelte får seg til å skrive. Du og mannen virker som fantastiske mennesker, og at dere har donert så mye penger viser også hvor gode dere er mot andre! Burde virkelig vært flere som dere. Selv donerer jeg med det jeg kan, og håper alle kan gi et lite bidrag for å hjelpe andre i vanskelige situasjoner.
  Ønsker dere en riktig god jul <3

 114. Nett-trollene blir vi aldri kvitt! Fortsett med det du gjør og hev deg over de, jeg trives med å følge bloggen din akkurat som den er. Du sprer glede! God jul til deg og dine Caroline ❤️

 115. Fast leser her, og klikker meg inn KUN for den gode opplevelsen innleggene dine gir meg! Ryktesleng fra nettroll er noe jeg ikke orker å henge meg opp i, føler meg så trygg på den jobben du/dere gjør at den dritten (noen få) andre kommer med ang deg og din familie bare går meg forbi. Stå på, dere er bra nok som dere er, det dere gjør, og det bidraget dere gir. Tommel opp for det! Med ønske om en god og fredfull førjulstid fra fast leser❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sabine <3 God Jul til deg også 🙂

 116. Mona Beate

  Det der blir rett og slett bare for dumt, hev deg over det og vær stolt!

 117. Huff blir så overgitt ,at en slik god gjerning kan snus til noe negativt ,hvilken sum man donerer er det ingen andre som har noe med ,uavhengig etter hva man tjener eller ikke .disse nett trollene vil alltid klare å finne feil ,uansett hva du legger ut ,bare stol på at det du gjør er veldig bra ,du er en flott dame ,en god mor ,og et fint menneske ❤️❤️❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det finnes de som skal snu alt til noe negativt, uansett hva :/

   Tusen takk <3

 118. Kjære Caroline.
  Jeg ser deg. Du er sterk, flott, følsom, evner å kjenne glede over det du har, og det du har lykkes med. Du er takknemlig for din kjære familie, du er hardtarbeidene, lykkes med å få gjort så utrolig mange ting, SAMTIDIG som du lager gode innlegg for oss lesere. Jeg ser din godhet, ditt smil og din glede. Du ville gi, engasjere oss til å gi, og det BLE gitt.

  Dette fortjente du ikke. Fortsett med å være deg selv, for du er til inspirasjon og glede for andre 🙂

  La ikke trollene få mer oppmerksomhet, men la kjærligheten seire!

  Jeg ønsker deg en god jul sammen med dine kjære!

  Klem fra Linda

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Linda <3

   Klemmer 🙂

 119. May-Helèn Berg

  Det er så grusomt at voksne mennesker kan være så hatefulle og misunnelige at de ikke klarer å unne andre et godt liv. Min oppfatning av deg er i hvertfall en helt annen, om det hjelper.

  1. Du er en utrolig vakker dame – og du ser like nydelig ut på alle bildene du legger ut av deg selv. Lesere kritiserer utseendet ditt pg.a sjalusi, og føler seg sikkert bedre med seg selv når de klarer å finne en «feil» ved deg.

  2. Du eksponerer ikke barna dine på sosiale medier for å tjene penger på dem, og det at du deler bilder av dem på bloggen din er vel helt naturlig? Bildene er delikate og vakre, og gode minner som barna kan se tilbake på når de blir store.

  3. Nelia virker på ingen måte bortskjemt fordi hun får pakkekalendere og fine gaver til jul og bursdager. For meg virker hun veldig omsorgsfull og snill, og jeg er helt sikker på at dere som foreldre har lært henne gode verdier i livet. Hvorfor skal dere ikke få lov til å gi barna deres fine gaver om dere har muligheten til det?

  4. Stilen i det nye huset deres er nydelig og gjennomført, og jeg ser hvor mye tid og planlegging som ligger bak det. At lesere da føler behovet for å kritisere alt og kommentere at stilen dere hadde i Siljan var finere, forstår jeg ikke. Det er da ikke de som skal bo hos dere.

  5. Noen kommenterer at du er for tynn og at du har for mye fokus på trening og sunn mat. Men når ble det å ha et sunt forhold til mat og trening noe negativt? Du ønsker jo en sunn og sterk kropp, og får overskudd og energi av å trene og spise sunt. Hvorfor skal du spise masse sukker i hverdagen? For å bevise at du ikke har en spiseforstyrrelse? For å gjøre at leserne dine føler seg bedre med seg selv? Du har jo mange ganger poengtert at du gjerne koser deg med noe godt i helgene, og at det er lov til å unne seg noe godt om man har lyst på det.

  6. Det er mange som kommenterer at du fremstår livet ditt som helt perfekt på bloggen – men det er jeg ikke enig i. Livet har nedturer for alle, og det er ikke slik at man trenger å dele alle nedturene på sosiale medier. Mange ting er private og bør ikke deles med andre enn familie og nære venner. Denne bloggen leses av mange tusen mennesker, og det er klart at du ikke ønsker å legge ut sjenerende bilder av barna dine eller å skrive om krangelen du hadde med mannen din i går kveld.. For meg er bloggen din et hyggelig sted hvor jeg kan hente inspirasjon innen DIY´s, matlaging, interiør, mote, fine tekster, og nydelige bilder.
  Det er selvfølgelig helt i orden om du deler nedturer og at ikke alt er så lett hele tiden, men det må være når du føler for det selv 🙂

  7. Dere har et stort og flott hus, en fin bil, har mange fine, dyre ting, og kan reise rundt i verden – men hva er det som er så galt med det? Du og Lars-Kristian har jobbet veldig hardt med denne bloggen, og har fortjent hver krone dere har tjent. Lars-Kristian tar ordentlig profesjonelle bilder som han legger mye tid og energi i, og du skriver bedre enn samtlige journalister og bloggere jeg vet om. Dere leverer kvalitet hver eneste dag, og jeg håper at kritikerne kan innse at det krever mye tid og jobb fra deres side å produsere så godt innhold hele tiden.

  8. Ang. det innlegget handler om. 48 000,- er mye penger, og tenk hvor mye det hjelper de som trenger det! Ikke bry deg om kritikken – den er svært ufortjent.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for fine ord, May-Helèlen <3 Det hjelper masse!

 120. Godt at du svarer igen Caroline, selvom det er trist, at det overhovedet skal være nødvendigt!
  I gør et fantastisk arbejde på bloggen, den er så gennemført, og I har fortjent hver en krone og mere til. At I så vælger at donere (så meget), er bare helt fantastisk. Sikke nogle forbilleder I er <3

  Jeg tænker: Frister det ikke at slette de negative kommentarer, så de aldrig når i dit offentlige kommentarfelt? Selvfølgelig skal der være plads til konstruktiv kritik, men som du siger, så er der mennesker, der kun kommer for at påpege fejl.
  Dette er JERES blog og JERES liv, og den negativitet hører inge steder hjemme. I har al ret til at slette den, for den har faktisk ikke fortjent at se dagens lys.
  Jeg følger en dansk blogger på instagram, som benhårdt sletter og blokerer alt, der ikke giver god energi. Det er hendes side/profil, og det er hende, der skal leve med den og have det godt med den. Ingen har fortjent så dårlig en behandling. Hvis det gør at nogen synes I fremstår som utroværdige hvis ikke I offentliggør de dårlige kommentarer, så lad dem for Guds skyld gå videre. Du har en stor trofast gruppe læsere, som altid vil blive og som vil glædes over ikke at se på haternes kommentarer.

  Kram og kærlighed fra København <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det burde ikke være nødvendig :/

   Jo, og de fleste usaklige kommentarer sletter jeg, men når noen sitter med en helt fjern virkelighetsoppfatning eller setter ut slike rykter så må jeg si i fra 🙂

   Klemmer <3

 121. Hei Caroline! Kommenterer aldri bloggen din, men leser den, som du skjønner, hver eneste dag ❤️ Vil bare si at jeg liker bloggen din utrolig godt, og at du husker det selv om jeg ikke kommenterer så ofte!
  Du er for mange et forbilde både som mor og person, det må du aldri glemme! Du er helt rå.

  Mange klemmer og God Jul ❤️

 122. American Reader

  In a world where you can be anything…
  be kind

  What a novel thought, right;)?

  Hei flinke, arbeidsome dere!
  Bloggen deres er tipp topp kvalitet (både bilder og tekst), med koselig stemning (og en perfekt dose «Norge» i hverdagen i USA).

  Ville bare stikke innom med noen gode ord til oppmuntring. God Jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much for your kind words <3

 123. Ærlig talt, alt bidrar jo. Og dere bidrar mye. Jeg har begynt å gi 25kr i måneden til leger uten grenser. Jeg må gi 25kr hver måned i 160 år for å komme opp i summen dere ga. Men jeg er student og har ikke voldsomt god råd, men litt er bedre enn ingenting. Jeg kunne sikkert spist litt dårligere, bodd dårligere og gitt mer. Men det vil jeg ikke. Så får jeg heller gi mer når studiene er ferdig og jeg har fast jobb. Jeg tenker at uansett hvilken sum du hadde gitt hadde det ikke vært nok, eller så hadde du vært ond hvis du ga alt til Redd Barna i stedet for til Kreftforeningen eller foreldreløse boende på Gaza stripen. Fint innlegg

 124. Det eldgamle «systemet» om at alle skal gi bort 10% av inntekten synes jeg r gull. Blir litt som egenpålagt skatt. Og egentlig ganske greit å forholde seg til. Samtidig som d alltid vil være så mye mer enn kroner og øre som spiller inn. Er man søkkrik kan man jo snu d (som Bill Gates – mener han for bort 90?) eller har man et slitsom liv og ikke råd t varmt vann eller tak over hodet så kan man skru d ned r 0.
  For – jeg tenke at d ikke handler om summen/tiden man gir – men om forholdet mellom den og hva man har. Og om den «stemmer» er d absolutt ingen andre enn en selv som kan avgjøre. Så botton line – d kommer ned t ens egen samvittighet og vurdering av hva som er (godt) nok. Så hør p deg sjøl du – og god jul! Nyt den m dine fine!! ❤️

 125. Jeg blir helt målløs og trist på dine vegne på denne kritikken du skriver om! Uff er det mulig, skjønner deg veldig godt at du tar det opp på en fin måte og vil ha en slutt på det! Jeg synes dere gjør en knall flott jobb når dere har satt igang innsamlings runder og blir glad over alle som vil bidra, og FOR en giverglede det var og sluttsummen ble knall høy uansett om hvor mye hver enkelt bidro med! Og deres bidrag var skyhøyt synes jeg og ville aldri falt meg inn å mistenke dere for at deres giverglede var troverdig ! Ønsker deg og dine en flott helg og håper dere kommer til å kose dere max med juleforberedelser og god stemning med jentene deres 🙂 Klem

 126. Hei kjære deg ❤️
  Utrolig trist å lese og tenker at det må være utrolig vondt å bli « satt under lupen « og bli utsatt for sånn type kritikk…
  Om en kan kalle det det…
  Alle bidrag, stort eller lite , er vel velkomment..
  Og 48 000 kr er ufattelig mye penger « der nede « og hjalp nok veldig veldig mange..
  Med både mat klær og medisiner pluss pluss…
  Når det er sagt…
  Jeg har lest mye i kommentarfeltet de siste dagene og ser at det ikke har vært noen hyggelig stemning…
  Men litt sånn til ettertanke…For alle lesere av bloggen…

  Er det sånn at noen gidder å bruke tid på å å lese bloggen din, ene og alene for å lete etter feil ? … For å skape dårlig stemning…

  Da må det vel i såfall være pga misunnelse da ?….

  Jeg leser bloggen din stort sett hver kveld…
  Synes disse videosnuttene er koselige, viser liksom en « annen side « av deg / dere ❤️ På den måten at en hører stemmen bak bloggeren osv. Veldig koselig.

  Takker for ett tøft men dønn ærlig innlegg som « traff «….

  Som fast leser er det lett å bli « revet med « men ingen av mine kommentarer har vært vondt ment..
  Uansett, en tankevekker som var sterk å lese…

  Ønsker deg og dine en fredelig jul ❤️

 127. Det er helt supert at dere bidrar, og det er en svær sum dere har både gitt og fått til med aksjonen, utrolig beudringsverdig. – du gjør helt rett i å tenke som du gjør, det er de gode leserne du må fokusere på, ikke de som bare er inne for å kritisere. God jul ♥

 128. Sara Louise Einarsdottir

  Det er ingen selvfølge at penger man har tilovers skal gå til veldedighet, så det at dere valgte å gi bort en så stor sum sier mye om dere som personer. Barna deres er heldige som får vokse opp med foreldre som dere. Fortsett det gode arbeidet. God jul

 129. Marianne

  Bra skrevet Caroline.
  God jul❤️

 130. Kristin

  Målløs over nett troll som skaper så mye kvalme! Stå på Caroline! Du/dere er rause og flotte, de fleste ville ikke gitt noe, du valgte å gji en stor sum av din inntekt i desember selv om du kunne beholdt alt selv. Stå på! Dere er flotte, God jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kristin <3

   God Jul til deg også 🙂

 131. Hvorfor måtte forsvare i det vie og det breie! Det er så få i den store sammenhengen som kritisere! Stå får det du gjør! Syns det ikke fremmer deg og ditt å måtte forklare ditt motiv. Men syns det er helt supert, det du har bidratt med❤️

 132. Dette svarer du på? Men den viktige kritikken om hvordan du overeksponerer barna (spesielt Nelia) – den velger du å la ligge ?

  Og du. Dette innlegget er så fullt av løgn (du burde kanskje lest det du skrev før 1.desember i fjor) før du publiserte det her.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei NoraM 🙂 Du er en av de leserne jeg sikter til i innlegget mitt, alltid på utkikk etter noe negativt eller feil.

   Barna mine er ikke oppe til diskusjon på bloggen, og det er jo merkelig du ikke ser det selv? For meg er det bare en bekreftelse på at du og dine likesinnede ikke bryr dere spesielt om sakene dere mener dere «brenner for». Dere er mer opptatt av å ta person. Hvis dere var opptatt av at jeg skulle skjerme barna mine mer, hvorfor mener du da at jeg i tillegg til å blogge om dem, skal skrive og diskutere dem i kommentarfeltet? Det vil jo bare øke eksponeringen av dem. Tenker du/dere ikke så langt, eller?

   Og nei, dette innlegget er ikke fullt av løgner. Kom gjerne med en forklaring på hva som er løgn, så skal jeg enkelt forklare deg hvorfor du tar feil.

   1. Therese

    Dette blir som å si at man ikke kan diskutere mobbing, for da kan det føre til mer mobbing.

    For å komme viktige temaer til livs, må de frem i lyset. Og deres overeksponering av barna bør diskuteres for å sette fokus på barns rett til å bli skjermet.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, for det er en generell debatt. Man kan fint diskutere eksponering av barn på generelt grunnlag, men ikke med mine som eksempel.

 133. Det är så bra skrivet ,Caroline. Samtidigt tror jag att det Du skriver och förklarar är som att kasta” pärlor för svin”! De vill inte förstå.
  Jag upplever Dig som ödmjuk och tacksam och en som inte tar någonting för givet. Fortsätt med det Du gör på Ditt sätt! Du kan inte behaga alla och det är inte ens värt att försöka.
  Det finns alltid onda människor.
  Du är inte en sådan! God jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De vil aldri forstå, men heldigvis finnes det andre mennesker som det er langt viktigere å nå ut til, og de vil forstå 🙂

   God Jul til deg også <3

 134. Det er synd at du må, men bra at du lager et slikt innlegg for å forklare hva som har skjedd. Det er ganske troverdig mye av det som blir skrevet i på KG, men mye blir også bare et stort sammensurium av rykter, personangrep og heksejakt. Desverre tror jeg ikke dette holder for å stoppe kjeften på de verste der inne (noen av de er ikke i stand til å tro at noe av det du sier er sant). De trenger et mer detaljert regnestykke. Hvor mye satt dere igjen med etter skatt? Hvor mye tok dere ut i lønn? Det jeg kan tanke meg hvordan det er, men tallene må komme fra deg ( jeg syntes ikke forøvrig dere satt igjen med så mye, jeg da….dere må jo ta ut nattillegg også)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Hvem er disse menneskene som mener at de har krav på å få vite dette? De eier virkelig ikke skam! Dette er jo virkelig ikke normalt i den virkelige verden, men på de anonyme forumene er det visst andre normer som gjelder, men det er vi vel alle klar over.

  2. Fint om du lager et regnestykke av hvilken inntekt du har, Ida og hvor mange prosent av den inntekten din du gir til veldedighet.

 135. Ellabella

  Dere gir så mye på så veldig mange områder. God jul til fine dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 God Jul til deg også <3

 136. Pernille

  En viktig presisering er at det er firmaet som gav penger. Ikke Caroline som privatperson.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, for all del 🙂 La oss pirke i detaljene, her skal ikke Caroline få noe gratis 😀

   Du har helt rett i det, selv om du egentlig ikke vet, men bare antar. Ved å gjøre det kunne vi også gi mer 🙂 Hadde vi gjort det privat ville det donerte beløpet blitt lavere.

  2. Therese

   Hva f… har det å si da?.
   Er jo den mest naturlige tingen det, da inntektene går til firmaet?

   48000 kr er utrolig mye penger og det står respekt av å ha gitt så mye. Og hun fikk andre med seg, som kanskje ikke hadde gitt ellers? Det er ikke alt jeg nødvendigvis er enig med Caroline i, men å kritisere henne for dette, må være noe av den mest meningsløse kritikken jeg noen gang har sett. Kritisere for å hjelpe, jaja.

   Håper du lar kritikken prelle av og at du gjør lignende tid i fremtiden og! God jul til deg og dine, Caroline

   1. Caroline Berg Eriksen

    Den preller stort sett av, men noen ganger må jeg si i fra 🙂

    God Jul til deg også <3

   2. Pernille

    Jeg har ikke nevnt noe sted at carolinebergeriksen.no har gitt for lite. Nå overtolker du svaret mitt. Jeg påpeker at det er bedriften og ikke privatpersonen som har donert pengene. Og det er faktisk en vesentlig forskjell.

   3. Therese

    Hvordan er det en vesentlig forskjell? Når bedriften eies av henne og ektemannen? Mener du de heller skulle tatt det ut i lønn først og så gitt? Ser ikke helt poenget ditt.

    Overtaket ikke svaret ditt, men det var flere andre her inne som mente 48000 var lite…

 137. ❤️ God Jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   God Jul <3

 138. Dere gjør en flott jobb Caroline. Det er synd at det skal være så mye misunnelse blandt mennesker.
  Jeg leser bloggen din nesten hver dag og har gjort det lenge. Liker det du skriver om
  Riktig god jul til deg og dine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! God Jul til deg også <3

 139. Synnøve

  Synes det var veldig flott av deg å gi deler av overskuddet til veldedig formål! At folk kan mene at det ikke er nok, det er sykt. Du har faktisk bidratt med noe som for de fleste er mer enn en vanlig månedslønn, og så er det lite? Forstår ikke greia. Håper du greier å se de positive kommentarene oppi alt dette, det er de som betyr noe 🙂 Håper du får en fin jul <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Synnøve <3

 140. Karoline

  Jeg har sluttet å bli overrasket over hva noen mennesker får seg til å gjøre og si… Ingen sum er for liten for å hjelpe. Du og mannen din har virkelig jobbet for det dere har. Uansett hva man gjør eller ikke gjør vil folk finne feil. Du er et godt menneske, og det virker som du gjør det du kan for at de rundt deg skal ha det bra. Ta vare på deg selv og familien din <3 God jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Karoline 😀 God Jul til deg og din familie også <3

 141. Maria Bindseil

  Jeg har kun den største ros og respekt for dine bidrag – store som små! Og en helt igennem fantastisk blog med de smukkeste billeder! Glædelig jul.

  Kh. Maria

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maria 😀

 142. Elisabeth h

  Jeg er så enig, Caroline. Jeg tror ikke alle forstår at inntekten fra bloggen din, og aktivitetene på/rundt den er deres lønnsinntekt, deres «arbeidsplass», og at det er en business med utgifter og inntekter og arbeidsinnsats. Det virker som om noen mener bloggen er et rent overskuddsfenomen,en hobby, som kun genererer «masse penger uten noe jobb». At du gir deler av din inntekt, slik andre gir deler av sin. Om man tjener lite,mye eller midt i mellom,er det flott at man gir noe til dem som ikke har…..penger,gaver eller tid.
  Jeg synes det er trist om du velger å stenge kommentarfeltet,for det er med på å gjøre bloggen mer interessant/morsom,men forstår virkelig om dere skulle velge det.
  Det er sagt at sjalusien er sterkere enn seksualdriften, og noen ganger virker det unektelig slik. Men det er en ting å føle et stikk av misunnelse, tenke «åååå, skulle ønske jeg hadde…….osv», og på å sette ut falske,ondsinnede rykter eller skrive stygge,nesten hatske,kommentarer på bloggen.
  Jeg håper dere fortsetter med jobben dere har. Jeg er langt over gjennomsnittsalderen for dine lesere,men fryder meg over et kvalitetsmessig meget godt gjennomført underholdnings-og inspirasjonsprodukt.
  God jul! (Noen vil vel si at det er for tidlig, ha ha ha)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kommer aldri til å stenge kommentarfeltet 🙂

   God Jul til deg også <3 Aldri for tidlig å si det! 😀

 143. Uff, så mye stusselige folk det finnes der ute. Skjønner godt at du føler et behov for å si ifra, selv om de fleste sikkert skjønner at kommentarer av det slaget der bare er vås. Folk må klare å finne mening i sitt eget liv uten å dra andre ned. Stå på Caroline 🙂 og god jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De aller fleste forstår det 🙂

   God Jul til deg også <3

 144. Stå på Caroline! Du er sterk 🙂

 145. Blås i trolla!
  Du er helt rå! God jul til deg og dine!

 146. Camilla

  Fantastisk innlegg, Caroline! Jeg har ikke kommentert mye på bloggen din, men jeg beundrer deg og dere på avstand. Dere er beviset på at man kan ha fine ting rundt seg, samtidig som at man tenker på andre. At dere blir fremstilt som gjerrige og overfladiske på grunn av dette, synes jeg lite om. Jeg er så glad det finnes mennesker som deg og Lars-Kristian, og det er godt du har en stor stemme! Jeg håper disse fjolsene ikke kommer seg for langt inn i hodet ditt. Dere har jobbet for alt dere har, og dere skal ikke ha dårlig samvittighet for det. 48 000 er mye penger, og det er et fantastisk bidrag til en god sak! Dere har gjort alt rett, Caroline! Det skal ikke være sånn at de som har det godt skal bli sett på som gjerrige fordi de ikke «gir nok». Hva er nok, egentlig? Ingen som gir er gjerrige, uavhengig av hvor mye man har på sin egen konto. Jeg synes dere gjør en fantastisk jobb, jeg!
  Jeg ønsker deg og dine en fantastisk jul, det fortener dere!:-)
  Stor klem fra en 22 år gammel masterstudent som også jobber hardt for å få et godt liv i fremtiden, men som også ønsker å bidra til at andre får et verdig liv i andre land.

 147. <3

 148. Helt ufattelig trist at du skal måtte forsvare deg selv på noen som helst måte her. Dere gir så mye til tross for at du ikke på noen måte er pliktet til det, rett og slett ut av godheten i hjertene deres, og det skal dere være stolte av. Kjipt at ikke alle kan se det.
  Ønsker deg og den fine familien din en trygg og fredelig jul <3

 149. Føler virkelig ikke dere fortjener denne kritikken, dere jobber så hardt begge to for at dette er en fantastisk blogg.

  Ønsker dere en kjempe fin jul, kos dere masse store og små <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Silje <3 Ønsker deg og dine også en riktig fin jul 🙂

 150. CarolineBB

  Kjære Caroline <3

  Jeg har lest bloggen din i snart 7 år siden jeg var ca 14 år, og du er jammen meg et forbilde på så mange måter! Husker jeg møtte deg i en hotellresepsjon en gang og jeg ble så starstruck at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg!

  Jeg blir oppriktig kvalm, og får mindre tro på menneskene i Norge når jeg leser kritikken om deg.
  Du er et så godt forbilde, som promoterer gode verdier samt sunn og ikke minst balansert livsstil! JEG HEIER PÅ DEG! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er skjønn! Tusen, tusen takk, Caroline <3

 151. Stå på Caroline! Jeg heier på deg og den fine familien din. Og jeg syns dere fortjener alt dere har, for alle kan jo se at dere jobber beinhardt for det!!! Og jeg håper dere ikke lar dere påvirke av dette, slik at dere kan fortsette å være like rause og omsorgsfulle <3 Jeg blir alltid inspirert når du har en innsamling, står opp for andre eller skriver om familie og takknemlighet. Det bidrar til at jeg blir rausere og mer takknemlig. Klem fra meg til dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ida <3 Klemmer 🙂

 152. Men hvor mye mer tjente dere enn en vanlig måned? Dere har inntekt på 3,6 i året og da tjente dere under vanlig inntekt i desember? Over skriver dere at dere fant ut at det ville bli merinntekt. Bare lurer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hva har du, og andre også for den saks skyld, med det å gjøre? Det er en privatsak og på ingen måte relevant.

   1. Gunn-w

    Det er jo dere som sa at dere skulle gi 20 % av inntektene til veldedighet, greit da at leserne får vite hvor mye dere tjente og at dere faktisk tjente dårligere enn de andre månedene. Fikk dere bare 10 000 pr innlegg av annonsørene (siden dere tjente 250 000)?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi skulle gi 20 prosent av overskuddet fra julekalenderen 🙂

   3. Gunn-w

    Svarer på: «Vi skulle gi 20 % av overskuddet.» Du skriver selv i innlegget over her at dere ga 20 % av annonseinntektene, så hva mener du egentlig?
    «…noe som tilsvarte 20 prosent av det vi satt igjen med av annonseinntekter fra kalenderen før skatt og lønn. Disse 48 000,- satt vi inn i en innsamling»

    Da tjente dere altså bare 10 000 pr annonse, dvs hver luke ga dere 10 000. Greit nok, men mindre enn dere vanligvis får, det er poenget mitt.

  2. Hvad tjener du om hver måned, Gunn-W? Hvad tjener tøjbutikken du handler i? Supermarkedet? Ville du spørge dem om hvad de tjente om måneden? Folk du lige har mødt til en fest? Spørger du dem? Nej, vel? Det ville jo være ubehøvlet. Det er og bliver en privatsag.

 153. Hei.
  Jeg har fulgt deg i 7 år, 1-3 ganger om dagen (ved siden av en god kopp kaffe). Jeg har kommentert totalt 3 ganger på bloggen din. Vil egentlig bare si at tenk på at så mange som leser bloggen din daglig og som ikke kommunterer, er vi der og heier på deg. Det er et mindre antall som kommenterer (positivt) og heldigvis et enda mindre antall som kommenterer (negativt). Skjønner at det er frustrerende og sårende å få ufortjente stygge kommentarer og jeg er glad du er så sterk som du er og fortsetter å jobbe like godt og profesjonelt. Håper denne kommentaren kan motivere deg med å fortsette å stråle, for vi er mange tusen som heier på deg. Hvis ikke hadde vi ikke lest bloggen din så ofte. Håper du snart kan legge ut litt innlegg av anbefalte julegaver til barn.
  Ønsker deg og hele din herlige familie en riktig god jul.

  Også en ting til:
  Jeg håper du får fri fra jobb på julaften, det synes jeg virkelig du og din familie fortjener!

 154. Det er ikke rettferdig at folk skal spre falske rykter om deg, og 48.000 kr er selvfølgelig mye penger. Men jeg kan jo godt forstå hva noen kan tenke, for jeg reagerer selv ofte på den store luksusen dere boltrer dere i…mens andre, som vi vet, hverken har mat eller klær. Selv har jeg veldig dårlig råd, men gir mye av det jeg har til fattige mennesker i Afrika. Jeg spiser heller knekkebrød uten smør en mnd enn å bruke alt på meg og familien min (har mann og tre barn). Verden er så urettferdig, og jeg føler ikke at jeg fortjener pengene mine mer enn andre! Som feks de som ikke har mulighet til å få seg en jobb.. Vi må dele på godene!!
  Så jeg oppfordrer deg til å senke standarden din, dropp all denne overdådige luksusen for det er totalt unødvendig, du kan redde så uendelig mange mennesker for summen av alle veskene, skoene og alt annet du stadig kjøper. Og dette er ikke kritikk eller noe jeg skriver for å «ta» deg, det er bare en STOR oppfordring fordi jeg brenner for dette og fordi du eksponerer at du faktisk har muligheten. Vi er alle bare mennesker, men født med så ulike utg.punkt..

  1. Enig, føler at dette er en dimensjon av kritikken som Caroline kanskje ikke fanger opp i svaret sitt. Men hun synes nok at de fortjener luksusen, siden de mener at de jobber hardt for den. Jeg hadde sikkert heller ikke klart «å leve på knekkebrød og gi bort resten». Du er snill, Karin!

  2. Hei Caroline! Syntes Karin hadde skrivd et bra innlegg her, er så enig , at du er flink og har en særs bra blogg, men så er d da vet du, at alle som følger bloggen din kan se t du har et enormt forbruk, og d er ikke nødvendig! Du er flink nok som d er , tenk på d, om vi får oppleve at du forandrer bloggen din, så spennende, !å handle mere om noe dypere, som vi kan føle og ane, men d er vel vansklig, fårstår jo at dette er jobben din, men d var bare en tanke,, og når d er sagt, så kan kan jo dere sefølgelig rev ned tapeter på nytt i huset, fordi dere ikke er fornøyd, og ikke skrive om d,, men d har jo ihvertfall ikke dine lesere noe med d, d er d ditt privatliv, og dere gjør akkurat som dere vil, dere som alle andre,, dette vr bare et ønske, for d er vel greit vel, håper du ikke ser negativt på d,, d trenger du ikke, du er super god,, slapp av litt i jula , kos deg

  3. Hvorfor skal ho det ? Kan ikke ho få leve det livet ho vil, så lever du ditt liv sånn du vil. Og så overdådig livsstil har ho da ikke 🙂

  4. Oh kjære deg. Nå skulle d vært en liker knapp her for du naila d! Dessverre e dette ønsketenkning hva denne blogger og mange andre gjelder. Men så lenge man bidrar er noe alltid bedre enn ingenting.

  5. Karin : Hvis du har dårlig råd og synes mye er urettferdigt, hvorfor går du inn på denne bloggen og ser på luxus? Kan du ikke heller lese en blogg som omhandler noen som lever på knekkebrød og gir alt de eier til Afrika? Urettferdighet, misunnelse og sjalusi er de negative følelsene som vi har, noen viser dem sterkere enn andre. Det er trist for da gjemmes vekk de positive følelsene som kjærlighet, nysjerrighet, engasjement og glede. Alle mennesker har disse følelsene og vi viser dem i ulike grader.
   Jeg synes at du Caroline er flink til å spre glede, engasjement, nestekjærlighet og ikke minst den kjærligheten du viser ovenfor familien din. Gleden som du sprer unner jeg deg og det er derfor jeg liker å lese bloggen din! Fortsett deg gode arbeidet som du gjør og fortsett å være deg selv. Du er god nok og mer til!

 155. Alt du skriver her er i mitt hode korrekt. Bare trist at noen orker å bruke energi på å kommentere dette. Det som er utrolig er at du fortsatt står på. Respekt til deg. Hilsen fra voksen dame

 156. Kristin

  Folk som rakker ned på andre, har det ikke noe godt med seg selv. Stå på og fortsett den gode jobben du gjør! Heier på deg❤️

 157. Ingvild

  Er også utrolig lei av folk (nettroll) som bare vil finne feil hos andre. Du gjør en kjempefin jobb og har ingenting du egentlig trenger å måtte forsvare. Men jeg liker at du gjør det likevel og «setter dem på plass»;-) Stå på videre! Også håper jeg du og din familie får en kjempefin jul:-)

 158. Pernille

  Misunnelsen er til å ta og føle på! Jeg lurer på hvorfor disse menneskene i det hele tatt klikker seg inn på bloggen din, forstår de ikke at det bare bidrar til at du tjener enda mer? Jeg og tusenvis av andre er innom deg hver dag. Vi forstår at du tjener penger, men du gir oss så masse glede og inspirasjon, at vi faktisk synes du fortjener det! De som mener de rike i Norge gir for lite til veldedige formål bør starte et annet sted enn å kritisere en enkelt blogger. En oppfordring til alle disse trollene er å melde seg inn i politikken, hvor meninger om skattenivå og bevilgninger til ulike formål kan diskuteres på saklig grunnlag. God jul til deg og din fine familie!

 159. Kathrine

  Hei!
  Dette er den eneste bloggen jeg titter innom.
  Grunnen til det er variasjon, tips, god stemning og ikke minst godt håndverk i tekst og bilder. Det er ingen blogger i Norge som er i nærheten av kvaliteten dere leverer, i mine øyne. Jeg er selv utdannet fotograf og er meget imponert.
  Jeg vet hva jeg får når jeg klikker meg inn på denne bloggen, og unner dere hver krone dere tjener.
  Hvor folk finner motivasjon til å gå inn på blogger de ikke liker, for så å bruke tid på å slenge dritt, er uforståelig for meg.
  God jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kathrine <3

   God Jul til deg også 🙂

 160. Jeg må helt ærlig si at jeg syntes dette innlegget var litt…. merkelig? jeg leser bloggen din hver dag – samt kommentarfeltet og jeg klarer ikke helt å se hvor de «drittkommentarene» er? Det er jo ingen av de nærmeste, tidligere innleggene dine som har handlet om dette heller, så for meg kom dette litt ut av det blå. Var det ment som et «diskusjonskapende» innlegg bare? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det startet på dette innlegget: https://www.carolinebergeriksen.no/2017/12/12/fredrikstad-kaffe-og-snomenn-makronform/ men har pågått på andre blogger og forum. I tillegg har jeg slettet en del kommentarer 🙂

 161. Camilla

  Om du/dere så hadde gitt 0,- til veldedighet hadde ingen hatt noe med det! Men selvfølgelig utrolig bra å gi SÅ mye! Dette kan du bare heve deg over! Støtter deg 100% 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Camilla <3 God Jul!

 162. Hei Caroline! Som en av Norges største bloggere må man forvente kritiske spørsmål, men jeg syns ikke man skal måtte forvente eller tåle helt ubegrunnet kritikk. Vet ikke om du har hørt det, men Karpe Diem nevner deg sangen Dup-i-dup, og setningen om deg syns jeg beskriver kritikken du får ganske godt:

  «Slutt å tut og bær deg
  Det e’kke Fotballfrues feil at du er bælfeit, lær deg
  Ingen skudd uten konsekvens»

  Kanskje det hjelper litt å vite at selveste Karpe Diem ser at du får ufortjent kritikk!

 163. Jeg personlig følger bloggen din, forde jeg har interesse av hva du deler med deg 🙂 er det noe som ikke er relevant for meg. Da lar jeg være å lese! Jeg har aldri hatt forståelse for de som kommenterer med dritt sleng her! Blir lei meg rett og slett, att enkelte ikke kan se det fine dere bidrar med! For det hvet jeg dere gjør!så slike falske rykter aviser jeg innen de er nådd inn i hodet 🙂 ha en fin helg og kos dere fine dere 😀

 164. Jeg liker bloggen din veldig godt og syns det er alltid stas å sjekke innom. Alltid noe inspirerende! 🙂 jeg antar at misunnelse gjør at andre folk får seg til det utroligste.. så stå på videre! Dere virker som et godt team og en veldig fin familie <3

 165. Stå på og fortsett med å være en glad giver❣️❣️ Ikke la disse tullebukkene ta gleden ifra deg❣️

 166. Christine

  Du er en fantastisk dame, Caroline. Jeg er så SJOKKERT over det som mennesker skriver på f.eks. kvinneguiden. Jeg forstår ikke at det er mulig å ha så lite å ta seg til at de må lese bloggen din for å studere den og det du skriver med lupe, for så å kritisere det.

  Jeg blir helt kvalm av den diskusjonen på kvinneguiden. Det er ikke konstruktiv kritikk på noe måte, det er bare forkastelig. Er det noe som er kritikkverdig så er det mennesker som holder på sånn.

  Jeg håper at du takler det bra og nyter førjulstiden med din fine familie. Klem

  1. Jeg er enig med deg. Jeg er også innom KG til tider. Det er mange som sitter der inne dag ut og dag inn, kun for å lete etter feil hos andre; Det føles vel bra når man kan sitte der med sine likesinnede og å få kredit for det som de skriver. Veldig usunt spør du meg. Mange kunne nok ha hatt godt av en pause. .Bedre å bruke tiden på å gjøre noe som er positivt for andre, i stedet for å gjøre det de kan for å trykke ned en annen. .

   God Jul til deg og dine Caroline

 167. Fortsett med det gode arbeidet du/dere gjør. For meg er bloggen din utelukkende en positiv inspirasjon, og jeg gleder meg til hvert innlegg.
  Med ønske om en god og fredfull jul til deg og dine <3

 168. Hev deg over trollene og fortsatt vær den du er!

 169. Hei Caroline! Ikke bry deg om disse useriøse menneskene som roter det til for deg i kommentarfeltene. Du er en så god blogger. Og ei så flott jente! Jeg har ikke sett på makan:) Norges beste blogger❤️Ønsker deg og den skjønne familien din en God Jul. Hilsen en godt voksen dame fra Skien:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tonje <3

   Ønsker deg og dine en riktig God Jul 🙂

 170. Du er ett fantastisk forbilde som gir masse av deg selv på på alle måter. Ikke ta deg nær av alle disse som er misunnelige for det er det de er. Takk for alt det gode du gjør. Håper du fortsetter å dele ditt liv på verdens beste blogg, ingen over – ingen ved siden. Juleklem;)

 171. Bra at du skriver om dette ! Oppførselen til de som kritiserer er uhørt og helt bak mål!
  Misunnelse gjør mue rart med folk.
  Stå på- dere har gjort en super innsats 🙂 Ønsker dere en God Jul <3

 172. Sissel Natalie Olsen

  Nydelig blogg! Deilig energi. God inspirasjon

 173. Yngvild

  Hei! Jeg pleier ikke kommentere, men å lese dette innlegget var så vondt at jeg føler meg som et dårlig menneske om jeg ikke gjør det.
  Uavhengig av størrelsen på beløpet så er det flott at du gir. Ikke la denne kritikken frata deg motivasjonen til, eller gleden over, å gi til veldedige formål. Jeg blir utrolig lei meg for din del, unnskyld på vegne av alle leserne dine!

  Ønsker deg og familien din en fin og fredfylt juletid 🙂

 174. Heier på deg!❤️

 175. Solveig Krag Søyland

  Herregud, noe så sykt. Er sikker på at ingen av disse kritikerne hadde donert bort 48 000,- om de så hadde hatt mulighet! Og jeg ser at folk kommenterer at du «boltrer deg i luksus» og burde slutte med det, da ikke alle andre har samme muligheten. Men fader, når er det godt nok, som du sier? Hvorfor skal man ikke kunne kose seg med god samvittighet når man jobber hardt i hverdagen ellers? Og da du i TILLEGG donerer bort en generøs sum og setter i gang innsamlingsaksjon som endte i et bidrag på nesten 100 000 kroner – nei, da synes jeg ikke folk skal klage. God jul, med god samvittighet 🙂

 176. Henriette

  Kjære Caroline<3
  Så igjennom kommentarene på innlegget hvor det startet, og synes det er helt sykt at folk kan kommentere som de gjør. 48 000 er veldig mye penger, og et beløp som de aller fleste av oss ikke har muligheten til å donere bort. Dere hadde mulighet, og det at dere valgte å gjøre det er utrolig flott og fantastisk gjort av dere<3 Det er overhodet ingen selvfølge at dere skulle donere bort et så stort beløp, dere kunne som du sa, valgt å ikke donere bort noe i det hele tatt. Eller "bare" en 1000-lapp. De 48 000 kronene kunne dere valgt å bruke på helt andre ting; ferie, nye møbler, sette de inn på barnas sparekonto, men nei, dere valgte å donere de bort til et godt formål, og det viser ikke noe annet enn godhjertethet<3 Så at folk skal begynne å pirke på at det er for lite og gjerrig synes jeg er helt ufattelig. Jeg er sikker på at mange av de som kritiserer det sikkert ikke har donert bort noe i det hele tatt, og de som har gjort det, hadde sikkert hatt muligheten til å donere bort en 100-lapp til, men jeg tror det er svært svært få av oss som velger å donerer bort mesteparten av lønnen våres. Jeg valgte å melde meg inn som fadder i SOS- barnebyer igår, og har valgt å gi 300 kr i måneden dit. Jeg hadde sikkert hatt muligheten til å donere bort mer enn det utifra hva jeg tjener, men det er ikke noe galt i å prioritere seg selv og sin egen familie også samtidig som man gir<3 Dere er gode mennesker som har donert bort et så generøst beløp, samtidig valgte dere å oppfordre flere til å donere ved å starte en innsamlingsaksjon. Så dere har gjort mer enn nok, og de som sier noe annet må du bare heve deg over!
  God jul til deg din skjønne familie<3

 177. Kjære Caroline og Lars Kristian.

  Jeg er fast leser av bloggen din og legger igjen en kommentar av og til når jeg virkelig føler for å si noe, og da aldri som nettroll, men som et medmenneske 🙂
  Jeg syns at både du og Lars Kristian gjør dere godt i offentligheten, og da er gode rollemodeller for både deres egne barn, og for alle oss andre som leser bloggen og følger deg/dere i sosiale medier. Dette innlegget du har skrevet her viser at også DU, Caroline, kun er et menneske som alle oss andre. Og det gjør meg så godt at du viser at selv du er sårbar. For meg, så viser du at hard jobbing lønner seg, og at man kan oppnå mye ved å legge «seg selv» i alt arbeidet. For din del er det ikke bare du som jobber hardt, men også din mann.
  Jeg heier på dere, og har ALDRI sett på dere eller deg som smålig; tvert om. Dere er fantastiske mennesker som er gøy å følge gjennom bloggen. Takk for at dere viser sårbarhet og ydmykhet, og at ting ikke kommer av seg selv. Dere er gode som gull, og bloggen din er min favoritt blant alle bloggene som finnes <3
  God klem fra Nina. 🙂

 178. Mennesker er misunnelige og bitre. Dette lar de gå utover kjente folk, fordi de føler de har rett til det. Jeg ser dette omtrent hver dag. Kan bruke Kardashians som eksempel. Jeg DIGGER de (og er stolt av det, hehe). Så jeg følger de feks på Facebook. Uansett hva de gjør, skal 50 % av kommentarfeltet være folk som skal klage. Kjøper de noe fint og legger ut, kommer kommentarer på at de bør bruke pengene sine på å hjelpe andre og slutte å være egoistiske. En sjelden gang har noen der lagt ut info om a de har bidratt med så så mye penger til en god sak. Da blir folk SINTE fordi de «skryter» av å hjelpe. Tidligere i år donerte de flere hundre tusen dollar til en katastrofe som rammet deler av USA. Da fikk de tyn fordi de ikke gav nok.
  De gav hundre tusenvis av dollar, allikevel klager folk. Lurer på hvor mye disse menneskene som klager har bidratt med selv.

  Men det virker som om dere som er kjent liksom er tvunget til å gi så mye mer enn alle andre.
  Syntes 48 000,- var VELDIG mye å bidra med til kun en sak jeg, så creds!

 179. Alle står helt fritt til å velge hvor mye man vil gi. Det er måte på hva andre tror de skal få bestemme over andre mennesker. Man gir det man selv føler er nok. Det er helt individuelt. Man kan gi for mye, for lite eller passe. Hver og en bestemmer hvor mye som er nok og passelig. Det er heller ingen poeng å gi så alt for mye. Det vil alltid være noen som trenger noe i denne verden. Det er ihvertfall ikke gjort på et blunk at alle har sine behov dekket med det første. Hvis noen mener du har gitt for lite, syns jeg heller de skal ta ansvar selv og gi mer. Ingen grunn til å gi deg den oppgaven, Caroline. Jeg syns det var skikkelig raust av deg å gi så mye penger. Det er en glede å gi ❤
  Fortsett å være deg og gi når du føler for det og følg din vei på hvor mye. Det er da man får det best med seg selv
  Jeg ønsker deg en god jul og et magisk nytt år
  Det er kjempe flott å føle takknemlighet, det er en god følelse og beriker livet. Alle kan føle takknemlighet. Ingen andre kan bestemme hva man skal føle. Høres ut som enkelte mennesker sliter med sine egne følelser, så tror de at det er andre som har feil på et eller annet. Du har en kjempe fin blogg

 180. Hei Caroline!

  Først vil er bare si at eg har fulgt bloggen din i mange år nå, og du gir meg utrolig mye inspirasjon. Det er alltid koselig å klikke innom siden din for å lese om hva du har lagt ut av oppskrifter, ting du har gjort i huset osv. Synes det er veldig synd at folk skal legge seg opp i hva og hvor mye du donerer til veldedighet. Eg mener folk skal kunne kjøpe dyre ting og ha det fint hjemme uten å bli dømt for det, tror det er mye misunnelse som ligger og lurer her. Ikke la kommentarene gå innpå dere, det er alltid noen få som skal lage dårlig stemning men de kan heller finne en annen blogg og følge. Ønsker dere en fantastisk jul ❤

 181. Kjære Caroline (og Lars-Kristian).
  Jeg er en av de som er innom bloggen din flere ganger daglig, men sjelden kommenterer. Denne gangen kjenner jeg at jeg blir så provosert over hvordan enkelte gjør alt de kan for å rakke ned på folk og prøve å påvirke deres humør. Jeg vil takke dere for at dere donerte penger til Redd Barna, dette er penger de ikke ville hatt om det ikke var for dere eller bloggen. Du skriver at du ikke ønsker ros, men det fortjener du virkelig!

  Tusen takk for at du hver eneste dag motiverer og inspirerer, selv om det er julaften eller tirsdag. Takk for alle fine innlegg! Takk for at du er du!

  – Ønsker dere en riktig fin julehøytid! ❤️

  Ønsker

 182. Silje Marie

  Vi er en stooooor gjeng stille lesere som åpenbart leser bloggen din titt og ofte. Nettadressen din er en fast fane hos meg som oppdateres flere ganger om dagen! Og vit at vi er der og heier og løfter deg fram så godt vi klarer når det trengs. Det er helt ufattelig hvordan noen mennesker trenger å rakke ned på andre, og utrolig kjedelig for deg som ofte blir et mål, siden du er såpass blottet i motsetning til dem som anonyme. Det er lett å gi pekefingre når du selv ikke trenger å bevise noe som helst. STÅ PÅ med bloggen din. Du leverer en kvalitet uten like

 183. Ganske utrolig hva du må stå modell til! Kan på det varmeste anbefale deg to vidt forskjellige, men meget effektive teknikker til å klare presset du konstant er utsatt for. Den ene teknikken heter Ho’oponopono, den andre heter EFT/TFT.
  Alle gode ønsker og tanker til deg! ♥

 184. Wow! Bare wow!!! Er det virkelig mulig?

  Jeg har selv brukt veldig mye penger både på å reise til Lesvos for å jobbe som hjelpearbeider. Betalt av egen lomme. Arrangert innsamlinger og aktiviteter for barn som har flyktet til Norge. I tillegg støttet andre innsamlinger jeg har sett.

  Men jeg har også et hus jeg bor i, mat på bordet flere ganger om dagen, ungene mine har fått reise til syden i feriene, og de har PlayStation og iPad.

  Poenget er at det ene ikke utelukker det andre. Vi kan ikke slutte å leve bare for at andre har det værre. Våre barn må få være norske barn med norske barn sine muligheter. Det vi kan gjøre er å bidra litt alle sammen. Dra hjelpen sammen. Tenk om alle bidrar med 20% av desemberlønnen sin feks. Hvor mange hadde vi ikke fått hjulpet da? Og de som sier de ikke har råd til å bidra økonomisk. Hva med å starte en innsamling? Invitere på besøk? Eller bare si «Hei» og smile? Alle monner drar!

  Det vi vet at ikke hjelper noen er å tråkke på de som faktisk hjelper. Vi må heller oppfordre flere til å gjøre det samme og applaudere de som gjør det.

  Ja, til et varmere mer inkluderende samfunn!

  1. Litt komisk svar mange trur visst hele Norge har 300000 i mndslønn.om jeg skulle gi vekk 20% hadde jeg ikke noe leve av da jeg har 12000kr i mnd.

 185. Hilde Marie

  Kjære vakre, gode, intelligente, flinke Caroline!

  Jeg er inne på bloggen din minst tre ganger gjennom alle ukedagene, og blir ofte inspirert av deg både når det gjelder mote, interiør, mat, reise og andre ting.
  En dag uten å være innom deg, blir en litt rar dag. Håper du fortsetter til evig tid!

  God jul til deg og dine! Kos deg <3

 186. Hei kjære deg! En slik kritikk er bare helt fryktelig . Jeg håper du lar det prelle av, jeg synes du fremstår som et varmt og godt menneske som inspirere andre og tar vare på deg rundt deg! Jeg heier på deg!

 187. Kari-Anne

  Kjære Caroline.
  Jeg får helt vondt av alt du må stå i. Men du klarer det med glans i motsetning til andre bloggere som stenger sine kommentarfelt så fortt dem får negativ kritikk. Det gjør ikke du du står i det å svarer sakelig tilbake selvom du ikke hadde behøvd det.
  Hva har vi med hvor mye du tjener? Ingenting ikke har vi noe med når du krangler med din mann heller hehe. Det er noen her inne som tror dem eier deg fordi du er så åpen byr på deg selv tar oss med i hjemmet ditt og viser oss inspirasjon. Jeg ser du gjør det med glede og åpenhet. Men ingen eier deg og kan forlange at du skal vrenge sjelen din fra a til å. Fortsett med jobben du gjør Caroline for du gjør den fantastisk bra!!!

  Ønsker deg og dine en fantastisk jul!!!

  Klem❤

 188. Herregud, jeg blir så skikkelig forbanna på sånne triste nettroll som ikke har noe annet bedre å gjøre enn å kritisere andre.Å kalle en gjerrig ,da de selv sikkert ikke har donert bort ei eneste krone til noe som helst , er helt sykt.Skulle gjerne tjent penger på sånne triste mennesker som bare kommenterer stygt og gitt de pengene bort til gode formål. Ingenting aldri er bra for sånne sjeler, alle flyktningene som kommer til Norge er Jo Bare Ute Etter Dine Skattepenger ,Ikke Sant !!!Gud forby det blir krig i Norge en dag og du ender opp som en selv !!! Håper virkelig de får selvtillit nok en dag for å utføre gode handlinger som betyr mest her i verden.» What goes around comes around «

 189. Caroline, jeg vil tro det er svært få privateide virksomheter i Norge som gir så stor prosentvis andel av omsetningen sin til veldedige formål som dere har gjort. Dere driver en profesjonell og lønnsom virksomhet, og som ansvarlige eiere skal dere selvsagt sikre økonomisk avkastning, men dere har også valgt å bidra raust til samfunnet utover dette. Ikke så lett å se for dem som er ute etter å spre hoggorm, så hold høyden, dere er flinke 🙂

 190. Christina

  Du er en godhjertet person! Jeg er sikker på at de fleste som kommenterer negativ er de folkene som selv hadde beholdt pengene. Du gjør en fantastisk jobb, du er raus og god! Et godt forbilde for mange 🙂

 191. Synnøve

  Trist at du blir utsatt for så mye kritikk, spesielt i den tiden vi er inne i nå når man skal prøve å senke skuldrene litt og nyte førjulstiden. Vet at du desverre aldri kommer til å slippe unna disse trollene men ville bare legge igjen en liten kommentar slik at du ser at det er flere av oss som støtter deg!
  Prøv å nyt alt du har, du har jobbet hardt for det!
  Ønsker deg og dine en riktig fin jul, og som en annen kommenterte her, ta deg fri på helligdagene som alle andre gjør 😉

 192. Noen er så lavmål!! Jeg er av de som synes det er «slitsomt» med negative kommentarer. Det lager så mye unødig kvalme og negativ stemning, og det blir man lett påvirket av. Blir jo helt matt av at folk faktisk greier å lire av seg så mye dumt. Det går liksom ikke an å ta sånne folk seriøst. Verst for dem! Jeg beundrer deg, elsker bloggen din, synes du er helt nydelig og er overbevist om at du er en fantastisk mor og kone ❤️ Det holder i massevis – se alle som støtter deg, herlig å lese, gir gode følelser, de andre får bare mugge videre med driten sin

 193. Det hele blir for dumt. Å gi 48 000 er mye penger. Det ville kanskje vært noe annet hvis du hadde en årsinntekt på 20 mill, men det er jo langt fra tilfellet. De færreste med helt greie lønninger gir noe til veldedige formål i det hele tatt. Men uansett hva du gjør, så er det alltid noen som skal kritisere deg, og enkelte folk er veldig opptatt av å fremvise god moral så lenge de slipper å bruke av egne penger.

 194. Jeg blir så irritert at jeg må skrive noe. Hvorfor skal folk legge seg opp i hva dere bruker pengene deres til? Jeg håper dere bruker pengene deres til akkurat det dere vil, Caroline!! Det har dere fortjent, hvis folk skal være så jævla sur fordi du har mer penger enn dem så cry me a river. Regner med du både betaler skatt og bidrar der du kan! Det må da for svarte være lov å bruke pengene sine sånn som man ønsker. Skjønner ikke hvorfor du skal kutte ned på ditt forbruk fordi Kari Nordmann ikke har det like fint i sin økonomi. Move on people!! Jeg synes du er flott, Caroline. Så det så.

 195. Du må faen ikke høre på kjerringene på kvinneguiden. De har STORE fritidsproblemer for å si det mildt. Fikk en instagrammer som heter Live til å slutte å snappe/bruke insta der hun snakket om hvor vanskelig det var å ha barn noen ganger. En ærlig og flott dame. De knuste henne. Det kommer bare drit ut av det forumet der. 48k er sykt mye penger! Vær stolt av det og ignorer trollene som bare er sjalu!

 196. Du er den eneste norske bloggeren jeg følger.Du er kvalitet .Du gjør en kjempejobb.Jeg kjenner personlig janteloven godt .I motsetning til deg gir jeg aldri noe til veldedighet, siden jeg betaler 46% i skatt . Jeg har ikke dårlig samvittighet for at jeg jeg har god lønn og mange matrielle goder.Jeg har alltid jobbet hardt på skole og i arbeidslivet.Du er enestående som velger å donere så mange penger.De fleste av de som kritiserer deg gir sannsynligvis ingenting av sin tid eller julelønn til veldedighet.

 197. Jeg har lest kommentarer på de siste innleggene og bare tenkt at det er ufattelig. Å kritisere deg for å gi?? DET er så smålig, uintelligent, uraust… – ord blir fattige. Selv om jeg har kritisert deg for overforbruk og materialisme (slik jeg også kunne kritisert meg selv og nær alle i Norge), i kraft sv at du er en såkalt influencer, synes jeg det er ingen tvil om at du bidrar, støtter diverse veldedigheter, er takknemlig og generelt en god person mot andre.

  Fint at du sier fra om dette! God helg og god jul til deg og familien 🙂

 198. *av 😉

 199. Eg trur ikkje eg har kommentert på bloggen din før, men no vil eg gjere det. Eg sjekkar bloggen med ujamne mellomrom, eg kjem hit mest for litt verkelegheitsflukt. Ikkje at livet ditt ikkje er normalt, men det er så deilig av og til å kunne fokusere på så mykje positivt og få ei lita pause frå sitt eige liv.
  Du skal vite at du har klart å vekke ein interiørinteresse i meg, og det har eg aldri hatt før. Det er og så deilig å kunne lese ein blogg der ein finn gode ord om fine kle i ein post og så i den neste kan ein lese om noko så fint som veldedigheit og sjå kor seriøst du behandlar alt. Takk for alt du legg ned i bloggen, eg sjekka ut bloggen din i ca fire år og den har berre blitt betre med tida 🙂

 200. Er sjokkert hva folk skriver . Reagerte spesielt på kommentarer på fks farger du valgte til rommet til barna, skal matche leker etc. Hva slags folk er dette, for det er så snevert, Synes det er rausr du donerte så mye penger. Helt ærlig, det er ikke normalt å kritisere deg på denne måten,

 201. Marie L

  Som mange andre skriver her, har jeg også fulgt dei i årevis, daglig, uten å egentlig kommentere noe særlig.

  Likevel har jeg ett behov for å skrive noe i dag. Jeg synes kritikken er utrolig ufortjent. Dere jobber hardt for den inntekten dere har og du er for meg ett stort kvinnelig forbilde! Du sier bloggen din er til for å inspirere andre, og det føler jeg du gjør hver eneste dag!

  Fortsett å inspirer❤ Jobb like hardt som du har gjort til nå, og du vil nå utrolig langt. Noen ussle troll i ett kommentarfelt eller i ett trist og kaldt forum kan vel ikke stoppe deg?

  Klem fra sunnmøre!

 202. Du er så flink Caroline, og fortjener ikke all den onde kritikken. Det er ikke på sin plass i det hele tatt.

  God jul, slapp av, og nyt. Du fortjener det 🙂

  Stor klem

 203. Jeg blir helt satt ut!! At folk skal mene noe om dette. Jeg synes det er FANTASTISK at dere donerte penger til veldedighet. Være meg 10,- eller 48000,-. MEN at folk i det hele tatt kommenterer noe slik er lavmål. Håper dere selv vet at alt dere bidrar med utgjør en forskjell. Håper dere klarer å legge dette litt bak, og nyte julen. Du og dere gjør en fantastisk jobb. God jul!

 204. Barnehagelæreren

  Vi lærer barn og unge nettvett men jammen er det en god del voksne som trenger å lære det også.
  Det er et menneske bak denne bloggen, det du ikke tørr å si ansikt til ansikt til dette menneske bør du la være å skrive også.
  Dere som kommer med kritikk gi først mer enn 20% av desemberlønnen deres til et veldedig formål så etter det kan dere evt. insprere Caroline til å gjøre mer.
  Jeg synes det er superflott at du gir av lønnen din til veldedige formål og er med på innsamlingsaksjoner.
  Det burde vel inspirere andre til å gi også.
  Jeg har vært Redd Barna fadder i mange år, tanken på at det jeg bidrar med gjør at noen flere barn kan spise seg mette å få gå på skole gjør det meningsfylt å gi.
  Ingen kan hjelpe alle, men de aller fleste som har en vanlig jobb kan hjelpe noen.
  I min familie hadde vi fadderbarn når jeg selv var barn, og vi har det alle forsatt.
  Det du gjør kommer til å inspirere dine døtre til å gjøre det samme.
  Redd Barna tenger flere faddere så bli heller giver selv enn å være opptatt av hvor mye Caroline gir.

  1. De har jo ikke gitt 20% av desemberlønnen sin. De har gitt 20% av overskuddet. Det er noe annet. Og hvis du ser på årsomsetningen til Treasures så har de gitt et beløp som tilsvarer 1,35% av omsetningen sin. Det blir omtrent som om en person med barnehagelærerlønn skulle hatt et fadderbarn i SOS barnebyer og noen bidrag til Røde Kors, for å ta et typisk hverdagseksempel som sikkert passer på mange. Jeg vil ikke kritisere Caroline, for det er flott at dere hadde en innsamling, men det går ikke an å se isolert på beløpet dere selv donerte og dåne over hvor stort det er. Man ville jo ikke blitt imponert hvis det var Google eller Apple som ga 50 000, for å illustrerer at man må sammenligne med omsetningen før man fastslår at det er stort eller lite. Jeg synes det er fantastisk at dere drar i gang innsamlinger som får mange til å bidra!!! At dere bidrar med 1,35 av driftsinntektene selv er helt ok, men det er jo ikke oppsiktsvekkende. Det er innsamlingen deres som er det som er verd å skryte av her tenker jeg. Dere hadde jo en i 2015 og, og det er flott. Kan jeg utfordre dere til å dra i gang en innsamling 2017 og, så kan dere sole dere i glansen av tre år på rad med innsamlinger! Det er fortsatt tid!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Bente: Det er tydelig at det for enkelte er svært viktig å snakke ned vårt bidrag, men la meg i hvert fall påpeke noen åpenbare mangler i resonnementet ditt.

    Vi har alltid fokusert på hva som ble samlet inn, ikke hva vi bidro med. De eneste gangene vi har nevnt vårt bidrag var ved starten av innsamlingen og når folk stiller spørsmål om våre bidrag til veldedighet. Årsaken til at dette ble et tema denne gangen var ikke vårt ansvar.

    Å sette beløpet i perspektiv med omsetningen blir også feil. Om du skal se på det store bildet så blir det mer riktig å sammenligne med resultatet. Et firma trenger ikke ha god økonomi og fri kapital selv om omsetningen er bra. Og når du først er i gang med å se på det store bildet, så må du også ha med eventuelle andre bidrag til veldedighet. Det sier resonnementet ditt ingenting om. Bidraget vårt til Redd Barna i Syria var ikke det eneste vi gjorde i 2016, men det er ikke alle bidrag vi går ut med offentlig. De fleste holder vi for oss selv.

   2. jeg sammenlignet med hva det utgjør for en vanlig lønnstaker, og du er vel enig i at en lavtlønnet person sikkert har forholdsmessig lavt «resultat», men det er jo likevel ganske vanlig å bidra med et slilkt beløp. Jeg har heller aldri påstått at dere skryter av donasjonen – svaret mitt var til «barnehagelærer». Det er flott at dere hadde den innsamlingen, og det har jeg jo påpekt flere ganger, pluss at jeg trakk fram den fra året før. Men jeg synes kanskje enkelte er litt nesegruse i beundringen over en donasjon som er i en helt vanlig størrelsesorden. Og hvorfor skal du sammenligne med resultatet? er veldedighet et overskuddsfenomen? jeg har alltid gitt til gode formål hver bidige måned, selv om jeg som regel har vært blakk de siste dagene før lønningsdag. Utfra ditt resonnement skulle jeg latt være å gi da?

   3. BENTE. Herregud for et troll. Før du uttaler deg så ha litt fakta på bordet- ja vi vet dette er et troll fra klanen på forumet. Det har da aldri vært snakk om at de skal donere ut i fra omsetningen , de var klare på at det skulle være fra overskuddet på julekalenderen. Noe så stygt å dra et bidrag til Redd Barna så til de grader ned i søla, skam dere sier jeg. Det bør vel ikke glemmes at det er en blogg vi snakker om her, og selv om CBE tjener bra så er det vel ikke mere hennes ansvar å donere mer enn det hun har gjort eller sitte og forsvare dette ovenfor uvitende troll som kun har et mål og det er å lage mest mulig kvalme. Vi donerte mye mindre en Caroline gjorde og vi hadde høyere inntekt for 2016, men det er det ingen som kicker på fordi jeg ikke har troll forumet etter meg eller er offentlig, eller har en gjeng som kun er ute etter å spre kvalme. Tenk litt før du sitter og slenger ut til en blogger på den måten, ærlig talt !

   4. Marianne

    For noe tull. Bente . Jeg har en God årslønn, og gir kun til det jeg brenner for, faktura som kommer i posten 1 gang i året på 200-350kr ( redningsskøyta og luftambulansen) det har ingenting å si hvor mye man bidrar, men at man bidrar med litt. Jeg kunne gitt mye mere i året til div veldedighet. Men det gjør jeg ikke. Caroline ga ett helt fantastisk beløp. Må folk slutte å henge deg opp i summen. Eller at det var i «vanelig størrelse orden» synes jeg heller ikke. Jeg synes det var mye. og veldig bra

   5. Marianne: For at vi begge skal slutte å synse, så kan jeg fortelle deg at gjennomsnittet for veldedige bidrag for norske husstander er 2686 kr pr år, kilde: https://w267543-www.fnweb.no/wp-content/uploads/2016/02/Forskningsrapport-Frivillig-sektors-inntekter-og-finanseringskilder-fra-private-akt%C3%B8rer.pdf

    Det tilsvarer litt mindre enn et fadderbarn per husstand, så det beviser at jeg har rett når jeg tar dette som en normal, og du tar feil. Det viser også at en gjennomsnittlig husstand gir 10 ganger mer enn deg, Marianne, til tross for at du har en god lønn. Jeg tipper at et gjennomsnitt av befolkningen vil mene at du er gjerrig, Marianne.
    Caroline derimot ligger på gjennomsnittet, og det er det jo ingenting å si på, tenker jeg.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Tror du må ta det regnestykket på nytt igjen. Bare dette bidraget fra selskapet vårt på 48 000,-, tilsvarer et privat bidrag på over 20 000,- etter skattefradraget. Men jeg forstår ikke hvorfor dette fortsatt diskuteres.

   7. nå tenkte jeg primært på fadderbarnet, og de andre bidragene som du nevner lenger nede, Caroline. Med de bidragene ligger dere litt over gjennomsnittet for en husstand, og da tenker jeg jo på dere som husstand og privatpersoner – ikke på Treasures AS. Dette beløpet er jo ikke justert i forhold til inntekten til giverne såvidt jeg kan se, så jeg antar at det er et gjennomsnitt som inkluderer både minstepensjonister og millionærer.

    Hva som er gjennomsnittlig bidrag for bedrifter har jeg ikke undersøkt. Jeg påpekte bare at bidraget til bedriften deres relativt sett tilsvarer hva et fadderbarn relativt sett koster for en lavtlønnet person, altså 1,35% av brutto Jeg noterer meg at du ikke synes det er en relevant sammenligning, og det må du jo få lov til å mene, selv om jeg synes den er nyttig for tanken når vi skal prøve å få grep om hva vi diskuterer her.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Når vi gir 48 000,- fra vårt selskap, som det kun er vi to som eier, tilsvarer det at vi ga ca. 20 000 privat uansett hvordan du vrir og vender på det. Om vi ikke hadde donert bort beløpet, ville vi satt igjen med ca. 20 000,- i lønn etter skatt. Foreslår at vi legger ballen død angående dette temaet, etter som du åpenbart ikke helt vet hva du snakker om.

 205. Marianne

  Jeg leser nesten aldri kommentarene – det er altfor mange dustete folk som ikke unner andre noe.
  Så for meg er bloggen din veldig fin – du legger masse jobb i den og siden jeg holder meg unna kommentarene er det også alltid positiv å lese! Stå på og riktig god jul 🙂

 206. Hver dag våkner vi mennesker med mulighet til å glede så mange liv på vår vei, men så er det alltid noen få som bare MÅ pirke på andre for å føle seg bedre selv. Som at å snakke ned deg enten det er kropp eller penger, vil gjøre dem til bedre, slankere eller rikere mennesker. Jeg blir så kvalm.

  48.000kr er SINNSYKT mye penger! Å si noe annet blir bare for dumt. Uavhengig av hvor mye man tjener er dette er enorm sum med penger. Jeg blir så kvalm. Jeg synes du er enormt godhjertet i alt du gjør. Du har sunne verdier og tanker om livet, penger, familie og rettferdighet for å nevne noe.

  Jeg håper du klarer å la de stygge kommentarene prelle av, for du er virkelig helt fantastisk! Hver eneste dag trykker jeg meg inn her for å forsvinne litt fra mitt eget stress og mas, finne inspirasjon enten det er interiør, mat eller hverdagen. Det har jeg gjort helt siden du startet, og jeg husker første innlegg. Da var ikke jeg mer enn en ungdomsskoleelev. Allikevel har jeg aldri kommentert før nå.

  Du er herlig Caroline, og du har så mange mennesker som leser bloggen din og som elsker å følge med på livet ditt! Kanskje dette sier noe om at man har lettere for å kommentere når man vil uttrykke misnøye ved noe, enn glede. Fortsett slik du gjør, for det er mer enn bra nok XX

 207. Hei,
  Du beskriver st bloggen ikke er en bedrift. Kan du forklare med hva en bedrift er?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men det er litt småflaut å se hvordan enkelte forsøker å skape et falskt narrativ av meg og bloggen som en stor og kynisk millionbedrift 😉

   Jeg kan gå med på at de innleggene som er rene annonseinnlegg, ikke affiliatelenker, er en del av bedriften Treasures AS. De resterende, dvs. majoriteten, er ikke en del av bedriften 🙂 Men samtidig er alle annonseinnlegg personlige for meg, og jeg skriver så godt det lar seg gjøre om ting jeg selv, personlig, bruker. Så noe hardt skille mellom bedrift og blogg eksisterer ikke.

   1. Men du ser det at når du tar deg betalt via ting på bloggen så er de to veldig knyttet opp mot hverandre ikke sant? Og det er jo en millionbedrift. Var ikke småtteri du tjente i fjor eller åra før.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, og det skriver jeg i kommentarfeltet her også 🙂 UI selger annonseplass i mine kanaler i sosiale medier, vårt selskap håndterer den økonomiske siden av det. Alt annet som ikke er direkte knyttet opp mot det økonomiske har ingen ting med bedriften å gjøre.

 208. Ellinor

  Hoff…. for å fatte meg i korthet:

  IKKE ta imot kritikk fra noen som er milevis unna deg…….. hva angår det å gi, blant .annet.

  Håper du holder fast ved verdien om at alle bidrag er gode nok og fortsetter å gi bort akkurat så mye du vil og beholder akkurat så mye du vil.

  De som kritiserer kan heller bruke energien på å få til noe selv…

  God jul, kjære Caroline.

  Hilsen Ellinor Victoria

 209. Hva oppnår ett menneske med å rakke ned på andre ? Hvem er de til å dømme? Hvor mange mennesker i dette landet spanderer 20% av desemberlønnen sin til ett godt formål? Og det er mange gode lønninger i dette landet!! I tillegg bruker du/ dere mange timer i en allerede travel tid til å ligge tilrette for at flere kan delta til gode små og store bidrag til samme formål!! Vil se hvor mange andre som bruker dyrbar tid til det… Har man formeninger om lett tjente penger mener jeg de kan prøve selv.. Har men intet positivt å si bør en tie! Lite konstruktiv kritikk leder sjelden til positivitet og gode handlinger. Man må passe seg for å kaste Stein i glasshus! Hvor mye brukte DU av penger og overtidstimer på veldedighet denne mnd? Dere som dømmer? Føler du/ dere at dere bidrar til noe godt med slikt? Omtanke måles ikke penger og tid men handling. Caroline har gjort alt. Du er ett godt menneske med stor omtanke og empati for fem rundt dem. Pengene du ellers har er kommet gjennom hardt arbeid, mye tid borte fra familie og mindre tid på dem rundt deg! Du fortjener gode ord, positive tanker og oppfordring til å fortsette på samme vis. Med så mange følgerne så må du virkelig gjøre en fantastisk jobb❤️ Hvordan du bruker din dyrebare tid og oppsparte midler er helt opp til deg, du har ikke fått det gratis. Heier på deg!!!

 210. Så trist å lese. Syns du er kjempe flink jeg og får jo alt til å se så lett ut. Som mamma selv til to jenter på nokså samme alder som dine syns jeg d er utrolig hva du klarer. Skulle ønske jeg fungerte like bra på lite søvn:) Du inspirerer meg vertfall. Håper du og dine får en fin jule tid. (Ps blir heilt øvegitt ka folk gidde å bruka tid og krefter på, e du mulig. Håper de positive kommentarene her hjelper litt på:)

 211. Hvorfor godkjente du ikke kommentaren min? Den var jo støttende?

  Helt enig i at det ikke er gjerrig, men heller veldig snilt, å gi «kun» 48.000 til veldedighet av julekalenderen din. Men, om det hadde vært slik at kalenderen i utgangspunktet hadde vært for syriske flyktninger og du da ga kun 20%, hadde det vært dårlig ja. Nå sier jo du at det ikke var tilfellet i det hele tatt, og det tror jeg de aller fleste må være enige at er kjempegenerøst. Når det er sagt er bloggen du nevner kjempeviktig, ikke for å «ta» dere bloggere for enhver pris, men for å være en undersøkende, kritisk og overvåkende rolle – det trengs i en bransje mer mye grums, og som påvirker samfunn og mennesker i så stor grad.

 212. Du er rett og slett rå, Caroline! Jeg føler at du stadig viser flere sider av deg til leserne dine, og du får virkelig frem hvilket fantastisk menneske du er. Og angående pengene dere donerte, så er 48 000 kr mye penger, uansett hvor mye man tjener. Det er heller ikke å legge under en stein at dere kunne gjort mye annet kjekt for dere selv med de pengene, og det hadde dere fortjent. Men dere valgte å donere de pengene, nettopp fordi dere vil at andre skal få oppleve den samme gleden som dere om julen, og jeg blir rørt over omtanken dere viser til andre mennesker som ikke har vært like heldig i livet. Stå på, dere fortjener alt godt. Ha en gledelig jul!

 213. Noen folk, altså! Det er ingen som tvinges til å besøke bloggen din. Jeg leser innimellom og synes du skriver engasjerende og godt. Utrolig kjipt med folk som gjør det de kan for å forsure andres liv, men mest synd på dem. Jeg heier på deg!

 214. Thorbjørg

  Misunnelse kan forgifte et menneskesinn, den beste måten å forholde seg til usaklighet er å gnorere det. Du skulle ikke behøve å rettferdiggjøre deg selv. Ditt inntektsgrunnlag er vel basert på leserinteressen, så kult at du oppfordrer useriøse kritikere til å la være å lese bloggen din! Enkelt, greit og logisk! Jeg hadde, en tid tilbake, sånn i forbifarten fått med meg kritiske røster vedrørende din blogg og ble etter hvert nysgjerrig, så på et tidspunkt fant jeg bloggen din og så nærmere på den. Det jeg fant var en oppvakt, reflektert og ikke minst dyktig kvinnes arbeid! Og det er derfor du lykkes! Du har funnet et felt der du er dyktigere enn de fleste! Du har min respekt! Flinke mennesker som våger å by på seg selv utsettes gjerne for misunnelse og usaklig kritikk. La det dø hen ved å overse det og stol på dine trofaste lesere og følgere, de som inspireres og gledes! Det krever styrke, men den styrken tror jeg du har;) Klem fra meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Thorbjørg 🙂 Det var koselig å høre <3

 215. Marianne

  Kjære du! Jeg har ikke fulgt med så veldig på bloggen din i det siste og har i hvert fall ikke lest kommentarene, vi er jo tross alt midt i julestria og dagene er hektiske! 😉 Men nå kjente jeg at jeg fikk helt vondt i magen. Har enkelte virkelig ikke folkeskikk?? Det går bare ikke an å lire ut av seg slike idiot-kommentarer! Så ufattelig urettferdig. I vår familie sier vi at hvis du ikke har noe hyggelig å si, så hold munn! Stå på Caroline, du er et godt menneske, har hjertet på rett plass og er en utrolig dyktig blogger. La folk komme med sine sure oppgulp hvis de absolutt må og prøv å ikke la det påvirke deg. God jul til deg og din flotte familie 🙂 God klem

 216. Dear Caroline! I’ve been reading your blog since 2010 and normally I don’t give any comments but not today. You’re such an amazing person with wonderful husband and amazing children! There’re always people who don’t like us by some reason but it doesn’t mean that they’re right! Just keep on going – I shall repeat you’re amazing and I love reading your blog so much!
  Greetings from Russia!

 217. Marie B

  Du har alltid virket som en generøs og genuin person. 48 000 kr er ekstremt mye penger, faktisk uavhengig av hva du tjener, og jeg syntes det er herlig at du sprer budskapet om at alt hjelper. Flott at du tar tak i dette, og håper inderlig at et slikt innlegg hjelper litt, at ‘trollene’ tenker seg om en gang til neste gang. Ønsker dere en riktig god jul <3

 218. Jeg føler det er riktig å presisere at ingen her, selv ikke Caroline Berg Eriksen, har gitt 20 % av lønnen sin til Redd Barna. Bedriften ga 20 % av sitt overskudd, noe som er supert og fint gjort, men det er altså ikke trukket fra noens lønnsslipp.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når man eier sitt eget selskap, så er penger ut fra firmaet til syvende og sist penger ut av egen lomme 😉 Gir du bort 20 prosent av overskuddet, reduserer du størrelsen på et evt. utbytte med 20 prosent.

   1. Jada, det er helt riktig. Likevel blir det feil når noen svarer på kritiske spørsmål med ‘har du gitt 20 % av DIN lønn, kanskje’.

    Å gi til veldedige formål via et firma påvirker ikke den månedlige lønnsutbetalingen og kan derfor ikke sammenlignes med vanlige lønnsmottakere.

    Pengene kommer like godt med uansett hvordan man utgiftsfører dem, men jeg synes det er litt viktig å holde tungen rett i munnen ang forskjellen på bedriften og privatpersonen – noe jeg har registrert at du som bloggeier også har vært opptatt av.

   2. Men når du skriver at de 20 % var FØR skatt og lønn for å forsvare hvor mye det var, motsier du ikke deg selv litt når du nå sier at alle inntekter til bedriften kan anses som lønn? Da er det vel mer riktig å si 20% før skatt.

    Ellers mener jeg ikke at du skal sitte her å forvare bidraget deres! Det er mye penger og et utrolig godt initiativ som flere bloggere (og folk generelt) burde bli inspirert av!

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nei, lønn er det ikke før pengene har gått ut av firmaet og til meg privat.

 219. Lille My

  For meg høres dette ut som en usedvanlig gavmild donasjon dere har gjort. Jeg kan ikke helt forstå hvordan kritikken kan ha oppstått i utgangspunktet. Men då har jeg mer enn nok å gjøre i mitt eget liv enn å analysere hva andre gjør i sitt liv , Ja og så har jeg folkeskikk og er en normal ok person 😉 jeg er for at man skal være kritisk, men bruk nå kritisk tankesett på noe nyttig, ikke for å bare slenge ut dritt. Flott at dere har gitt til et veldig viktig formål, og dere har garantert gjort en forskjell. Ønsker dere en fin jul 🙂

 220. Fin blogg og deilig med julestemning nå. Hvor har du kjøpt toget under treet? Fortsett å dele 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Det er fra Jula!

 221. Fredrick

  Dette var veldig god lesing. Tusen hjertelig for at du bidrar med dine gode holdninger og verdier, Caroline! Riktig god jul!

 222. Michelle

  Det er trist at det alltid er noen som bare MÅ slenge med leppen, bare MÅ kritisere og bare MÅ fortelle hvordan andre burde leve sitt liv! Forstår godt at enkelte kommentarer er vanskelige å overse… Syns du gjør en kjempe god jobb! Har aldri fått den oppfatningen av deg som en gjerrig person, eller en person som alltid må heve seg. Tverdt i mot, har alltid sett på deg som en person som liker å dele, liker å inspirere og motivere andre mennesker! Jeg har fått masse inspo og positive viebs fra bloggen din. Fortsett å være deg, for du er en kjempe inspirasjon, gledes spreder og et herlig menneske Caroline <3

 223. Kjære leser:
  Det er merkelig hva folk flest henger seg oppi og ihverfall i slike ting dom dette. Summen dere ga er til stor hjelp hos ReddBarna uansett hvordan deres privat økonomi er. Noe vi i omverden ikke har noe med mener jeg. Jeg er lite fan av at skattelister og årsinntektene blir offentlig gjort. For hva har naboen, pasientene eller leserne med det? Ingen ting. Når det er sagt så vil det «alltid» være slik at de som tjener overgjennomsnittet vil bli «sett ned på» av de som har gjennomsnittslønn eller lavere (Ja, nå tar jeg alle under en kam – ingen regler uten unntak!!) dette skjer kanskje fordi de er sjalu? De syntes de ga mye, men dere ga mer men fordi de tenker forhold til sin egen økonomi og deres økonomi så ga de mye og dere lite? Hvem vet hva de tenker!? Uansett så vil det være «tøft» å være «stinn» i denne verden her fordi folk vil alltid gå på de som ar det bra materielt sett. Enten om de spør etter penger personlig eller til veldedighet. Men matralisme er da ikke alt? Alle mennesker har en indre krig og om ikke folka bak denne bloggen sliter økonomisk eller materielt sett. Så vet ikke vi som leser alt om vedkommende uansett. Og slik skal det være! Det er ikke alt som trenger å «se dagslys» og når ikke alt gjør det gir det heller ikke «deg» rett til å uttale deg om noe du tydeligvis ikke vet noe om!

 224. Veronica

  100% enig med deg!

 225. Applaus!! Du er god!! Dette innlegget burde vært helt unødvendig for deg å skrive, men slik er det altså ikke. Gi med hjertet, og kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe godt for andre 🙂 God jul!

 226. Du skriver: Bidraget vårt til Redd Barna i Syria var ikke det eneste vi gjorde i 2016, men det er ikke alle bidrag vi går ut med offentlig. De fleste holder vi for oss selv. Hvis dette er tilfelle, så ville det vært hyggelig om dere fortalte litt om dette. Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har selv fadderbarn og donerer små beløp jevnlig til ulike organisasjoner. I tillegg donerer vi bort svært mye til Fretex 🙂

 227. Kjære dere begge to, som deler så mye av dere, livet deres og barna. Jeg pleier aldri å legge igjen kommentarer, men i dag klarte jeg ikke la være.

  Jeg elsker å lese denne bloggen, og du er en helt fantastisk fotograf. Vær så snill og forsøk å ikke la disse nettrollene – som tydeligvis ikke har noe liv – rakke ned på verken valg, utseende eller livsførsel. Ikke la de få gleden av å bryte igjennom, ikke la de få plass i det hele tatt i verken tanker eller ord, de har problemer og vi får bare håpe at de gjør noe med det slik at de får det bedre med seg selv.
  La det ligge og innerst inne vet både du og typen at dere har et fint liv, elsker interiør, liker å dele av alt fra trening til kakao-kos, og at giverglede rundt om i Norge kunne vært så veldig mye bedre, men dere gir!! Ikke la noen komme og si at det er feil, gjerrig, for lite, feil organisasjon eller hva de har klart å lire av seg.

  Ha en fantastisk jul, alle fire – håper julenissen ramler inn i peisen deres med masse stå-på-mot, glede, kos og selvtillit til å fortsette med å være toppblogger i Norge uten å bli brutt ned av de som bare vil folk vondt. Det er ikke verdt det.

  Hilsen Iselin

 228. Jeg sier bare én ting: Heia deg, Caroline ♥︎

 229. Jeg synes det er HELT fantastisk at dere bidro såppas mye, herregud så langt man kan komme med nesten 50.000K og alle de andre pengene som ble samlet inn, og omvent julenisse og hele pakka! Om du så hadde gitt 10 kroner, så hadde det også vært bra – for alle monner som du sier! Herregud at folk kan være så negative og bittre, det er jo bare sjalusi som alt annet hat mot deg/dere. Jeg har alltid heiet på deg, og bloggen – du er et menneske du også, og et ekstremt bra eksemplar må jeg si!

  Jeg unner deg all suksess du har, og jeg synes ikke du ga ei krone for lite til veldedighet! Jeg blir BARE glad av å høre at folk gir, og det burde alle andre bli også! Så kan de grinebiterne kanskje gå i seg selv å spørre seg hvor mye de har gitt, og om de hadde likt at folk blandet seg opp i økonomien dems.. Makan 😛 Smålig er det, de har nok glemt at julenissen følger med i disse tider!

  Igjen, ønsker deg og dine en fantastisk fin jul! <3

 230. Pernille

  Jeg har læst med i mange år efterhånden, og selvom der er virkelig mange gode danske bloggere, så elsker jeg at læse med på din blog Caroline 🙂 <3 Du er altid så positiv og inspirerende, og det sætter jeg virkelig pris på. Jeg har altid synes, at du virker oprigtig og som om, du vil alle det bedste. Jeg følger ikke med i de norske medier eller læser i kommentarfeltet, så jeg er ked af at høre, at du oplever så meget kritik – det er ikke fortjent. Jeg synes, at det er fantastisk, at I gerne vil hjælpe andre mennesker. Jeg håber, at stemningen snart bliver mere positiv, og at alle kan nyde julen! 😀 Jeg elsker desuden jeres juledekoration og glæder mig til at se flere billeder. Keep up the good work – jeg glæder mig til at følge med i fremtiden <3

 231. Kjære Caroline,

  At du velger å gi bort penger til veldedig formål synes jeg er helt fantastisk. At det er mennesker som skal kommentere hvor mye eller lite du tjener synes jeg er helt forkastelig. Det du og mannen din tjener er takket være deres egen innsats. Vær stolt av hva dere har fått til. Nyt at dere (som du sier selv) tjener godt. Kos dere med de vakre barna dere. Se deg selv i speilet, klapp deg på skulderen og vær stolt av hva du har bygget opp. Hva andre måtte mene er deres problem. Dessverre er det mennesker der ute som ikke evner å glede seg over andres lykke. Ikke bruk tid på dem. De er ikke verdt tankene dine. Nyt julen kjære deg- det fortjener du. Varme klemmer Janne

 232. Flott dame med gode verdierblir veldig inspirert av å lese bloggen din. Trollene på nett blir man dessverre aldri kvitt, deres meninger bunner nok i egne problemer. Sjalusi får fram ondskapen i folk. Fortsett som du gjør Caroline. For folk flest bidrar du til å få frem godheten i oss lesere

 233. kristin

  jeg synes det er kjempe bra å donere bort, uansett hva man gir. de fleste gir vel det de kan. at folk skal legge seg så innmari oppi dette er beyond me, men har nok bare med å gjøre at du fremstår som svært materalistisk , og tanken blir vel at en som unner seg selv så mye ting osv burde også unne andre når man faktisk har muligheten til det. det blir feil å si det og for selv om man har mye trenger man aldeles ikke «dele» med andre heller..
  tror folk bare er sjalu. alt er bedre enn ingenting, og jeg er sikker på at donasjonen din kom godt med!

 234. Vet du, dette blir for dumt. Den innsamlingen er bare SYKT bra jobba av dere, Caroline.

  Okei, så tjener de kanskje mer enn gjennomsnittet, har litt luksus i hverdagen og har det noen av dere kaller et «høyt forbruk». Men sann mine ord – vet dere hvor mange i Norge som har akkurat det? Og vet dere hvor mange som tjener mye mer enn Caroline, som ikke donerer en dritt? Det er helt hodeløst og klage på hvor mye en person donerer – uansett inntekt. Ja alle i verden har forskjellig utgangspunkt, og vi burde selvfølgelig hjelpe. MEN, du trenger ikke droppe smøret på brødskiva fordi. Hadde jeg hatt veldig god inntekt, ville jeg selvfølgelig også donert penger. Men ikke se bort i fra at jeg ville kjøpt meg en fin veske i tillegg. Og ingen har retten til å si at det er feil. Folkens; Sjalusi er en sykdom.

  Stå på Caroline! Samtidig som du har fine møbler, klær og en hærlig familie – så har du også et stort hjerte som gjør mye for å hjelpe andre. Det er det ikke alle som har.

 235. Det er så mange bitre og SJALUE mennesker der ute. Blir nesten litt flau på deres veiene. Du er så flott og fremgangsrik, og du burde ikke kritiseres for å tjene bra! Du har all grunn til å være stolt av deg selv. HEIA DEG <3

 236. fjollete oppførsel av folk, en skal gi hva en føler for og hva en har mulighet til. ingen har rett til å kritisere hva folk gir eller ikke gir. jeg har en normal inntekt men gir ikke stor. iallefall ikke i kroner. jeg disponerer vaskemaskin og dusj, jeg gnier ikke på krona for gjerrighet, men av mistro av selvskaper. la folk være

 237. Kjersti

  Kjære Caroline,

  Du er fantastisk og du strekker til.
  Det dere har bidratt med er helt fantastisk!
  Selv har jeg visse ganger bare kunne bidra med en 100 lapp, men som du sier, det er bedre enn ingenting.

  At du tjener litt bedre vet alle som leser denne bloggen, men det betyr ikke at du skal gi vekk alt du tjener.
  Det du tjener har du fortjent! Du jobber hardt. Det er mange som tror at blogging bare er å skrive en tekst på 20 minutter og slenge inn noen bilder, og ja, det er det kanskje for noen, men de bloggene er det heller ikke særlig mange som leser.
  Jeg leser din blogg fordi den er så gjennomført, så herlig og inspirerende. Man setter pris på litt flere saker i livet når man leser din blogg.

  Jeg vil bare si; takk for at du er du. Fortsett med det du gjør.
  Fortsett å nyt julen og sett pris på din familie og det du har. Det gjør du helt rett i.

  Bry deg ikke om alle trollene. Det er trist at de ikke har noe bedre å gjøre enn å kommentere negative kommentarer.

  Du er en inspirasjon og glede for meg!
  RIKTIG GOD JUL TIL DERE <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   En riktig god jul til deg og dine også <3

 238. Jeg er ikke innom bloggen din så ofte, men dette innlegget blåser meg helt av banen. Det er INGEN som er pliktige til å gi til veldedige formål, uansett hvor mye de tjener. Det er heller ingen regel som tilsier at man skal gi en viss prosent av inntekten sin når man først gir. At noen i det heletatt tillater seg å kommentere slike ting i negativ forstand gir meg helt gåsehud.
  Det er fantastik at dere har valgt å donere av egne inntekter! Uansett om det er 100,- 1000,- eller 48000,- Og det synes jeg du med rette skal være stolt av! Det skal ikke gi en vond bismak å vise at man deler med andre. Jeg synes det dere har gjort her burde stå som et godt eksempel for andre. Inkludert meg selv.

  Hva slags samfunn er det vi utvikler oss til å bli, når enkeltpersoner bestemmer seg for at de skal hate et menneske så intenst, at alle gode handlinger blir farget av det hatet? At noen skal finne feil i at du du gir, men ikke gir «nok». Hva er egentlig nok for disse menneskene? Dette er så trist og skremmende.

 239. Rebecca

  Så utrolig unødvendig av folk å diskutere. Jeg syns du gjør en utrolig bra jobb! Dessuten er 48000 kr veldig mye penger uavhengig av hvem som gir det… Det er veldig fint gjort av deg, du er en god person 🙂 Ikke hør på de misunnelige menneskene som slenger dritt, de mangler evnen til å reflektere. Stå på, du inspirerer meg 🙂

  God jul, nyt tiden med familien din!

 240. Hei. Jeg er ingen fast leser av bloggen din, men når jeg så dette innlegget kunne jeg ikke blad videre uten å lese den og jeg synes rett og slett det er trist å bli kritiserert for dette. For det første gjør du en god gjerning når du velger å donere penger og det er mange der ute som faktisk har større inntekt men velger å bruke penger på helt andre ting og tenker ikke på andre enn seg selv. Og når du velger å gjøre en god gjerning å gi til andre synes jeg det er feil at folk skal kritisere deg for det, det er rett og slett ikke om hvor mye du gir, men det handler om din hensikt, og når din hensikt er å hjelpe noen som er i nød er det godt nok. Og du skal slippe å forklare deg slik du gjør her, det er dessverre mange mennesker der ute som bare leter etter feil og graver langt for å finne de og når de ikke klarer å finne noen feil så slenger de stygge kommentarer her og der, og det synes jeg bare er teit og folk bør skaffe seg et liv og slutte å kritisere alt andre gjør. Du må bare fortsette med den gode jobben du gjør og ikke legge deg opp i alt andre sier og gjør. Ønsker deg alt godt i livet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 241. Ni har helt rätt. Caroline hade kunnat donera mer än de 48.000kr hon faktiskt donerade.
  Men, vet ni vad; jag kan donera mycket mer än de 100kr som jag donerar varje månad. Jag hade kunnat 500, eller 1000kr i månaden. Jag hade dessutom kunnat ta tjänstledigt från jobbet i ett år och volontärarbetat, bytt min lägenhet mot en mindre och gett mellanskillnaden till behövande. Jag hade kunnat spendera all min fritid till att uppmärksamma orättvisor i samhället, engagerat mig i hjälporganisationer och hjälpt till i diverse soppkök.
  Men helt ärligt, vad jag hade kunnat göra spelar ingen roll. Vad som spelar roll är vad som FAKTISKT görs för att förändra och hjälpa.
  Det spelar ingen roll om Caroline HADE kunnat donera mer, vad som spelar roll är ATT hon donerade.

  Ni som sitter framför datorerna och kritiserar; vad gör NI för att världen ska bli bättre? Varför spenderade ni pengar på att köpa en dator eller en telefon istället för att donera pengarna? Varför spenderar ni tid till att sprida hat när ni istället kan göra nytta?

  Se till er egen del innan ni kritiserar någon annan. Vad gör ni? Är ni perfekta?
  Visst var det inte lika kul nu när man insåg hur mycket man själv borde göra, eller hur?

 242. Kjære, gode du.
  Takk for at du igjen gir meg gåsehud og hjelper meg til å reflektere med dine oppriktige og ærlige innlegg. Jeg heier på deg i alt du gjør, jeg synes du er en fantastisk flott rollemodell. Konstruktive tilbakemeldinger om positivt og negativt er bra, og jeg tror du er personen til å kunne ta det imot. Kritikk derimot er ikke noe vi trenger eller ønsker, og jeg setter pris på din bidragelse i å gjøre verden til et bedre sted ved å sette ord på dette.

  God jul og godt nyttår til deg og dine <3 Klem fra Julie

 243. Hei Caroline 🙂
  Jeg har fulgt bloggen din i flere år, men kommenterer sjeldent. Men du skal vite at jeg setter veldig stor pris på bloggen din og syns det er et hyggelig univers å klikke seg inn på. Synd at det er så mange uhøflige og fæle mennesker som bruker så mye tid og energi på å kritisere deg. Blir lei meg på dine vegne! Fortsett med det du gjør og stå på! Du er bedre enn all the haters 😉

 244. Mildrid

  Sjelden jeg lar meg provosere av ting på Internett men å høre at så mange skal klage over et bidra til Redd Barna tar virkelig kaka.. Finnes mange i Norge som sikker tjener mer enn deg/dere og donerer mindre eller ingen ting. Stå på 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *