enkelt tilbehør på hektiske dager

Hei hopp! 13. desember allerede, det er Luciadagen og snart er julaften her! Denne desembermåneden har gått så fort, jeg håper tiden bremser litt fremover. Vi er mange som er travle om dagen, det er gjerne litt ekstra å gjøre på jobb rundt juletider, i tillegg skal vi gjøre det hyggelig hjemme og gjerne handle noen julegaver også – da kommer en kjapp middag godt med! I dag serverer jeg enkelt, men utrolig kremet og godt tilbehør! Det betyr at dette er en siderett som du kan bruke til hva du vil – kylling, fisk, svin – det er opp til deg! Du kan også spise det akkurat som det er alene, da er det en helt topp vegetarrett, men da må du beregne litt større porsjon enn dette til 4 personer. Å blande inn baconterninger er også helt supert i denne retten – du bestemmer! 


du trenger 

♥ 400 g (1 pose) rosenkål ♥ 1 søtpotet ♥ 2 sjalottløk ♥ 4 ss. mel ♥ 3 dl. melk ♥ frisk timian ♥ 100 g. parmesan ♥ 1 neve gruyereost – du kan bruke kun parmesan, men bruk da ca. dobbelt så mye ♥ salt + pepper ♥ smør til steking 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form inn med olivenolje. Hell over rosenkålen, salte og pepre og sett formen inn i ovnen. Rør litt i formen etter ca. 10 minutter og la dem deretter stå i 10 minutter til. Ta formen ut. Skrell søtpoteten og del den opp i terninger. Kok opp vann og slipp oppi bitene av søtpotet når det fosskoker. La dem koke i ca. 10 minutter eller til de er møre og slipper gaffelen. Hell søtpotetbitene over i den ildfaste formen sammen med grønnkålen. 

Ha smør eller olje i en stekepanne. Finhakk sjalottløken og stek denne gyllen i pannen. Dryss over melet og rør godt til melet har satt seg litt rundt sjalottløken. Hell deretter over melken og klipp over en god mengde frisk timian. Rør godt undervis, sausen skal begynne å tykne etter hvert. Rasp osten og hell denne over blandingen. Rør til den er jevn og tykk. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over rosenkålen og søtpoteten og sett alt sammen inn i ovnen igjen i 15 minutter. 


Mmm! Så godt – så enkelt! Håper det smaker ♥ 

19 kommentarer

 1. Hvor er dette fine bestikket fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   House Doctor troor jeg, bestilte det på room21 (eller var det ellos?) for en god stund siden 🙂

 2. Therese

  Mener du 4 ss mel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 😀

 3. hei! kan du skrive mer om fotoboken til nelia? Skal elv bestille for første leveåret til babyen vår, men frykter det blir for mange sider. Hvor mange sider har du i boken og hvor tjukk ble den?

 4. Fem helt like bilder jooo? 😉

 5. Hvor har du kjøpt det sorte bestikket ditt? Nr. 1 på årets julegaveliste‍♀️

 6. Hey, et lite obs: i tredje avsnitt har du skrevet grønnkål, i stedet for rosenkål 🙂

 7. Det der så rett og slett skamgodt og digg ut. Det skal jeg notere meg og lage utpå nyåret. Jeg har forresten laget flere av dine tips og alle har vært vellykkede.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 8. Mariell

  Hvor er tallerken fra? Suuper fine!

 9. Er det sånn at du forsøker å gå mot at det er mer ett innlegg om dagen som skal være normalen, mot tidligere to om dagen, og før det igjen tre innlegg om dagen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, hvor har du det i fra? Publiserer stort sett to innlegg hver dag, bortsett fra lørdager og når jeg er ute å reiser. Det har aldri vært tre innlegg hver dag.

   1. Hvor jeg har det fra? Jeg har det ikke fra noe sted, det var et spørsmål som jeg stilte deg fordi jeg hadde dette spørsmålet til deg. Sa jeg noe sted at du skrev tre innlegg hver eneste dag før? Nei. Derimot hadde du veldig ofte tre innlegg om dagen de første årene du blogget, og jeg husker også at du da skrev i innleggene dine at du prøvde å få til flere dager i uken hvor du hadde tre innlegg mens de andre dagene var det to innlegg. Du hadde nok også da som nå mer fri i helgene, altså færre innlegg enn ukedagene, men så er det heller ikke helgene jeg vektlegger mest, jeg tenker hovedsakelig ukedager. Men, uansett, dette var ment som et spørsmål straight forward, og ikke ment som at man trengte å lese noe mellom linjene eller finne en skjult undertone, som jeg føler det noen ganger fort blir gjort. Antall innlegg om dagen må være en fair ting en leser kan spørre om og vite hva man kan forvente seg i fremtiden. Jeg har ett inntrykk av at antall innlegg i løpet av en uke da, hvis det er enklere for deg å se en uke som en helhet i stedet, har gått ned siden oppstart 2009 og toppårene 2010/2011 når du vel hadde rundt 100.000 lesere (dette er ca tal jeg husker så det får tas med en klype salt). Mulig det også er en kombinasjon av senere publiseringer eller at du oftere enn før «tillater» deg å også nettopp publisere bare ett innlegg om dagen enn hva du gjorde før. Dette er jo noe du har uttalt at stresset deg før med ikke hyppige nok oppdateringer, men noe jeg tror du nå i senere tid og mer voksen alder har klart å legge fra deg.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Du skrev at tre innlegg var normalen, dvs. stort sett hver dag, men da misforstod jeg deg 🙂

    Jeg ønsker heller innlegg av god kvalitet enn mange innlegg med dårligere kvalitet 🙂

   3. Ok, da er det rett og slett skifte i fokus fra kvantitet til kvalitet som er rådende for antall innlegg

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er jo enkelt å se om du blar deg 5-6 år tilbake i tid 🙂

 10. For en diskusjon over her :p Setter pris på kvalitet over kvantitet! Din blogg er et fryd for øyet å komme inn på. Og slikt tar tid, noe som folk som ikke driver med foto kanskje forstår seg helt på. Det er fryyyktelig mange blogger der ute som babler i vei, og gir leseren en helt okay/under par bildeopplevelse i tillegg.
  For min del er jeg en leser som scroller mest på bilder og faktisk ikke alltid leser mer enn bildeteksten. Men det finnes mange som meg, derfor er det stas når bildene er like bra som ordentlige nettmagasiner!

  Men.. Hvor har du kjøpt de fine sorte asjettene/tallerkene? 🙂 DET vil jeg heller vite :p
  Ellers sjekker jeg bare siden for å vite om hun har oppdatert 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

   De er fra http://www.room21.no 🙂

   1. Thanx a bunch 🙂 Da er noen lekre tallerken klikket hjem. God jul 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *