jul i tv-stuen

Hei tirsdag! Jeg har vært i Fredrikstad siden klokken elleve i dag og fikk sånn hastverk før vi skulle reise herfra at jeg ikke fikk delt disse bildene før nå – uæ! Jeg liker ikke å henge sånn bakpå, men satser på at jeg får hentet meg inn igjen i løpet av kvelden når jentene har lagt seg. Nå er det jul i tv-stuen! Kransen er på peisen, den mangler bare et stort sløyfebånd. Julestrømpene er på plass og til og med lampene våre har fått julekrans. 

Jeg brukte lang tid på å finne ut hva jeg skulle gjøre med pianoet, helt til jeg en dag bare gikk løs med granbar, kongler og julekuler. Synes det blir skikkelig hyggelig! Nå skulle vi helst hatt et bilde over her, men slike ting lar vente på seg, så jeg tenker at når julen er over, kommer nok bilder og resten av interiøret helt på plass også. Men det haster ikke helt ennå! Først må vi nyte førjulstiden og den varme, hyggelige stemningen det fører med seg. Jeg koser meg sånn i julehuset vårt om dagen, gleder meg til å vise dere mer, men enn så lenge får dere se denne ene kroken i tv-stuen 🙂 Resten viser jeg litt senere! 


For en time siden kom jentene stormende inn døren, i hvert fall eldstemann – de var klare for middag umiddelbart, så den er allerede i magen. Nå skal vi bygge lego! Vi sees etterpå!  

71 kommentarer

 1. Anniken

  Hvor er strømpene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra etsy – https://www.etsy.com/no-en/shop/eugenie2?ref=l2-shopheader-name 🙂

   1. Anniken

    Takk! 🙂 <3

   2. Charlotte

    Hei! Det står at de ikke sender til Norge. Hvordan løste du det? 🙂

   3. Caroline Berg Eriksen

    Send en melding til selger? 🙂 Ofte er de løsningsorienterte, det er i hvert fall min erfaring. Det var ikke noe problem å få de fraktet hit den gangen, men det kan jo være de har endret det nå, det er jo 4 år siden :/

 2. Madelen

  Litt kjedelig med et innlegg som har 9 bilder av akkurat det samme…. Men, veldig fint pytet da 🙂

  1. Charlotte

   Uenig. Jeg synes innlegget var helt topp! Fint å få litt inspirasjon til julepynten 🙂 God jul til dere <3

   1. Helt enig med deg- helt topp innlegg! Nydelige deltajer som er fint å få et litt nærmere blikk på samtidig som oversiktbilder viser helheten! Du er super super til å pynte og lage det vakkert rundt deg! Vil ha mer:-) Flott indpirasjon!!!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 😀

 3. Hei Så fin julestue du har Åssen farge har du på veggene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Antikk grå med litt hvitt 🙂

 4. det var vel litt tidlig å henge opp julestrømpene. Blir som å henge opp adventskalender i midten av oktober….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes de er en del av julepynten 🙂

   1. jeg synes det er så stusselig når folk utvanner tradisjoner og gjør dem om til pynt slik som du gjør med julestrømpene her, og forsåvidt også når du insisterer på at det er jul for deg når det strengt tatt er advent. Når mange nok velger og vraker i tradisjoner så mister de sitt innhold, og vi glemmer hvor de kommer fra og hva de betyr.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_stocking

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg synes helt ærlig at det er stusselig at andre skal bry seg med hvordan andre velger å feire. Det viktigste med julen er tross alt budskapet, ikke om det er korrekt eller ei å kalle det jul eller advent, om juletreet for tidlig oppe eller strømpene henges opp for kosens og pyntens skyld 14 dager før natt til julaften. Fokuser heller på hva julen faktisk betyr for folk flest.

   3. Hva mener du er det aller viktigste julebudskapet?

  2. susanne

   Er litt enig med deg, men tidene endrer seg, og vi påvirkes alle. Nå er jo ikke dette den verste endringen, og ikke så mye å henge seg opp mener jeg.. Verre synes jeg det er at Julens Budskap, som Caroline nevner – helt er glemt bak pakkenellikker, pengebruk som tar helt av, nisser, stress, gull og glitter! Jesubarnet og det at Han kom til oss skjenker de fleste ikke en tanke :/

  3. Veronica

   Bente: Er litt stusseligere med folk som henger seg opp i slike bagateller 🙂 Du skriver som om det er din business hva Caroline velger å pynte med – som om det er du som avgjør hva som er «riktige» tradisjoner og ikke. Jeg har all mulig julepynt, samt et juletre med gaver under allerede. Lyst til å fortelle meg også at jeg er stusselig, og at jeg utvanner *dine* dyrebare tradisjoner? Hva andre velger å gjøre, har åpenbart stor innvirkning på din hverdag.

   Nyt heller adventstiden, og pynt slik DU ønsker, Bente 🙂

 5. Lekkert!Hvor fant du kransen som henger på peisen??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Mester Grønn 🙂

 6. Må le litt av hjorten din da.
  Hornene står feil vei 😉 har samme selv. og alle hjorter har små horn fremst så større og lengre bakover 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahah, jeg vet det! Jeg truet de nedi, men får dem ikke opp igjen :O Jeg oppdaget det heldigvis før jeg gjorde feil på de andre vi har her hjemme :p

 7. Pianoet ble fint, men jeg hadde droppa de pakkene. Såg litt billige ut herfra i allefall. Peisa var kjempefin m strømpene på!

 8. Elisabeth h

  Hvordan fikk du hengt opp kransen på peisen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har hengt den opp i noen kroker fra Clas Ohlson som har borrelås og dobbelsidig teip 🙂

 9. Hva er de to store, svarte firkantene på hver side av julestjerna? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lamper? 🙂

 10. Kjersti

  Er det mulig.
  Helt fantastisk hvilket hus du har fått pyntet.
  Julestemning i dag igjen med disse bildene. Nynner litt av Lucia sangen nå, og er klar for det i morgen. 😉

  Blir det noe lussekatt baking i kalenderen til Nelia i morgen?
  Gleder meg til å se enda mer.

  Nyt kvelden, og ikke jobb altfor hardt!
  Klem til deg <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kjersti 😀 Det begynner å bli så julete og fint nå <3 Hihi, mon tro om det kan skjule seg rosiner i morgendagens luke 😉

   Ha en deilig kveld – tror jeg skal ut i kulden og gå med hundene 😀

   Klem!

 11. Helt fantastisk pyntet!:) Du er så flink! Men til noe helt annet enn julepynt, den grå fargen på veggen i stua, hvordan farge er det? Den var så fin!

  Ha en fin kved:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tina! Det er antikk grå med litt hvitt i 🙂

 12. Skikkelig julestemning og koselig. Eneste jeg ville gjort er å droppe pakkene på midten pianoet og beholdt resten.

 13. ….også hatt kun lampene og julestjerna på Konsollbordet.

 14. Fint julepyntet, men jeg synes ikke de pakkene som er litt sånn «bling» passet til hjort og granbar.

 15. Fineste julestrømper jeg noen gang har sett. Forsøkte å bestille, men klarte ikke å personalisere de:/ fant aldri ut hvor skulle skrive inn navn på den enkelte familiemedlem:/

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er så lekre! Men så synd! Du gjør det i kassen, altså før du betaler, så kan du legge igjen en beskjed til selger 🙂

   1. Ingrid

    Ah – nå forstår jeg 🙂 tusen hjertelig takk for svar. Gleder meg til julestrømpene ankommer – håpe de ligger i postkassen før jul men det skal vel litt til:)

 16. Ann Kristin

  Kjempefint. Elsker jul og syns du får skikkelig frem julefølelsen. Selvfølgelig er julestrømpene en del av pyntinga. Kjenner både lukt av jul og hører julesanger bare av å se på bildene dine. Så delikat og samtidig veldig julete. Elsker det. Ønsker dere en riktig God Jul. Stor juleklem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Ann Kristin! Takk 😀 God juleklem til deg <3

 17. Karoline

  Såå fint! Får så julestemning av å se på bildene dine

  Å ikke minst var stuen blitt veldig fin, det lille vi ser Hvilken farge er det på veggen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Karoline 😀 Vi har antikk grå med to brekk / knepp (???) hvitt 😉

 18. Så koselig og fint!! 🙂

 19. Nydelig pyntet, elsker alt på bilde❤️Hvor er de hjortene på stativ fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Åse! De kommer fra Luxury Design 🙂

 20. Kjempelekkert!

 21. Hei. Så utrolig koselig. Jul er hele desember for meg. Så jeg synes det er inspirerende og stemningsfullt å titte innom bloggen din. Hvor er speilet fra? Kjempe-lekkert. Ønsker deg en fin førjulstid. Mvh Randi

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Classic Living 🙂

   God førjulstid til deg også <3

 22. Britt Aaland

  Nydelig julehus Caroline. Nyter alle de fine bildene du deler.
  Du er så flink og inspirerende. Dagen blir ikke den samme hvis jeg ikke har vært inne på bloggen din. Le1ser ikke alltid kommentarene, men denne gangen kan jeg ikke dy meg. De av dere som driver å pirker på helt ubetydelige ting. Se heller hva denne jenta leverer hver eneste dag. Jeg for min del er så imponert hvor flink og kreativ Caroline er. Si heller noe posetivt som varmer og sprer glede.

 23. Kjempefint julehus 🙂 Jeg blir utrolig fasinert av kommentarene/kritikken du får for egen smak/tradisjoner/pynt, kan ikke se noen steder at du har bedt om det? Så da lurer jeg på om de som finner det for godt å kommentere at «den var ikke fin», «den passer ikke der», «det så billig ut» gjør det når de er på besøk hos venner og familie – uten å ha blitt spurt? Hvorfor ikke være hyggelig og kommentere om man har noe fint å si? Folkeskikk er gratis, det er bare å forsyne seg 🙂 Så til slutt, må si jeg er imponert over hvordan du forholder deg til kritikk og kommentarer fra leserne dine når du sprer julestemning og juleglede. Nyt førjulstiden med dine <3

 24. Elisabeth L

  Ååå, som jeg elsker julen! Syns det er så koselig når man pynter huset litt ekstra, og elsker å få opp julepynten tidlig selv, for det skaper så fin stemning i huset <3 Fikk jeg enda mer inspirasjon til hjemmet 🙂

 25. Dette er et instrument, ikke et bord, Sa min salige sanglærer om pianoet. Enig med han. Et piano er et smykke i seg selv. Jeg dør av det hinsides rotete krimskramset du har plassert her. Et bilde av noter til en julesang med synlige tangenter kunne gitt julestemning. Du spiller jo piano! Embrace it, girl! #døveører

 26. Så utrolig fint det ble, gleder meg til å se resten! Du er så flink Caroline, håper virkelig du klarer å ta til deg all ros og gode ord som du får, for det er vel fortjent <3 Så håper jeg du klarer å sile ut de som bare kommer med negative kommentarer, altså, jeg blir rett og slett provosert av å lese enkelte kommentarer her. Hvem i alle dager har rett til å bry seg om du har hengt opp julestrømpene 12.desember? Kunne bare folk lært seg å passe på seg selv, og la være å bry seg borti andre, heller bry seg mer OM andre, da hadde verden blitt en enda bedre plass 🙂 Ønsker deg og dine en riktig fin førjulstid!
  Klem <3

 27. Hei:) hvor er de fine julestrømpene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra Etsy 🙂 Jeg husker dessverre ikke selgeren, men søk etter Christmas stockings så finner du masse 🙂

 28. Bildene dine er selvsagt magiske, og det er umulig å ikke få julestemning av disse fine bildene. Jeg husker i fjord at du skrev hvor du hadde kjøpt julesokkene, men jeg husker ikke hvor de var kjøpt.. Har du en link eller et navn? Jeg kan gjerne tenke meg slike fine julesokker til neste år <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Jeg husker ikke selgeren, men søk på Christmas stockings på Etsy, så finner du masse 🙂

 29. Vintergrønt og kongler synes jeg er en kjempe fin kombinasjon, skikkelig fint og dekorativt med julestrømpene som julepynt 🙂 Rå lekkert speil, konsollbord og puffen under 🙂 Skikkelig fin julestemning du har skapt i stua 🙂

 30. Hei, Caroline!
  Du skriver at det viktigste med julen er budskapet. Jeg har ett spørsmål til det. Hva er julens budskap for deg og din familie?

  Og så har jeg et ønske. Mer fokus på «budskapet» og mindre fokus på forbruk og alt man burde kjøpe seg til jul. Jeg føler reklamen for miljøvennlige tannbørster blir ekstremt lite troverdig, fordi du fronter et stort forbruk ellers. Noen tannbørster hjelper absolutt ingenting, selv for en familie på 4, nå det er så mye nye ting, klær og stæsj ellers.

 31. Camilla

  Så koselig! Hvor er de fine lampene fra?

 32. Skal dere feire julen hjemme hos dere selv, Caroline?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

 33. Marit Sætre

  Hei Caroline ☺️ For en flott blogg og inspirasjon fra trening til interiør ☺️ Jeg digger julepyntingen din Og det ser skikkelig lekkert ut! Julestemning Kan jeg spørre deg hvor du har fått tak i de velur/fløyelsbåndene som du har knytt julestrømpene opp med på stangen? Har lett overalt føler jeg, men har ikke møtt lykken enda .
  Ønsker deg og dine en riktig god førjulstid ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er så fine! Kommer fra stoff og stil 🙂 En riktig god førjulstid til deg og dine også <3

   1. Marit Sætre

    Tusen takk ☺️ God jul ☺️

 34. Den kransen du lagde med lys på. Er det led lys? Hvir er de fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 De kommer fra Kremmerhuset 🙂 Vet at Mester Grønn også har!

   1. Takk 🙂 går disse på.batteri ? Har du link?

 35. Birgitte

  Så utrolig fint! Jeg prøver å finne de julestrømpene på den linken du sendte i kommentarfeltet, men kommer bare til mange forskjellige julestrømper da. Har du en direkte link til de du har bestilt. God jul 🙂

 36. Natalie

  Hei!

  Veldig fine julestrømper! Hva måtte du betale når det kommer til toll?

 37. Er på jakt etter juleinspirasjon, mye lekkert her. Hvor er lampene og konsolbordet fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *