fredrikstad, kaffe og snømenn i makronform

Vi fant en superskjønn kafé i Fredrikstad i dag som hadde et helt fantastisk stort utvalg av sjokolade, franske makroner og deilig kaffe. Kafé er kanskje ikke helt riktig ord, men de solgte kaker og kaffe, så helt feil blir det vel heller ikke 😉 Jeg var uansett solgt med en gang jeg kjente den deilige lukten av nykvernede kaffebønner og oppdaget disse skjønne makronene forkledd som snømenn. Ikke minst den fine cake poppen med julesugerør 🙂 Så mange søte fristelser og enda søtere utvalg av diverse te – tetøsene! 

Choco Loco heter det her, og vi ble sittende i en halvtimes tid for å legge en plan for en jobb vi gjorde rett etterpå. En deilig dag i veldig fint vintervær – det var så kaldt, men sola skinte! Det er lykke! En annen ting som er lykke for tiden, er hele denne høytiden vi nå er inne i. Jeg føler meg utrolig heldig som har gode minner knyttet til julen, som jeg kan gi videre til barna mine. Det at jeg har barn som jeg kan dele alt dette med, betyr hele verden for meg. Jeg forsøker å være takknemlig hver eneste dag og også sende gode tanker til alle de som ikke har det godt. Det er viktig å ikke glemme alt vi har og være takknemlige for oppi hele denne juleboblen, jeg minner i hvert fall både meg selv og jentene på det hver eneste dag ♥ 

60 kommentarer

 1. Åh, de har så mye godt på Choco loco! Er innom der så ofte vi kan:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Superhyggelig plass med altfor mye godt :p

 2. Madeleine

  Kjære Caroline, jeg vil bare si: så utrolig fine vipper og bryn du har! Blir jo litt misunnelig 😀
  Ønsker deg og din familie en fredelig førjulstid <3 klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3 Fin førjulstid til deg og dine også 🙂

 3. Jacket brand:)

 4. Beholdt dere 580.000kr selv etter innsamlingen du hadde til Aleppo i fjor? 580.000kr selv. Og 124.000kr til barn i Aleppo. Må jo være en feil? Derfor må jeg spørre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Her Linn!

   Vi har aldri beholdt en krone selv fra noen av innsamlingene våre. Alt som noen gang er samlet inn til veldedige formål har gått direkte til de respektive hjelpeorganisasjonene.

   https://innsamling.reddbarna.no/syria/6-2141

   1. tror kanskje Linn blander med adventskalenderen i fjor. For der var det vel en prosentandel som ble gitt bort, og resten beholdt så vidt jeg forsto.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det må det være 🙂 Vi donerte bort 20 prosent av overskuddet fra adventskalenderen. 48 000,- ble det totalt 🙂 Og så samlet vi inn litt i underkant av 100 000,- i tillegg. Vi nådde aldri målet på 150 000,-, men innsamlingen er fortsatt åpen om noen ønsker å bidra 🙂

  2. hvorfor spør du, Linn?

   1. Ragnhild

    Får jeg lov å spørre, hvor mye beholdt dere selv?
    Og evt hvorfor donerte dere kun 20 % og ikke alt?
    Stor mulighet jeg feiler stor her nå, men er det lov å spørre om forklaring på det regnestykke.?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Når vi donerer bort 20 prosent av overskuddet, og det beløpet er 48 000,-, så er det et enkelt mattestykke å komme frem til hvor mye vi satt igjen med?

    Mulig jeg misforstår deg nå, men du mener at 48 000,- til et veldedig formål ikke er «bra nok»?

    Kan jeg spørre deg om noe? Hvor mye av det du tjener i desember gir du til veldedige formål? Jeg regner med at svaret ikke er «alt jeg tjener», og da spør jeg deg (som du spør meg); hvorfor gir du ikke bort alt du tjener i desember til et veldedig formål?

   3. Ragnhild

    Jeg trodde ikke innsamlingen var lønnen din i Desember mnd. Beklager det. Og jeg trodde du hadde sponsede ting i kalenderen. Slik at utgiftene nærmest gikk i null. Og alle monner drar, så klart 48000 er gode penger til dem som får det. Jeg bidrar ikke med hele lønnen min, nei. Kirken Bymisjon donerer jeg til, Gled en som gruer eg til jul. Og kjøper et par julegaver som legges under treet på et hotel i byen, til noen som ikke har råd selv. Ikke mye men litt.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Produktene man vant i kalenderen var sponset, i tillegg til at annonsørene betalte for å få plass i kalenderen. Underveis startet vi en innsamling til Redd barna sitt arbeid i Syria, hvor vi kickstartet innsamlingen ved å donere 20 prosent av overskuddet fra kalenderen.

    Flott at du er med på å gi 🙂 Jeg synes det er en uting at enkelte kritiserer hva andre gir, det viktigste er at man bidrar 🙂

   5. Ragnhild

    Helt enig at man burde prøve å bidra, hvis man kan. 🙂 Jeg bare leser det som ekstra inntekt i skjul av å gi. Du hadde ingen utgifter på gavene man vant, og fikk betalt for å vise frem produktene. Da tenker jeg at 20% er kanskje lite for en stor aktør som deg. Du er jo en liten bedrift med stor nedslagfelt.
    Men uansett, ønsker deg en riktig fin advent. 🙂

   6. Caroline Berg Eriksen

    Og i mine øyne er det helt feil fokus.. 48 000,- er et betydelig beløp, også for oss. Om man er ute etter å kritisere f.eks bloggere så bør man jo da kanskje starte med de som har julekalender og som ikke donerer bort noe som helst. Mitt inntrykk er at hvis vi ikke hadde gitt bort noe, så ville ingen sagt noe. Det sier jo litt om hvor tåpelig kritikken da blir.

    Inntekten fra kalenderen hadde vært det samme, uavhengig av om vi donerte bort eller ikke.

   7. Jeg spurte fordi jeg lurte. Jeg fikk inntrykk av at dette dreide seg om en innsalmligsaksjon, hvor jeg synes det hørtes merkelig ut om man beholdt 80% av det innsamlede beløpet selv. Om jeg da hadde gitt 200kr, så fikk jeg da inntrykk av at 40kr gikk til Aleppo, mens 160kr gikk til C og LK. Grunnen til at jeg fikk inntrykk av det er hva jeg har lest om på en annen blogg. Og det var noe jeg stusset på. Plager det deg? Siden du lurer sånn på hvorfor jeg Spørr bedre å spørre enn å bare høre på løse rykter så det var ikke stygt ment.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Linn: Det ville vi aldri gjort! Bra at du spør og ikke tar rykter du leser for god fisk.

   9. Nå lever jo dere et veldig sponsa liv. De aller fleste andre må jo bruke av lønnen sin for å betale for alt som frisør, negler, møbler osv. Så jeg syns det blir litt feil at du sammenligner deg med alle andre. Den adventskalenderen var vel heller ikke din hele lønn for desember, bare en liten del av lønna. Så totalt sett gav du bort mye mindre enn 20 prosent av lønnen din.
    Jeg får liksom ikke helt følelsen av at du virkelig mener det du skriver, stakkars de som ikke har det så bra. Blir litt som det hotell suite innlegget ditt i fjor eller når det var. Virker mer som om du slenger på en setning i et tilfeldig innlegg, bare for at du skal føle deg bedre.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det beste hadde vel vært om vi ikke ga noe til et veldedig formål i det hele tatt. Da hadde ingen reagert.. :O

   11. Jeg tror noe i kritikken bunner i at dere skriver at dere ga 20% av OVERSKUDDET. I manges øyne (mine også) er det det som blir igjen etter alle utgifter, inkludert lønn. Altså blir det lett å tenke at dere tok de resterende 80% i egen lomme som en slags bonus (i tillegg til lønn).
    Hvis dere bruker ordet overskudd på en annen måte eller har ment noe annet, tror jeg mange fort kan misforstå, og denne kritikken kommer.

    Jeg vil gjette på at ingen egentlig kritiserer dere for at dere har gitt et stort beløp.

   12. Caroline Berg Eriksen

    Uansett hvordan man vrir og vender på det så er kritikken helt bak mål.

    Vi jobbet i flere dager med den kalenderen, flere dager i strekk holdt på til klokken 2 og 3 om natten. Flere av lukene ble solgt til annonsører og inntektene fra kalenderen ble så bra at vil følte det var riktig å donere bort et BETYDELIG beløp. Vi kunne valgt å ikke gi noe som helst, slik som de fleste andre, men følte at det var riktig å donere bort et beløp. Hadde vi ikke gitt noe, eller bare sagt at «vi gir 48 000,- til Redd Barna», ville ingen sagt noe…

    Jeg skulle likt å se hva disse menneskene som kritiserer vårt bidrag gir til veldedige formål selv…

 5. De som ikke har det godt setter nok stor pris på gode tanker fra deg <3

  1. Ragnhild

   Mener du det seriøst eller? Gode tanker gjør ikke livet lettere for noen. Ble usikker om det var ironisk eller om du Tonje virkelig mente det.

 6. Hei..
  Beklager, men ikke noe med innlegget å gjøre.. Men viste ikke hvor jeg skulle skrive det ellers..

  Men har du sluttet med spørsmålsrunde osv???

 7. Guttemamma

  Ser du tidligere har fått en del kommentarer på at du starter julen tidlig 🙂 Det gjør vi også her i huset! Leste en reportasje om at i «gamledager» så var de småkakene vi i dag kaller julekaker helårskaker og at de brukte hvite lys. Lilla lys til advent er visst innført i relativt ny tid. Jeg bryr meg ikke om hva folk mener i forhold til dette, har aldri pyntet lilla eller skilt advent/jul og alltid startet med juletre i starten av desember eller slutten av november. Og samme med pepperkaker og julemusikk. Men litt komisk at jeg i alle år har «fått høre det», når tradisjonene egentlig var en del annerledes enn folk hevder :p

 8. Må bare spørre..uten å være frekk gjør du noe for de som ikke har det like lett? Og lærer du barna dine at ikke alle barn har det like bra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, selvfølgelig. Til begge deler.

   1. Så bra:) det er viktig hele året, men litt ekstra nå i desember. Og hvis det er lov ønsker jeg meg et innlegg med fokus på å gjøre noe for andre. Ellers oppfordrer jeg alle til å donere ting de ikke bruker til div organisasjoner, legge en pakke under et ensomt juletre eller bare slenge noen mynter i Frelsesarmeens julegryte:)

 9. hei! Hvilket foundation merke bruker du? 🙂 Flotte bilder <3 Bruker du pudder over forresten? Elsket innlegget om hudpleie og tidligere innlegg om sminke. Kan ønske meg mer av det rett før julesesongen nå 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig! 🙂 Jeg har brukt litt forskjellig i det siste, både fra guerlain, sensai og clinique. Akkurat her har jeg på meg en fra makeupmekka 🙂

   Klem!

 10. Utifra beskrivelsen kan det høres ut som du befant deg på et konditori

 11. Marianne

  Du blir bare penere med årene du Caroline. (Altså du har vært fin hele tiden) men det er noe med deg i det siste… nydelige bilder….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Så snill du er <3

 12. D er abselutt fint gjort å sende gode tanker t di som ikke har d så godt ja,,, i julen,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 13. Kathrin

  De makronenr var kjempesøte⛄⛄

 14. Og sånn for ordens skyld, ja eg mente d som en seriøs kommentar, da eg vet st du gir veldig mye til veldedighet,, og da er d veldig fint å kunne ha egenskapen av å tenke på di som ikke har d så bra, spesielt nå i julen, og lære sine barn d,, bra gjort, du gir, og d er d viktigeste

 15. Det blir ca sånn da?
  Overskuddet fra fjorårets julekalender var kr 240.000,-.
  20% av dette donerte de til innsamlingen = kr 48.000,-.
  Dere satt da igjen med kr 192.000,-.

  1. Hva er det i veien med deg? Misunnelse?! Makan til kommentar.

 16. Kan jeg komme med et innleggønske, uten noen som helst relasjon til dette innlegget? Det hadde vært gøy med et innlegg som viser hvordan et blogginnlegg blir til.. forstår du? Altså, vis oss litt gangen i det, fra idé til tekst til fotografering til publisering – og alt det innimellom der som vi ikke ser. Det hadde vært gøy!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips til innlegg 🙂

 17. Elisabeth h

  Jeg undrer meg over folks tankegang her mht at dere ga en andel av inntektene(= lønnen) deres til veldedig formål. Det nevnes at dere «ikke hadde utgifter» på gavene folk vant. Vel, har folk flest utgifter i forbindelse med jobben sin? (Bortsett fra reiseutgifter og evt slitasje på klær ,for oss som f eks jobber i barnehage he he). En lønnsmottaker gjør et stykke arbeid og får godtgjøring /lønn/inntekt for det. Caroline og LK gjør et stykke arbeide (her adventskalender) og fikk godtgjøring/inntekt av det. Av den inntekten donerte de 20% til veldedig formål, i tillegg at de som alle andre betalte skatt. Så de som lurer på om det var «bra nok» å «bare» gi 20%, kan jo tenke over hvor stor prosent de selv gir til godt formål i desember…
  Når det gjelder mange andre kommentarer på Carolines klesstil, sminke, dekorasjonsvalg, juletradisjoner osv, tenker jeg at det ville vært hyggelig om folk anvendte normal folkeskikk, både for Caroline og LK, og for stemningen på bloggen.
  Fortsatt god advent og førjulstid, Caroline og LK. Jeg for min del storkoser meg m bloggen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fortsatt god advent og førjulstid til deg også <3

 18. Ser du Jul i Blodfjell?
  Forresten, tenker jeg at alle monner drar. Folk får gi det de kan. Og enig i at det er bedre å spørre for å få tak i hva som er sannheten og hva som er løse rykter. God adventstid til deg og dine! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂 Helt enig med deg 🙂

   God adventstid til deg også <3

 19. Marianne

  For ett menneske du er Caroline. Så utrolig mye du må tåle, vil ikke tenke på en gang hvilke kommentarer du får som ikke blir publisert eller i Mail/innboksen. Noen ganger tenker jeg på hva/ hvordan det påvirker deg, eller om det «koster mer en det smaker» å blogge.
  Blogging er ikke ett «rosenrødt» liv, og jeg har ei godt bekjent som har stor blogg, og fy søren…. jeg unner henne hver krone og sponsa «stæsj» hun jobber innmarig hardt for det. Kunne ønske folk var snillere i kommentarfeltet, og jeg ser bare ikke vitsen med å stille kritiske spm. til absolutt alt! Uansett om det hadde vært en «glipp» med denne kalenderen som nevenes, (noe det ikke var) tenker jeg heller at alle kan gjøre en glipp, og litt er bedre en ingenting. (Selv om du ga MYE)
  VÆR SNILLE Caroline er også ett menneske. God førjulstid til deg og dine Caroline. Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marianne <3

   Ha en flott førjulstid du også 🙂

 20. Fy søren Caroline. Creds til deg som orker å svare på det over her! Jeg blir helt flau over at folk kan spørre andre så direkte om deres økonomi…for meg er det helt merkelig å se noen spørre «Hvor mye tjente du den mnd, hvor mange % ga du bort og hvor mye beholdte du selv».

  Uansett, tusen takk for all tid dere bruker på bloggen!! Det er mer enn en vanlig 8t jobb, og det settes STOR pris på.
  God førjulstid til deg og den fine familien din

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Stine 🙂

   Jeg blir rett og slett skremt av enkelte som kommenterer.. Har slettet en god del. Tenk at man i 2017 må sitte å forsvare at man «bare” har gitt 48 000,- veldedighet. Mye rart man skal oppleve. Folk har det tydeligvis veldig godt 😉

   Ha en fin førjulstid <3

 21. Jeg får en litt flau smak i munnen på deres vegne. Dersom dere satt med 192.000 i overskudd som dere kunne gitt til et veldedig formål. Det nytter ikke å gi smuler. Du sier dere gir og passer på å lære opp ungene til at alle ikke har like mye. Men:
  Dere har pusset opp et hus i rekordfart, og bor på hotell mens det skjer. Dere blir ikke fornøyd med det som er gjort og tar flere av rommene igjen. Det viser bare en grenseløs ødsling med penger, som står i sterk kontrast til det du så gjerne vil formidle – st dere gir masse og bryr dere. Jeg mener du gir et dobbeltsidig bilde ved å promotere et overdådig forbruk få forunt.
  Og før noen anklager meg for noe: jeg er ikke misunnelig, jeg sier bare det jeg mener.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Slike holdninger som det du viser her synes jeg er skremmende at eksisterer. 48 000,- kun «smuler»? Mener du virkelig det? La meg sende en epost til Redd Barna, så kan de spørre noen av barna i Aleppo om de synes at det var smuler. Det du kommer med der er en helt virkelighetsfjern påstand, og er det noe du skal være flau over så er det kanskje deg selv.

   Når jeg ser din, og enkelte andre sin tankegang, så sitter jeg igjen med en følelse av at det er bedre å ikke gi noe som helst. Da ville ingen reagert. Det vitner egentlig om at enkelte kun kritiserer for å kritisere, ikke fordi de har noen grunn til det. Så jeg vet ikke helt med den misunnelsen, jeg? Om du virkelig vil at jeg, eller andre også for den saks skyld, skal tro at dette ikke handler om misunnelse, så bør du kanskje komme med legitim kritikk, og ikke tull som i dette tilfellet? Etter å ha lest kommentarhistorikken din her på bloggen så skinner det jo også gjennom at du egentlig ikke er ute etter noe annet enn å kritisere for å kritisere, så spørsmålet jeg bør stille deg er vel egentlig «hva gjør du her»?

   Det er mange bloggere som har julekalender, og de aller fleste tjener gode penger på den. Jeg kan ikke huske å ha sett de gi bort noe til veldedighet? Har du? Om du skal kritisere toppbloggere for å gi for lite til veldedighet så er meg den siste personen du skal kritisere.

   PS. Vi bodde for det meste i huset vi pusset opp, på hytta eller hjemme hos mamma og pappa under oppussingen. Hotell bodde vi på kun i en kort periode. Vi har heller ikke «pusset opp i rekordfart». Når man skal ta gulvet i hele huset samt vegger, er det normalt å gjøre det før man flytter inn møbler.

   1. Med «smuler» så tror jeg leseren her mente i sammenligning med lønna di eller overskuddet. Jeg ønsker ikke å blande meg inn i den diskusjonen, ville bare forklare hvordan jeg forsod kommentaren.

    Jeg blir litt paff når jeg leser svarene dine her jeg Caroline. Har et veldig godt inntrykk av deg og liker bloggen din veldig godt, men mister litt av respekten for deg når jeg ser hvordan du behandler leserne dine. Skjønner det kan såre med all kritikken du får, men som et offentlig menneske kan man faktisk ikke svare så spydig tilbake. Dessverre.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er i så fall en merkelig holdning.

    Beklager om du oppfatter svarene mine på den måten, men når noen kommer med en kritikk som er så utrolig feil, da må jeg få lov til å reagere. Kritikken er helt absurd, og de som kommer med den burde gå i seg selv.

  2. Jeg tror folk bare har lyst til å se på det fra en feil vinkel, Caroline. 48.000 er absolutt ikke smuler, det er en god del penger som jeg er sikker på at de satte pris på. Jeg synes det var veldig flott gjort av dere!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 🙂

    Jeg er ikke ute etter skryt, eller en klapp på skulderen, men å bli beskyldt for å gi «smuler» er provoserende og vitner om svært dårlige holdninger hos enkelte.

  3. Og jo du er misunnelig! Akkurat det lyser lang vei. Skam deg voksne menneske! * rister påhodetavalleidiotkommentarer*

 22. Elisabeth

  Hei Caroline:)
  Tror jeg har tilgode å kommentere på en blogg, men nå måtte jeg. Til dere som stiller spørsmål om inntjening og veldedighet ; hvorfor spør dere? Dere skjønner vel at bloggen er jobben hennes og at det er den hun tjener pengene sine på? Hvorfor skal hun måtte rettferdiggjøre det? Hvorfor må hun rettferdiggjøre at hun tjener bra? Spør dere toppsjefen i firmaet dere jobber i om hva de tjener og hvor mye av det de ga til veldedighet i år også? Jeg blir helt matt over hva folk for seg til å si på nett. En god huskeregel enten du kommenterer på VGnett eller en blogg; det du ikke ville turt å spørre kollegaen din om ansikt til ansikt under lunsjen trenger du ikke spørre om på en blogg heller! Når du leser enkelte av kommentarene på blogger eller andre medier skjønner du hvorfor det må gis instruksjoner om hvordan du fester setebeltet på ett fly…..:)
  God jul Caroline! Flink er du!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gode poeng, Elisabeth 🙂

   God jul til deg også <3

 23. Kjære Caroline! Jeg leser bloggen hver dag, men kommenterer svært sjelden(nesten aldri). Ift denne innsamlingen og kritikken blir jeg helt målløs. Jeg blir så provosert og jeg skjønner så godt at du har behov for å forklare og si i mot.
  Du har en heldagsjobb som er svært krevende. Ift tid du bruker på bloggen fortjener du hver krone. At dere valgte/ kom på å gi 20% av overskuddet er helt fantastisk. Du oser av nestekjærlighet, og de som har fulgt bloggen din og deg vet hva du står for. Håper du klarer å riste det av deg. Lurer på om noen av de som kritiserte gav bort 20% av «overskuddet» sitt i desember??les; ekstra skatt! Det blir noen tusen.
  Fortsett den gode jobben du allerede gjør! Og nyt livet med den skjønne familien din. Gledelig jul❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *