opp og hoppe – det er fredag

Hei hopp fredag! Snart helg igjen – hva skjer med tiden? Jeg håper dere rekker å nyte litt julestemning mellom slagene og at julestresset ikke er merkbart 🙂 Jeg har ikke kjøpt ferdig alle julegavene ennå, faktisk har jeg bare så vidt begynt, men jeg stresser ikke i det hele tatt – det hadde du vel ikke trodd? Det er så viktig å ta vare på desember, så jeg orker rett og slett ikke at stresset skal ta overhånd. Da blir det alt annet enn hyggelig. 


Uansett! Jeg er på vei til min PT-økt nummer 2 denne uken og ukens treningsøkt nummer 4! Det blir med disse 4, for jeg skal reise bort i helgen og da tror jeg trening blir ganske utelukket 😉 Jeg har to økter i uken hvor jeg starter treningen klokken syv på morgen, det tar meg 10 minutter å kjøre til senteret (Family Sports Club) som ligger på Iseveien, og ettersom jeg er avhengig av kaffe først og egentid med minst 3 kopper, står jeg opp latterlig tidlig for å komme tidsnok. Likevel klarer jeg alltid å komme 3 minutter over – hvorfor er det sånn? Det har jo ingenting å gjøre med at jeg har dårlig tid, men det er akkurat som at noe i meg stritter imot når det gjelder å bare komme seg ut døren 5 små minutter før. Ja, ja – kanskje i dag, om jeg bare kan lukke igjen denne dataen.. 

Det er faktisk et par år siden jeg trente med PT nå, jeg har kjørt mitt eget løp lenge og elsker det! Likevel kjente jeg at jeg måtte gjøre noe med holdningen etter endt amming nå i år, jeg faller så lett sammen som en potetsekk og har hatt en del vondt i nakke og skuldre på grunn av ammingen denne gangen. Det er ikke vondt nå, men mens jeg ammet kunne jeg våkne om natten fordi det var så vondt. Jeg er flink til å trene rygg på egenhånd, men føler at jeg må mer drastisk til verks. 

Jeg har ammet på de rareste plasser i året som har gått – virkelig! I trapper, i bilen, på båten, på do, i skogen – ingenting er umulig 😉 Ettersom vi har vært på flyttefot og bodd litt her og der, har det liksom ikke alltid vært like komfortabelt, og vi sov jo også på madrass på gulvet i flere uker. Jeg fikk SÅ vondt i kroppen! Haha! Uansett – det er holdningen jeg ønsker å jobbe med og den vet jeg ikke helt om jeg klarer å fikse sånn på egenhånd. Så derfor vil jeg ha en personlig trener til å hjelpe meg med det. Ellers elsker jeg sirkeltreningen, crossfitøktene og løpeøktene jeg kjører her hjemme selv – det er SÅ digg å kunne trene her. Subbe ned trappene om morningen og dra kroppen i gang. Men samtidig er det deilig å komme seg ut grytidlig også, ikke minst å få noen nye input på øvelser. Trening er gøy, jeg elsker en aktiv livsstil og kan aldri se for meg at jeg noensinne vil bli lei. Ok, så er dørstokkmila så absolutt tung og seig til tider, men har du noen gang angret på en gjennomført treningsøkt? Det tviler jeg på 😉 Gleder meg allerede til jeg er ferdig i dag – ikke minst til selve timen #denfølelsen. Ha en god fredag! Vi sees snart igjen 🙂 

52 kommentarer

 1. Hej Caroline, jag har följt din blogg i flera år. Jag har här två funderingar som jag hoppas få svar på. 🙂
  1, Känns det aldrig jobbigt att leva med era fotolampor «hela» tiden? Ni har riktiga proffsbilder och har även då utrustningen för det, eller är det foto 8-17 om dagen och sen ställs allt undan i ett rum om kvällen och utanför-bloggen tiden kan börja? Själv känner jag att det skulle vara svårt att alltid ha dessa lampor och utrustning framme jämt.
  2, Hur ser du på det hela med att visa sina barn på internet? Jag är lite tvådelad där, det är kul för oss läsare att du och flera andra delar med er av bilder på hela familjen. Du visar aldrig bilder på dina barn där de är ledsna och gråter, vilket jag är glad för. Många bloggar som visar «fula» bilder på sina barn. Men det tycker jag INTE är rätt eller okej. Men tänk när dina barn blir lite äldre, och mer medvetna om att du har så pass många läsare. Många bloggare väljer att aldrig visa ansiktsbilder på barnen när de blir äldre och mer egna personer. Hur tänker ni i denna frågan?
  Tack för en fin blogg med mycket inspo. 🙂 Kram Denice

 2. Dear Caroline, a training with a personal trainer is a great way Gör staying healthy and fit! Your trainings outfit is cool!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Så koselig innlegg, Caroline! Vil egentlig bare ønske deg goood helg! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Og god helg tilbake <3

 4. Susanne

  Hei, jeg fikk også vondt i nakken/skuldre etter ammetiden. Det visste seg forsåvidt at det faktisk var pga ulik muskelmengde i lårene at jeg fikk en skjevhet som forplantet seg. Man går jo så mye ned på et ben når man skal kle på de små sko, skifte etc så hadde stor forskjell i muskler. (Buksa fikk jo hull på det ene kneet som jeg alltid satt ned i bakken). Så da ble fokuset å trene begge lår, samt at barna ble eldre og eldre – og selvsagt rygg/skulderøvelser. Vil tro du trener begge bena like aktivt, men du får putte min erfaring bak øret – i tilfelle 😉

 5. Kjenner meg igjen. Det er de dagene jeg har dårlig tid jeg kommer sent. De dagene jeg har et hav av tid går det ofte skeis med å komme seg tidsnok avgårde. Tidsoptimisme, heter det visst på fint 🙂 Lurer på om jeg skal begynne å sette på alarmen og bare skrive i notis: Nå er det på tide å gjøre seg klar. Godt å se deg smile.

 6. Elisabeth L

  Må bare si meg så imponert av hva du får til som en tobarnsmor og ikke minst mye jobb så finner du likevel tid til trening 🙂 elsker at du sprer treningsglede og skulle gjerne ønske jeg hadde motivasjon til å stå opp så tidlig til å gjøre det samme! Men enig med deg, aldri angret etter en treningsøkt, og gleder meg alltid til den følelsen av å være ferdig trent:) kanskje du kunne vurdere et innlegg med motivasjonstips?<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk Elisabeth! Og ja, det kan jeg gjerne skrive 🙂 Det er jo en stund siden sist 🙂

   Klem til deg og god helg <3

 7. Ser du skriver at du ELSKER en aktiv livsstil, men ser ikke du skriver noe om turer i skog og mark, skiturer, lange løpe-og sykkelturer? Synes ikke manisk mølleløping foran tvskjermen er særlig inspirerende, heller ikke betegnende på aktiv livsstil. Så prøv å vær litt mer aktiv ute, mye morsommere, også for leserne. (bare et godt råd)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg løper ute om sommeren, men jeg løp masse ute i vinter da vi nettopp hadde flyttet hit og jeg ikke hadde tilgang til mølle. Var jo også med på Oslo Maraton i høst og vi elsker å gå på tur med barna. Dette har jeg blogget om flere ganger, men vi gjør mye som familie som jeg ikke dokumenterer. Faktisk så deler jeg jo veldig lite av det vi gjør med barna, vi har vært på skiturer, sykkelturer og gåturer med sekk på ryggen ofte, Naia var med på skogtur da hun bare var 1 mnd. gammel. Så ja, jeg elsker en aktiv livsstil! Vet ikke hvor du har manisk (?) mølleløping fra, men jeg synes mølla er fantastisk å ha på treningsrommet 🙂

   God helg!

   1. Jeg savner også å se denne treningsgleden. Det kan godt være at du løper mye ute om sommeren (selv om jeg erindrer at du løp samme løype 3-4 ganger i innspurten til halvmaraton?), men det vises ikke igjen på bloggen, som selvsagt er det vi lesere bedømmer etter.

    Helt supert at dere ikke deler fra familieturene, men hva med dine egne løpe-ski- og sykkelturer? Trening i friluft er mye mer inspirerende enn bilder av pulsklokke og kaffekopp.

  2. Kristin

   Anja: Synes nå de er mye ute i fri luft på turer. Er jo også begrenset hvor ofte man kan dra ut på lengre turer i hverdagen når det er jobb og barnehage. I ukedagene er man ofte på jobb til i 16 tiden, så er det middag og Barne-TV, også er det kveld i 19 tiden. Da er det bare helgene som står igjen og de er det bare 52 av i et år

  3. Så frekt skrevet! Du kunne ha formulert seg så mye bedre, håper du klarer å få frem meningene dine på bedre måter ute i virkeligheten.

   1. Krenkorama2017

 8. Camilla

  Så koselig innlegg 🙂 Synes en del innlegg i det siste har vært litt lite personlig om du skjønner. Og full forståelse for at du som alle har det hektisk med jul og to små. Ville bare si at det var koselig og befriende å «få deg tilbake» med de mer spontane oppdateringene 🙂 Ha en nydelig dag!

 9. Hei. Hvordan valgte du PT? Hva ser du etter når du skal velge PT?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en venn av familien 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig bra 🙂 Burde kommet mye før! 🙂

 10. Kristin

  Hei Carloline;
  Jeg er fast leser av bloggen og du inspirerer. Men jeg synes i det siste innleggene bærer mer og mer preg av «å få ut noe» på bloggen (hvilket jeg også skjønner er tilfellet da dette er jobben din og du må produsere for lesere).
  Men dette innlegget f.eks. Du skriver du er oppe og hopper kl. 07.00 to ganger i uken – kjempebra og jeg bøyer meg i hatten. Du skriver og at du før dette må ha din morgenkaffe først 😛
  Jeg skjønner at du skal prøve å vise på bildene at du drikker din morgen kaffe, men det blir så veldig opplagt at disse bildene er rigget tidligere.. Det kommer så tydelig frem at disse er tatt i dagslys og det er virkelig ikke dagslys så tidlig om morningen på denne tiden av året.
  Dette var bare et eksempel, og ment som litt konstruktiv kritikk at det blir så veldig tydelig at alt er rigget.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bildene er ikke tatt i dagslys, de er tatt med en blitz som har samme temperatur som dagslys 🙂 Og ja, jeg må ha min morgenkaffe først. Den tar jeg på badet når jeg fikser meg. Lager den rundt klokken seks, helst litt før. Denne som er i koppen her, har jeg med meg ut i bilen når jeg kjører 🙂 Du må gjerne følge meg på snap også: carobergeriksen 🙂

   God helg!

   1. Kristin

    Dette var bare et eksempel. Men skjønner du vil «forsvare» deg. Jeg prøver å gi litt ris for at jeg synes bloggen din nå er blitt så rigget.
    Men ellers ønsker jeg å gi deg ros fordi du når hjem til meg som leser, og og liker og lese det du skriver samt blir inspirert av deg. (Men som sagt; jeg gjennomskuer veldig lett «rigging» og da mister jeg litt respekten)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Beklager, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor du «mister respekten» om du oppfatter bildene som tatt ved et annet tidspunkt enn på det eksakte tidspunktet som teksten handler om. Poenget er det samme.

   3. ..men er de tatt klokken sju om morgenen? Det er jo det som er spørsmålet, ikke hvilken blitz dere bruker. Jeg er enig i at de ser rigget ut, fordi bildene ikke gjenspeiler det innlegget handler om. DU ser ikke ut som du trenger kaffe (trøtt). Du ser ikke ut som du er sent ute (sitter på benken og smiler). Du ser ikke ut som du har vondt i kroppen eller faller sammen som en potetsekk. Det ser heller ikke ut som du er for sen eller at du har sittet foran dataen for lenge. Blitz eller ikke, bildene ser rigget ut.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Kommentaren handlet om at det så oppstilt ut fordi det var dagslys på bildene, da er det jo et poeng at bildet er tatt med en lampe som gir nettop dagslys. Når bildet er tatt er jo ikke poenget her.

    Bildene må ikke nødvendigvis gjenspeile hva innlegget handler om 100 prosent. Om jeg skriver at jeg «faller sammen som en potetsekk» så trenger jeg ikke illustrere det med et bilde hvor jeg står som en potetsekk.. Jeg trenger heller ikke illustrere at jeg har dårlig tid ved å ta et bilde hvor jeg kaster meg ut av døren for å rekke timen..

    Nå er du bare ute etter å pirke for å finne noe negativt.

   5. Jo, tidspunktet bildet er tatt er jo nettopp poenget. Hvis det ikke er tatt kl 7 mens du gjør deg klar til å dra på morgentrening så er det rigget. Bildene i dette innlegget kunne vært brukt til å illustrere innlegg som handler om helt andre ting enn det å stå opp tidlig og likevel komme for sent. De kan være tatt på kvelden, og dere må likevel bruke blitz for å kompensere for at det er mørkt.

    Spørsmålet har med autensiteten på bloggen å gjøre.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Da er vi nok helt uenige, Milie. Man må ikke se trett ut og/eller publisere illustasjonsbilder eller «stock images» for at bildene skal passe i et blogginnlegg. Om jeg skal ta bilder som du etterspør, så vil poenget med teksten falle bort, fordi årsaken til at jeg kommer for sent er fordi jeg tar bilder, ikke de faktiske årsakene.

 11. Hei
  Jeg kjenner jeg faktisk blir litt stresset av alt jule-skriveriet på bloggen din.
  Føler det er mye jeg burde ha gjort og rukket, men tiden strekker ikke til pga jobb og avslutninger på alt av aktiviteter….
  Det du viser frem av juleforberedelser på bloggen er jo noe du kan gjøre i din arbeidstid, naturlig nok. Vi «andre» har jo andre jobber og må gjøre»juleting» i fritiden, gjerne et sted mellom kl 21-24 på kvelden 😉
  Synes du gjør det så fint og koselig hjemme hos deg, men du har jo tid til det.
  At mange blir imponert over hva du rekker forstår jeg ikke helt. Det som virkelig imponerer er damene som må være ute av hus fra 08:00-17:00, deretter hente barn, kjøre på aktiviteter (mens man gjør lekser med en annen samtidig), legge barn, gjøre alt av juleforberedelser etter kl 21:00 på kvelden.
  Da rekker man ikke få opp juletre 1 desember 😉

  1. Stine. Det er så rart at så mange føler behov for å kommentere negativt på dette med jobben til caroline og at hun jobber hjemmefra og styrer mye av tidene sine selv. Dette gjør vi andre etter arbeids tid, mens vi andre med «ekte» jobber og barn og ditt og datt ikke får tid. Bla bla. samme leksa til stadighet. Hvorfor prøve rakke ned på bloggeren og hennes jobb? Det er slik et fremstår. Og vi andre rekker vel det vi vil, jeg er alene med to barn ,tenåringer, har stort hus og full jobb. Huset var ferdig pyntet helgen før advent og forrige søndag kom treet opp, og dette tok jeg ikke i min arbeidstid. Caroline har da barn som er såpass små at de skal nok ikke kjøres hit og dit til enhver tid, men mye handler om prioriteringer. Hadde Caroline gjort alt dette som det påstås til tider i arbeidstiden så hadde nok ikke bloggen ligget på toppen uke etter uke, år etter år, med gode solide inntekter. Men mye av ting gjøres vel også som innlegg til blogging, inspirasjon etc, da må det nødvendig gjøres på dagtid i arbeidstiden.

   1. Godt beskrevet! #tommelopp 🙂

  2. Caroline ikke ta deg tid til å svare de som er negative. Kjenner at jeg bli irritert.
   Trenger selv min morgen kaffe så tidlig og snapper alltid når jeg trener så tidlig. Det er jo det bloggen din handler om, inspirere alle oss. Har man har en fin kamera får man fine bilder uansett på dagen, teit at folk tror bildene er fra et annet tidspunkt.
   Har man vipper, noe jeg har og elsker, ser man fresh ut uansett om man ikke har sovet hele natt.
   Du har pyntet og gjort det kjempe fint til jul hos deg. Du er en inspirasjon for meg og mange. Ser alle dine snap og leser bloggen din alltid.
   De som ikke har noe fint å skrive her kan vennligst la vær å følge bloggen. Irriterer meg over sånne stygge folk.

  3. Caroline Berg Eriksen

   Hei Stine 🙂

   Jeg jobber 8 timersdager akkurat som de damene du sikter til. Eneste er at jeg kan styre arbeidsdagen min og jobbe når det passer meg.

   1. Ja, og det var poenget mitt også.
    Ting er nok litt enklere for de som kan styre arbeidstiden helt selv, og ikke minst, ingen reisevei.
    I oslo blir fort 8 timers dag til 10 timers dag pga reisevei.

 12. Nå er eg spent på om dette spørsmålet kommer med her,,, altså, 1:er d slik at d er mange innlegg dere ikke tar med? 2: er d isåfall fordi d er negative kommentarer? 3: planlegger du et innlegg hver dag, og er d vanskelig å finne noe å skrive om? 4: hvorfor vil du helst ikke ta inn kritiske svar på sine innlegg? Eg har kommentert d høye forbruket , med pynt, jul, gaver, advent , møbler , rive ned tapet, sette opp nytt, hive vekk møbler, kjøpe nye,,, men har og skrytt av at du har en fin blogg,, så nå er eg spent på om dette blir tatt med,,,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Konstruktiv kritikk kommer alltid med, men noen ganger må jeg styre kommentarfeltet sånn at det opprettholdes en god og fin tone 🙂 Da kan jeg ikke slippe gjennom alt. Du har fått godkjent flere av kommentarene dine 🙂

 13. Hva med å bytte til termokopp i stedet for pappkopp…bedre for miljøet vettu..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en termokopp..

  2. Hva med å ta seg en bolle og heller skrive noe… hyggelig?

 14. Det hadde vært supert om du vil dele noen av øvelsene for å få bukt med dårlig holdning? Tror nok de fleste kan trenge litt hjelp der, da jobb, studier og mobilbruk etterhvert setter sine spor.

  Ellers er det helt rått at du får til trening så tidlig! Tar av meg hatten

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg se om jeg får til 🙂

  2. Elisabeth h

   Enig m Tonje. Vil gjerne ha øvelse, rygg og nakke er problemområder for mange flere enn deg og meg!

 15. Elisabeth

  Syns du er kjempeflink jeg, eneste bloggen jeg leser lengre. Blir litt irritert når folk kommenterer om termokopper og oppsatte bilder og «hysterisk» mølleløping som om de vet alt om deg, når vi tross alt bare ser en liten del av livet ditt. Kos deg videre Caroline 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Elisabeth 🙂

  2. Kristine

   Støttes!! Fortsett med den gode jobben, Caroline 🙂 du ligger på topp av en grunn 😉 god helg!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 😀

 16. Hvor er tightsen fra? Lekker farge!

 17. Fysio-Andrea

  Hei Caroline!

  Jeg klarte bare ikke å la være, men fysiohjertet mitt klarte ikke å stoppe meg. Anbefaler deg å lese dette innlegget fra min tidligere lærer ang. dette med kroppsholdning: https://fysioneuralyzer.no/2017/03/31/advarsel-du-har-fatt-kroppsholdning/

  Dette er ikke ment som kritikk, for dette er nemlig en vanlig oppfatning både blant behandlere og «mannen i gata». Jeg tror heller at det er søvnløshet og stress var med på å bidra til plagene dine, ikke «dårlig» kroppsholdning. Fortsett med variert trening, nok søvn, mindre stress og ha det bra sammen med dine nærmeste, så skal du nok se at du ikke legger like mye merke til smertene lengre 🙂

 18. Så fint innlegg! Jeg kommenterer aldri, men du skal vite at bloggen din gir meg en god følelse! Må definitivt innom å kikke hver dag. Du skriver godt og har fantastiske bilder. Fortsett med den gode jobben du gjør og se bortifra det negative pirket til enkelte, de er bare misunnelige! Tror ikke de fleste av oss (inkludert meg) aner hvor mye jobb som ligger bak alle innleggene dine.

 19. Kristin

  At du ikke blir sprø av alle som ikke har bedre ting å bruke tiden sin på enn å dumpe eder og galle i kommentarfeltet ditt. Det beundrer jeg deg for. Jeg beundrer også energien din og alt du får gjort. Jeg har barn på alder med dine, så kan relatere til hverdagen din, og blir virkelig imponert. Og så må det jo være en grunn til at jeg streifer innom bloggen din igjen og igjen da. Den er faktisk blitt den eneste jeg leser, nettopp fordi den er i en klasse for seg. Kred til deg, og god jul til deg og den nydelige familien din!

 20. Fint å se at du bruker treningstøy om igjen, og ikke bare kjøper eller blir sponset med nytt! Jeg liker dette antrekket veldig godt 🙂

 21. Så flink du er! Supert om du lager et innlegg med noen av øvelsene du gjør. Det er flere potetsekker der ute:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *