luftig omelett på middagsbordet

Jeg har vært stolt eier og flittig bruker av kokeboken til Hellstrøm og Anne-Kat Hærland – inn med sølvskje – siden vi fikk den til jul i 2010. Det er så mange fantastiske oppskrifter i den og en av mine favoritter tenkte jeg å dele med dere i dag 🙂 Dette er en omelett som er så luftig og kremet at du kommer til å bli skuffet over alle andre omeletter fra og med i dag – forutsatt at du spiser denne. Det er helt sant! Den er superenkel å lage, krever ikke mange ingredienser og er dessuten perfekt på både lunsjbordet og middagsbordet. Altså, det er bare positivitet knyttet til denne omeletten, så dersom du i det hele tatt er LITT i tvil på om dette er noe for deg, kan jeg bare fortelle deg at du må begrave tvilen og heller komme deg på butikken. Dette er så godt og jeg lover deg at barna rundt middagsbordet også kommer til å elske det! Her gikk det ned på høykant for både 1- og 4-åringer 🙂 La oss sette i gang! 


du trenger 

♥ 8 egg ♥ 5 dl melk ♥ 120 gram smør ♥ 80 gram hvetemel ♥ 200 gram parmesan ♥ salt + pepper ♥ olje + smør til steking 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Skill eggeplommer og hviter. Kok opp melken og bland inn smøret. Trekk kjelen bort fra platen og sikt inn melet. Bruk en visp til å røre slik at du unngår klumper. Riv halvparten av parmesanosten og bland dette inn i kjelen. Bruk medium varme og sett kjelen tilbake på platen igjen. Smak til med salt og pepper. Trekk kasserollen av platen og bland inn eggeplommene til alt danner en glatt og ganske tykk masse.

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene stive. Bruk deretter en slikkepott til å brette hviten inn i blandingen – vær veldig lett på hånden, du skal ikke røre, men brette helt til alt har blandet seg – det trenger ikke å ha en jevn farge, det vil være litt gult og litt hvitt. Det er helt ok 🙂 Finn frem en stekepanne og ha litt olje og smør i den. Dette skal varmes opp før du heller røren i pannen. La det stå i 1-2 minutter på medium varme, før du setter hele stekepannen inn i ovnen. Nå skal den stå i ca. 20 minutter.

Rasp resten av parmesanen og strø dette over omeletten når det er ca. 1 minutt igjen av steketiden. La dette smelte mens pannen står i ovnen. Så er det bare å servere – gjerne med nystekte rundstykker eller en frisk salat! Eller begge deler 🙂 Mmm! 

12 kommentarer

 1. Det så skikkelig godt ut!! 🙂 Jeg så kaffekverneren din på Snapchat og lurte på hvilken type det er?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en kvern fra Wilfa! Så enkel og helt magisk! 🙂 Nykvernede kaffebønner er et must, klarer meg nesten ikke uten lenger :p

   1. Lene S

    Har du fått med deg i nyhetene de siste dagene at alle kaffe som ikke er filtermalt eller pulverkaffe, ikke er bra for kolesterolet?https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2017/12/03/195353010/helsedirektoratet-advarer-mot-ufiltrert-kaffe
    Hva er deres tanker rundt det? Vi har også maskin som kverner hele kaffebønner, derfor jeg lurer 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er ikke første gang det er i media 🙂 Var en runde på det for to år siden også.

    Det stemmer det han sier, men jeg tenker «alt med måte». Har man problemer med kolesterolet så bør man begrense seg, hvis ikke så går det fint. Vi gjør som dere, maler bønner selv og lager kaffe med moccamaster, så det er jo ikke en aktuell problemstilling 🙂

 2. Kathrin

  Dette skal prøves.

 3. Da er vi iallefall to personer som er helt enig 🙂 Jeg har også den boken og ELSKER den, og denne omeletten er vanvittig god!

 4. Denne må testes ut, aldri laget omelett på denne måten før! Ser himmelsk luftig og god ut, takk for herlige mat tips på onsdagene 🙂

 5. Jeanette

  Kan man bruke annen ost enn parmesan?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan man, men det vil jo endre smaken ganske så drastisk 🙂

 6. Fremgangsmåten på denne oppskriften minner mye om hvordan man lager ostesufflè 🙂 Sikker på at omeletten når mye høyder på denne måten 😉

  1. Birgitte

   Ja dette er vel rett og slett en sufflè oppskrift, og ikke en oppskrift på omelett. Men at den er god og luftig, det er det ingen tvil om 🙂

 7. Dette ser fantastisk ut! Takk for inspirasjon!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *