jul i hallen

Nå er det jul i hallen også! Jeg tenker at jeg skal vise dere et og et julerom om gangen, hvis ikke kan det bli litt vel overkill med julepynt og julekuler her på bloggen 😉 Jeg har konsentrert meg om å fylle rommene her nede med pynt i år, og så får vi se om noe finner veien opp til neste år også, akkurat nå har jeg rett og slett ikke nok pynt til å fylle hele huset! Utenfor har julelysene kommet opp og i en av stuene har vi bygget en liten juleby til Nelias store glede! Viser dere den senere 🙂 

Ble det ikke fint? Jeg synes jeg måtte pynte det fine, runde bordet vårt med litt jul også, dette er tross alt blikkfanget når gjestene våre kommer inn og nå står pynten der helt i tråd med kalenderen i trappen. 


Jeg lurer på om jeg skal pynte girlanderet når gavene er plukket bort – eller før de rekker å forsvinne. Det hadde blitt superfint! Vi får se, enn så lenge synes jeg det ble skikkelig fint her akkurat som det er nå 🙂 

83 kommentarer

 1. kjempefint pyntet , passet veldig bra i hallen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Lill 🙂

 2. Utrolig nydelig!! Dere er heldige som bor så flott! De lysestakene med hestene var så vakre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 3. Karoline

  Åååh, nå fikk jeg skikkelig julestemning <3 Like fint og gjennomført som alltid 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Karoline 🙂

 4. Lisbeth

  Smaken er heldigvis forskjellig, og det er supert at dere er fornøyd! Det er jo det viktigste!

  For meg er jula mer naturlig pynt, så du hadde sikkert syntes at min pynt er forferdelig 🙂 Jeg kunne f.eks. aldri hatt et plasttre. Jeg kjøper til og med ikke de friserte juletrærne de selger på torv her og der, synes de også blir for unaturlige, men går ut i egen skog og hugger et vanlig, naturlig tre.

  Får litt «Nille-butikk som har eksplodert»-følelse av pynten. (Sorry…:-)) Litt mye plast og dingser for min del. Men ser jo at mange foretrekker det også.

  En ting vi likevel har felles, er at vi elsker å pynte og gjøre det fint rundt oss! Håper dere får en fin julefeiring med mye hygge og kos!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hver sin smak, Lisbeth 🙂 Naturlig er kjempefint, men mye jobb :O Jeg er sikker på at jeg ikke hadde sett på pynten din som «forderdelig» 😉

 5. AnnKristin

  Nydelig og gjennomført 🙂

  Kan jeg spørre ; det grønne pynten på girlandere i trappen, er det ekte granpynt ? (husker ikke hva det kalles :/ )
  Hvor har du kjøpt det evt?
  Du må vise bilder av nisselandsbyen, den er jeg spent på å se , og kjøkkenet, pynter du mye på kjøkkenet? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Det er fra http://www.plantasjen.no 🙂

   Vi har ikke pyntet så mye på kjøkkenet ennå, for vi mangler pynt :p Satt opp noen kranser og skal montere en stjerne i vinduet.

 6. Marianne

  Nydelig! Ser ut som hallen i ett slott. Det er så fiiiiint Caroline

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marianna 😀

 7. Såå fint! Hvor er det lille juletreet og potten fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Treet er fra Hageland og potten er fra http://www.room21.no 🙂

 8. Nydelig!!! Du er så flink til å pynte at:-) Veldig inspirerende å følge deg i huset med alt som skjer! Gleder meg til å se rom for rom med julepynt!! Utrolig god fotografering, det er ingen over og ingen ved siden, en virkelig estetisk nytelse å titte inn her!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mia 😀

 9. Så fint! Hvor har du kjøpt tinnsoldatene og lysestakene med hest på?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 10. Kristin

  Fantastisk nydelig julepynt Men skal dere ha noe opp på veggene eller noe etterhvert? På bildene ser hallen litt steril og kald ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Jo, absolutt! Bilder på veggene og en større benk inntil veggen 🙂

   1. Enig i at det ser sterilt og kaldt ut, hadde vært interessant å se an annen farge i gangen. Ikke en mørk farge, lys men i varmere tone. Unansett tror jeg inntrykket blir annerledes med bilder og div på veggene! Gleder meg til flere interiørinnlegg 🙂

 11. Wow!!!! Nydeligt!! Hvor kommer lysestakene dine fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   http://www.luxurydesign.no 🙂

 12. marianne

  Så flott:) De lysestakene med hestene; De må jeg ha!!! Hvor i all verden har du funnet de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 13. Therese

  Hei:) hvor har du kjøpt de nøtteknekkerene? Har lenge vært på jakt etter sånne nøtteknekkere til å gi til min søster til jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.luxurydesign.no 🙂

   1. Hvor ser dere disse nøtteknekkerne?

 14. Det viktigste er jo at dere er fornøyde! Dette rommet er jo nå helt sterilt i utgangspunktet, så litt julefarger er nok deilig. Og man setter sitt personlige preg på rom etterhvert. Kunst på vegger, belysning, bruksgjenstander osv. så går det fra hus til hjem også på bildene. Bordet må bort, det er nå min mening. Det bryter opp romfølelsen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bilder på veggen og noen møbler inntil veggene mangler, og det kommer 🙂

 15. Utrolig flott! Imponert over at dere klarer å holde det så ryddig. Er det sånn til enhver tid? Vær så snill si nei, kjenner på prestasjonsangst her (full jobb og 2 jenter på 3 og 6 år). Gangen vår er full av sko og klær til tørk. Dere har sikkert en annen gang/entre før man kommer inn i hallen? Blir absolutt inspirert av deg, men kjenner også at jeg stresser og styrer mye om dagen for å få det klart hjemme jul. Man blir påvirket av det man leser og de man ser litt opp til 🙂
  Ellers må jeg si at du havren veldig fin husmorblogg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Nei, det er jo ikke alltid det, men hallen er det første folk ser når de kommer inn så den forsøker vi å holde ryddig 🙂 Vi har to entréer, blant annet en ved kjøkkenet hvor det er plass til sko og andre småting. Der står de skoene vi bruker til vanlig, de andre har vi i skoskapet på soverommet.

 16. Camilla

  Hei Caroline, har dere lagt teppet i trappen selv? Eller hvor har dere fått hjelp til det? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er lagt av Fargerike Pedersen i Sarpsborg 🙂

 17. Christin

  Hvor er juletreet fra? 🙂

 18. Ble kjempe fint 🙂 Hvor er de søte rådyrene og de store konglene på bordet fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Rådyrene er gamle, husker ikke helt, kanskje Kremmerhuset. De store konglene er fra Hageland 🙂

 19. *sukk* helt nydelig pyntet, og et fantastisk rom!
  Men, det er noe med fargene eller glansgraden på malingen som gjør at rommet får et institusjonelt og kaldt preg, istedet for den varmen det burde utstråle. Mulig det bare er redigeringen som gjør det?
  Uansett, et flott rom!

 20. Sara Katrin

  Ser kjempefint ut.
  Ser frem til å pynte til jul når jeg flyttee til en ny leilighet neste sommer/høst. Har ikke pynta opp på mange år, men nå ser jeg frem til å gjøre det til neste år. Kommer til å bli skikkelig julete med masse rødt og grønt og kanskje litt gull. Hihi.

  Ønsker dere en fin adventstid videre alle fire. Dere er så flinke.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sara 🙂

   Ha en fin førjulstid du også <3

 21. Du pynter som en russisk tsar! Elsker at du har så god selvtillit på stilen din og skryter av den:-) Nydelig!!

 22. Susanne

  Hmmm.. det bordet passer ikke inn, desverre :/ ja, vet jeg sagt det för.. det blir litt » pinnevev» ift til allt det andre som er av gammel erverdig tung stil ❤ men elletd, nyyydelig pynt! Elske de tinnsoldatene i trappa!!! ❤

 23. Elisabeth Lisa

  Jeg bare elsker at du tar inn røde elementer! Er så mye, «døde » trær og rosa kuler i alle blader for tida! Nydelig vær det! God førjulstid! ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 24. Elisabeth h

  Altså, jeg liker bloggen din kjempegodt, men nå i desember ELSKER jeg den!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Så koselig å høre 😀

  2. Så fin kommentar Elisabeth H., og jeg er helt enig! 🙂

 25. Så fint det ble 🙂 Jeg drømmer om en hall i mitt fremtidige hus, og den skal også ha juletre :))

  Ps, jeg skrev en kommentar på innlegget med kakkelovnen som fortsatt avventer moderasjon 🙂 Håper du vil svare på den! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Jeg skal se over kommentarer i løpet av formiddagen 🙂

 26. Kamilla

  Tror du ikke det hadde vært fint med en farge over brystbingen her? Jeg tror det hadde gitt enormt mye mer lunhet og varme til gangen 🙂

  Ha en fin førjulstid, klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kunne absolutt vært fint 🙂

 27. Jenta mi hadde Adventskalender når Hu var ett år ,hu gikk bort hver morgen pekte og husket hun skulle åpne ,vakker bildekalender «åpne» sa hun. spesielt minne hu er en veldig smart jente ☺️❄️

 28. Hvor har du kjøpt de hvite «mennene»? Helt nydelig alt sammen !!! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.luxurydesign.com 🙂

 29. Kjersti

  Jess, der kom julehuset som jeg så gjerne ville se mer av.
  Så fint! Her blir det ingen julefeiring i år, så deilig å kunne komme i litt julestemning med dine bilder i hvert fall!
  Elsker dine hvite menn, rådyrene/dådyrene, og lysestakene. Nei, gud alt!

  Takk for julestemningen denne torsdagen. Gleder meg til å se mer!
  Ha en fantastisk dag <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Snille deg, tusen takk for så fine ord 🙂 Håper du har hatt en deilig torsdag! 🙂

 30. Lysestakene med hest var morsomme! Jeg synes dessverre rommet ser ut som et sykehus som man fordsøker å pynte litt på, det hvite er forferdelig sterilt til det flotte rommet. Synes det er litt leit at dere ikke har tatt vare på den opprinnelige stilen når dere har et så flott hus. Men så lenge dere trives med det, så er jo det det viktigste 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er kjempefine 🙂

   Jeg skjønner ikke helt hva du mener med den «opprinnelige stilen»? Har du sett hvordan rommet så ut i 1923?

   1. helena

    Det er jo ikke vanskelig å finne ut hvordan interiørstilen var i 1923 og det finnes sikkert mye informasjon om hvordan de gamle villaene i Kulåsparken ble bygget og innredet. Mange mennesker er opptatt av kultur og historie og det er nok derfor folk kommenterer når du viser frem huset ditt. Mange mennesker vet også ganske mye om hva som er typisk for den tidsperioden, selv om de ikke vet hvordan akkurat ditt hus så ut da det var nytt. Det morsomme med gamle hus er jo at man kan få nydelige, og helt unike løsninger når man tilfører nye ting og beholder noe av særpreget fra da villaen var ny.
    Jeg synes også hallen ser kald ut, men der nok fordi dere bare har lysekronen som lyskilde og fordi veggene er helt hvite.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er sikkert mulig å finne ut, men å ha den stilen nå i 2017 er nok helt uaktuelt for oss 🙂 Men det er jo opp til hver enkelt. Vi har jo pusset opp en del og sett hva som er bak vegger o.l, og grønn strietapét står ikke spesielt høyt på ønskelisten 😉

    Rommet er nok kaldt fordi det mangler en del møbler og bilder på veggen som myker opp 🙂

 31. Ååå så koselig julehus <3 Klør imidlertid i fingrene etter å bryte opp det litt sterile hvite i rommet og ha en dus varm farge over brystningen for å skape harmoni haha. Men det er jo kun smak og behag. Jeg har vokst opp i et noe lignende hus som foreldrene mine nå har solgt hvor det var mer farger. Spesielt glad var jeg i peisestuen med marine blå brystning med tapet over. Fremfor peisen hadde vi en antikk sofa i flammebjørk med ullstoff i lignende blåfarge hvor jeg eeelsket å slenge meg i og lese bok hvis jeg skulle slappe av. Der for jeg er litt i overkant kløete i fingrene etter å gjøre mer lunt for jeg har så mye gode minner <

  1. Nei, jeg tenkte ikke på grønn strietapet, jeg tenkte mer på hvordan hus fra 20-tallet pleide å se ut 🙂 de var så utrolig flinke med farger i gamle dager, vakre farger som fikk fram detaljer, samspill og harmoni. Synes det vakre huset fortjener å få skinne i all sin prakt!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det var grønn strietapét her da huset var nybygd. Det er i hvert fall det som er bak veggene 🙂

    Vi har nok litt ulik stil, jeg ville aldri pusset opp huset i en stil som passet i 1923.

 32. Vet ikke om dere skal gjøre noe med hallen mtp farger. Det er veldig sterilt og kaldt dette rommet, for en følelse av gammelt sykehus dessverre. Du burde tonet ned med beige/sand farge i dette rommet.Og bordet er i mitt hodet lite og passer ikke inn. Klarer liksom ikke finne ut av hvilken stil du prøver på her. Alt er innnari oppstilt og får ikke den hjemmekoselige følelsen. Sier ikke dette for å være ekkel på noen måte, men har tenkt på det hver gang det dukker opp bilde av hallen. Synes det virker som det er vanskelig for dere å innrede dette huset.I Skien synes jeg dere hadde det så lunt og hjemmekoselig. Men mulig det kommer etterhvert her også.

  1. susanne

   Det bordet krasjer så veldig i forhold til det andre. Det tenker jeg hver gang jeg ser hallen..Men ellers vil jeg tror de bare trenger å bo seg til litt, og få litt på veggene.. men jeg hadde bytta ut bordet i noe mer «herskapelig»åla samme stil som kommoder på badet, kontorpultene etc. og ev hatt en tung rund matte under..

 33. Jeg er litt enig med dem som synes rommet virker kaldt, og jeg tror at en liten brytning på fargen over panelet hadde gjort seg.
  Nå er det sånn at dere skal trives med den, og det gjør dere jo. 🙂

  Koselig med pyntet hall. )) Jeg ser at du og jeg er veldig forskjellig når det kommer til symmetri. Du pynter veldig symmetrisk, mens jeg får «angst» av det.

 34. Herlighet, så fint det ble! Skikkelig julete og koselig, men samtidig så delikat 🙂

 35. Lurer på hva slags sykehus folk har vært på når de kan sammenligne det med dette. Fantastisk flott rom, og pynt!❤ får skikkelig julestemning av bildene! Kos deg masse i førjulstiden med den fine familien din! Selv skal jeg feire min første jul som mamma

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så herlig, Elin! Kos deg masse med det – det er helt unikt <3 Klem til deg 🙂

 36. Julie_i_USA

  Oi! Kuuult!

  Men fikk litt «Pretty Little Liars» vibber av dette 😉

 37. Herremin, så nydelig Caroline <3 Jeg blir helt målløs jeg, over hvor flink du er.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er god, Lisen! Tusen, tusen takk 🙂

 38. Jeg ler av alle folk som er så negative og sier etterpå at det er din stil bla bla og sykehus??? Herregud jeg syns det er så frekt! Men uansett jeg syns du har det kjempe fint, skulle ønskt at du kunne komme hjem til meg og hjulpet meg med interiøret mitt. Vakkert hus, og gleder meg masse til å se resten av huset. God førjulstid.

 39. Syns det var veldig fint jeg! Gir akkurat den koselige «white christmas» stilen som jeg veldig gjerne skulle ha hatt 🙂
  Men klarer ikke å få det til -skylder på nybygget hus og små unger som drar ned alt, men sannheten er nok bare at jeg ikke er så flink til å få det til, og kanskje også er litt for lat, hehe!
  Ønsker dere en skikkelig fin førjulstid!

 40. Andrea melberg

  Hvor er lysekronen fra? Wow! Skikkelig lekker!

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.c1.no 🙂

 41. Nydelig pyntet hall! Jeg liker bordet ditt men ett lite tips fra en interiørnørd ville vært et rundt teppe i samme stil som teppet i trappen? Det hadde rammet det fint inn! God førjulstid 🙂

 42. Wenche gjøsund

  Dette kan du vi får julebesøk fra Oslo og Kongsberg, noe vi gleder oss til. Hils Lasse, og riktig god jul til dere. Wenche

  1. Caroline Berg Eriksen

   God jul, Wenche <3 Lasse hilser så masse 🙂

 43. Ikke for å være ufin Caroline, men synes atmosfæren i det nye huset virker så tung og trist. Håper ikke dere har samme følelsen da. Det er liksom noe veldig dystert over det hele, klarer ikke helt sette fingeren på hva det er. Får samme følelsen fra alle rom du har vist. Jeg tror ikke jeg hadde trivdes der. Huset på Siljan hadde et så mye lettere uttrykk og atmosfære. Og der kan jeg med handa på hjertet trivdes veldig godt.
  En riktig God Jul, til deg og dine❤️

 44. Så utrolig fint Caroline 😉 Fikk lyst å komme på besøk å drikke gløgg og få julestemning. Klem fra JuleIda

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Bare å komme <3

   Klem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *