julen i nytt hus har startet

Denne mandagen starter jeg med å dele noen bilder fra kvelden i går 🙂 Etter at jentene hadde lagt seg, pyntet vi juletreet! Så koselig! Røde julekuler og julekuler i gull er det som kommer til å pryde treet mest, men jeg tenker også at jeg må knyte noen sløyfebånd rundt grenene og i tillegg (kanskje) få inn noen innslag av hvitt. Vi får se, vakkert blir det uansett! 

Vi rakk ikke å bli ferdig, men nå står det i hvert fall og skinner hele dagen for å minne oss på juletiden som endelig er over oss. Da jeg var liten var det alltid en tradisjon å pynte juletreet på lille julaften og jeg har alltid sett for meg at vi kom til å gjøre det samme når jeg ble voksen og fikk min egen familie: risengrynsgrøt med mandel, pynting av treet og plassering av pakker under. Det var alltid så spennende, jeg hadde tusen sommerfugler i magen da vi bar ut pakkene og storesøster og jeg prøvde alltid å klemme og riste på dem for å gjette innholdet når mamma ikke så oss. 

Grøten med mandel og plassering av pakkene kvelden før kvelden har vi videreført, men ettersom vi har et tre som ikke drysser, vil vi ha det opp så tidlig som mulig. En måned går så altfor fort og treet er for meg en stor del av tradisjonen rundt julen, så at det står i stuen som et symbol på denne høytiden er så viktig! Derfor kommer vi alltid til å ta det frem i starten av desember, så får vi se om vi lander en bestemt dato når begge jentene blir store nok til å pynte det sammen med oss. Kanskje det rett og slett blir den første helgen i advent 🙂 


Ønsker dere en deilig start på uken! Senere i dag deler jeg en stor endring vi har gjort her hjemme! Gleder meg 🙂 

63 kommentarer

 1. Merethe Steen

  Har du en link til de nydelige sløyfene med Nelia/Naia på?

 2. Therese

  Åååååå, hvor har du kjøpt de kjempe søte sløyfene hen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra yndlingsknippet! https://yndlingsknippet.no/ 🙂

 3. Sløyfene med år kjøpt henne ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra yndlingsknippet 🙂

 4. Legemamma

  Så vakkert det ble❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 5. Ann-Helen

  Så utrolig fint pyntet, gleder meg til å se resten av julehuset!! Så koselig med de sløyfene, vi har julekuler med navnene våre på.. Vi har også kuler til dem som feirer julen med oss, Onkel, besteforeldre, noen har gått bort, så den kula blir hengt opp på treet til minne om vår kjære som vi savner❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

  2. Hvor har du fått tak i julekuler med navn? Har sååå lyst på det selv

 6. Hej Caroline
  så smukt juletræ:0)
  Du er virkelig dygtig:0)
  Et andet spørgsmål
  Hvile foundation bruger du ?
  Og spiser du stadig efter lchf ? Og sidste sprøgsmål :0) kunne du lave en mini guide over Oslo hvad du vil Anbefale at se/ besøge på et tidspunkt ?
  knus fra Linda fra dk

 7. Dear Caroline,
  I love your wonderful pictures and you look again so adorable! Hello Christmas!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 8. Så nydeligt det bliver. Huset er altså virkelig så smukt!

  http://Www.tippet.dk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Christine 🙂

 9. Christin

  Hei, dette er ikke kritikk, men er oppriktig nysgjerrig. Hvorfor mener du at jentene ikke er gamle nok til å være med å pynte tre? Yngste skjønner jeg jo, men eldste?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelia får henge på sin pynt, men hun er ikke med på å pynte hele treet 🙂 Det pynter vi først, og så henger hun på sin egen pynt etterpå 🙂 Evnt. samtidig, men det fikk vi ikke til i år.

 10. Altså – det er ikke jul nå. Det er desember, det er advent, men det er ikke jul enda. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   For meg har julen startet nå. For meg starter julen i desember 🙂

   1. Men hvordan kan du si «for meg» ? Skal vi bare viske ut tradisjoner fordi vi føler for det? Skal jeg si at det er påske for meg en måned før? Synes det er utrolig trist å se at vi lever i et samfunn hvor det ikke fins begrensninger. Det å vente. Å lære barn at de faktisk må vente på noe, og ikke få alt på en gang. Jul er ikke en valgfri «årstid». Det er en høytid. Den høytiden starter ikke enda. Derav advent. Blir virkelig lei meg av å se bloggere og andre på sosiale medier starte en trend hvor julehøytiden viskes ut med tidligere og tidligere pynting.

   2. Caroline Berg Eriksen

    For meg er tradisjoner noe som er personlig og individuelt, ikke en mal som alle må følge 🙂 Jeg klarer fint å lære barna min at de skal vente, selv om jeg kaller tiden vi er inne i nå for jul og setter opp juletreet før 23. desember.

   3. Men nå snakket jeg ikke om tradisjoner. Jul er ikke kun en tradisjon, det er jo en høytid som har sine faste dager. Det kan aldri få blitt individuelt. Og jeg tviler ikke på at du klarer å lære barna dine å vente, var ikke direkte rettet mot deg.

 11. Vakkert og så fin plassering av juletreet 🙂 Fint med lyse vegger til mørkt gulv!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita! 🙂

 12. Hvor er rødvinsglasset fra :)?

 13. Kathrin

  1 desember starter julen hos oss. Jule servise, glass, røde håndduker og jule sengetøye. Jeg stor koser meg med å finne frem og nyte alt det jeg har arvet,fått i gaver og kjøpt selv. I løpet av livet. Og barna mine gjør det samme i sine hjem. Det er VÅR tradisjon. Adventlyset tennes hver dag til frokost og på søndagene tennes advenskransen. Desember går så alt for fort, så dersom vi bare har «lov» å pynte/nyte jule tingene f.o.m 23 desember hadde det blitt en trist jul. Ønsker meg til jul, at alle skal få lov til å skape sin egen tradisjon og starte forberedelsene når de vil. Og ikke bli påtvunget en mal for når julen starter av «jule politiet» God jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er så enig, Kathrin! Alle må få lov til å skape sine egne tradisjoner og dersom noen vil ta frem treet 1. desember eller 23. desember, så må jo det være opp til hver enkelt 🙂 Vi tok alltid frem treet / kjøpte tre og pyntet det på lille julaften, så det er jeg vokst opp med. Men i følge mamma så handlet dette om at det drysset så fælt dersom vi gikk til innkjøp av det senere. Vi har snakket om dette, og hun tar selv frem treet tidlig i desember per i dag – til tross for vår gamle tradisjon 😉 Så ja, det kan være veldig fint å skape egne tradisjoner og ikke minst – starte julefeiringen når du selv vil 🙂

 14. Caroline

  hvor er reinstyrhornene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 15. Nydelig som altid 😀 Desember er jule måned så da får vi lov å pynte når vi vill haha 🙂 Du skriver dere har drysse fritt tre.. Er det lov å spørre hva slags dere har? Ha en fin kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, juletre fra Hageland 😉

   Ha en deilig kveld, Anita <3

 16. Hvor er togbanen kjøpt? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra ebay 🙂

 17. Vi pynter ikke treet før den 22-23 desember – før det er for tidlig for meg, men det er heldigvis opp til hver enkelt hvilke tradisjoner man har.
  Er det plastre?
  Jeg var innom plantasjen i dag, og tok på noen plastrær, og de appelerte ikke til meg. Det var mye plæstikk….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har handlet tre på Hageland, det er HELT nydelig! Lysene er allerede på og dette er av helt annen kvalitet enn det vi hadde fra Plantasjen 🙂

 18. Så fint pynta juletre Men, når jula startet allerede 2. desember, når startet dere adventstida da? I slutten på oktober?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jul og adventstiden er for meg det samme, advent startet jo i går 🙂 Da er jula også i gang for min del, slik har jeg alltid følt det og jeg ser ikke noe poeng i å skille på det. Men det er slik vi har det, hva andre gjør legger jeg meg ikke opp i 🙂

 19. Så nydelig dere gjør det ❤️ Får lyst til å flytte inn, få litt julestemning, hihi. Nyt julen kjære deg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, søte du <3

 20. Så fint det ble! Lurer på hvor rødvinsglassene er fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror det er Hadeland? Vi har hatt dem i så mange år at jeg ikke husker det :O

 21. Hei! Lurte på hvor julegenseren til mannen din er fra?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Match 🙂

 22. Monica M. B

  Hvor er buksen og toppen kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Buksen er fra Zara og toppen fra h&m (gammel)

   Klem 🙂

  2. Hvis du er interessert i toppen Monica, så kan du kjøpe min rimelig på Tise:) Den er ubrukt, passet ikke meg helt.
   Send meg i så fall en chat på @ninjacolada (Tise)
   Mvh Nina

 23. Camilla

  Så fint tre 🙂
  Har du malt om stuene dine? Var de ikke mørke? 🙂 god jul ✨

 24. Åh, no er det altfor lenge siden eg har lagt igjen ein kommentar kom eg på!
  Det er så koselig å titte innom bloggen din for tida, Caroline 🙂 Stemningsfullt med masse juleglede! Herlig å sjå for ei som er julefrelst 🙂 Hihi, lurer av og til på om eg er født halvt julenisse 😉
  Ønsker deg og dine ei fredelig adventstid <3 Klem!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Da er vi tooo! Er litt nisse jeg også :p Stor klem til deg! Ønsker deg og dine det samme – en fredelig adventstid <3

 25. Så fint tre. Gikk inn på hageland for å se på trær. Husker du hvilken du har? Størrelse og navn…?

 26. Så fint tre! 🙂 Jeg er forøvrig helt enig med deg – julen starter i desember! Har pyntet treet selv og nissene er på plass 😀

 27. Nydelig! <3
  Hvor er julekulene og «juletrefoten» fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Julekulene er fra litt forskjellige steder 🙂 Kremmerhuset, h&m, Clas Ohlson blant annet 🙂 Juletrefoten kommer fra hagefokus 🙂

 28. Jannicke

  Hei vakre
  Kor er den sølv pynten i fra rundt foten på treet
  Helt nydelig hos dere
  Er jo helt magisk hele hjemmet deres
  Måtte vært en drøm og fått sett noe så vakkert live
  Vakkert og se familier har det eventyrlig vakkert. Selv om eg selv sitt mye alene i julen med de små
  Ensomt
  Men og se selv andre har det så herlig sammen
  Er alikavell fint og Se

  Klem

 29. Marianne

  Nydelig Caroline ❤️
  Jeg er helt ening, julen har startet her også.

 30. Juletre til nesten 9000! Wow

 31. Hei 🙂
  Nydelig tre!
  Lurer på hvordan du ser på julehøytiden, og hva den innebærer for deg? Hvorfor feirer dere jul osv? Får et inntrykk at selve adventstiden, ventetiden, ikke er så viktig for deg, men at det er selve julen som er det store? Selv elsker jeg adventstiden, da jeg har blitt lært opp til at vi venter på at Jesus skal bli født, og i jula feirer vi at han har blitt født 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har «blitt lært opp» til akkurat det samme som deg, men jeg ser fortsatt ikke noe galt i å starte feiringen av julen i desember 🙂 Jeg deler det ikke opp, men feirer julen gjennom hele desember. Frem til julaften er det ventetid for oss også, derfor har vi blant annet adventskalender og tenner et nytt lys hver søndag. Men jeg kaller det for jul likevel.

   1. susanne

    Betyr Julens evangelium noe for deg? Det er noe du aldri nevner, hverken Jul, Påske eller dåp. Har sett du henviser til «Naias dag» (Dåp)»Julen; familie, komme sammen» Osv. Men ingenting om den egentlige betydningen bak höytidene (forstår om du vil holde det privat. har vel egentlig forstått ditt ståsted igjennom blogginnleggene)

 32. Så fint hvordan stille inn på kamera for at lysene skal bli sånn sirkler?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du tenker sikkert på bokeh 🙂 Lav dybdeskarphet, f.eks under f2,8 og så fokuserer du i forkant. F.eks på en person som sitter en stykke foran lyset.

 33. Åh, dine juleinnlegg altså. Førjulstradisjon diluxe for meg. Skulle nesten (ok ikke bare nesten) ønske du kom ut med en førjulsbok en høst. En bok med dine beste tips hvis man skal holde julebord, juleverksted, julepynting, og generelt andre tips og triks. Du er jo Norge’s Martha Stewart.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hihi <3 Elsker å skrive om det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *