julens første pepperkakebaking

Tenk at det er første søndag i advent allerede! Vi har fått opp årets juletre og i år er det 260 centimeter over bakken, med masse lys. Det er utrolig vakkert! Vi valgte å plassere det i stuen i midten, da synes det fra veien og fra alle stuene når vi oppholder oss i dem, så det måtte bli der 🙂 Pynten kommer også opp etter hvert, jeg tror faktisk vi ferdigstiller det i kveld. Gleder meg allerede! Hele huset begynner å fylles opp med jul nå, men vi er ikke ferdig helt ennå, jeg synes det er vanskelig å vite hvor jeg skal plassere alt og bruker en evighet med å finne ut av hvor ting burde stå. Neste år blir det lettere, i år må alt liksom finne sin plass i nytt hus 🙂 

Da jeg var i Budapest med jentene kjøpte jeg jul på flaske – duftpinner og duftkort som kan plasseres rundt i huset og som lukter HELT magisk. Det tar frem julestemningen med en gang jeg kommer ned trappen her på morgen, for jeg har plassert duften nesten overalt. Mmm! I går spredte vi litt ekte juleduft i huset også, da luktet det nesten av sengetøyet når vi la oss. Haha! I går skjulte det seg pepperkakeformer i dagens luke og selve gaven var at vi skulle bake pepperkaker – til Nelias store glede. Vi holdt faktisk på i nesten 3 timer, det var så hyggelig! Så nå har vi vel fylt opp med pepperkaker for resten av julen 😉 


I kalenderens luke nummer 3 skjuler det seg billetter til Natt i Nisseland, og det gleder jeg meg sånn til! Vi var der i fjor også, og da hadde det ikke blitt satt opp siden jeg var 8 år og var med på moroa. Det er virkelig verdens fineste stykke og jeg er så glad for at det ruller og går igjen, håper det blir en tradisjon. Det har blitt gjort en del endringer med det siden Elise og jeg spilte rampenisser for det som plutselig er over 20 år siden, men det er fortsatt veldig fint og minner meg sånn om jula. Gode minner. Nesten sånn at jeg begynner å gråte bare ved å høre introen  Gleder meg! Håper dere har en fin søndag! Og ja, tvitvi for Sarpsborg 08 i dag! Tenk om vi vinner cupen!! 

40 kommentarer

 1. Så fint sminket du var her!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Astrid 🙂

 2. Har dere fått nye stoler i spisestuen? 🙂 håper du vil dele alle endringene dere har gjort i huset, ser ut som det er en del 🙂

 3. Bruker du sukrin i pepperkakedeigen? Bruker du mindre enn du ville brukt av sukker?

  1. Det er visst ferdigkjøpt pepperkakedeig på boks:)

 4. Dear Caroline,
  Wow, your Christmas tree is really big and thanks for sharing the cute pictures. Happy 1st of Advent!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Så koselige bilder! 🙂

 6. For noen herlige og stemningfulle bilder Caroline ^_^ Jeg ble så inspirert at jeg tror jeg blir å bake pepperkaker i kveld jeg også <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig! Pepperkakebaking er veldig hyggelig 🙂 Blir flere ganger enn denne før julaften 😉

   Klem!

 7. Damaris

  Do you have window coverings up yet?

 8. Like inspirerende hos deg som alltid, både for unge og eldre. Pepperkaker er både gøy å bake og for oss voksne å spise med blåmuggost i julen. Dette kan du og det er så hyggelig å besøke deg.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å lese dette, Ingrid! Tusen takk 🙂

 9. Hehe, slik så det ikke ut når vi baka pepperkaker med barna for å si det sånn 😉

 10. Så søte bilder !

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Dolly 🙂

 11. - ilaria

  Hvor er genseren fra??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina tricot 🙂

 12. Jeg er imponert over alt du rekker Caroline! Allerede satt opp juletreet mens jeg har ikke fått opp adventsstjerne og adventslys engang Med fulltidsjobb og to småjenter er jeg skutt på kvelden og sovner som regel når eldtstemann legger seg, haha

  1. Ragnhild

   Du kan ikke sammenligne deg med Caroline, som er hjemmeværende med mann som er hjemmeværende og kan disponerer tiden slik det passer dem. Et hav av forskjell når man må på jobb hver dag. Skulle ønske Caroline selv kunne svart deg, hun setter opp en standard som utearbeidende foreldre ikke kan følge opp. Dyktig er hun i sin jobb, ingen tvil om det.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ingen mann som er hjemmeværende, Ragnhild. Vi er i full jobb begge to.. Vi må også på jobb hver dag, Lars-Kristian har også nå to jobber.

    Ja, vi kan tilpasse hverdagen, men vi må fortsatt jobbe. Dersom vi ikke jobber 1 time på dagtid, må vi jobbe 1 time ekstra på kveldstid. Og så videre.

   2. Ragnhild

    Sier ikke at du ikke jobber eller at din mann ikke jobber. Men du har en helt annen frihet enn di fleste som jobber ute av huset og må være en plass til faste tider hver dag osv osv. Det kan du ikke stikke under en stol. Kan ikke sammenligne deg og en vanlig arbeidstaker.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Da er vi enige 🙂

   4. Det der kan du vel ikke mene; at hvis du ikke jobber en time på dagtid, så må du jobbe en time på kvelden? Det var en dag forrige uke du skrev at du hadde hjemmekontor, men du snappet jo at du drev med marshmallows, adventskalender, fikset neglene osv. Vil tro du brukte sikkert tre-fire timer hvertfall på de tingene. Og da vil du vi skal tro at du satt hvertfall tre-fire timer på kvelden og jobbet, da ungene hadde lagt seg?? Jeg har veldig vanskelig for å tro at bloggen sysselsetter to personer i 100 prosent stillinger. Så det vil si at Lars K. har fulltidsjobb, så skal han jobbe 20-40 prosent til?. Døgnet til oss andre har bare 24 timer, men det virker nesten som om deres er dobbelt så langt? Det må jo være begrenset hvor mange timer dere bruker på innlegg dere hatt i det siste? Alle er tatt i hjemmet og beskriver bare ting folk må gjøre på kvelden eller helger. Det kalles jo ikke jobb å pynte juletre, bake pepperkaker, ta bilde av trappa. Dette er jo bilder dere ville tatt uansett, så da er det bare teksten som kalles jobb. Det kan du jo umulig bruke mer enn ett par timer på. Syns bare det virker merkelig at noen blir imponert over alt du rekker over. Sikkert en del som skjer bak kamera, men utifra hva som dokumenteres i SoMe, så får jeg liksom inntrykk av du ikke gjør noen ting, arbeidsmessig. Skjønner egentlig ikke hva dere bruker tiden på??… Hadde virkelig hvert gøy om du kunne hatt et innlegg med time for time på hvordan en helt vanlig arbeidsdag er for dere. Det tror jeg er et innlegg som utrolig mange hadde satt pris på.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har en gitt arbeidsmengde som må gjøres, så gjør jeg noe annet på dagtid må jeg ta det igjen senere. Om jeg lager marshmallows til en oppskrift som skal publiseres på bloggen så er det jobb, på lik linje som en kokk lager mat til restaurantgjester, eller en bakeblogger lager mat til blogginnlegg. At mye av jobben jeg gjør også gagner meg som privatperson endrer ikke det faktum at det er jobb.

    Du har helt rett i at det skjer mye bak kamera som dere ikke vet om, faktisk vil jeg si at så mye som 90 prosent av jobben skjer bak kamera. Derfor blir det helt meningsløst å sitte å spekulere i noe sånt.

    Når Lars-Kristian tar seg jobb som hovedtrener for et fotballag så spiser det av hans arbeidstid med bloggen + litt fritid.

 13. Nydelig julegenser! Hvor er den fra??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Gina Tricot 🙂

 14. Kristine

  Så koselig med pepperkakebaking 🙂 hva heter spisestuestolene deres og hvor er de kjøpt?
  Ønsker dere en god førjulstid <3

 15. Hei! Hvilke produkt/farge bruker du på brynene dine?

 16. Åååh, gleder meg sååå til å se juletreet 😀

 17. Hva har du over spisebordet når du baker? Hvor er det fra isåfall?

 18. Benedicte

  Jeg vet det er mange som gjør det, men jeg føler liksom at å sette opp juletreet så tidlig ødelegger litt av stasen med det. Det triveligste er jo å sette det opp lille julaften, da har du maks stemning lille julaften og selveste julaften <3

  1. Marianne

   Det passer kanskje for deg Benedicte. Og det er bra du har din tradisjon Men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor man kommenterer hva/når/hvordan andre pynter til jul. Så unødvendi å bemerke eller henge seg opp i. Heller kose seg med og glede seg over sin egne tradisjoner. Synes Caroline du har det helt magisk⭐️ Og her skal også juletreet opp en av dagene. Fordi vi hiver alt ut i romjula og har alltid nyttårs selskap hos oss, og for meg er jula ferdig da Men det er meg
   Ha en fin dag

   1. Gunsan

    den ene har like stor rett til å kommentere som den andre, så hvorfor skal du belære Benedicte hvorfor hun ikke bør kommentere. Hennes kommentar var hverken kritisk eller usaklig.

 19. Bruker du ferdigkjøpt pepperkakedeig?!? Ser den røde boksen på siste bildet ditt…..Eller har du en god oppskrift som du vil anbefale?!?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ferdigkjøpt 🙂 kan dele en oppskrift ila. julen! 🙂

 20. bandana brand?:)

 21. Kristine

  Lurte på hva stolene heter og hvor de er fra?
  Ha en god kveld.

 22. Jannicke

  Dere er så flotte
  Kan eg spørre deg om hvilken rens og dagkrem du bruker? Og fundation?

 23. Karianne

  Hei så flott! Hvor er putene og putetrekken fra?! Bare må ha!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra Six Bond Street 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *