nye boots og kompliment fra en fremmed

Jeg har trasket rundt i Oslo med disse skoene i dag, jeg elsker dem! Det gjør mange av dere også, for jeg har fått så mange spørsmål på snap chat om hvor de er fra, og i tillegg ble jeg stoppet på Steam kaffebar da jeg var der, fordi det var en som synes de var SÅ kule 🙂 Det er så gøy når det skjer! Da blir jeg litt ekstra stolt av en eller annen grunn – det er ikke så ofte at vi nordmenn gir komplimenter til fremmede. Men bare tenk hvor mye det har å si for den du faktisk snakker til! For min del hadde det masse å si, jeg skulle nemlig i et spennende møte og denne kommentaren gjorde at jeg følte meg hakket bedre. Greit nok at det bare handler om et par sko – men likevel! Noen ganger er det ikke mer som skal til før du smiler enda litt bredere. 

Det er alltid hyggelig når mamma, Lars-Kristian eller en venninne forteller meg at jeg er fin, men komplimenter fra fremmede fester seg på en helt annen måte. Vi burde bli flinkere til dette i hverdagen. Flinkere til å gi komplimenter til fremmede. Tenk at du, bare ved å si noe fint til en du ikke kjenner, faktisk kan få vedkommende til å føle seg ekstra bra 🙂 Du vet aldri hvem sin dårlige dag du kan endre! 


Jeg hadde en lang dag i Oslo i dag, men rakk akkurat å si god natt til jentene mine likevel. Jeg rakk til og med å lese fra julefortelling-boken for Nelia Ti over syv kjørte jeg inn i oppkjørselen og løp inn i huset – Lars-Kristian hadde heldigvis dratt ut leggetiden litt for dem begge to 🙂 Nå sitter jeg på gulvet i stuen og blogger, Lars-Kristian og jeg har hentet ned all julepynten fra loftet og i morgen starter vi å gjøre huset vårt om til julehus! Jeg gleder meg, har allerede sniktittet oppi eskene for å minne meg selv på hva vi faktisk har 🙂 Men jeg kan ikke starte nå, da kommer jeg meg aldri i seng! Håper dere har en fin kveld Og ps! Skoene er fra Zara 🙂 

17 kommentarer

 1. Cathrine

  Hvilken julefortelling-bok har dere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var en hun fikk til bursdagen sin, den heter Julehistorier og kommer fra Cappelen Damm 🙂

 2. Hear hear! Er så enig i at det er viktig å si ifra hvis man synes noen er fine 😀 Husker fortsatt da jeg fikk en kommentar for skoene mine i 2009, ha ha! Det er det som fester seg 🙂 Samtidig kan man bli flinkere til å høre på det når familie eller venner sier noe fint også, og ta imot komplimentet!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er sant <3

 3. De var kule Har dere slipt gulvet og fått ny farge?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, dette er på rommet til Nelia 🙂

 4. Kathrin

  Så hyggelig å gi og å få komplimenter.

 5. Tips til julebok. Julemysteriet fra Jostein Gårder er ei nydelig bok delt i 24 kapitler du kan lese for Nelia. Den er så herlig. Frøkna leste denne for oss på barneskolen. Nyydelig julestemning kombinert med litt mysterie.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Hanna! 🙂

  2. Helt enig! Den er kjempefin 🙂

 6. Hvor er buksen fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Gina 🙂

 7. Stilige sko 🙂 Å gi komplementer til andre er kjempeviktig, det skal så lite til for å gjøre dagen et hakk bedre for andre!
  Åååå som jeg gleder meg til å se bilder av huset deres med julepynt! Det er så utrolig koselig og ikke minst inspirerende!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre, Marita! Gleder meg til å dele 🙂

 8. ElisabethD

  Husker da jeg, for en del år siden nå, stod på en narvesenkiosk før jeg skulle på min aller første dag på Universitetet, og dama i kassen kommenterte at jeg luktet utrolig godt 🙂 Litt av en selvtillitsboost å få på morgenkvisten, dritnervøs før første skoledag der jeg ikke kjente noen 🙂 Det har jeg tatt med meg videre, og prøver å gi mer komplementer til fremmede, følelsen man får er helt fantastisk! Og det koster så lite 😀

 9. Benedicte

  Men du får jo faktisk haugevis av komplimenter fra fremmede hver dag; oss blogglesere 🙂

 10. Vil du si litt om hvordan dere gjør leggingen med to barn, spesielt når en av dere er alene med begge? Venter mitt andre barn om ikke lenge og første er da to år. Veldig spent på hvordan leggerutinene skal bli!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *