kremet aspargesbønnesalat med laks

Hei oppskrift-onsdag! I dag serverer jeg en helt fantastisk aspargesbønnesalat som jeg har valgt å bruke som tilbehør til laksefilet, men dersom du dobler mengden, kan du fint spise dette kun som en lett lunsj for eksempel – utrolig godt! Nelia e.l.s.k.e.r sprøløk, så denne falt i smak hos henne også – et kremet, fyldig og litt annerledes tilbehør 🙂  


du trenger 

♥ 300 g. aspargesbønner ♥ 2 ss. hvetemel ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 sjalottløk ♥ 5 store sjampinjong ♥ 2 dl. vann ♥ 1/2 terning grønnsaksbuljong ♥ 2 dl. usøtet mandlemelk ♥ 4 dl. sprøløk ♥ salt + pepper ♥ 4 laksefileter 


slik gjør du 

Sett stekvonen på 200 grader. Ha godt med vann i kjele, nok til at det dekker alle aspargesbønnene. Kok opp og ha i aspargesbønnene. La dette koke i 5 minutter før du heller av vannet og fyller kjelen med kaldt vann, dette for å stoppe koketiden. Finhakk hvitløk og sjalottløk, grovhakk sjampinjongene. Ha olje i en stekepanne og sauter hvitløken og sjalottløken. Ha i sjampinjong og stek alt sammen til det får en gyllen farge. Smak til med salt og pepper. Dryss over hvetemel og bland godt. Hell over 2 dl. vann og smuldre over terningen med buljong. Bland godt og la dette putre i et par minutter. Del aspargesbønnene i to eller tre og tilsett disse til blandingen. Hell deretter over mandelmelken og la det stå og koke på middels varme i ca. 5 minutter. Blandingen skal bli tykk og kremet. Rør inn ca. 3 dl. sprøløk. 

Ha laksefiletene i en ildfast form og dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Stek laksen på 200 grader i ca. 10 minutter eller til du selv mener den er ferdig. Legg aspargesbønnesalaten i bunnen på tallerkenen og topp den med en laksefilet. Dryss over resten av sprøløken og server! 


– håper det smaker – 

11 kommentarer

 1. Dear Caroline,
  It looks yummy and healthy at the same time! Thanks for sharing 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Elisabeth

  Hei, jeg lurte på hvor lysestakene i innlegget «4 år og julegateåpning er fra.» Kommenterte der også men så ut som du gikk fordi min kommentar :/

  Hadde satt så pris om på om du svarte på denne da jeg synes de er helt nydelige!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra sixbondstreet 🙂

 3. Leonora

  Ser herlig ut! Lurer bare på hvor den gule jakka du har på snapchat er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Zara 🙂

 4. Hvordan blir sausen ? Ser den ikke på bilde?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er blandet sammen med aspargesbønnene? 🙂

 5. Hei. Lurer bare på hvorfor du legger opp maten på så små asjetter? Maten ville etter min mening sett mere delikat ut på en romslig tallerken.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes dette ser fint ut 🙂 Jeg pleier å variere tallerken.

 6. Dette skal testes når graviditeten er over (takler ikke laks for tiden). Kan ellers tipse om å strø sprøstekt løk på pizza før man steker den, knallgodt!

 7. Andrine

  Spiser du kun det som alltid vises på tallerken? Eller tar du til deg 2 ganger og enda mer etter at bildet har spist? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *