årets adventskalender: aktiviteter + pakker

Hei i kvelden! Nå er jeg ferdig med Nelias adventskalender for i år og nå gjenstår bare å pakke inn alt sammen og ferdigstille den med sløyfebånd og nummerlapper før fredagen! Jeg er spent på hvordan den vil bli i år, for jeg har ikke helt bestemt meg for om den skal være i trappen eller ikke, ettersom vi har en helt annen trapp her enn den vi hadde i Siljan. Likevel – jeg elsket virkelig trappekalenderen i Siljan og jeg tipper at jeg kommer til å savne den om jeg ikke går for det samme her. Men det spørs om det lar seg gjøre på samme måte – vi får se. Hvis ikke har jeg en plan B, og det blir i så fall å henge alle gavene i en fin tre-stige, som jeg dekorerer med lys og granbar 🙂 Kan bli utrolig fint det også! Jeg liker å gjøre adventskalenderen til en del av juledekorasjonen i huset og nå blir det tredje året på rad at den er det første av julepynt som kommer opp! Tenk neste år, da skal jeg lage den med dobbelt så mange pakker, for da må Naia få være med også 🙂 

Her har jeg 14 kalenderpakker, noe av det som er her skal deles opp og kommer til å havne i to poser med noen dagers mellomrom. Det er kanskje litt lite, tenker du, for advent har jo 24 dager? Men i år har jeg tenkt til å gjøre det annerledes 🙂 Vi skal ha aktiviteter i tillegg til pakker! For meg handler julen om familien og det å være sammen. Vi har alltid fokusert på dette i vår familie og julen er tiden for å vise hverandre at vi setter pris på hverandre. Da er det ekstra hyggelig å legge opp kalenderen slik at den inneholder ting vi kan gjøre sammen! 


årets adventskalender 

alt på bildet er fra tgr eller h&m: puslespill som blinker / perlesett til å lage armbånd og smykker / leppepomade / neglelakk / kakeboks (perfekt å få før eller etter bakedagene vi skal ha) / puslespill som hun kan male eller tegne på selv / klistremerker / frukt i tre til kjøkkenet / unicorn viskelær / armbånd / ringer / klistremerker 


– utover kalenderpakkene, vil disse aktivitetene befinne seg bak resten av lukene – 

ski – en dag drar vi sammen i Kjerringåsen for å stå på ski 

bake – jeg tror vi kommer til å starte desember med en luke som inneholder pepperkakebaking 

se julefilm – en dag skal vi se en julefilm sammen (jeg har på følelsen at det blir Snekker Andersen og Julenissen – iiih) Popcorn er selvsagt! 

juleverksted – vi inviterer vennene til Nelia over på juleverksted 

spise kvelds i hytta – vi lager hytte i sengen hennes og spiser kveldsmat der alle sammen 

bake lussekatter – på eller før Luciadagen baker vi lussekatter 

stå på skøyter – Nelia fikk skøyter av mormor og morfar til bursdagen sin, så en av lukene må bli å teste ut disse på skøyteisen 

se juleforestilling – vi drar på teater og ser på forestilling 

lage marsipanfigurer – en luke inneholder å lage figurer av marsipan – vi må selvsagt ha konditorfarge tilgjengelig for å lage øyne og nese 

pynte pepperkaker – det er klart vi må pynte pepperkakene vi har bakt, så dette blir også en luke 


Håper du fikk plukket opp noen tips til årets adventskalender, selv om jeg kanskje er LITT sent ute 🙂 

74 kommentarer

 1. ÅÅåå så flott det blir 🙂 Kjempekoselig å dele opp kalenderen med pakker og aktiviteter. Flinke deg!
  …og kanskje, kanskje kan du putte opp i noe fint fra MAMINO i kalenderen også 😉 *hjerte*

  Gode klemmer fra Lena
  http://www.mamino.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mamino har fantastiske ting, og noe kommer til å ligge under juletreet i år 😉

   God klem tilbake <3

   1. Tusen takk, så koselig å høre ❤ Jeg har selv en liten gutt på Nelia sin alder og han elsker å leke med lekekjøkkenet og lekebutikken sin, og selvfølgelig alle lekematen fra MAMINO
    Gode klemmer herifra til dere alle.

    http://www.mamino.no

 2. Katrine

  Hei! Ser jo nå at du er ferdig med adventskalenderen, men vil tipse om en nettbutikk som selger mye fint som passer ypperlig i en adventskalender! Eller selvfølgelig som bursdagsgaver også 🙂 http://www.jubelshop.no heter nettbutikken! Finnes så mye kult som tattoveringer, spenner, strikker, plakater, wallstickers og mye mer 🙂

  1. Å tusen tusen takk for at du tipser om Jubel! Nå ble jeg glad. Mange hilsener fra Henriette, designeren bal http://www.jubelshop.no 🙂

 3. Dette ble jeg så glad av å lese! Jeg er så lei av at pakkekalendere skal bare handle om materialistiske dyre ting, for er jo ikke det jula handler om. Fantastisk opplegg Caroline, dette inspirerer og motiverer til å sette pris på de fine stundene i livet, ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Hanne! Gleder meg til desember <3

 4. Utrolig bra!
  Flott innlegg og ikke minst ble jeg glad for aktivitetene i kalenderen

 5. Hei 🙂
  Så kjekt med slike innlegg som dette. Jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver: gjøre kalenderen til en del av interiøret og kjøre på med aktiviteter. Jeg har en jente på 7 år og hun har nå i flere år hatt gaver/aktiviteter. Hun deler med sin lillebror og de får 12 luker hver. I år var det så fint å høre at hun håpet/ønsket at det var 8 aktiviteter og 4 pakker. Er ikke i tvil om at det er det som betyr/gleder mest!

  Årets kalender ble slik:
  http://www.beatenilsenlode.no/2017/11/arets-pakkekalender/

  Lykke til med innpakking og oppheng – din blir fin uansett hvordan du løser det! Gleder meg til å se sluttresultatet!

  Stor klem til gode deg Caroline 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så spennende! Tusen takk for link 🙂

   En stor klem tilbake <3

 6. Kathrin

  I år skulle jeg gjøre det enkelt, og kjøpe en ferdig kalender m sminke. Dette siden begge jentene er flyttet ut, men greide ikke å la være, så nå henger det to ferdige pakke kalendere her og venter på å bli hentet. Der er det alt fra kjøkkenting,kino, bakedag,strømpebukser, julepynt og mye mye mer. Har kost meg i ukesvis og gleder meg til de kommer innom.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så herlig! 🙂

 7. Synes den var fin jeg! Passe blanding av små gaver og koselige aktiviteter. Ingenting som koster skjorta heller, tommel opp 🙂

 8. Hva er greia med lue inne?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Min greie er at jeg har hatt caps hele dagen i dag, så da byttet jeg den ut med lue, skulle uansett gå tur 🙂

 9. Synes du har laget en helt nydelig kalender, mye viktigere å kose seg sammen, en alt fokuset på materielle ting!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sol! 🙂

 10. Kjempekult med aktivitetskalender, det er jeg så for! Virker som om mange er blitt oppmerksomme på å finne på noe annet enn pakkekalender, også på skoler o.l., og det synes jeg er så kult! Gleder meg allerede til min sønn på 6 mnd blir stor nok for kalender 😀 Å lage hytte i sengen og spise kveldsmaten der var min favoritt. Håper vi får høre hvordan det går med lukene 🙂 God kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg oppdaterer gjerne på det 🙂 Og det er bare å glede seg, julen er ekstra fin når du har barn <3

 11. Syns det er fantastisk å kombinere kalenderen med gaver og aktiviteter. Absolutt noe jeg kommer til å bruke dersom jeg får unger selv ☺️ 24 gaver i tillegg til julaften høres jo ut som sløseri

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, dette blir kjempegøy! 🙂

 12. For noen gode verdier du/dere har, og fører videre til barna <3 Nelia (og Naia) er heldig(e)!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, J <3

 13. Stas!

 14. Dette fikk vi også, når vi var små, og opplevelsene var some oftest de beste. Vi var f.eks på McDonalds kun en gang i året, og det var 22. desember. Fordi mamma trengte den ene dagen til å ikke tenke ut middag, og fordi da slapp hun å finne på den luken i kalenderen. Like kjekt hvert år for oss småtassene, særlig før all den mengden med tung mat som er i jula.

  Koselig å se at du viderefører dine tradisjoner, det er jo det fineste med å bli voksen. Å kombinere den du er nå, med den du var. Og å finne gleden i begge, særlig i en så fin tid som julen er. Familietiden.

 15. Therese

  Jeg hadde kjøpt halvparten av gavene til ungenes pakkekalendere, da de sa de ville ha sjokoladekalender. Typ; den aller billigste.

  1. 😀

 16. Digger at du har tatt med diverse aktiviteter også, det tror jeg nok blir kjempestas <3 Flink og kreativ er du!
  Er den svarte og hvite posen også fra tgr? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra riviera maison 🙂

 17. Hvor er kalenderposene fra?

 18. Elsker å lese bloggen din ukene fram mot jul! Mye god julestemning og inspirasjon!

 19. Janniche

  Den vaiana
  Dukken
  Kan du linke til den? Super flott

  Du imponerer stadig Kan ikke du dele litt kor klær til barna er kjøpt

  Og Ka barna bruker av ull og kjeledress og sånn. Tips til noe du anbefaler lesere.

 20. Så koselig Kan jeg spørre hvor posene er i fra??

 21. Ingen 1-åring som trenger kalender, men det er forskjell når en er barn nr 1 og barn nr 2. Når lillesøstera ser at storesøster får, hadde hvertfall min 1-åring blitt lei seg og ikke skjønt hvorfor hun ikke får noe. Nå som Nelia får så mye, kunne jo lillesøster få åpne noe lite ved siden av, mest for å få rive av papiret sin del ved siden av storesøster. Greit hvis minste hadde vært 8 mnd eller noe sånt, men 1-åringer får jo med seg veldig mye.

  1. Når vår minstemann var 1 år reagerte han ikke på at storebror åpnet gaver fra kalenderen sin. Han ville gjerne være med å se, men han var for liten til å forstå at han ikke fikk noe. Han var storfornøyd med å leke med papiret eller få låne noen av tingene til storebror.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Dette fikk vi jo erfare nettopp da Nelia hadde bursdag og fikk mange pakker – det var ikke noe problem 🙂

 22. Henriette

  Hei Caroline! Gleder meg så mye til å kunne gjøre slike ting med min lille jente også! Hun er litt for liten enda g fyller ikke året før 22 februar. MEN dette var masse inspirasjon

  Jeg har et spørsmål! Skal du ha kalender på bloggen din i år som du hadde i fjor?

 23. Så utrolig heldig nelia er som får en så flott adventskalender.Er så for slike aktivitets «pakker» det er de som gir gleder! Ha en fin advents tid fremover 🙂

 24. Caroline, dette var utrulig bra at du lager til aktiviteter i julekalenderen din! For du vet, d er ikke gitt for alle småbarnsfamilier med slikt levesett som dere kan ha, som såklart skyldes din iherdige arbeidsinnsats,, derfor står d stor respekt av at du nå gjør som du gjør,,,bra! Da blir d faktisk veldig morro å følge med og få inspirasjon, for dette er d flere som kan,,, tommelen opp for deg, mindre overflod for miljøet og ikke minst barna, mere aktiviteter og inspirasjon til hygge for andre, flott! Ha en fin adventstid

 25. Vi pleide å gå på en eller annen teaterforestilling før jul og da var billetter til dette kalenderpakke den dagen, ungene var alltid så fornøyd med at den pakken kom en dag vi ikke skulle noe annet slik at vi hadde tid/mulighet til å gå på teater 🙂

 26. ikke mye er overlatt til tilfeldighetene på bildene dine. Alt ned til minste detalj er lagt opp og dandert. Tar ikke det jæskla mye tid i grunn?

  1. Caroline legger nok ned mye tid i bildene sine, hvilket resulterer i en blogg som er visuelt behagelig og veldig profesjonell. Dette er jo jobben hennes, dyktig er hun :):)

  2. Hanna!
   Og det å være hyggelig er ikke noe for deg skjønner jeg! Bloggen til Caroline er Norges mest gjennomførte og veldrevne – det er vel en grunn til at hun ligger på toppen? Hadde vi blitt inspirert hvis det var masse rot rundt henne? Hvis du i utganspunktet er så ryddig som Caroline, tar det ikke så veldig mye tid å ha det i orden – det er verre hvis man må ta sånne skikkelige skippertak innimellom. Og du – ha en fin kveld!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Karin 🙂

   2. du må bare slette vakre frue, det endrer ikke faktum av at du ble et snev fornærma.

 27. Tusen takk for mange gode ideer Har du tips til korleis «pakke inn» aktivitetane?
  God førjuls-tid ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror jeg skal forsøke å tegne det vi skal gjøre, eller pakke inn for eks. pepperkakeformene den dagen vi skal bake etc. 🙂

 28. Anita Vesely kleppe

  En nydelig kalender! Synes det er fint hvordan du får fram budskapet om å være sammen. Julen blir jo mer og mer kjøpehysteri og alt for dyre gaver og kalendere!! Her går du virkelig (igjen) foran som et godt eksempel! Jeg har laget pakkekalender til min datter med innhold fra tgr, samt en del av samme aktiviteter som dere. Mannen min er fra Tsjekkia, og der feirer de st Nikolas 5. Desember, så da blir det en julegave den dagen. God jul til deg og dine, og fortsett med å inspirere❤️

 29. Aktiviteter er topp. Dessuten kan man fint dele opp flere av kalendergavene i enda mindre biter: blå perler en dag, rosa en annen dag, etc og perleboksen til slutt, da blir det 9 kalenderdager av perlesettet. En trefrukt av gangen, en neglelakk av gangen etc. Ungene synes det er gøy allikevel, og da koster det enda mindre å lage en 🙂

 30. Flott innlegg med mange fine gavekalender ideer, så utrolig koselig tradisjon å gjøre det til årets første julepynt som kommer opp i huset 🙂 Hørtes ut som en kjempe fin plan B om det ikke fungerer med trappekalender der dere bor nå. Blir gøy å se hva det blir……:-)

 31. For oss normale arbeidende er ikke dette overkommelig da vi ikke har like mange timer til overs som disse hjemmeværende bloggerne har 😛 Ren luksus og kunne fylle dagene med slike syssler, blir litt som med NAV-klienter 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Linn 🙂 Vi bruker maks en kveld på dette, og det går på ingen måte på bekostning av arbeidstiden 🙂 Aktivitetene gjør vi etter barnehagetid og i helgene. Mamma har laget kalender til meg og Anette i alle år, selv i 100 prosent stilling. Men du har helt rett i at som blogger og selvstendig næringsdrivende så kan jeg tilpasse arbeidstiden min, og det er jo en fordel å kunne være fleksibel. Det er det ikke alle som kan 🙂

   Å kalle meg og andre bloggere som «disse hjemmeværende bloggerne» og sammenligne oss med NAV-klienter viser egentlig bare at du ikke har noen anelse om hva du prater om, og forteller meg egentlig bare at det virker som du har et åpenbart behov for å snakke bloggere ned. Det er et dårlig utgangspunkt for objektiv og konstruktiv kritikk, og inntrykket mitt er egentlig bare at du er ute etter å skape dårlig stemning i stedet for å bidra med noe.

   1. Christine

    Enig Caroline ! Og hva vet man egentlig om hvor mye tid og energi (mange er faktisk syke når de trenger hjelp fea nAV)såkalte NAV-klienter har? Er så lei av at mennesker dømmer andre på denne måten! Kos dere med aktivitetene, det blir helt sikkert kjempeflott!

  2. Linn
   Det å sammenligne den jobben Caroline legger ned i bloggen sin med en en NAV-klient er utrolig frekt! Hun har vel lenger arbeidstid per dag enn de aller fleste av oss. Og en annen ting – det er ikke alle NAV-klienter som ønsker å være det!

   1. ære være nav klinenter altså, men du Karin? Er du Carolinepoliti???

  3. Dette har alle tid til, hvis de vil 🙂
   Helt fra storesøster kom til verden for 27 år siden har hun fått pakkekalender. Så ble neste barn født og da ble det to pakkekalendere. Tilslutt ble jeg født og da fikk også jeg pakkekalender. Det er TRE det 🙂

   Og ja, mamma var ikke hjemmeværende og jobbet som Carolines 100% 😉
   Pakkekalender får vi fortsatt, vi er utrolig heldige, å styre med kalender elsker hun 🙂

  4. Linn: Såpass. Jeg har laget pakkekalendere til 4 barn i tillegg til normal jobb i mange år. Helt greit at du mener det du gjør, men du har kanskje litt å gå på når det gjelder hvordan du formulerer deg? Men hva vet vel jeg.

  5. Gratulerer med å fornærme over en lav sko. Som nylig NAV-klient, så lurer jeg på hva med min hverdag som var så jævlig lukseriøst og fantastisk? Å såvidt ha råd til boliglån og mat? Å ikke kunne ta ferie sammen med kjæresten, for da får du ikke penger? Å sitte 3-4 timer på Finn.no på jakt etter en jobb samt skrive utallige søknader du ikke engang får svar på? Den gnagende, og voksende, følelsen av å være totalt udugelig og en byrde for samfunnet?

   Nå som jeg endelig er i jobb igjen, så har jeg langt mer energi enn jeg hadde da jeg gikk hjemme.

   Skam deg, som snakker så nedsettende om en stor gruppe mennesker som av ulike årsaker ikke kan bidra på den måten de ønsker.

  6. Hei! Jeg jobber 100% stilling, har 2 barn og har ingen problem med å lage i stand en slik kalender. En bruker jo tiden sin på det man vil bruke tiden sin på 🙂

 32. Barnehagelæreren

  Så flott adventskalender med en blanding av pakker og aktiviteter.
  Tips til pepperkakebakingen når du stikker ut et hjerte stikk ut et mindre inni og legg et bringebærdrops/sitrondrops i midten når du steker dropset smelter og du får et rødt/gult hjerte i midten

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så hyggelig tips! Takk 🙂

 33. Henriette

  Så koselig med kalender! Frøkna mi er litt for liten til kalender i år, men gleder meg allerede til å lage til neste år <3 Er så fint å lese bloggen din på denne tiden av året! Men lurer på om det er lov å ønske seg innlegg? Jeg lurer på om du kan skrive litt om hvordan dere sparer bilder og videoer av familien/jentene. Nå som vi har fått barn føles det mye viktigere å spare på bilder og videosnutter, men synes det er vanskelig å sette i system. Burde man ha ekstern harddisk eller er det best med sky? Hva er deres erfaringer?

 34. Her må jeg bare skryte av deg! Synes virkelig du har laget en adventskalender som også oss «normale» kan la oss inspirere av. Så glad for at du ikke har gått for en type luksus-utgave til Nelia – det er nok press på småbarnsmødre fra før av 😉 Jeg har veldig god erfaring med å blande aktiviteter og gaver, førjulstiden blir bare enda koseligere 🙂 Pleier å pytte i pepperkakeform når vi skal bake pepperkaker, julekule når vi skal pynte feks i huset osv. Så pleier jeg alltid å ha en ettermiddag der vi skal drikke kakao, og har klar en «ake-dag» som jeg kan putte i hvis det blir en dag med snø (det er ikke selvsagt her jeg bor :/..) Uansett, tommel opp til deg for kalender som ikke har for materialistisk fokus, men samtidig selvfølgelig med «Caroline»-stempel der du gjør alt dedikert og med de små detaljene som gjør at alt blir så lekkert og delikat 🙂

 35. Jeg har ikke begynt engang 😉 hihi.. men her i huset kommer smånissene med en pakke til hver av jentene hver dag, så er det alltid et spenningsmoment når på dagen pakken kommer 😉 Vi bruker også å ha aktiviteter, så koslig <3

 36. Kjempefin kalender!

  I år har jeg pakket inn et lite juletre, en rød løper og et glassfat i pakke 1, 2 og 3, og så blir resten av pakkene pynt og lys til treet og småting til en «snøskog» i glassfatet – med stjerne og en liten nisse i de to siste pakkene. Er skikkelig fornøyd med opplegget, om jeg får si det selv;) Mest fordi det blir mer type «vi pynter rommene våre til jul» enn «vi får masse gaver», og så kan vi bruke samme kalender de neste årene – bare pakke inn på nytt igjen. Men jeg elsker aktivitetene i kalenderen din, så må få flettet inn noe lignende i tillegg til neste år;)

  God onsdag!

 37. Må rose deg for at du legger vekt på opplevelser i kalenderen, det burde flere tenke på! 🙂 Synes det er helt horribelt med dyre kaldendergaver, skjønner ikke vitsen når man har julaften rett rundt hjørnet.

 38. Charlene

  Hei Caroline Kan jeg spørre hvor den fine genseren din er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Ganni 🙂

 39. Hedda Marie

  Så koselig 🙂 Får alltid julestemning av bloggen din, digger juleinnleggene! Digger at du blander pakker med aktiviteter, har gjort det samme med kjærestens kalender. Ha en kjempe fin kveld, jeg ser frem til flere juleinnlegg

 40. kristin

  synes det er kjempe bra at du virker å ha blitt litt mindre materalistisk med årene hehe! og JA! julen handler om familie, kjærlighet og gi til de som ikke har så mye. 🙂

 41. Herregud så fin kalender! Skulle ønske jeg kom på aktiviteter. Det må gjøres neste år tror jeg. Du er god som mor, tar med barna på alt mulig. Inkluderer og lar de oppleve og lære Telt i senga, det må være drømmen. Har ei på 4 og en på 1 år selv så tror jeg må snike et slik kort i kalenderen altså. Takk for inspirasjon. Kan se for meg at de kommer til å ha en fantastisk barndom å se tilbake til. Stå på Caroline ❤️

 42. Hei.
  Har ikke hatt tid til å lese på en stund, så beklager litt sein kommentar 😉 Men har et lite tips som jeg håper du og andre kan bruke: I årets pakkekalender til jenta på snart 4, har jeg funnet frem noen av mine gamle leker som hun likevel skal arve. Feks en del Playmo og små barbieting. Pakket fint inn, bryr ikke jenta seg om det er nytt eller gammelt, og er kjempefornøyd!
  Billig, og lite tidskrevende for vi som trenger det 😉

 43. Jennifer

  I love this room so much! The light, airy colors make it look so gorgeous. Will you be putting window coverings on the windows..like curtains or shades? If so, which do you prefer? What can make a window look nice. I have such trouble deciding! xoxo

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *