fotobok: minner er de fineste julegavene

– reklame: fotoknudsen –

Noe av det hyggeligste jeg visste da jeg var liten, var å bla gjennom den fine Boken om Meg, som mamma hadde laget og som strakte seg over 5 år. Der var det bilder fra sykehuset da jeg ble født, fra 1-årsdagen min, 3-årsdagen min, min første 17.mai, min første, andre og femte jul, mine første år i barnehagen, så mange fine familiebilder – og ikke minst, mitt første toalettbesøk helt på egenhånd! Haha 🙂 Jeg har alltid synes at denne boken har vært helt fantastisk å bla i, det er så mange minner og bilder der fra år jeg selv er altfor liten til å huske, men som jeg likevel føler at jeg husker, fordi de er foreviget i denne boken. Og det er så fint!

I dag henger ikke boken sammen lenger, den er så godt bladd i at sidene bokstavelig talt har falt fra hverandre, men det viktigste er der ennå – nemlig alt innholdet og teksten til mamma. Jeg er så heldig som har fått overta boken, nå har jeg den her hos meg og Nelia elsker å kikke i den hun også. Ettersom jeg har et så kjært minne i denne Boken om Meg, har jeg helt fra starten av min første graviditet vært helt klar på at jeg skal lage en slik bok til mine barn også. Jeg startet faktisk å skrive en for hånd til Nelia, men etter hvert innså jeg at jeg hadde altfor mange bilder og altfor mye som burde være med, at jeg heller valgte å gjøre det digitalt hos Fotoknudsen. Det angrer jeg ikke på! Nelias første år i bilder-boken er det en god stund siden jeg satt og jobbet med, men den har allerede blitt flittig bladd i her hjemme. Hun elsker den! Dessuten er den kjempefin å ta frem i anledninger som for eksempel bursdager. 

Nå har jeg også fått laget en minnebok fra Naias første år ved hjelp av Fotoknudsen sitt program, og jeg synes den ble så fin! Denne gangen valgte jeg et litt annet format, jeg tenkte at den skulle være som en slags coffee table-bok og da fikk den en stor A4-form i stedet for den avlange som jeg valgte til Nelia. Planen min var å lage en bok fra hvert år til begge barna fyller 5 år, men enn så langt har jeg kun laget to til Nelia og en til Naia. Det som er så fint i dag er at det ikke haster! Jeg setter meg ned og pusler med det når jeg har tid, og alle bildene har vi jo på minnedisk her hjemme. Det fine med Fotoknudsen er at du nå kan laste ned programmet på dataen din og så har du det der hele tiden – du trenger ikke å være koblet til Internett for å jobbe med den heller. Helt genialt! 

Fotoknudsen har hatt en solid oppdatering det siste året, og nå synes jeg faktisk at det har blitt enda lettere å bruke. Du kan fortsatt velge å lage bøker i ferdige maler, men det er veldig enkelt å designe en mal selv også. Du velger selv skriftstørrelse, hva slags clip arts du ønsker å bruke og hva slags farge du vil ha som bakgrunn. Du kan velge mellom forskjellige formater og størrelser, og du velger også om du for eksempel ønsker fotopapir og layflat. Du kan velge innbinding i skinn, myk innbinding eller du kan ha et bilde på forsiden. Jeg har layflat (som er perfekt dersom du for eksempel vil ha et stort bilde over to sider ettersom sømmen i midten av boken ikke er tilstede) og så har jeg valgt glanset fotopapir – det gir en utrolig fin finish! 

Disse bøkene er så fantastiske minner å ha! Jeg laget en slik bok til Elise som en gave dagen før bryllupet også, med bilder fra utdrikningslaget. Det er selvfølgelig litt jobb å lage slike bøker, men det blir jo så fint og gjør det så mye lettere å kikke tilbake på minner for livet! Dette må jo være den perfekte julegaven til en du er glad i – start prosjekt bok eller kalender HER 🙂 


give away 

Jeg gir også bort et gavekort på 1000,- hos Fotoknudsen! Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet mitt, så kan du vinne! Lykke til 🙂 

375 kommentarer

 1. Ja takk gjerne 😀

  1. Fotograf Madeleine Pedersen

   Fotobøker er veldig gøy! Har selv bare brukt Japanphoto sine CeWe-bøker, men er ikke superfornøyd… Har du testet de og?:-)

 2. Katarina

  Ja takk! Det er såå koselig å ha slike bøker! Skal lage bok av bildene fra meg selv når jeg var liten<3

 3. Ja takk! Vil lage minnebok fra utvekslingsåret mitt i Spania! 😀

 4. Gry Amundsen

  Åååå dette hadde vært kjærkomment! Har startet på en fotobok, men aldri fullført.

 5. Kristin

  Åh, så fint det ble 🙂
  Det vil jeg også lage til datteren min som fyller 1 år i desember

 6. Ja takk!

 7. Hei 🙂 Lurte bare på hvordan du fikk lagt til tekst i margen på boken?

 8. Karen Agerup

  Koselig med minnebøker❤️
  Klart vi ønsker oss gavekort

 9. Ja takk 🙂

 10. Åååh jaaa Det hadde vært noe!

 11. Jeg har laget en slik bok til hver av foreldrene mine til jul med bilder jeg og de tre småbrødrene mine har tatt det siste året fra våre hverdager , og planlegger å gi de en slik bok hvert år framover, så et gavekort hadde vært perfekt! ❤️ En fantastisk gave til de som har alt, minner som aldri forsvinner og bare blir glemt på en harddisk og aldri bladd gjennom.

 12. Hanne Marit

  For en god idé! Må lage sånn til min lille Caroline på 16 mnd ❤️

 13. Det ville vært helt fantastisk 🙂

 14. Carolyn Johansen

  Datteren min har nettopp fylt 2. Jeg har to «boken om meg» -bøker og 5 store fulle album med bilder

 15. FrøkenH

  Ja takk, gavekort hos Fotoknudsen hadde vært supert! 🙂

 16. Sunniva

  Ja takk! 🙂

 17. Jeg vil gjerne lage en minnebok til farmor og håper jeg kan få et gavekort

 18. Ja takk

 19. Ida jevanord

  Siden jeg er student hadde dette hjulpet veldig. Fikk kjempelyst til å lage bildebok

 20. June Dåvøy

  Lager sånn til min sønn også ❤️ Ja, takk!

 21. Elisabeth

  Ja, takk, gjerne! Vil gjerne lage fotobok fra utvekslingen min i Afrika

 22. Åhh Det hadde kommet godt med når jeg nå skal sette meg ned å lage en slik minnebok til min datter – til hennes 5års dag ❤️❤️ Stor klem

 23. Vil gjerne vinne gavekort for å ordne minnebøker til mine barn ❤ Har selv boken om meg fra jeg var liten og vil bringe tradisjonen videre

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *