serietips: dette har jeg sett på den siste tiden

Hei hopp mandag! Dette innlegget ville jeg egentlig dele i helgen, men jeg rakk aldri å bli ferdig med det, så da deler jeg i dag i stedet! Dersom du ikke har tid til å se serier midt i uka, foreslår jeg at du sparer deg til helgen – det er så mye bra å se! Det er lenge siden jeg har kommet med serietips nå, og selv om lite kan slå Breaking Bad og Dexter for min del, så finnes det andre serier der ute som virkelig er verdt en titt! Den siste tiden har jeg vært HELT hektet på Stranger Things – jeg elsker det! Men det er såpass skummelt at jeg nesten må se med lyden av, for de gangene jeg har tid til å se på serier er stort sett når jeg trener og løper langkjøringer, og jeg holdt på å falle av mølla forrige gang da jeg hadde lyden på ganske høyt, så lesson learned 😉 Haha! Her kommer mine 5 seneste serietips! 


5 serietips 

Stranger Things: denne serien er så bra! Jeg får flashbacks til den tiden Anette og jeg så på Goonies og ekstra gøy er det jo da at hovedpersonen i denne 80-tallsfilmen også har en rolle i Stranger Things. I den første sesongen møter vi en guttegjeng på 4, Mike, Dustin, Lucas og Will, som er bestevenner, spiller world of war og elsker naturfag. Årstallet er 1983 og en kveld forsvinner Will. Mange i byen er på leting, politisjefen setter i gang leteaksjon og kompisene starter å lete på egenhånd. Neste dag finner de en liten jente som kaller seg Eleven, som nesten ikke kan prate, men som kan utrette rimelig heftige ting og som hevder at hun vet hvor Will er. Herfra starter et utrolig spennende og skummelt eventyr som avslører en parallell verden til vår – en verden hvor ondskap hersker og vesner du aldri håpet eksisterte, faktisk eksisterer. Du finner sesong 1 og 2 på Netflix – jeg venter allerede på sesong 3, men den kommer visstnok ikke før langt ut i 2018 eller i 2019. Buhu! 

Grenseland: dette er en norsk serie som går på tv 2, og dersom du har tv 2 sumo kan du få lov til å ligge en hel episode foran alle andre 🙂 Denne ser Lars-Kristian og jeg på sammen og jeg synes det er helt topp at Norge kan levere såpass bra – selv om noe av det som skjer kanskje kan føles litt urealistisk. Vi møter Tobias Santelmann (også kjent som broren til Aksel i Frikjent) i hovedrollen som politimannen Nikolai. Han drar ut for å rydde opp etter det som ser ut til å være et selvmord, men ender i stedet opp med å åpne en drapssak. Det viser seg at det er begått et mord, men så avsløres det etter hvert at broren hans, som også jobber i politiet, vet mer om denne saken enn han egentlig burde, og dermed roter Nikolai seg inn i et nettverk av løgner som han sliter med å finne veien ut av igjen. Broren til Nikolai spiller av Benjamin Helstad, som er en fantastisk skuespiller 🙂 Verdt en titt! 

Billions: denne serien er så bra! Her møter vi Bobby Axelrod (kjent som Brody for de som følger med på Homeland) og Chuck Roades i full maktkamp. Axelrod er en styrtrik hedgefondforvalter, som er karismatisk og generøs. Han har bygget seg opp fra ingenting og har klart å skaffe seg absolutt alt han vil ha, inkludert en støttende kone og to sønner. Chuck Roades er føderal aktor i New York og i motsetning til Axelrod, har han havnet i posisjonen fordi han er fra en god familie, men han har likevel sterke prinsipper han nekter å la seg rokke fra. Han lar ikke rike forretningsmenn kjøpe seg ut av fengsel når de blir tatt for innsidehandel eller korrupsjon. Roades har likevel aldri gått etter de virkelig store haiene, men når han får nyss om at Axelrods firma har drevet med innsidehandel, starter han en etterforskning med mål om å styrte gullgutten fra Yonkers. Kona ti Roades jobber faktisk som psykolog for Axelrod sitt firma, og dette kan vise seg å by på problemer når maktkampen virkelig er i gang. 

How to get away with murder: sesong 3 har kommet på Netflix – hva skjer med at jeg ikke har fått med meg dette? Denne serien var jeg helt hektet på da jeg gikk gravid med Naia, men plutselig var det ikke mer. Nå er derimot sesong 3 ute, så jeg må nesten se en episode av dette ved første anledning. Denne serien er SÅ spennende og samtidig blir du virkelig godt kjent med alle de ulike karakterene i den. I grove trekk handler den om forsvarsadvokaten Annalise Keating, som spilles av den HELT overlegne Viola Davis. Hun er så bra! Ved siden av jobben sin som forsvarsadvokat, holder hun også forelesninger, og sammen med fem av studentene sine, blir hun viklet inn i en drapssak i første sesong. De jobber sammen for å skjule bevis som eventuelt måtte peke mot dem og underveis får vi vite hva som virkelig har hendt. I tillegg blir mørke hemmeligheter om de fleste studentene, og Annalise og hennes medarbeidere, avslørt underveis. Viola Davis har faktisk vunnet en Emmy Award og to Screen Actors Guild Awards for rollen – denne serien er absolutt verdt å se på! 

Divorce: er det i det hele tatt mulig å se Sarah Jessica Parker i en annen serie enn Sex- og singelliv? Svaret er ja – det er faktisk mulig! Og i denne serien klarte i hvert fall jeg å se en annen enn akkurat Carrie. Divorce er en ganske dyster serie, men likevel likte jeg den. Vi møter Frances og Robert – et middelaldrende par som har vært gift i mange år og som har to store barn. Nå er de midlertidig ikke på et godt sted i ekteskapet – de har kommet til det punktet der hver minste lille ting partneren gjør, er irriterende. En dag får Frances nok og setter ting i sving for å skille seg fra Robert. Men så skal det vise seg at det å skille seg er alt annet enn lett, og Frances får kalde føtter fordi hun er redd for å miste tryggheten som ligger i ekteskapet. 


Håper du finner en serie du liker – start med Stranger Things eller How To Get Away With Murder 😉 

38 kommentarer

 1. Herlige tips! Takk!! Hvor finner man Billions? Ser de andre tipsene er slrevet med hvor man finner dem, men ikke den 🙂 sykt at jeg ikke har sett Billions med det skuespiller-arsenalet! Tusen takk 😀 ha en fin mandag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du må se! Du finner det på HBO Nordic 🙂

 2. Billions er en skikkelig undervurdert serie! Smart, spennende, og til tider en og annen plot twist – kjempebra, er den 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er så enig! 🙂

 3. Om du har sett på Full House i dine yngre dager, må du se på Fuller House som ligger ute på netflix (2 sesonger).
  Jeg venter spent på sesong 3 D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kult, takk for tips 🙂

 4. Takk for tips!
  Noe annet; kommet det et innlegg om adventskalender til Nelia denne uka? Hadde jo vært kjekt om det kom før 1 desember:-p trenger litt tips til snuppa på samme alder!:-) eller gjerne en video da, elsker filmene du legger ut!:-)
  Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal prøve å få det til 😀

   Klem til deg, Mari! Og tusen takk 🙂

 5. Cecilie

  Anbefaler virkelig Outlander! To første sesonger på Netflix og tredje på Viaplay.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mamma maser på meg annen hver dag fordi hun synes dette er så bra! Det får bli neste gang 😉

   1. S.Helene

    Du MÅ se outlander du blir å elske den!!! Lover! Vi har samme smak ser jeg så..;) Bildet av coveret ser veldig klisjeaktig ut men du blir overrasket! Pliis du må gi den en sjans, med en gang! Ha en fin dag snuppa 🙂

 6. Ååå den ser strange Things ser så skummel ut.. Hmm.. Men kan heldigvis slå av om det blir ille.. Sant.. Haha. Lurte på en liten ting.. Er jo litt «serie ‘det oxo haha. Skal deg og Lars Kristian ha advent kalender i år også? Det var så gøy å kosligt i fjor 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi skal ikke ha kalender i år, dessverre :O Neste år! 🙂 Enig i at det var veldig koselig 😀

   1. Det var synd, men jeg regner med det tar veldig mye tid å lage 🙂

 7. Anbefaler okkupert 🙂 norsk serie på Viaplay. Må få surra meg til å se stranger things!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀 Og ja – det må du 🙂

 8. Hei!
  Morsom innlegg, men pirken i meg har bare sååå lyst til å nevne at guttene ikke spiller World of war i Stranger Things (etter hva jeg fikk med meg), men Dungeons and Dragons (beklager, jeg vet det er en bagatell).

  Fortsatt god ettermiddag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, takk! Jeg bare sjanset på det, for jeg husket ikke hva det het :p Tusen takk 😀

 9. Karoline

  Så flott innlegg! Her har jeg gått glipp av mye! Du bare MÅ se miniserien «Alias Grace» på netflix da!! Den er fenomenal.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂

 10. Irmelin

  Anbefaler Outlander. Ikke min type sjanger egentlig, men ble virkelig hekta!
  Også anbefaler jeg Okkupert, The Good Wife og Aber Bergen. De to sistnevnte er advokatserier, men byr på mye humor og action! Har sett begge med mannen min, og han likte de nesten like godt som meg!

  Gleder meg til å se på Grenseland når jeg får tid!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipsene! Skal noteres 🙂

 11. Jeg finner ikke «how to get away with murder» på netflix, sikker på at det er der den ligger?

  1. Oi, glem det, fant den! 😀

   1. Caroline Berg Eriksen

    Supert 🙂

 12. Big little lies på HBO er en fantastisk bra serie! Den har vunnet mange priser og fått så gode anmeldelser. Mange kjente skuespillere som Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Alexander Skarsgård. Den handler om tilsynelatende perfekte liv til en gjeng småbarnsmødre, men det viser seg at det er mye drama under overflaten. En must see, og intro sangen – den blir man avhengig av!

  1. Caroline Berg Eriksen

   JAAA! Den glemte jeg :O Den har jeg sett! Fantastisk serie! Og jeg elsker at den er avsluttende, selv om det kommer en sesong til?

  2. Den så jeg nettopp, veldig bra og kan også anbefale den!

 13. Du må få sett Outlander, ja. Litt sånn guilty pleasure for oss damer, den serien der 😉 Anbefaler Mindhunter på Netflix, den er helt rå og basert på virkeligheten. Og Alias Grace! Og hvis du vil ha en litt enkel tredemølleserie, så er Riverdale litt kul… Både The Good Wife og spinn-off serien The Good Fight anbefales også, gjerne til trening 🙂 The Affair og Girls er også serier verdt å få med seg, så det er plenty å ta tak i 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så gøy med så mange nye tips! Tusen takk, LV! 🙂

  2. S.Helene

   Enig med deg ang outlander, men må bare si at kjæresten min er hekta han og så vi ser serien ilag 🙂 Outlander er særdeles grafisk på godt og vondt og jeg mener den passer like godt for menn som for kvinner. Og stranger things; elsk! Nettopp ferdig m siste sesong, utrolig god kvalitet! Kos deg med seriene 🙂

 14. Kristin

  Hvor finner jeg «Divorce»?

  1. Caroline Berg Eriksen

   HBO Nordic 🙂

 15. anbefaler call the midwife på Netflix. 5 sesonger til nå. handler om livet til jordmødrene i East end London på 50/60 tallet. bpde artig,trist og spennende serie 🙂

 16. Sikkert klijsé, men du må se «Game of thrones» – det er endel å holde styr på, men jeg ville ikke vært foruten 😀
  Outlander kan jeg også anbefale, elsk elsk elsk! Ser også «Stranger things», synes den er bra på sin måte, men måler seg ikke med de jeg har nevnt. Divorce hørtes interessant ut, har jeg ikke hørt om før nå.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, ja! Det må vi faktisk! Det står på listen når vi er ferdig med Suits 🙂

 17. Christina

  «The Good Wife» er fantastisk bra!

 18. Anbefaler «This is us», skikkelig fin serie om relasjoner og familieforhold, med gråte-garanti! Den er innimellom litt klisjeaktig, men alt i alt så er den bare nydelig – se den fra starten av!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *