grønn squashpasta med halloumi

Denne grønne middagsretten er HELT fantastisk! Jeg er så glad i å lage pasta av grønnsaker og dessuten er det noe begge barna liker også – tommel opp! Du trenger bare en spiralizer, jeg har kjøpt min på Jernia til rundt 200-lappen og jeg bruker den så ofte som mulig. Du kan lage pastastrimler av søtpotet, gulrot og ikke minst squash og det er sistnevnte jeg skal servere her i dag. Squashpasta med halloumi! Dersom du lurer fælt på hva halloumi er, forstår jeg det godt, den er kanskje ikke så kjent for å opptre i matretter her til lands, men jeg ble kjent med den på ferie i Hellas for flere år siden. Det er jeg innmari glad for i dag, den er jo blant annet helt nydelig på grillen om sommeren! Halloumi får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, men sjekker du rema 1000 kan du være hundre (tusen? – haha) prosent sikker på at de har 🙂 Halloumi er kort og godt ost som er typisk for Hellas og da spesielt Kypros. Anbefaler deg å smake! 


du trenger 

♥ 4 squash ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 3 store avocado ♥ 2-3 ss. sitronjuice ♥ 3 ss. pistasjnøtter ♥ 100 g. revet parmesan ♥ 2 never frisk basilikum ♥ 2 ss. olivenolje ♥ cherrytomater ♥ 2 pakker halloumi (500 g.) ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut innmaten. Riv parmesanosten. Skrell hvitløksfeddene og ha disse i en blender sammen med avocado, parmesan, sitron, olivenolje, pistasjnøtter og basilikum. Kjør blenderen til blandingen blir glatt og jevn, smak til med salt og pepper. Bruk en spiralizer og lag pastastrimler av squashen. Ha godt med smør i en stekepanne og stek squashpastaen, gjerne i omganger. Når den blir myk, tilsetter du avocadoblandingen. Bland godt. Sett tilside og stek halloumi. Den kommer ganske tykk i pakningen, så du kan med fordel dele den opp slik at den blir tynnere. Halloumi kan du steke i smør eller olje på medium til sterk varme, 1-2 minutter på hver side, til osten blir myk og gyllenbrun. 


Serveres med squashpasta i bunnen og toppes med halloumi og cherrytomater. Gjerne noen pistasjnøtter også! Mmm 🙂 

27 kommentarer

 1. Skulle ønske du tok mer bilder av ingredienser og underveis mens du lager maten. Du gjorde dette før, og er noe jeg savner.

 2. Har smakt den osten, den er super god! Så ellers nydelig ut sammen med resten av maten! Sier meg enig med hun over her.. Savner mere bilder av når du tok bilder underveis i mat lagringen 🙂

 3. Nammis ser så innbydende og godt ut, som alltid 🙂 Jeg har aldri hørt om halloumi, så fint du skriver om hvor man kan få tak i det og ikke minst hva det er for noe hehe. Liker godt forskjellige oster, så denne må testes ut. Ha en fin onsdag, håper det er sol og fint vær hos dere også 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er sikker på du kommer til å like det 😀

   Klem!

 4. Dear Caroline,
  Thanks for sharing as it looks and sounds yummy!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Lenge siden jeg har tittet innom bloggen din, og jeg må bare få si: WOW! Utrolige fine bilder og layout! Nå skal jeg bli fast leser igjen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre, Linn! Tusen takk 😀

 6. Enig med Linn – bilder underveis mens du lager maten er topp 🙂

 7. Mariann

  Elsker den osten :). Takk for reminder <3

 8. Det ser helt nydelig ut. Skal snart testes ut

 9. Kypros er et eget land som ikke hører til Hellas, og Halloumi kommer vel hovedsakelig fra Kypros. Var kanskje det du mente, men syns formuleringen din var litt rar. Ser ut som en god oppskrift da 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det var det jeg mente 🙂

 10. Hei Caroline!
  Denne retten så fantastisk ut! Jeg er selv alergisk mot avocado og lurte derfor på om du tror persto vil kunne fungere isteden for avocadokremen?
  Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er den! Så leit å høre, M! Jeg beklager, men akkurat nå kommer jeg ikke på en god erstatter. Du kan jo lage en deilig tomatsaus til squashpasaten og mye mulig det vil funke like bra å blande med parmesan etc. 🙂

 11. Nam, ser utrolig godt ut! Kan du ikke lage et inlegg om tradisjoner dere har lagd fra jentene ble født som dere gjennomfører hvert år? Du er utrolig inspirerende, stå på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en fin idé, Tilda! Takk for innspill 🙂

 12. Hvorfor er det blitt mer stille her inne? 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tenker du på kommentarfeltet? I går valgte jeg date night over jobbkveld, så derfor rakk jeg ikke mer dessverre. Og i dag har jeg vært i Oslo hele dagen, men nå er jeg hjemme, barna er i seng og jeg er klar 🙂

 13. hvor lenge koker du squashpastaen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg steker den til den blir myk, kanskje 15 minutter tilsammen? Jeg har ikke så stor stekepanne, så jeg tok det i tre omganger, det går ganske fort 🙂 Deretter tok jeg alt tilbake i stekepannen igjen og blandet inn avocadokremen 🙂

 14. Hvordan lagde du denne pastaen av squash?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker en spiralkutter / spiralizer (har denne: https://www.multitrend.no/gefu-spirelli-spagetti-slicer-til-gronnsaker/cat-p/c/p10510173) Steker den i stekepannen med smør eller olje 🙂

   1. Tusen takk 🙂

 15. Kamilla

  Hei Caroline 🙂 Så spennende grønnsakspasta!! Er selv veldig glad i grønnsaker. Du er så flink 🙂 Tror du den funker til kjøtt eller fisk? Jeg er blitt syk og må kutte ut både gluten og alt av melkeprodukter ser du.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det fungerer helt fint 🙂

 16. WOW: denne mååå jeg prøve!! 😀 Elsker de kjøttfrie oppskriftene dine!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *