lag din egen influensashot

De av dere som følger meg på snapchat (carobergeriksen) har helt sikkert lagt merke til at jeg kjøper meg en influensashot hver gang jeg kommer over det – som regel på Narvesen eller for eksempel Espresso House. Jeg vet selvfølgelig at en slik liten flaske med gul væske ikke kan redde meg mot influensaen, men at det er godt – det kan ingen ta fra meg ! I tillegg er jo faktisk ingefær superbra for deg, det er vel ikke for ingenting at det har blitt brukt som medisin siden tidenes morgen. For min del bruker jeg ingefær når jeg har skikkelig sår hals, jeg synes det lindrer sammen med sitron, honning og varmt vann. Mmm!  Det skal visst også hjelpe mot både kvalme, reisesyke og svangerskapssmerter – men der har jeg ingen erfaring enn så lenge. 

Uansett – nå har jeg altså tatt saken i egne hender og slipper å kjøpe meg dette – jeg lager meg bare min egen her hjemme på kjøkkenet! Det er jo så enkelt! Jeg har vært fan av shots lenge og spesielt ananas- og chilishoten som jeg alltid fikk servert hos storesøster da hun drev Bare Grønt i Fredrikstad. Denne lager jeg faktisk ganske ofte, men akkurat nå må den vike til fordel for influeansashoten – vi er tross alt midt i sesongen for nettopp influensa 😉 Lag din egen du også! Det er så enkelt!


til 3 små glass trenger du 

♥ saften av 10 g. ingefær ♥ saften av 1 sitron ♥ saften av 1 eple ♥ litt cayennepepper 

Mos alt i en juicer og skviiis juicen ut! Hell i shotglass og vips – du er influensafri! Neida 😉 Men det er skikkelig godt og jeg føler virkelig at det gir meg en liten boozt! Skikkelig digg å starte dagen med… etter kaffe! 

27 kommentarer

 1. Perfekt timing!
  Min hals er øm, så jeg må afsted og handle.
  Vi har barnedåb på lørdag, så må bare ikke blive syg.

  http://Www.tippet.dk

 2. Tygg 1 liten bit ingefær hver dag i vinterhalvåret 🙂 Putt biter med ingefær i glasset ditt med vann og drikk alt sammen. Dette gjør at jeg holder meg frisk i hvert fall 😉

  1. Hvordan vet du at det er dét som holder deg frisk..?

 3. Sara Katrin

  Jeg kjøpte meg en stor flaske med Paleo sin ingefærshot med sitron og eple. Tar en shot hver dag. Det er så hinsides godt. Eneste teite er at det koster 78 kr for en flaske. Latterlig dyrt. Nesten så det er rimeligere å lage selv ja.

  Skal prøve meg frem og kanskje legge til lime sammen med de andre ingrediensene. Favoritten min det. Hihi.

  1. Ikke bare nesten heller, en liten ingefærrot koster 3-4 kroner og sitron koster ikke all verden. Mye man kan lage selv som både er sunnere, bedre og billigere enn ferdigprodukter 🙂

 4. Jeg er glad i ingefær og dens helsebringende effekter, om så du ikke knekker influensa så har den mange fordeler!
  Det er en fordel å ikke bare presse ut juicen, men bruke hele roten (ikke skallet selvfølgelig). Dette fordi effekten av den blir mye større! Ingefær er faktisk et lite vidundermiddel med et hav av egenskaper. Dette får du/dere google, for det er mange!

 5. Oij finnes det små glass av de «steam»-glassene eller er det den vanlige størrelsen? Hvor har du kjøpt de i så fall?
  Uansett, dette skal prøves! Takk for tips! 🙂

 6. Åhh gøy, jeg vil også lage! Men jeg har ikke juicer?! Har du noen tips til hvordan jeg ellers kan få saften ut på en god måte? 😀

  1. Ta en bit ingefærrot og kjør i blender med resten! Det er faktisk mye sunnere, eller får du bare halv effekt av roten om du presser ut juicen.

 7. Nam, slik en skikkelig shot skal være! Ser mange koker ingrediensene og har i vann. Ser ikke poenget med det, jo reinere og sterkere jo bedre 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er så enig! Har ikke skjønt dette med vann i shot jeg heller :O

  2. Jeg vet ikke om dette gjelder ingefær, men feks tomat frigir mye mer næringsstoffer, som kroppen da tar opp mye bedre, dersom du koker dem. Næringsstoffene blir mer tilgjengelig for opptak

 8. «Enn så lenge» – skal dere ha flere barn? 🙂 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal aldri si aldri, jeg har jo lyst på flere – men samtidig så er jeg veldig takknemlig for de to jeg har og har alltid sett for meg å ha to 🙂

   1. Du har nydelige barn! 3 barn er mye jobb men er det en som ville klart det (med energien i behold) er det dere! Jeg har tre søsken og gleden av å være en liten søskenflokk er uvurderlig. Ville aldri byttet det bort mot noen ting:)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk for det, Lydia <3 Barn er en velsignelse!

 9. Marie-Therese

  Når jeg kjenner forkjølelsen kommer snikende (eller bare trenger noe å varme meg på), lager jeg ofte te på saften av 1/2 sitron, saften av 1/2 appelsin, ca 2 cm revet ingefær (når jeg ikke «tør» å rive mer, kutter jeg opp resten i små biter), 1-2 ss honning og varmt vann 🙂 Anbefales!

 10. Det fristet! Hvor lenge tror du juicen holder i kjøleskap. Tenkte å lage en litt større porsjon 🙂

  1. Jeg lager 1 liter ingefærjuice (700gr ingefær, 2 epler, 1 sitron, 1,5dl vann) hver eneste helg. Det drikker jeg og samboeren min opp på 1 uke. 1 uke holder fint, men ikke særlig mye lenger 🙂

 11. Sunniva

  Jeg vet ikke om det hjelper mot svangerskapssmerter, men mot svangerskapskvalme er det gull, funket for meg ihvertfall. Og koke ingefærte med fersk ingefær til det lukter sterkt av ingefær er det beste som finnes når man er forkjølet, hjelper alltid meg

 12. Perfekt timing, er nemlig hjemme om dagen med influensa! ..Men jeg har ikke juicer.. Tror du det går å bruke stavmikser?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Good bedring! Du kan bruke en blender, men skrell ingefæren! Så kan du evnt. sile blandingen før du drikker den 🙂

 13. Åå jeg elsker ingefærshot, og denne hørtes utrolig god ut! Den skal jeg prøve!!

 14. Driver ikke søsteren din Bare Grønt lenger?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, dessverre :/

 15. Det var väldigt välbehövligt! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (besök min blogg för stil och inredning)

 16. I studietiden var det naturlig endel festing og hvis magen ikke samarbeidet helt dagen etterpå så laget jeg meg alltid ingefærte. Med litt honning i. Gjør underverker og stabiliserer kvalmen med engang! Så det kan jeg skrive under på 🙂 også så godt det er da!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *