spicy gresskarlatte

Nå er det tomt for gresskar i dette huset, for jeg har laget puré av alt sammen! Det er jo helt topp, for det kan enkelt fryses ned i for eksempel terninger – perfekt for meg som har fått en forkjærlighet for gresskarlatte! Det høres kanskje rart ut, men jeg lover deg: det er så godt! Det første du må gjøre, er altså å lage gresskarpuré. Det gjør du enkelt ved å dele gresskaret i fire, sette ovnen på 200 grader og steke det i 20 minutter på hver side. Da blir kjøttet mykt og enkelt å grave ut av gresskaret, og når du har gjort det, må du bare finne frem blenderen og kjøre på til du får puré. Easy! Nå er den tyngste jobben gjort – pureen bruker du nemlig til å lage selve latten! 


du trenger

♥ 2 ss. gresskarpuré ♥ 2-3 ss. sukrin gold (kan også bruke vanlig brunt sukker) ♥ 3 dl. soyamelk ♥ 1 ts. vaniljepulver ♥ 1 ts. kanel ♥ 1 ts. malt nellik ♥ 1 ts. malt muskatnøtt ♥ 1-2 espressoshots (avhengig av hvor sterk du vil ha den.. ja, takk – jeg tar en dobbel) 

Bland sammen melk, gresskarpuré og sukrin gold. Gi det et oppkok og pisk ingrediensene godt sammen. La det avkjøles. Rør inn krydder og hell alt sammen i en blender. Kjør til det skummer godt av blandingen og hell den deretter i koppen. Hell over espressoen – et voila! It is done! Du MÅ selvsagt toppe med pisket krem og kanel *sikle* Garantert en smaksbombe, helt nydelig og skikkelig forsmak på julen 🙂 *gledeseg* Ok, nå ble det mye sinnsstemning i stjerner her, men det er i slike situasjoner jeg savner mulighet for emoji på blogg! 


Uansett! Jeg skal ta med meg mamma, Hugo og Ronaldo på tur nå (mamma går selvsagt helt selv) og når vi kommer tilbake blir det spicy latte på oss! Ja, altså – på mamma og meg 🙂 Håper dere har en fin kveld! Dere MÅ prøve denne kaffevarianten! 

29 kommentarer

 1. Så spennende!
  hva har dere tenkt til å gjøre på bursdagen til Nelia i år?:-) vil jo tro du har begynt å tenke litt:-p hihi

  1. Caroline Berg Eriksen

   OM jeg har planlagt! Alt er nesten klart, så jeg må starte med å lage ferdig en del av det jeg ser for meg når det nærmer seg 😉

 2. Pernille

  Hei! Jeg vet du har lagt ut oppskrifter på islatte tidligere, men hva er din absolutt favoritt oppskrift? Har for tiden dilla på det ferdige pulveret du blander ut med melk fra Nescafé, men ser for meg at det er endel sukker i disse. Har du noe du enkelt kan slenge sammen i farten hjemme? Prøvd er par ganger tidligere, men føler liksom ikke det blir helt som jeg vil ha den! Håper du har et favoritt tips 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Min absolutte favoritt er faktisk denne, https://www.carolinebergeriksen.no/2015/06/18/just-a-little-tip-for-coffee-lovers-like-me/, fordi den er så enkel! Men skal jeg kose meg litt ekstra, så må det bli denne: https://www.carolinebergeriksen.no/2013/07/30/etter-trening-vaniljelatte-iskaffe/

   Klem! 🙂

 3. it seems super delicious 🙂
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.blogspot.it

 4. Christina

  Hvordan vil det være å for eksempel bruke mandelmelk istedenfor soyamelk? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes selv at den er for tynn å bruke i kaffe, den blir liksom ikke fyldig i det hele tatt. Men det skader jo ikke å prøve, jeg tror ikke smaken blir noe dårligere, men kanskje noe tynnere 🙂

 5. May-Helén Berg

  Bloggen din er et så positivt og vakkert sted å være Nydelige bilder og utrolig kvalitet på innleggene!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, May-Helén 😀 SÅ hyggelig!

 6. Hmmm digg! Hvorfor skal det avkjøles egentlig? Det er vanlig latte, ikke islatte, eller?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tror jeg skrev det av ren vane 😉 Den skal selvfølgelig ikke avkjøles 🙂

 7. Elisabeth h

  Har de virkelig tent julegatedekorasjonene i Sarp allerede?? Her i Oslo er det først i slutten av nov…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mer som blir tent under julegateåpningen 25. november 🙂 Nå har de kun tent noe i midten av gågaten – så ikke julegaten slik jeg har forstått det.

 8. Så utrolig delikat og knall fine bilder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 9. Catrine

  spiser du gresskarene som du malte?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂

 10. S.Helene

  Jes, denne skal jeg prøve!! Men hvilken type gresskar, kan jeg bruke flaskegresskar/butternutsquash (mener det heter det) Sånne avlange som de har i butikken også utenom halloween:) Herlig oppskrift! Flere sånne!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det vet jeg ikke :O Men dette er typisk for denne sesongen, så jeg tror jeg ville holdt meg til de typiske Jack’o Lantern-gresskarene 😉

  2. Selvfølgelig kan du det, flaskegresskaret er et mye bedre matgresskar en de store runde som blir solgt til Halloween;)

   1. S.Helene

    Selvfølgelig, dumt spørsmål av meg 🙂 Men så hadde jeg også lyst å høre hva Caroline hadde brukt, så nå vet jeg både det ene og det andre. Takk!

 11. Hei, den så fantastisk ut 🙂
  Og jeg må bare beklage at jeg lo litt for meg selv her, når du la til kommentaren din om at du skulle gå tur med hundene dine og mammaen din, og at hun gikk selv. Jeg så plutselig for meg alle 3 i bånd.

  Beklager min dårlige humør, etter litt lite søvn i natt 🙂

  Ha en super fredag og helg 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Det var meningen at du skulle le, da 😉 Ha en deilig fredag 🙂

   Klem! 🙂

 12. Hei! Du har vel en Mac. Prøv ctrl+cmd+space i fritekstfeltet – da bør du få opp emojis

 13. Henriette

  Jeg gleder meg så utrolig til flere slike stemningsfulle innlegg fremover. Forrige uke fant jeg frem videobloggen din fra i fjor, hvor du viste frem pakkene du hadde kjøpt til Nelias adventskalender. Gleder meg til enda mer julestemning herfra i år! Man trenger jo ikke julemagasiner når du skriver så varierte innlegg og leverer så flotte bilder <3 Er det en idé å vise frem hvordan du lager adventskalenderen hvert år? Jeg tar gjerne i mot tips der! 🙂

 14. Åååå denne må jeg prøve 😀 Den ser fantastisk lekker ut.

 15. Denne så helt latterlig digg ut! Takk for oppskrift 🙂 Ha en nydelig helg videre <3
  http://www.charlottetunes.no

 16. Hei! Prøvde oppskriften og den er supergod! Men minka mengda med muskatnøtt ein del. Veit ikkje om du veit dette, men muskatnøtt er farlig viss du får i deg for mykje. Håpar du er forsiktig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra at du likte den 🙂

   Mengden muskat i denne oppskriften er nok en del unna den mengden som er farlig, så det går helt fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *