oppskrift-onsdag: gresskarsuppe med hint av eple

Halloween er kanskje over og det er nummeret før jeg lar julemusikken dundre på full guffe fra høyttalerne, men vi har jo masse gresskarrester igjen! Det må vi gjøre noe med og i dag har jeg stått over grytene og laget denne helt fantastisk gresskarsuppe til hele familien – den har masse smak, er litt syrlig og deilig fyldig. Så dersom du har like mye gresskarrester igjen som meg, så anbefaler jeg deg å prøve! Jeg lover enda en oppskrift med gresskar før uken er omme, så det er bare å glede seg 🙂 


du trenger til 4 personer 

♥ 2 kilo gresskar ♥ 4 grønne epler ♥ 8 hvitløksfedd ♥ 4 gul løk ♥ 1 l. grønnsakskraft (du kan bruke buljong eller koke egen) ♥ salt + pepper ♥ frisk persille ♥ granateple ♥ ristede gresskarkjerner 


slik gjør du 

Forvarm ovnen til 200 grader. Del gresskaret på tvers, fjern frøene og del deretter hver halve del i to (1 gresskar = 4 deler *tungarettimunnen*) Rens og skrell gul løk og del hver løk i fire. Hell olivenolje og salt over gresskaret og den gule løken, legg dette på en bakeplate med bakepapir og stek det i ovnen i 20 minutter. Gresskaret skal ligge med kjøttsiden opp. Del eplene i fire, fjern kjernen og skallet. Fjern skallet på hvitløksfeddene også. Etter 20 minutter legger du dette inn i ovnen sammen med gresskaret og den gule løken. Snu gresskaret med kjøttsiden ned. Dette skal nå stå i 20 nye minutter. 

Grav ut alt kjøttet fra gresskaret og ha det i en blender sammen med resten av grønnsakene som har vært i ovnen + eplebitene. Kjør til blandingen er glatt og jevn. Spe på med grønnsakskraften til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 


Server med ristede gresskarkjerner, granateple og frisk persille! Mmm 🙂 

21 kommentarer

 1. Theresa

  Tommel opp for oppskrift-tips for å unngå å kaste masse brukendes gresskar-rester! 🙂

 2. Hei! Nam, takk for nok en fristende oppskrift! Lager masse av det du poster, og gjengangeren er; nam! Men, savner veldig bilde av ingrediensene dine og gjerne også bilder underveis, ikke bare av det ferdige resultatet. Hjelper veldig å se hvordan du gjør, hvilke typer du bruker, størrelser, merker osv. Gjelder alle oppskrifter egentlig 😉

 3. Det var lurt å bruke opp gresskar restene til matoppskrift 🙂 Ser kjempe godt ut og ikke minst fristende med flotte farger 🙂 Så delikat og fine bilder 🙂

 4. Hvem er det du prøver å tilfredsstille med disse sære oppskriftene – Hellstrøm eller den vanlige «mannen» i gata som faktisk leser bloggen din? Har lest blogggen din fast i 6 år. Synes den har blitt så lite «personlig» og realistisk, føler ikke jeg får veldig mye ut av å lese den. Greit nok du er velstående om dagen – men på tide å lande litt ? ( Å nei – jeg er ikke en lavt udanna grå mus. )

  1. Caroline Berg Eriksen

   Trist å høre at du føler det sånn :/ Hvilke ingredienser, evt. deler av oppskriften her oppfatter du som sær?

  2. Elisabeth h

   A, lurer veldig på hva som er sært med denne oppskriften? Vi lager t o m gresskarsuppe med barna i barnehagen…sært?

   1. Helt enig! Vi har laget gresskarsuppe flere ganger hver høst de siste årene. Takk for tips med epler i, det har jeg aldri prøvd:)

  3. A: Jeg vil si Caroline iallefall tilfredsstiller lesere som meg med denne oppskriften. «Til lags åt alle, kan ingen gjera…?» Sliter med å se hva som er så fjernt fra «mannen i gata» med denne oppskriften. Og til slutt: hva har utdannelse og «grå mus» med saken å gjøre?

  4. A. Hva er sært med gresskarsuppe ? Eller de andre oppskriftene som Caroline legger ut ? Vil si det er utrolig mange spennende og varierte oppsrkifter her inne . Har inntrykk at urrolig mange lesere mener det samme uti fra kommentarer. Alle oppskrifter kan ikke tildfredstille alle .
   Og hva vet du , kanskje Hellstrøm er fast leser 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Denne oppskriften er i hvert fall svært enkel, selv om den tar én time. Mesteparten av arbeidet er det ovnen som gjør, og det er heller ikke mange ingrediensene 🙂 Men jeg kan godt skjønne at det for noen kan fremstå som sært når man må innom helsekost for å finne ingredienser! Heldigvis må du ikke det her, da alt finnes i hvilken som helst dagligvare.

  5. jeanette

   Du må ha problemer med ett eller annet…… misunnelig kanskje….?
   Synes Caroline Berg Eriksen er i dame med alt…og håper sånne kommentarer som dette ikke går inn på henne…
   Hilsen ei som er høyt utdannet……. 🙂

 5. Hva gjorde du med gresskarene du malte på?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De som jeg malte på står der ennå 🙂

 6. Mari Aurora

  NAM, denne så digg ut 🙂 Jeg er så fan av deg altså, bloggen er så gjennomført at det er en fryd å klikke seg inn her. Keep up the good work sier jeg bare, jeg heier på deg og dere 🙂
  Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Klem <3

 7. Irmelin

  Kjempefin oppskrift! Prøvde en lignende en ifjor, men tror ikke det var epler i den 🙂 Jeg er veldig glad i supper og gryter, og elsker nye tips og variasjoner.

 8. Takk for fin oppskrift! Ikke sært, barnevennlig så det holder (ungene her elsker gresskarsuppe), og pluss i margen for å bruke opp halloweenpynten. Ingenting er bedre enn det 🙂

 9. Christine

  Ååh, det så nydelig ut! <3

  Må bare spørre: når det står 4 personer, betyr det 4 mennesker eller 2 voksne og 2 småbarn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   4 voksne denne gangen 🙂

 10. Denne såg skikkelig god ut, skal absolutt prøve! Har aldri brukt graskar før, og lurer derfor på om ikkje ein kan bruke frøa som er inni? Ser du skriver i oppskrifta «fjern frøene». Men du har jo graskarfrø som topping på suppa. Kan ein bruke frøa frå graskaret og riste dei, eller kjøper du eigne/andre graskarfrø?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan fint riste dem og bruke dem som er i gresskaret fra før av 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *