walk with coco

–  reklame: pressetur med frankrikes turistråd – 

Denne bloggposten har jeg gledet meg til å dele, for Walk with Coco-utflukten vi gjorde i Paris var så utrolig fin og er virkelig noe jeg anbefaler! Vi møtte opp på avtalt sted og gikk til det som visstnok hadde vært en av favorittspottene til Coco Chanel i parken Jardin de Tuileries, hvor vi fikk utdelt en goodiebag med makroner og diverse, samt det viktigste – Coco Chanel sitt favorittdrikk fra kafeen Angelina: en varm, tykk og kremet mørk sjokolade som visstnok skal være blant verdens beste! Og ja, dette VAR virkelig varm sjokolade. Bokstavelig talt! Det smakte rett og slett flytende, mørk sjokolade, men var jo utvilsomt utrolig godt – om ikke litt kvalmende 😉 

Mens vi satt her og slurpet i oss flytende sjokolade, fikk vi en grundig innføring i hvem Coco Chanel hadde vært og etter hvert ble – og alt i mellom! Vi beveget oss også herfra til flagshipbutikken til Chanel, som også var den aller første Chanel-butikken, og hele tiden fikk vi informasjon, vi fikk se bilder og så videre.


some facts about Coco Chanel 

– Coco Chanel (født Gabrielle Bonheur Chanel) mistet moren sin tidlig og ble forlatt av faren, derfor ble hun og alle søsknene plassert på forskjellige barnehjem. Gabrielle fikk plass på et barnehjem drevet av franske nonner, og der ble hun opplært i søm. 

– kjælenavnet, Coco, fikk hun på ”La Rotonde”, en kafé som ofte ble besøkt av unge, franske soldater og kunstnere. Chanel tjente penger på å opptre som kabaretsangerinne her, og fremførte sangen “”Ko Ko Ri Ko”. Da soldatene og kunstnerne så henne på gaten, ropte de Ko Ko etter henne. 

– det var Etienne Balsan, som finansierte hennes første forretning i Paris. Coco Chanel flyttet med ham til den Franske Rivieraen som hans elskerinne og delte ham med en annen dame. Disse to kom godt overrens, men var svært forskjellige – Coco Chanel foretrakk å kle seg enkelt og nesten gutteaktig i motsetning til både denne kvinnen og hele Balsans omgangskrets. 

– Chanels design gav bevegelsesfrihet for kvinner, men hun var likevel opptatt av at klærne skulle ha en viss tiltrekningskraft på menn. Holdningen hun hadde til livet påvirket designet hennes – hun vektla først og fremst kvalitet og komfort, samtidig som hun fremhevet kroppsfasongen uten å avkle kvinnekroppen. 

– hun hang med Stravinsky, Picasso, Louis Armstrong, Marlon Brando, Charlie Chaplin, Le Corbusier og Frank Sinatra, og innledet romanser med flere av datidens kjente menn. 

– visste du at hennes logo allerede fantes på et slott i Nice – Chateau de Cremat? Chanel skal visstnok ha oppdaget den da hun var på besøk der og tenkte at denne ville hun ha. Hun fikk tillatelse fra slottet.

– Chanel no. 5 er den første parfymen som bar navnet til en designer og de fleste vet jo at dette var Marilyn Monroe sin favoritt. 

– parfymeflasken til Chanel No. 5 er designet etter formen på Place Vendome hvor Coco Chanel ofte ble fotografert og likte å være – Hotel Ritz lå også her, som hun nesten anså som sitt hjem. 

Apropos hotel Ritz: visste du at Coco Chanel ikke hadde soverom i sin egen leilighet? Det var ikke nødvendig mente hun, for hun ønsket bare å jobbe, feste og invitere venner dit. Sove gjorde hun på Ritz, hotellet som lå rett over gaten. Der bodde hun i en flott suite, som i dag er kjent som Chanel-suiten (but of course) og det er visstnok der hun trakk sitt siste åndedrag. Jeg kjenner et sterkt behov for å bo i den suiten en dag 🙂 

Og så denne lille karen, da! Har dere sett noe så fantastisk vakkert? Denne skjønningen var sammen med oss under stoppet da vi drakk den varme sjokoladen. Han var bare så vakker og bare 4 måneder gammel. Han minnet meg så mye om Hugo da han var like gammel – så leken og kosete! Akkurat det er heldigvis Hugo fortsatt, når jeg tenker meg om. Det tar bare litt tid å få ham i gang 😉 Lille sprekingen min! Han hadde nok blitt sjalu om han hadde sett meg sammen med han her – Louis! Ganske passende, en fransk bulldog 😉 


au revoir! nyt kvelden ♥ 

33 kommentarer

 1. Oh là là! Attention à l’orthographe! ‘Jardin des Tuileries ‘. 😉

 2. Aah, du burde se filmen «Coco Chanel» med Audrey Tautou i hovedrollen. Den er veldig fin 🙂

  1. Rettelse: «Coco before Chanel».

 3. Hei hvor er din poncho fra? 🙂 Utrolig fin!

 4. Chanel no 5 ble lansert i 1921, fem år før MM ble født, så her har du nok misforstått litt. Det var Chanel selv som valgte prøve nummer fem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, da har jeg nok misforstått 🙂 Tok det bort!

   Takk for at du sa i fra 🙂

 5. Herlig og morsomt innlegg! Har aldri vist så mye om henne igrunn. Gøy med fun facts!
  Dere må reise mer, er så gøy å lese om!! Klem

 6. Jeanette

  Greit med litt kildekritikk kanskje, Chanel no.5 ble lansert i 1921 og Marilyn Monroe født i 1926, så det var nok ikke hun som valgte duften 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, da har jeg nok misforstått 🙂 Tok det bort!

   Takk for at du sa i fra 🙂

 7. Ragnhild

  Her er det en del fakta feil.
  Marilyn Monroe født 1 juni 1926. Chanel no 5 ble lansert mai 1921.
  Det var Coco Chanel som selv valgte duften og navnet.
  Rart guidene ikke har rett informasjon.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er nok sikkert bare jeg som har misforstått 🙂 Tok det bort!

   Takk for at du sa i fra 🙂

 8. Elisabeth L

  Elsker slike innlegg, så lærerikt og fashion er utrolig spennende <3 vet du hvor mye det koster for å booke en slik Chanel Tour? 🙂

 9. For et flott innlegg, med nydelige bilder og en troverdig, vakker tekst. Jeg fikk selv lyst til å sitte på benken, med en kopp varm sjokolade:D ønsker deg en fin dag <3

 10. Hva har du av Chanel? Regner med at du har vesken!!!!

  1. Monika K

   Regner med at også du har det? Det hadde vært helt sykt hvis ikke!

 11. Fine bilder, men synes det blir litt mange innlegg nå fra Paris, og det er etter min mening litt…kjedelig? Du er en utrolig flink blogger, Caroline, men blir litt mange poster om den Paris turen etter min mening. Bare som konstruktiv tilbakemelding 🙂

 12. Monika K

  Bare et lite tips: Bildene dine er av god kvalitet og alt det, men de er så ensformige og nesten kjedelige! Det er mer interessant og inspirerende å få se bilder av andre ting- som outfits til andre, steder, blomster, gater, enn å få se ti bilder av bare deg. Og på denne turen hadde du jo mulighet til å fotografere så mye forskjellig! Litt som Camilla Pihl, hvis du skjønner? Hvert bilde hun legger ut er så inspirerende, selv om det bare er noen potter og planter på… Det er som om bildene hennes har en sjel. Alt må jo ikke matche og være firkantet og perfekt hele tiden! 🙂

 13. Heisan! Som vanlig et flott innlegg. Kan du ta deg tid til å svare på hvilken LV-veske du bærer? Jeg skal kjøpe en ny, men finner ikke denne vesken 🙂 Den er nemlig akkurat slik jeg vil ha.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Denne heter pochette metis 🙂

   Klem!

 14. Ser ut som det ble en veldig Chanel dag. Elsker og lære om forskjellige historiske personer. Og Coco Chanel er jo en av de viktigste historiske personene innen mote. Messuner virkelig denne reisen du har vært på og alt du har lært.

 15. Gøyalt innlegg 🙂

 16. Camilla

  Har vært på Angelinas og smakte da både vanlig varm sjokolade, men også varm hvit sjokolade. Tenkte den ville være kvalmende,men smakte helt himmelsk! Anbefales

 17. Fashionista

  Chanels aller første butikk ble åpnet i Biarritz og fotsporene hennes her er fantastisk:) Hotell Ritz er en institusjon som må oppleves. Anbefaler sommeren og bakhagen på sommeren – legendarisk:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kom først to år etter butikken i 21 rue Cambon, Paris 🙂

   1. Fashionista

    Riktig at hun åpnet hattebutikk i 1910 i 21 rue Cambon.
    Jeg mente første Chanels første couture house ble åpnet i Biarritz i 1915.
    Deretter åpnet hun i 1918 første couture house i 31 rue Cambon.
    På 1920-tallet overtok hun rue Cambon 23-31.
    Leilighet hadde hun over butikken, og så gikk hun alltid til Ritz på kvelden og sov der.
    Rett skal være rett:)

  2. Takk for tips 🙂

 18. Åååå hadde du enda tatt flere bilder av by situasjoner!

 19. susanne

  Bare skumleste. må innrömme det. Tok mg heller tid til å titte på det fantastisk flotte antrekket ditt <3

  Tenk jeg er i slekt med Marilyn Monroe, min onkel gjorde litt slektsgransking 🙂

 20. Takk for innlegget 🙂 elsker å lese om Paris, og dens historie 😀

 21. Stilig og veldig kledelig antrekk 🙂

 22. Hei Caroline,
  Husker et innlegg fra tiden dere bodde i LK sin leilighet i Oslo, hvor du (husker ikke anledning) fikk låne en Chanel-veske av en venninne.

  Du skrev den gang at du selv ønsket å eie en slik veske i fremtiden.

  Har du realisert dette? Hvorfor/hvorfor ikke?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg lånte fra et sted i Oslo som drev med utleie 🙂 Jeg har ingen Chanel, men jeg har andre vesker som jeg heller hat hatt et ønske om å bruke penger på. Jeg synes Chanelveskene per nå er litt overalt og da mister jeg litt interesse, men om jeg noen gang kommer over en jeg virkelig har lyst på og ønsker meg, og har økonomien til det, så slår jeg nok til 🙂

 23. loved these pictures so much!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.blogspot.it

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *