Musée Yves Saint Laurent

– reklame: pressetur med frankrikes turistråd – 

Hei torsdag! For en uke siden var vi i Paris og denne dagen var den klart beste, synes jeg! Vi besøkte så mange inspirerende steder og blant disse var omvisningen på Musée Yves Saint Laurent, som hadde sin åpning 3. oktober i år. For et sted! Dere som følger meg på snap merket kanskje hvor mye jeg koste meg! Museet befinner seg i de samme lokalene hvor han skapte sine kolleksjoner mellom 1974 og 2002 – i nesten 30 år var han her 🙂 

– hans aller første kolleksjon – 

Det var så mye vakkert å se på, men det var likevel en litt spent atmosfære i museet, det skal jeg innrømme. Du merker hvor viktig fashion er for Paris og hvor stolte de er over at noen av verdens mest kjente designere har sitt opphav nettopp i denne byen, for da vi kom hit måtte alt innhold i vesker og sekker vises frem og du kunne nesten ikke se deg over skulderen uten at en sikkerhetsvakt holdt øye med deg. Det er ingen tvil om at de verdsetter dette museet og ser på det som noe veldig viktig, men jeg håper de slakker litt ned på holdningene etter hvert som museet har vært åpent en stund, for det var litt slitsomt å hele tiden føle at noen holdt øye med deg – jeg turte liksom ikke å betrakte kolleksjonene og plaggene for lenge, selv om jeg virkelig kunne tenkt meg bare litt mer tid foran hvert plagg. 


– typisk og klassisk Yves Saint Laurent – the tuxedo, the safari suit, the jumpsuit and the trenchcoat – 

Vi hadde med oss en guide rundt i lokalene og hun var veldig dyktig. Jeg fikk i hvert fall vite mye om både Yves Saint Laurent selv og om kolleksjonene hans. Hele hans første kolleksjon er stilt ut her, mange av tegningene hans, stoffprøver og noen av hans mest ikoniske looks gjennom tidene. 

Dersom du er i Paris synes jeg absolutt at dette er verdt et besøk – bare se opp for strenge vakter 😉 


Etter et besøk på Musée Yves Saint Laurent, reiste vi videre til Fondation Louis Vuitton som er et kunstmuseum og kulturelt senter med en helt fantastisk arkitektur og beliggenhet. Det ligger litt utenfor sentrum rett ved en nydelig innsjø, jeg fikk følelsen av at vi var langt uti skogen da vi kom hit, jeg ante ikke at Paris kunne se slik ut! Dette kunstsenteret var helt etter min smak og her kunne jeg virkelig gått i kikket i timesvis – Salvador Dali, Picasso, Lichtenstein, Jackson pollock og små filmsnutter av blant andre Walt Disney. Dessverre hadde vi ikke all verden med tid, men her er i hvert fall noen bilder derfra: 

Også et utrolig flott sted som absolutt er verdt et besøk! Jeg skal innrømme at jeg først trodde dette hadde noe med Louis Vuitton å gjøre, at vi skulle få se ulike kolleksjoner gjennom tidene eller lignende (tok til og med på meg min pochette metis for anledningen – haha) men Louis Vuitton er med på å finansiere dette, så derav navnet 😉 


I skrivende stund sitter jeg i lokalene til United Influencers på Aker Brygge, vi har nettopp hatt et kreativt møte som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om! Nå skal vi ut og jakte lunsj før turen går videre til neste møte. Så håper jeg vi slipper unna rushen, men vi får se på det da 😉 

23 kommentarer

 1. Hvorfor så mange innlegg om denne turen ??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi jeg så og opplevde så mye på turen at jeg må nødt til å ta det over flere innlegg 🙂

 2. Dear Caroline, I would love to visit this museums, too! But you look also so wonderful that your outfit is worth to exhibit, too! xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thanks, Rena 😀 <3

 3. I Frankrike kan de dessverre ikke tillate seg å ‘slakke ned’ i forhold til sikkerheten. Som norsk følte du kanskje på den ‘spente stemningen’, men dette er fransk profesjonalitet og rett og slett en del av fransk væremåte / kultur.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har du nok rett i 🙂

 4. Hva er linken mellom dere og Frankrikes turistråd?? Ser ikke helt den. Er det ikke kaldt med bare lår i slutten av oktober? Imponerende at du klarer det, tror jeg
  Kjekt dere koste dere på tur Dere er heldige som får reist så mye!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var 18-20 grader, så ikke spesielt kaldt 😉 Frankrikes Turistråd hadde invitert ned 20-30 influencere, journalister og fotografer fra hele verden, og vi var to av de inviterte 🙂

 5. For noen fine klær du har på disse bildene.

  Sikkerheten og strenge vakter har ingenting med hvor lenge museumet har vært åpent. I dagens samfunn er dette helt vanlig i alle vestlige storbyer,
  og du, prøv deg i Vatikanmuseet….da snakker vi strenge vakter! 😉

  Jeg savner også et svar fra deg på en kommentar jeg skrev under «flyskrekk inlegget» ditt. Jeg kom med noen kommentarer da også, bl.a at jeg synes inlegget var rotete skrevet. Jeg fikk mange stygge kommentarer tilbake, og jeg lurte på hvorfor du «godtok» det da du tidligere har slettet kommentarer fordi det lager dårlig stemning i kommentarfeltet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Ja, det er vel mer normalt enn unormalt i disse tider :/

   Jeg skal sjekke kommentaren og gi deg et svar 🙂

 6. Elisabeth L

  Husker jeg så snappene dine og hadde så lyst til å besøke ysl museumet! Vet du om det koster noe eller om det er åpent adgang? 🙂 det som er så gøy med mote er at man kan se hvor mye av det «gamle» som har kommet tilbake og er så populært igjen <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal være gratis 🙂

 7. Disse Paris-innleggen synes jeg ikke har vært veldig inspirerende, og passer heller ikke så godt på din blogg. Det virker så fjernt fra det du vanligvis skriver om… men var sikkert en morsom tur for dere da:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er enig at det ikke er ting jeg normalt hadde gjort i Paris, men synes selv at det var godt å vise frem noe jeg vanligvis ikke gjør 🙂

 8. Hei, Caroline.
  Vi lesere har ikke mulighet til å kommentere på privatpersonen Caroline Berg Eriksen, fordi vi kun kjenner bloggeren og den personen du fremstiller deg selv som på bloggen. Jeg har inntrykk av at du ofte svarer på kommentarer som privatperson, og er spesielt lite mottakelig for kritiske spørsmål og andre meninger. Bloggen er jo en bedrift, og ditt levebrød er å reklamere for ulike saker og ting. Da fremstår det til tider useriøst å svare som privatperson på kritikk som går på bloggen, bedriften carolinebergeriksen.no.

  Hva tenker du selv om tonen du har i kommentarfeltet? Er det privatpersonen Caroline du svarer som, eller er inntrykket mitt helt feil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Anita 🙂

   Jeg er litt usikker på hva du spør meg om, men jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan 🙂 Bloggen er meg, eller i hvert fall en del av meg og mitt liv. Jeg skriver om ting jeg gjør eller er interessert i, og sånn sett så er bloggen privatpersonen Caroline. Ja, det er en bedrift i bakhånd, men det er fordi jeg må ha det ettersom jeg tjener penger, og da er det den selskapsformen som passer meg best. Når jeg mottar kommentarer, svarer jeg alltid som privatpersonen Caroline, ikke som en bedrift. Jeg er tross alt ingen bedrift selv om bloggen er inntekten min.

   Hva jeg tenker om min egen tone i kommentarfeltet? Jeg synes jeg har en fin dialog med lederne mine i kommentarfeltet, de betyr tross alt utrolig mye for meg! Så jeg har egentlig ikke noe negativt å si om tonen der. Selvfølgelig kan jeg også svare fort uten å tenke meg om noen ganger og kanskje burde jeg holde meg for god til det, men jeg har også dårlige dager som alle andre. I tillegg handler også mine svar mye om hvilke kommentarer som kommer.

 9. Elisabeth h

  Herlig og lite selvhøytidelig at du sier du trodde Louis Vuitton-museet var noe annet enn det det er! Det hadde jeg også trodd! He he

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jeg tror ikke jeg var den eneste på presseturen som var av den oppfatningen 😀

   1. Litt googling over aktiviteter så hadde dere vel visst det..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det var så mange endringer i programmet frem mot turen at jeg mistet litt oversikten 🙂

 10. Grunnen til den strenge sikkerheten i Paris er blandet annet pga. All terroren de har opplevd der :/ da jeg bodde der måtte vi gjennom sikkerhetskontroll før vi gikk inn på skolen, og på gymmen etc.

 11. Fondation og Foundation er to forskjellige ting 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har du helt rett i! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *