dagen etter migrene

I dag har vært en effektiv dag gårsdagen tatt i betraktning. Jeg fikk plutselig migreneanfall og lå rett ut hele dagen. Rett ut vil si i mørket under dyna, jeg sov nesten hele dagen! Bare nesten, for på kvelden fikk jeg karret meg opp, spist litt og så en film med mamma og pappa som kom på besøk. Det var deilig å bare slappe av. I dag har jeg skikkelig etterdønninger, det pleier gjerne å være sånn – at jeg dagen etter kjenner at noe ikke var som det skulle dagen før. 

Som regel pleier det å gå kanskje 6 måneder mellom hvert anfall, det pleier liksom ikke å være hyppig og ikke nok til at jeg føler at jeg kan si at jeg er direkte plaget av det. Men dette året har vært annerledes. Siden januar må jeg ha hatt minst 5-6 tilfeller som jeg kan huske og den ene gangen var det så ille at jeg kastet opp. Jeg får alltid migrene med aura og hver gang den irriterende lille flekken dukker opp på øyet mitt, så ber jeg inni meg om at det bare er rusk på kontaktlinsene mine. Men så er det ikke det. Og det er så forferdelig vondt. Jeg får skikkelig synsforstyrrelser og sliter med å se klart. Det er som et sikksakkmønster på øyet som bare blir større og større og når jeg lukker øynene, så går det ikke bort. Hver gang jeg får aura tar jeg paracet og ibux, selv om jeg vet at det aldri hjelper. Det er jo lov å håpe, sant? Etter 20-30 minutter kommer hodepinen på motsatt siden av der jeg hadde aura. Stikkende. Så intenst vondt. Helt forferdelig. Og det eneste jeg kan og vil er å sove. Men så er det jo så vondt at det er vanskelig å sove også. Og så får jeg dårlig samvittighet i tillegg, fordi jeg sover bort en hel dag. Jeg vet at det er helt feil å tenke sånn, men jeg tenker sånn likevel.

I morgen må jeg ringe legen og få tak i den nesesprayen jeg har fått tips om så mange ganger. Tenk så godt å kunne spraye bort smertene hver gang auraen kommer! Jeg håper virkelig at det er håp for at jeg kan få hjelp, for det er så smertefullt. Og i dag er jeg fortsatt lyssky og egentlig bare veldig sliten, så jeg skal gå og hente barna i barnehagen snart, for jeg trenger luft. Har bare vært inne og jobbet i hele dag, jeg hadde jo en god del å ta tak i fra i går. En ting jeg startet dagen med, var å roe helt ned med et deilig bad! Det måtte jeg bare ta meg tid til og det var helt fantastisk å bare synke ned i det varme vannet og senke skuldrene med verdens beste samvittighet! 


Jeg vet at vi er flere i samme migrenebåt og jeg vil bare si at jeg føler sånn med dere, for det er så forferdelig vondt. Irriterende vondt! Takk for alle god bedring-snapper i går, jeg åpnet mange av dem sent i går og i dag tidlig, og jeg ble så glad for at det er så mange som bryr seg. Dere er best! Stor klem! 

96 kommentarer

 1. Vet akkurat hvordan du har det dessverre 🙁 Jeg tar Naproxen som er muskelavslappende og det gjør at hodepinen blir betydelig redusert (auraen må man nok bare leve med). Av legen har jeg fått tillatelse til å ta 2 tabl med én gang anfallet starter, deretter 1 hver time, men maks 5 om dagen (kjøpes reseptfritt og er verdt et forsøk). Vet flere som har blitt bedre av disse tablettene. Tar du for mange blir tunga litt vel avslappet også, men bedre å være snøvlete enn å ha vondt hehe. God bedring!

 2. Ann Christin

  Ibux 600 mg var min redning. Har du prøvd det?

 3. Opplever det helt likens som deg. Blir kvalm bare av å lese dette. Tar en paracet og en ibux med en gang jeg merker aura, men på meg hjelper det i tillegg til å sove. Det lindrer smertene men jeg får fremdeles migrene, og er helt ør dagen etter. Migrene er helt forferdelig, håper virkelig du finner noe som virker mot det❤️

 4. Therese

  Hei Caroline! Migrene er ufattelig plagsomt og veldig, veldig vondt. Jeg tenkte bare å gi deg et lite tips da jeg selv har vært veldig plaget med migrene. Jeg har selv brukt nesesprayen og den fungerer greit, men gir en helt forferdelig ettersmak. Jeg bestilte derfor en time hos en spesialist i Sandvika (Sandvika nevrosenter). Der fikk jeg tips om noen medisiner som er forholdsvis nye og som skal gi bedre effekt. Jeg husker ikke navnet nå da det er en stund siden jeg har hatt migrene. Men du kan jo høre med fastlegen din om andre medisiner, eventuelt kontakte Sandvika Nevrosenter. Håper du finner noe som funker!

 5. Rogajenta

  Hei !

  Jeg har hatt vært plaget med migrene fra jeg var tenåring, nå er jeg 38 år og her ble til slutt løsningen botox (etter utallige type migrenetabletter) Den settes hos meg på «aura » siden . høyre tinning og over høyre øye. Nå kan jeg endelig gå ute uten svarte solbriller når det er lyst ute. God bedring !

 6. Huff, høres skikkelig fælt ut! Håper du får noe medisin som funker 🙂
  Men hvorfor bader du med sminke?? Klem!

 7. Jeg har det på samme måten. Det starter med at jeg ser en «dott»/flekk og uansett hvor mye jeg blunker så går den ikke vekk. Så kommer zikkzakk- lynene, og da blir jeg helt kjørt for da vet jeg at jeg får kraftig hodeverk om litt. Som deg har jeg tatt Paracet og Ibux, og det er helt uten effekt.
  Jeg har det ikke ofte, bank i bordet – jeg er nesten redd for å tenke tanken, og å skrive det.
  Jeg har fått Imigran ( tror jeg den heter), men jeg har ikke hatt migrene side jeg fikk medisin.

 8. Hei Caroline, høres ikke nå særlig ut med migrene!! Min søster har dette rett før menstruasjon, har fått medisin av legen sm hun tar når hun kjenner at det er på gang, og det hjelper… har skjønt at migrenen kan utarte seg forskjellig! En annen jeg kjenner som er kronisk plaget får botox- noe som gjør at hun klarer dagen…snakk med legen din så ordner det seg sikkert Klem

 9. Føler sterkt med deg her, får migrene rundt 1-2ganger i mnd, og da er de bare å vente til smerten blir så sterk at jeg spyr og smerten forsvinner.

 10. Hei !
  Høres forferdelig ut . Jeg er en farmasøyt som har studert og jobber i London.
  Du trenger sumatriptan. Her kan det kjøpes på apoteket ( 2 tabletter).
  Du tar en tablett med engang du føler migren starter , og dersom en tablett ikke har stoppet migrenen men du føler du har blitt bedre kan du ta en annen tablett (max2 i 24timer) .

  Nå vet jeg ikke hvorfor jeg skriver dette , men håper dere har det i Norge! Ellers kan du kanskje få det av legen ? Vet at Migrene er forferdelig !! God bedring 🙂

 11. Du må ta vare på deg selv, husk du er i den mest hektiske tiden av ditt liv akkurat nå med de to små. Jeg pleide også å dra meg avgårde på løpeturer selv om jeg var sliten, i ettertid ser jeg at noe av treningen nok ikke var hensiktsmessig og jeg fikk en lang periode med vondt i ryggen. Jeg har brukt lang tid på å komme meg tilbake i god form og god løpeform. Det kan godt være at det for deg kan være mer hensiktsmessig å heller ta lange rolige langturer istedenfor de hektiske intervall øktene på mølla. Det er utrolig digg å gjennomføre øktene, men helsemessig og formmessig er det ikke sikkert det er like hensiktsmessig;- ( At du nå får mer migrene er en måte kroppen sier fra om at den er sliten.

  Det er også en stor belastning for kroppen å gjennomføre to svangerskap.

  Jeg tok ikke rådene om å endre mine treningsrutiner selv, bare så du vet det;-)

 12. uff, det høres virkelig ikke godt ut. Er glad for at du tok vare på deg selv med et godt bad i dag tidlig. Og bildene er som vanlig fantastiske, og motivet også:-)

 13. Riktig god bedring! Migrene er ikke godt. Selv må jeg ta triptaner (som kommer i spray og tablettform) og det hjelper veldig. Jeg er ingen fan av medisinbruk, men det er ikke alltid noen vei utenom. Håper du finner noe som fungerer for deg☺

 14. Huff det der er virkelig ikke godt! Jeg har migrene med aura på akkurat samme måte som du beskriver. Blir helt fortvilet når den flekken dukker opp, akkurat der jeg fokuserer med blikket Nesesprayen hjelper!

 15. Jepp, det er akkurat sånn jeg ser ut etter en sykedag i senga 🙂

  Men godt at du er bedre, migrene er grusomt.

 16. #relateable! https://www.statistrikk.no/2017/10/07/frampeik/
  Haha, hvor forskjellige bloggene våre enn er, så henter jeg mye inspirasjon fra din, spesielt mht bildebruk. Derfor vil jeg gjerne komme med et par gode tips: Hvis nesesprayen ikke virker, finnes det mange andre alternativer for deg som får et forvarsel (altså aura). Triptaner (sumatriptan) er mine beste venner, men maxalt smeltetablett vet jeg mange liker fordi den er så kjapp. Dessuten har du naramig, som virker langsommere og lengre. Oppsøk ekspertise og prøv til du finner det som fungerer best (ikke nødvendigvis nesespray). Lykke til! ☺

 17. Hei, dette trenger du ikke publisere – bare et råd, som du nok har fått før: kom deg til en lege, og få migrenemedisin. Mange er skeptiske, men det er det liten grunn til – vær bare glad for at vi lever i en tid der man kan få hjelp. God bedring 🙂

 18. Migrene er det verste som er!!:/ Så utrolig vondt og slitsomt! Det har ikke en sammenheng med at du spiser mer karbo, at du har hatt flere anfall i det siste?

  Selv må jeg unngå kaffe, sjokolade, tomat og chili. Kjipt, men verdt det- for AU så vondt som det er!

  Håper du har ristet av deg alt til i morgen:))

 19. Christina

  Hello Caroline,

  I hope you are doing better and you are spared from a new migraine attack. I had a migraine with aura only 2 times – but bad enough.
  Could you find out under what circumstances this happens to you? For me, there is a very clear pattern: My glasses do not have the right vision, much PC work (> 12h a day) and inhuman stress. Since I know this, I can do something about it in time or adjust myself in the worst case.

  All the best
  Christina

 20. Hei
  Du skriver «En ting jeg startet dagen med, var å roe helt ned med et deilig bad! «
  Da lurer jeg på en ting, virker som om du er fullsminket? Er bilde av deg tatt kun for å se perfekt ut i badekaret, det er et fint bilde men virker lite truverdig når flesteparten sminker seg etter at man har badet/dusjet. Jeg trur ikke du trenger å bruke sminke i badekaret også, du er flott og pen uten også . Ha en fin kveld

 21. Å føler med deg! Migrene er forferdelig! jeg har akkurat samme migrene som deg, føler akkurat det samme. Smertestillende har ingen effekt så det er ingen vits å ta vakre deg<3 du må bare ta migrenetablett eller sove, jeg har hatt nesesprayen du prater om men dessverre virket den ikke på meg, men jeg tok den etter aurafasen så det var kanskje derfor, ta den før tror jeg er best, men syns jeg kan huske at det sto at man ikke skulle det i bruksanvisningen.. men jeg husker ikke. Uansett lykke til <3 jeg hadde hvertfall spurt legen om to forskjellige migrene medisiner sånn i tilfelle den ene ikke virker, men ikke ta begge samtidig altså

 22. Ragnhild

  Plages med migrener selv, ikke noe godt. Kanskje mye stress det siste halv året er en grunn. ? Jeg reagerer på dufter, og hvis bildene er fra i dag så ville jeg tipse deg å ikke ha for mange dufter rundt deg.

 23. Også hadde jeg bedt om kvalmestillende forresten 🙂

 24. Hoppas du blir bättre snart <3
  Fina bilder har du lagt upp iallafall. Gud så jag saknar att ha ett badkar!
  Kram fina <3

 25. Sunniva Skurdal

  Hei Caroline

  Migrene er forferdelig! Jeg har kronisk migrene. Fikk det i 10 års alderen og var veldig plaget i ungdomsårene. Da jeg ble gravid med førstemann hadde jeg migrene hver dag i 5 mnd og etter det var jeg helt bra i flere år. I de siste årene har jeg hatt konstant migrene natt og dag i 1 1/2 år, men det siste året har jeg hatt noen dager uten migrene. Det er helt jævlig for og si det rett ut! Jeg har prøvd det meste av behandlinger, medisiner og spesialister uten hell. Nå greier jeg og jobbe i 80%,( med noen sykedager)men må være nøye med søvn, legge meg og stå opp til samme tid. Spise sunt og unngå sukker, sjokolade, ost, alkohol , hvetemel. Frisk luft og trene/ gå turer. Ikke stresse og ha gode rutiner. Unngå konserter og steder med høy lyd, lys og sterke lukter.Går også til Refleksolog hver 14.dag, alt dette gjør at jeg nå kan gå 14 uten vondt i hodet… juhuuuDe dagene jeg er dårlig blir jeg helt desperat pga de forferdelige smertene , og på gode dager er jeg overlykkeligså migrene er så forskjellig fra menneske til menneske, Så håper du finner det som funker for deg

  Sunniva

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, så leit å høre, Sunniva! Det må være helt grusomt å ha det på den måten! Sender deg mange gode tanker! <3

 26. Hei! Skjønner så godt hvordan du har det, har hatt to år nå der jeg har hatt migrene i 2-3 dager pr uke. Heldigvis nå er det ca bare en gang i uka, men er tungt når man er fulltidsstudent :-(. Du burde virkelig sjekke ut triptaner, som imigran/maxalt/nesespray. De hjelper raskt og jeg synes det gir seg fort etter jeg har tatt imigran tabletter. Det er min reddende ‘engel’ i de verste dagene! Håper du føler deg bedre og at du slipper det videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Guro! Uff, én gang i uken er jo virkelig en gang for mye! Håper du slipper det etter hvert, at det blir bedre med årene!

   Klem 🙂

 27. Henriette

  Hei Caroline!
  Jeg har akkurat samme type migrene som deg. Får alltid anfall med aura når det kommer. Jeg vil tipse deg om en migrenemedisin sim heter Relpax. Den er kjempe bra for anfall med aura. Ta tabletten med en gang du merker synsforstyrrelsene. Legg deg på er mørkt rom. Etter 20-30 min er anfallet over og smertene er så og si ikkeeksisterende. Du burde snakke med legen din og få testet den ut.

  Klem Henriette

 28. Duftlys (og parfyme) kan for meg være nok til å trigge et anfall, eller gjøre et anfall verre, så jeg anbefaler deg å være forsiktig med dette så kjapt etter et anfall. Spesielt i et såpass lukket rom som badet, kan dette bli for mye, så jeg ville nok hatt de bare til pynt, eller flyttet de til et annet rom. Unngå dufter på soverommet også, et mitt tips.

 29. Jeg har også migrene med aura, og den eneste tabletten som fungerer på meg er sumatriptan (noe i den duren). Nesespray ble jeg bare mer kvalm av. Anbefaler tabletter på det sterkeste! Kom deg til legen ☺

 30. Hei!
  Jeg sliter også veldig med migrene. Så når jeg leser om andre med samme problem, får jeg så vondt inni meg. Jeg har migrene med aura, akkurat som deg, får jeg synsforstyrrelser. Jeg mister også følelsen i armene og det flytter seg oppover til ansiktet. Jeg går til nevrolog og får veldig god hjelp. Det kan være et tips. Jeg har prøvd ut mange type migrenemedisiner, og har jeg endelig funnet en medisin som hjelper. Jeg har også fått botox i hodebunnen, hårfestet og nakken.
  Håper du får god hjelp 🙂

 31. Dette var som om jeg skulle beskrevet migrenen min. Den har riktignok ikke plaget meg på noen år *bank-i-bordet*, men gud som jeg var plaget med det, akkurat som du beskriver! Siste året på vgs var det så grusomt at jeg FLERE ganger møtte opp på skolen 08.00 og måtte dra hjem igjen 08.30.. Jeg testet ut mye og følte ingenting hjalp, men endte opp med å gå til kiropraktorbehandling hvertfall i 1,5 år. Jeg vet ikke om det er det alene som har gjort at jeg ikke lenger sliter med det, eller om det er at jeg har blitt eldre (mulig en kombinasjon?), men deilig er det uansett og ikke ha migrene 3-4 ganger i uken, hver eneste uke. Nå er det kun en slags dunkende hodepine bak øynene som plager meg de få gangene jeg først har vondt i hodet. God bedring Caroline 🙂

 32. Christine

  Før jeg ble gravidnhadde jeg kun et migrene lignende anfall,men etter fødselen for snart 5 år siden har jeg det minst 1-2 ganger i mnd. Jeg hadde det i går jeg også. Får ikke den auraen,men jeg vet at hvis kvalmen oppstår med migrene da går den fortere over for meg. Kaster jeg ikke opp,tar det laaaang tid før migrenen forsvinner. Tar Cataflam selv,og den fungerer perfekt hos meg. Hvis det bare er vanlig hodeverk bruker jeg 600mg Ibux. Migrene og kraftig hodepine er dessverre i begge sider av familien min,så jeg har nok arvet dette. I tillegg har jeg ofte betennelse i skuldrene mine som også gjør det verre.

 33. Camilla

  Hei.
  Har du fått sjekket øynene dine for grønn stær? Jeg gikk lenge og trodde jeg hadde migrene, men så var det en form for grønn stær. Er sikkert ikke det samme hos deg, men ville bare tipse deg om det.

 34. Hei! Huff migrene er ikke noe greit. Har selv slitt med det fra jeg var ca 13 år (er nå 27) – alltid med aura og som oftest med opplsst og hele pakken. Som deg er jeg slått ut hele dagen jeg får anfallet, og mye etterdønninger dagen etter. Har prøvd utallige medisiner og nesespray uten at jeg synes det er så fantastisk. Hjelper litt men ikke så mye. MEN: nå har jeg funnet redningen: KOFFEIN! Ja du leste rett! Med en gang jeg kjenner auraen komme heller ned ned på et par kopper sterk kaffe (gjerne espresso), alternativt Nocco/Redbull (uten sukker). Auraen sitter i i ca 20 minutter men så forsvinner det helt- uten noe som helst hodeverk eller etterdønninger. Jeg gikk fra å være heelt utslått til å kunne kjøre 3 mil på ski bare noen timer etter «anfallet» uten problem. Er ingen helsepersonell så skal ikke komme med noen avanserte argumenter annet enn at dette virkelig har fungert for meg når ingenting annet har. Og for meg virker det logisk: koffein utvider blodårene, og det er jo nettopp disse mekanismene som spiller en rolle under et migreneanfall: blodårene trekker seg sammen (aura) og utvider seg (intens hodeverk). Kan være verdt å prøve? 🙂

 35. Føler med deg. Har hatt migrene siden tenårene. Funker med imigran nesespray, heldigvis. Om jeg er for sen med å ta den og tenker at det er nok å ta ibux/paracet så ender jeg opp I seng resten av dagen. Dagen derpå er tung, føler meg helt tappet for energi. Nå har min 11 år gammel datter begynt med samme migrene symptomer 🙁

  Ha en fortsatt fin kveld.

 36. få deg ordentlig migrenemedisin – triptaner – og kast duftlysene dit pepperen gror. Verre migrenetrigger finnes knapt.

 37. Christine

  Immigran nesespray er ENESTE som funker. Sliter/har slitt mye – og kjenner veldig igjen det du sier med synsforstyrrelser osv. Den nesesprayen har virkelig reddet meg gjentatte ganger! Da er jeg hvertfall någenlunde fungerende!

 38. Bare et tips:
  Bruker du hormonelle preparater kan disse fremkalle migrene, snikende blir anfallene oftere og oftere.
  Jeg var selv plaget av migrene, tilslutt var det 4-5 ganger i uken. Akkurat slik som du beskriver, med lynet/sikk sakk, lyssky og tunnelsyn, samt aura. I tillegg ikke evne til å snakke skikkelig og vissen i fingrene. Leste på pakningsvedlegget på Yasmin p-pillene og der stod; «kan fremkalle migrene»
  Jeg sluttet på dagen og har ikke hatt migrene siden. Kun ved hormonelle påvirkninger under graviditetene, men kun 1 gang ved ver graviditet, og DET er ikke noe å snakke om.
  Så prøv å slutt med pillen, det kan hjelpe 🙂

 39. Rart, dette. Før jeg åpnet bloggen din nå, tenkte at du må leve et veldig travelt og hektisk (men godt) liv, og lurte på hvordan du rekker alt. Jeg tenkte å kommentere det at du kanskje har litt for mye på deg. Du er dyktig og perfeksjonistisk og har en veldig fin blogg, men ingen av oss er overmennesker. Perfeksjonisme er beundringsverdig, men slitsomt. Gnissing av tenner om natten, dårlig søvn og hyppigere migreneanfall er jo et varsel om at du kanskje må ta det litt roligere. Dette er godt ment. Jeg føler med deg. Vi er sikkert mange som i perioder har følt at vi kunne klare alt, men på sikt ser vi det ikke bra over lang tid. God bedring <3

 40. Migrene er grusomt! Har vært mye plaget av det selv, men de to siste årene har det bedret seg veldig. Jeg har lært meg å roe ned, minst mulig stress og kuttet ut kaffe. I tillegg til akupunktur. Det har gjort susen. Jeg holder det ikke gående fra tidlig morgen til sen kveld lenger, men lytter til kroppen når den trenger å roe ned. Er nok ikke tilfeldig at du ha3 hatt flere anfall det siste halve året, mtp flytting, oppussing, du er mamma og generelt en hverdag som virker veldig hekrisk. Tror du kan bli bedre til å ikke kjøre kroppen til det ytterste. Den trenger hvile den også,

 41. Uff, stakars deg. Håper du har det bedre i dag. Hva gjør du for å få de fantastiske kragebeina dine? Har du noen spesielle øvelser?

 42. Bruker alltid å ta paracet når jeg får aura jeg også men som du sier hjelper det jo aldri. Har heldigvis funnet en migrenemedisin som funker ganske bra uten for mange bivirkninger. Men får man det så er jo uansett dagen ødelagt, rett i seng. Bruker å være dårlig og sliten i flere dager etterpå.

 43. Venninnen min har også vært skikkelig plaget av migrene i mange år! Også med aura. Ingen smertestillende har fungert, men så var hun i USA, og kjøpte migreneplaster. Det er det som har hjulpet best for henne. Kanskje verdt å sjekke ut? God bedring!

 44. Sliter med migrene med aura selv, og det har blitt enda verre når jeg no er gravid 🙁
  Har du prøvd migrenestift? Har nettopp bestilt dette selv fra apotekhjem.no, vet ikke om det fungerer enda, men fikk tips om det no når jeg går gravid og ikke kan ta noe med Ibux. Tenker det kostet så lite at det uansett er verdt et forsøk Ellers kan jeg og tipse om Advil sine migrene tabletter (reseptfri, men de fås ikke kjøpt i Norge, jeg hamstrer hver gang jeg eller noen jeg kjenner er i USA).

  1. Morten J

   Advil = Ibux. Virkestoff ibuprofen

 45. Kjenner til ei som slet masse med migrene over flere år. Ingenting funket, frem til hun ble tipset om noe som heter «daith piercing» i ørene. Det er en type piercing (som nesten ikke syns) som presser på noen nerver i øret. Ta piercingen på den siden migrene er verst og se an resultatet. Hun jeg vet om som gjorde det syntes det funket så bra at hun piercet begge ørene. Hun har nesten ikke hatt anfall siden, og lever per i dag et myyyye bedre liv. Anbefales!

 46. Ingrida

  Jeg tar minst 1g aspirin (2 helst 3 tabl.) .Må sove men slipper å kaste opp og anfall varer noe kortere..Har migrene med aura siden barndom…Første menstruasjonsdag tar aspirin profylaktisk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det var lenge, Ingrida! Godt å høre at du slipper unna oppkast i det minste, det er så fælt!

   Klem til deg!

 47. Migrene er noe herk! God bedring videre, håper nesesprayen virker 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Oda! 🙂

 48. Linda g

  Huff har selv migrene så det vet jeg alt om Vil bare tipse deg vis du drikker lettbrus som Pepsi Max så kan det være verd å kutte den ut ,den trigget enormt min migrene ,og mørk
  Sjokolade ,alt som inneholder glutamat å sterke parfyme dufter Go bedring til deg ❤

 49. Caroline, har du prøvd Paracet som inneholder koffein? De er ganske effektive, men migrenetabletter er jo absolutt det beste selvom man blir rimelig slått ut av dem.
  Anbefaler deg botox, det har vært min redning, har fått et nytt liv etter det.
  Migrene er det verste, har hatt Det så lenge jeg kan huske.. huff. Føler med deg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset! Jeg har faktisk aldri brukt paracet med koffein, skal sjekke det ut! Men legetime er bestilt 🙂 Håper jeg kan få hjelp til å forebygge der 🙂

   Klem!

   1. Fenozankoffein heter de tablettene 🙂

 50. Migrene er grusomt,selv hadde jeg anfall 4-5 ganger i mnd,syns den auraen var verst,åsså det a å være totalt utlada i dagene etterpå…løsninga for meg ble Ldn,har bare hatt 1 anfall på 4 år 🙂

 51. Hei 🙂 Så utrulig kjedelig med migrene 🙁 Håper du kan få noken medisiner som hjelper deg <3 Eg lurer berre på et par ting og håper du vil svare meg 🙂 Såg gjennom snapstoryen no og når du filma gulvet i den nye leiligheten til dine foreldre, samt når du viste du skulle hente i barnehagen så såg eg du hadde på deg noken svarte høst/vinterboots med gulldetaljer ved snøringen, viss eg ikkje tar heilt feil? Kor du har kjøpt dei? Såg så kule ut 😀 Og var det kvite sokker du hadde oppi som stakk litt opp på leggen? 🙂 Kor har du evt kjøpt dei? 🙂 Kjempe tøft syns eg!

  Lurer også på ka merke og kor du har kjøpt det duftlyset? du tenner på i andre bilde i dette innlegget, samt det kule marmorfatet! Har leita etter et sånt lenge 😀 Du har så god smak synes eg, så regner med duftlyset lukter deilig? Hehe! 🙂 Synes det er så vanskelig å finne duftlys som har en sånn duft man ikkje får vanlig hodepine av, har du noken tips? 🙂 Beklager alle mine spørsmål, men eg håper at du kan og vil svare meg! 🙂 Ha en strålende dag fine deg! Klem

 52. Ragnhild

  Vil anbefale imigran nesespray. Jeg fikk magesår av maxalt-tabletter. Nesesprayen er mildere til magen for å si det sånn. Etter at jeg sluttet på p-piller kommer anfallene mye sjeldnere, nå er det mer spenningshodepine. God bedring!

 53. Føler med deg! Her er mine forebyggende tips som jeg har erfart hjelper veldig godt, har mange års erfaring: Start dagen med et stort glass vann og gjerne en smoothie med bær eller grønnsaker før dagens første kaffe. Holde meg generelt hydrert og minst mulig søtsaker. Hvis jeg merker at noe er på gang hjelper det ofte å spise noe salt varm mat og drikke Farris. Jeg har også fått reseptmedisin som hjelper veldig godt når ingenting annet virker, men blir litt kvalm av denne så prøver med noe salt først. Så er det veldig viktig for meg å bruke briller, både når jeg leser og ser på TV. Stress, dehydrering, for mye kaffe (dehydrerende) og glemme å bruke briller er ofte det som utløser anfall hos meg, men ved generell forebygging har jeg heldigvis sjelden anfall nå. Håper du kan plukke opp litt tips som hjelper deg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipsene, Bente! <3

 54. Har selv slitt med migrene siden 10 års alder. Etter at jeg fikk resept på medisinene imigran og zomig, har jeg i prinsipp fått et nytt liv. Verdt et forsøk

 55. Hei! Glad du er bedre Mannen min sliter med migrene han også, og det ser ikke noe greit ut!

  Har et spørsmål ang regntrekk til Bugaboo. Vi har buffalo og ikke donkey,, men synes regntrekket virker så tett med bare lufting på sidene. Er det slik på donkey også? Bruker du det orginale eller har du kjøpt et annet til deres vogn?

  Mange klemmer

 56. Uff jeg føler med deg :/ Jeg har ikke påvist migrene, men jeg får til tider grusomme hodepiner som jeg mistenker å være migrene, som regel starter det med prikking på øyet, dagen etter våkner jeg med helt forferdelig hodepine på den ene siden av hodet, og den blir bare verre utover dagen, jeg klarer nesten ikke å bevege på ansiktet fordi det gjør så vondt. Må nok begynne å loggføre anfallene så legen kan utrede :/ Håper du føler deg bedre i dag 🙂 <3

 57. Hei, jeg har hatt migrene i mange år. Har vært veldig plaget og har som deg, med aura. Jeg fikk maxalt smeltetabletter av legen min etter å slitt i mange år. Har gått på disse sikkert i seks år nå. Paracet og Ibux tar ikke migrene. Det er bare å innse. Jeg byttet prevensjon etter å ha fått barn og det viste seg at jeg reagerte skikkelig dårlig på dette. Resulterte i 5-6 migreneanfall på en mnd. Høyt blodtrykk osv. Byttet prevensjon og etter 3 mnd var migrenen tilbake til vanlig std. Jeg kan ha ca 1 til 2 i mnd på det verste nå. Men si til legen at du vil ha maxalt smeltetabletter. Dette hjelper noe helt fantastisk. Etter 10 min til et kvarter kjenner du at det slipper. Man blir veldig sliten og trøtt av tablettene så jeg sover glatt i to timer.Lykke til

 58. Husk å sjekke nøye i forhold til prevensjon <3
  Opplevde selv en økning i migreneanfall fra kun noen få ganger i året til nesten en gang i uken pga hormonell prevensjon. Hyppigheten bygget seg gradvis opp over tid, men stoppet nesten umiddelbart når jeg avsluttet bruken av hormonell prevensjon.

 59. Prøv Paralen! Paracet med litt mere krutt! Reseptfritt på apotek!

  1. Charlotte

   Når man har et ekte migrene anfall fungerer ikke det. Når anfallet kommer får hjernen plutselig for lite blod. Dette starter i nakken . Forskere tror at grunnen til at hjernen får mindre blod er fordi blodårene utvider seg. Migrene medisin får blodårene til å trekke seg sammen å øker blodgjennomstrømningen. Et sånt anfall kan hos flere med migrene vare i flere dager dersom man ikke får riktig medisin. Da holder det ikke med paracet . Hilsen sykepleier som selv har alvorlig migrene

   1. Charlotte

    Og jeg skal forresten prøve botox behandling. Blir spennende og se om det fungerer. Mange små stikk i hele nakke området .

 60. Uff, jeg føler sånn meg deg. Jeg har også migrene, har slitt med det i rundt 8-9 år nå og det er virkelig forferdelig. Jeg tror jeg snart har vært innom alle migrenemedisinene vi har i Norge, uten at noen egentlig fungerer. Maxalt er den tabletten som har hatt nogenlunde grei effekt (kombinert med Cataflam), da den tar bort både hodepinen og all den andre dritten som kommer med migrenen (som tungt hode, øm nakke, svimmelhet etc.). Vet at flere har hatt god effekt av den. Hvis du skal prøve nesesprayen må du huske å lese bruksanvisningen godt først. Det gjorde nemlig ikke jeg, så når jeg brukte den lå jeg over doskåla resten av dagen og brakk meg. Man skal holde seg for nesen (eller noe sånt) etter at man har sprayet seg, slik at sprayen ikke går ned i svelget, for da får du verdens verste smak i munnen, smakte en blanding av råtne egg og råtten fisk. Så jeg får meg ikke til å bruke den igjen, da jeg kvier meg for å gjenta feilen. Men vet at mange sverger til den, så så lenge man gjør det rett, så skal den fungere bra. Håper du får færre migreneanfall i fremtiden! Ha en fin dag videre!

 61. Paracet med koffein ble jeg frarådet, da koffein i seg selv ikke er en god kombo med migrene. Mye kaffe og stess kan være med å utløse anfall!

 62. Du har kanskje fått tips om det før, men akupunktur reddet meg. Jeg hadde akkurat samme som deg og var helt ødelagt. Fikk akupunktur og har siden bare hatt milde anfall som Ibux tar og det er faktisk snart 20 år siden.

 63. Fenazonkoffein kan være effektivt for noen, men det beste er nok å kontakte lege, og sørge for at medisinen ALLTID er med i veska. Det er utrolig viktig å få tatt det umiddelbart etter at symptomene kommer.

 64. Heia!
  Jeg har også slitt med auramigrene i fleeere år, utrolig plagsomt. Jeg synes ikke nesesprayen funket på meg, men tabelettene «Almogran» funker helt fantastisk! Tar en med en gang jeg får anfallet, og om det ikke har gått 100% over (hodepinen etterpå), så tar jeg gjerne en til senere på kvelden!
  Håper det ordner seg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, jasmin 🙂

 65. Her er et tips til medisiner mot migrene som jeg bruker og som har hjulpet meg. Kjøpes reseptfritt på Apotek i Sverige og heter eeze. Les om den o lenken nederst. Har i hvertfall hjulpet meg og jeg kjøper med fra Nordby hver gang jeg er der. En billigere variant er diklofenak som i følge personalet på apoteket der inneholder det samme som eeze men kommer fra en billigere leverandør. Vel verdt et forsøk i hvertfall https://www.eeze.se/
  Lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ulla! 🙂

 66. Fy søren så lekre bilder det er på bloggen din nå !! Og for et fantastisk flott bad <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marita 🙂

 67. Jeg har ikke migrene selv, men har en mamma som har vært mye plaget. Paracet og ibux er ikke migrenemedisin. Få deg legetime og medisin spesifikt rettet mot migrene. Mamma blir så kvalm at hun spyr, så hun får kvalmestillende i tillegg. Og ta migrenemedisin med en gang anfallet begynner, og så rett i seng. Da går det i alle fall fortest over for min mamma. (som forøvrig ofte får migrene etter dager med mye stress, etter dager med for lang tid mellom måltid osv) Masse lykke til, håper du får hjelp hos en lege 🙂

 68. Marianne

  Hei.
  Migrene er noe herk, etter mange år med sterke smerter hyppig fikk jeg noen helt supre medisiner som jeg vil anbefale deg og prøve, Maxalt, dette er smeltetabletter som du legger på tungen, i løpet av en time er det hele så og si over…
  Lykke til med medisimutprøving, håper du finner noe som virker effektivt på deg.
  Svarer deg gjerne om du har spørsmål om disse medisinen. Jeg kjenner flere som har slitt med å finne de rette medisinene, men som etter å ha prøvd disse ikke får fullrost de. Jeg fikk iallfall tilbake livskvaliteten min <3 varm klem til deg, fine Caroline

 69. Jeg hqr hatt migrene med aura i over 30 år. Fikk et nytt liv etter at jeg fikk Imigran nesespray. Det er en trygghet å ha den lille sprayen. Går aldri noen plass uten. Litt «blysmak»i munnen rett etter du tar sprayen, men det er en bagatell i forhold til smerten som uteblir.
  Lykke til. Håper du blir fornøyd.

 70. Har du tenkt på at du har fått hyppigere migrene anfall etter at du har begynt å spise litt mer karbohydrater? Veldig mange får færre migrene anfall av å skifte om til lavkarbo, Bare en tanke ♡

 71. Migrene er forferdelig! Var plaget med migrene flere ganger i måneden tidligere. Etter fem runder hos Ostopat ble jeg kvitt plagene. Nå får jeg kun aura på øyene i ny og ned, men ingen migrene i etterkant. Det er en ny verden! Jeg anbefaler å dra til en Ostopat, godt å slippe sterke medisiner.

 72. Camilla

  Hei!
  Jeg har hatt migrene i rundt 15 år, og det som fremkaller flest anfall er stress. Er anfallene riktig ille og medisiner ikke virker varer de gjerne i 3 dager og jeg kaster som oftest opp. Paracet og Ibux bruker jeg ikke, men har veldig gode migrene tabletter (imigran og maxalt), dette er sumatriptan tabletter og etter min forståelse så er de med og hindrer utvidelsen av de små blodårene i hodet. Disse tar jeg med en gang jeg kjenner at migrenen er på vei. Og de er superbra, og tar de fleste anfall hos meg. Ellers er det en lang liste med triggere for migrene, og folk reagerer jo på forskjellige ting, men for mange er det hormonelt, og da kan det være nyttig å ikke bruke preparater med østrogen. Er man først uheldig og får et anfall lindrer det bittelitt med en ispose på hodet mens man forsøker å sove…. paralgin forte kan også dempe smerten selv om det ikke tar vekk migrenen. Lykke til, og skaff deg skikkelige tabletter, det er gull verd.

 73. jeg sliter med 5-7 anfall i mnd og ingen av medisinene funker på meg. Går på forebyggende det hjelper litt, og siste jeg hentet nå er sprøyter. Håper de funker.

  Nesesprayen er helt forferdelig syns jeg. Man får smaken opp i munn når du drar inn. Du får smeltetabeletter man legger under tunga. Den i fersken eller appelsin var det kanskje, den er helt ok.
  Migrene er det verste som er, det hemmer enn i fler dager. Blir «blind» jeg mister også følelsen i forskjellige sider av kroppen.

 74. Jeg bruker zomig nesespray (det er triptan) selv mot migrene og den hjelper. Paracet/ibux hjelper ingenting. Men nesesprayen tar migrenen så og si alltid.

 75. Huff jeg hater migrene. Hadde migreneanfall ca 4 ganger i uka i over ett år. Vil også tipse om min medisin – Maxalt rapitab. Funker innen 10 min. Men blir litt sløv etterpå. Og ellers anbefaler jeg yoga, bittskinne og tenke på hvordan du sitter på for eksempel kontorstolen din hele dagen.

 76. Kjenner meg så igjen Caroline! Jeg er ofte plaget med flere anfall i stressende perioder (eksamenstid osv). Jeg har kuttet ut sjokolade og det har hjulpet for meg. Har skrevet ned alt jeg har spist dagen og dagen før jeg har fått migreneanfall og det kan gi deg en indikasjon på hva som kan trigge anfallet. For meg var dette mørk sjokolade..

 77. Ida Camilla Egeland

  Ser du nevner nesespray mot migrene. Og det er GENIALT. Men husk å spørre om Zomig og ikke imigran. De er begge triptaner og funker veldig likt. Men imigran smaker HELT GRUSOMT, hvorpå Zomig ikke smaker noen verdens ting. Håper du finner noe som passer deg! Migrene er grusomt.

 78. Kjære Caroline!
  Jeg føler sånn med deg,for jeg vet så inderlig vel hvordan du har det!
  Vil bare tipse deg om å ta magnesiumtilskudd,det har redusert min anfallsfrekvens betraktelig,selv i stressede perioder:-)
  Et annet tips er å få Diclofenac kalium av legen,om du ikke allerede har prøvd disse når du kjenner et anfall komme. Langt mindre skumle å ta enn Triptaner(Sumatriptan etc.)

 79. Henriette

  Hei! Akkurat det samme som jeg har hatt.. migrene med Aura har kommet mer siste året. Før kunne det gå 6mnd mellom hver gang. Lå rett ut en hel dag, fikk nok når det skjedde en langhelg på fjellet.. gikk jo glipp av en hel dag ilag med mine 🙁 Da fikk jeg Imigran nesespray. Har brukt den 2 ganger nå. Fungerer på aura sånn at den dabber vekk..forsvinner! Hodepinen, tungt hode vil du ha den dagen, men det kan en jo dempe med paracet 🙂 så kan en etter 2-3 timers kvile i sengen fungere nærmest normalt 😀 Anbefales!

  1. Heisann! Jeg er jo 3 år for sent på svar, men jeg mener å huske at Imigran hjelper dersom du tar den når hodepinen starter og ikke i aurafasen:-) håper det kanskje hjelper litt?

 80. Jeg har også migrene med aura. Har resept på diclofenac kalium, hvis jeg tar en pille med en gang jeg ser sikksakkmønster eller en flekk på øyet, så blir det aldri migrene ut av det. Etter 15 minutter er jeg helt fin igjen 🙂

 81. Hva med egenmeldings dager på jobb? Kan en få utvidet egenmeldings dager? Å karre seg til legen dagen etter ett annfall, føles som noe som kan trigge enda ett annfall. Så utrolig tungt når en er så tung i kropp og sinn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *