tips til frokosten: quinoatopping

God morgen, fine deg! Håper du har sovet godt og er klar for frokost – og hvis ikke, så kan du spare dette tipset til lunsjen eller til frokosten i morgen tidlig, for nå skal jeg fortelle deg om noe som faktisk er så godt at min elskede granola står i fare for å bli byttet ut de kommende dagene. Eventuelt kan det brukes sammen også 😉

Lurer du på hva det er, sa du? Dette er rett og slett quinoa som er kokt og deretter ristet i ovnen! Og det er vann i munnen-godt! Crispy, spennende og fantastisk godt som topping på smoothie, yoghurt eller som ingrediens i bakverk også. 

Det er enkelt å lage, du skrur bare ovnen på 180 grader, koker quinoa (dobbel vannmengde ift. quinoa) og når den er ferdig kokt, strør du quinoaen utover et stekebrett med bakepapir og smeller det inn i ovnen i ca. 30 minutter, rører hvert 10 minutt og vips – du har fantastisk topping! Dette er så godt! Helt nydelig å bare knaske på også *sikle* 


God morgen og god frokost! Håper dagen din blir smilende fin 🙂 

19 kommentarer

 1. Det ser veldig godt ut men har det ikke en tendens til å bli veldig knasende og hardt (litt vondt å tygge for sensitive tenner)? Havre f.eks. er jo veldig mykt og perfekt for å bli ristet i ovnen, vet ikke hvordan det blir med quinoa…?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ikke sensitive tenner, så det vet jeg ikke :/ Jeg har ikke tenkt over annet enn at det er sprøtt og godt 🙂 Det er viktig at du koker den først 🙂

 2. Nam!!! Dette skal testes

 3. Kathrin

  Migrene er noe herk. Bare å stryke dagen fra kalenderen og begynne på nytt i morgen. God bedring.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kathrin! Har sovet i stort sett hele dag, forferdelig kjedelig! Føler meg så ubrukelig, men det er jo ikke noe man kan noe for :/ Må komme meg til legen for å få medisin mot dette, får jo aura hver gang og den siste tiden har anfallene vært hyppigere enn noen gang før.

   Klem!

 4. It seems delicious 🙂
  miki x

  https://shopstyle.it/l/j2pw

 5. Caroline

  Hvordan vet man når quinoaen er ferdig kokt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Alt vannet skal trekke inn / dampe bort 🙂 Bruk lokk! 🙂

 6. Cecilie

  Søter du med noe, eller er den helt naturell? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt naturlig 🙂

 7. Caroline du står jo på mye mer enn folk flest gjør, med det programmet du kjører sier det seg selv at man blir sliten.

  Kroppen er flink til å si ifra og når man kjører for hardt gjør den nettopp det.

  Det er viktig at du steller pent med deg selv og ikke kjører på fullt igjen selv om du føler deg 100 prosen for da vil du kunne få migrene igjen.

  Vi må stelle pent med oss selv og en ting, er det noen som ikke trenger å føle seg ubrukelig er De iallefall deg.

  Jeg kjenner ingen jeg som står på så mye som deg, er faktisk overraska av at du aldri blir utbrent for du kjører jo full guffe hele tiden, i allfall det jeg får inntrykk av.

  Å blogge slik som du gjør er en enormt krevende og tøff jobb og noen ganger må man faktisk ta en pause for å slappe av litt. Hvis man ikke gjør det vil det straffe seg i det lange løp.

  Klem fra en som bare vil deg vel 🙂

  Jeg blir i allfall veldig glad for mennesker rundt meg som gir meg gode råd og tips.

  Man skal se på gode råd og tips som en gave og si takk sa en venninne av meg og hun har så rett i det

  Hvis jeg ikke brydde meg hvorfor i all verden hadde jeg da giddi å kommentert.

  Håper iallefall du setter pris på at jeg vil deg vel

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Linn! For at du alltid er så god og omsorgsfull!

 8. Hei,

  Har spurt under hytteinnlegget, men ser at du ikke er så aktiv der lengre. Kan du vær så snill skrive hvilken størrelse du har i jakka og anorakken?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har strl. 34 🙂

   1. Og du får god plass til tykk genser/tights under begge deler? 🙂 Er de litt store i størrelsen? Bestiller på nett nå! 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja 🙂

   3. Takk for svar, syns det er så vanskelig med internettstørrelser så hjelper veldig 🙂

 9. S.Helene

  Uff migrene er noe dritt! Jeg slet med dette i flere år da jeg brukte p-piller. Sluttet med den og har ikke vært plaget med migreneanfall etter. Håper du blir kvitt herket, masse god bedring! Og for et utrolig flott soverom og walk in closet!! God smak!:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, S. Helene! Det er virkelig vondt! Litt etterdønninger i dag, men bedre etter nesten en hel dag i sengen i går :O Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *