jeg har fått regulering

– reklame: dentalia – 

Jeg vet det er mange som har spurt i det siste, og ja! Jeg har faktisk startet med regulering – rettere sagt med invisalign. Jeg har alltid vært fornøyd med smilet mitt og tennene mine har alltid vært rette og fine, så regulering er aldri noe jeg har hatt bruk for, men i voksen alder har jeg fått den uvanen at jeg gnisser tenner i søvne, og det er nettopp derfor har jeg endt opp med å velge invisalign nå. Dette er i hvert fall én av flere grunner. 

Tanngnissing har gitt meg en del hodepine de siste årene og dette fortalte jeg tannnlegen min for noen år siden, da jeg gikk til ham for første gang. Det første jeg gjorde var å starte med en gnisseskinne om natten for å få bukt med problemet, men saken med akkurat disse skinnene og meg, er rett og slett at det ikke funker. Jeg tar dem ut i søvne om natten og slenger dem i veggen – jeg takler rett og slett ikke å sove med dem, så dette ga jeg opp. Så jeg har altså fortsatt med denne tanngnissingen og konsekvensen av den overdrevne muskelaktiviteten ved tanngnissingen, er at det blir en uønsket slitasje og belastning på tennenes tyggeflater. I mitt tilfelle er det mest langs skjærekanten på fortennene, fra hjørnetennene og fremover på begge sider. Denne skjærekanten er blitt litt flisete og lengden på tennene mine har over tid blitt litt kortere enn de var i utgangspunktet. I tillegg er hjørnetennene mine slitt ned slik at de har samme lengde som fortennene. Konsekvensen av dette er at avstanden mellom overkjeven og underkjeven har sunket sammen, og for å rette på dette har min tannlege foreslått at vi skal forsøke å løfte bittet mitt noen millimeter for å kunne få en riktig dimensjonering på fortennene. Tennene mine går også noe innover i stedet for utover i en bue – dette kan være litt vanskelig å se og egentlig har jeg ikke lagt merke til det selv før i løpet av de siste årene. Men dette skal også gjøres noe med når jeg nå bruker invisalign. 

Så ut av å bruke denne skal jeg altså få både penere tannstilling og justere på bitthøyden slik at tanngnissingen forhåpentligvis opphører. Så da vet dere i hvert fall hvorfor jeg bruker dette og dere kommer til å se det en stund fremover, for min behandlingstid er satt til 14 skinner, det vil si ca. 7 måneder. Jeg er så spent på resultatet! Før vi gikk i gang med dette, har jeg fått fremstilt hele behandlingsprosessen fra start til slutt ved hjelp av animasjoner – det var utrolig spennende å se og ikke minst synes jeg det er imponerende hvor langt vi har kommet på dette området med regulering. 


Fordelen med invisaligne er selvfølgelig at det nesten ikke synlig, med mindre du kommer tett innpå en person eller ser nærbilder av vedkommende. I dagliglivet tror jeg ingen ser det, jeg har en kollega hos United Inlfuencers som også bruker dette og jeg la ikke merke til deg før hun fortalte meg det. Det er jo  virkelig tommel opp! Skinnen skal alltid taes ut når du skal spise og når du drikker alt annet enn vann – det vil si at jeg alltid har dem ute ca. 1 time på morgenen, siden jeg liker å drikke en del kaffe akkurat da og også får i meg frokost. Ellers forsøker jeg å ha dem på nesten hele tiden, selv om det på for eksempel TV eller på videoblogg vil være naturlig å ta dem ut – dette bestemmer jeg selv. Men det sier vel seg selv at det ikke funker når du ikke bruker dem og utfordringen med disse skinnene er jo nettopp at du kan ta dem ut selv – det anbefales å ha dem på minst 22 timer i døgnet. 

Jeg er veldig positiv til invisalign så langt, selv om det den første uken var ganske uvant. Det føltes rart å ha et fremmedlegeme i munnen nesten hele dagen og for meg som småspiser såpass ofte i løpet av en dag, har det var en utfordring at jeg nå ikke kan det 😉 Men jeg føler at jeg begynner å få teken på det nå! Vondt er det ikke, men nå byttet jeg skinne i går og det kjenner jeg. Jeg er litt støl i kjevene og tennene er litt ømme, men det går over. På tennene har jeg noe som kalles attachements, små tagger på mine egne tennene som gjør at skinnene sitter godt på. Disse må jeg innrømme er litt irriterende, de føles i veien når jeg ikke har på meg skinnene, så sånn sett trives jeg best med skinner 🙂 I alt skal jeg gå med 14 skinner, det blir ca. 7 måneder. Jeg bytter skinne annen hver uke og går til rutinekontroll 1 gang i måneden. 

♥ 

Jeg synes invisaligne er et helt fantastisk tilbud som gir utrolig flotte resultater, det er rett og slett en nyskapende tannregulering. Dersom du er interessert i å få vite mer om dette, kan du kontakte Dentalia i Oslo HER. De er utrolig dyktige! 

24 kommentarer

 1. Therese

  Du burde prøve botox i kjevemusklene mot tanngnissing. Det har jeg hatt veldig god effekt av 🙂

 2. Spennende! Ble selv akkurat ferdig med slik regulering, og ja, det er litt styr å bruke det, men når du tenker på målet med behandlingen hele veien og at det bare er for en periode så går det veldig greit. Var på tre reiser med regulering, litt mer styr når man spiser ute, men det går jo fint så lenge man har toalett tilgjengelig, og det har man 😉 hadde egentlig litt tannlegeskrekk men det er helt borte etter så mange besøk hehe. Bra du skriver om dette så flere voksne kan vurdere dette når fast regulering ikke er ønskelig.
  Masse lykke til!

 3. Deilig å få det gratis da 🙂
  Men gjør det vondt ?

 4. Kult!
  Jeg har lagt merke til at fortennene dine peker innover (sorry), kanskje fordi jeg er misfornøyd med tannstillingen min selv, og da legger man merke til ting som ikke alle andre gjør. Jeg vurderer faktisk tannregulering, men det er jo spennende å se om dine tenner kan rettes ut uten! 🙂 Da vil jeg og 🙂

 5. Hva skal du gjøre med de gamle møbelene når du får de nye?
  Selger du de?

 6. Gnissing er et mareritt 🙁 har gnisser på meg hodepine og skeve tenner sjæl 🙁 takk for godt tips! <3

 7. Må du ta ut skinnen bare du skal ha en slurk vann eller nyte en kaffikopp? I såfall, er det ikke fort gjort å glemme seg ut? På trening f.eks.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke for vann, men for kaffe må du det 🙂 Du glemmer det ikke, det skal godt gjøres! Jeg har glemt det da jeg skulle ta en tyggis en gang 😉 Men kom på det umiddelbart :p

 8. Hei! Kan du si noe om prisen? Jeg skjønner at det er store individuelle forskjeller, men det kunne være greit å vite omtrent hva en behandling over 7 mnd anslås å koste.

  1. Jeg starter på denne behandlingen snart på samme sted, primært for å rette opp tennene. For min del koster behandlingen kr. 50.000,- (full Invisaligne)

   1. Takk 🙂

   2. Jeg skal starte med Invisalingne om ca 2 uker. Behandlingen min er lagt opp til 14 skinner på overskjeven og 1 på underskjeven. For meg koster det 27 000,-. Prisen er nok veldig individuell ut fra hvor mange skinner du trenger for å rette opp tennene dine, om du må ha regulering både oppe og nede . I motsetning til Caroline skal jeg bytte skinne 1 gang i uken i stede for annen hver uke, og dermed reduseres behandlingstiden til 14 uker samt 4-8 uker for å stabilisere tannstillingen før behandlingen avsluttes. Gleder meg til å se resultatet 🙂

 9. Ikke at jeg skjønte så mye av det tekniske som vil skje i munnen din, men flott at du (forhåpentligvis) vil få det bedre 🙂

  Angående det med fremmedlegeme, enig! Synes det er så ekkelt! Nå hadde jeg vanlig regulering da, og jeg har kjempestore arr i kjekene etter strengen som boret seg inn og grodde fast (!!!) i kjeken over natta. Etter endt regulering fikk jeg streng bak tennene som skal være der resten av livet. Dette er ikke vanlig over alt i Norge. Den har løsnet så nå kommer jeg til å gå rundt med tidenes kjøttsår på tunga i flere måneder… I tillegg har jeg en sånn skinne som ligner på din, som jeg skulle ha på om natten i 1 år etter jeg fikk av. Har den fortsatt ettersom jeg også gnisser om natten og den er med på å spare skader på tennene <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Men ja, det er litt ubehagelig i starten :O Nå føles det helt ok, jeg tenker ikke over det i hvert fall 🙂

 10. Jeg har faktisk vært inne på tanken å skaffe meg dette selv. Jeg har fine og rette tenner oppe, men nede har det blitt litt verre etterhvert som jeg vokste opp. Det plaget meg ikke så mye før, men det plaget meg nok til at jeg spurte tannlegen mens jeg enda gikk på videregående om ikke jeg burde hatt regulering på tennene nede. Dette mente hun at jeg absolutt ikke trengte, men det angrer jeg litt på den dag i dag, og det er derfor jeg er inne på tanken på å skaffe meg dette du nå prøver.

  Jeg er spent på oppdateringer underveis i behandlingen din og ikke minst om du blir fornøyd med resultatet. Nå har vi litt forskjellige grunner til å bruke det, men funker det for deg, burde det jo funke for meg! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det burde det helt klart 🙂

 11. Honolulu

  Så flott om dette hjelper. Noe annet; tror du jentene dine blir like ulike i utseende som deg og din søster ? Dere er så lite like, både på barnebilder du har delt tidligere og i dag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo helt umulig å si 🙂 Vi er søskenlike og det er jo Nelia og Naia allerede nå også 🙂

 12. Botox har reddet meg fra kroniske smerter i kjevemusklaturen i forbindelse med tanngnising. Er helt fantastisk å kjenne på og våkne med den avslappende følelsen! Og godt å vite at jeg «sparer» tennene mine om natta:-)

 13. Inga.skaran

  Så bra at du har funnet en løsning 🙂 en ting er skader på tenner med gnissing, men enda verre er slitasjen som kommer på kjeveleddene. Får du brukt denne skinnen nok i og med at du river den ut om natten?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Denne river jeg ikke ut om natten 🙂 denne er tynnere enn gnisseskinnen jeg hadde, og så er dette i både over- og underkjeve. Jeg føler ikke samme irritasjon om natten med denne som med gnisseskinnen 🙂

 14. Hei:-)
  Jeg selv vurderer tnnregulering, men vet ikke helt hvor og hvem gå til , det er mange å velge mellom .. men hvem er god ?
  Kanskje noen tips ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjenner ikke til noen andre enn Dentalia, og de kan jeg varmt anbefale 🙂

 15. Etter å ha lest din anbefaling om Dentalia valgte jeg å dra dit for en konsultasjon fordi jeg ikke er helt fornøyd med tannstillingen; den er ikke ille, men det er jo det at man føler på det selv. Etter å ha vært på konsultasjon hos Dentalia føler jeg meg bare enda dårligere og fikk et dårlig selvbilde. Der inne trodde jeg at de kun skulle ta denne konsultasjonen fordi det er det jeg kom dit for; men når du får beskjed om at tannkjøttet burde fikses med laser så man blir feminin, at man burde ta plastisk kirurgi på haka fordi man ikke har en feminin og pen profil – da kjenner jeg at de er langt over grensen på hva som er greit. Betale mellom 30-50 tusen for å få beskjed om at tennene kan fikses, men at det er mye annet man kan fikse med plastisk kirurgi også – det finnes ikke greit. Jeg vil ikke anbefale Dentalia på Nydalen til noen. Men så klart godt å høre at du fikk en god opplevelse der:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *