oppskrift-onsdag: falafel bowl

I dag prøve jeg noe helt nytt og vet dere hva? Alle i familien spiste det! Alle! Det vil si Nelia, Naia, Lars-Kristian og undertegnede. Da er det intet annet enn suksess, altså 😉 Jeg ble så positivt overrasket, for jeg tenkte at det kanskje ble litt for eksotisk for mine to små, men det gikk ned på høykant. Jeg er så glad i falafel og jeg elsker både søtpotet og grønnkål, så i dag laget jeg rett og slett litt av alt jeg synes er godt – og som er vegetar. Resultatet ble en falafel bowl 🙂 


til 4 trenger du 

♥ 2 store søtpotet ♥ 200 g. kikerter i vann ♥ 1 ts. bakepulver ♥ kikertmel ♥ frisk bladpersille ♥ frisk koriander ♥ 1 liten gul løk ♥ 5 fedd hvitløk ♥ 2 ts. cummin ♥ 5 ss. olivenolje ♥ saften av 1 sitron ♥ salt + pepper ♥ smør eller olje til steking ♥ 1 pakke grønnkål ♥ 1 lite rødkålhode ♥ jalapenos ♥ pistasjnøtter 


slik gjør du 

Først må jeg si at det finnes flere måter å lage falafel på, men denne er kjappest! Skrell søtpotet, del dem opp i staver og legg stavene i iskaldt vann i ca. 30-45 minutter. Sett ovnen på 200 grader varmluft. La kikertene renne av seg i ca. 10 minutter. Hakk opp gul løk, finhakk hvitløk, grovhakk friske urter og ha alt sammen oppi en blender eller en stavmikser sammen med kikertene. Skvis over saften av sitron pluss olje, tilsett krydder og kjør blandingen til den blir jevn og fin. Blir den for løs, kan du spe på med litt kikertmel. Smak gjerne til med salt, cummin og pepper – det kan være du foretrekker mer. Hell litt olje over et stekebrett med bakepapir. Rull små baller av deigen og legg dem oppå bakepapiret med olje, du kan gjerne bruke en rist med bakepapir også. Stek dem i ovnen i ca. 30-45 minutter, snu dem når halve tiden har gått. 

Hell vannet av søtpotetene og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Disse stekes samtidig som falaflene, bruker du varmluft går det helt fint. Jeg tror mitt stod i ca. 45 minutter tilsammen, uten at jeg er helt sikker. Følg bare med underveis så ingenting blir brent. I mellomtiden kan du raspe rødløken og steke denne sammen med grønnkål i en stekepanne sammen med smør. Smak til med salt og pepper. Rist pistasjnøtter i ovnen i ca. 10 minutter, disse kan du sette inn mot slutten av steketiden på resten av maten. Server alt i en bolle eller på din helt egne måte – topp med nøtter og jalapenos og gjerne litt tahini! Så godt!


Håper det smaker og at morgendagens middag er i boks 😉 

11 kommentarer

 1. Ser smashing ut! Eeelsker søtpotet og kikkerter, så denne skal prøves! Takk for at du øker dine veganske innslag! Tommel opp!! 😀 ♥

 2. Hei Caroline! Kjempegode oppskrifter du kommer med. Må bare spørre deg. Du spiser mye krydder og hvitløk som jo er kjempegodt, men føler du på at det lukter etterpå og dagen etter i møte med folk? Jeg skulle gjerne spist mer sterk mat, men blir så veldig selvbevisst på lukten da så unngår det litt Hva tenker du om sånt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jeg får jo hvitløksånde, men ikke neste dag 🙂 Folk reagerer jo så forskjellig, men hvis du føler at du lukter vondt neste dag så ville jeg vært litt forsiktig 🙂

  2. Én ting er jo å lukte vondt, men lukter hvitløk så vondt da? Jeg har aldri skjønt meg på de som ikke spiser hvitløk og diverse sterk mat fordi de er så følsomme på lukten som kan sitte i en stund. Nei, spis hvitløk med god samvittighet og ta heller en ekstra tyggis dagen etter om nødvendig! 🙂

 3. Hei Caroline! Får vi se mer fra soverommet deres snart? Skal male vårt her hjemme og vurderer dempet sort. Venter og venter på et innlegg om soverommet!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg håper å kunne legge ut resten av soverommet nå i løpet av de neste ukene 🙂

 4. Jeanette

  regner med at jentene ikke fikk nøtter! farlig for de små

 5. Kjersti

  Hei! Ser kjempegodt ut! Har du erfaring med å fryse falafel? Jeg tenker at det hadde vært kjekt å lage en stor porsjon for å ha på luringa en travel hverdag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har aldri prøvd faktisk! Det er helt sikkert ikke umulig, men jeg ser for meg at de fort kan bli tørre?

 6. Denne skal jeg definitivt lage til min mann. Har av en eller annen grunn erstattet F* ordet med «falaffel» og dette er noe min mann kommenterer er en middagsrett hver gang. Og denne oppskriften så virkelig god ut så nå gleder jeg meg til å lage denne til han å se om han tar spøken

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Håper det smaker, Regine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *