Oslo Maraton 2017: halvmaraton fullført

– reklame: imsdal – 

Fy søren, jeg gjorde det! Og det var ikke skummelt i det hele tatt – det var bare så gøy! Dette vil jeg så absolutt gjøre mer av! Jeg løp i mål etter 2 timer og 7 minutter og hadde faktisk ikke noe klart mål om tid annet enn at jeg ville fullføre, så jeg sier meg fornøyd med det. Jeg kom i mål og jeg følte faktisk at jeg kunne løpt enda lenger!

Nå vet jeg hvordan et løp er og nå kommer jeg til å sette meg et mål for fremtiden. Min makspuls er på 203 og i starten av løpet lå jeg tett opp mot 180, så det stresset meg litt. Jeg tenkte at jeg ville ligge på rundt 165-168 store deler av løpet, men det tok litt tid før jeg fant en god flyt og før jeg lå rundt der jeg ville være, men da jeg først kom dit var det bare så behagelig! Beina gikk av seg selv og det føltes så bra – til og med i oppoverbakkene i Ullevålsveien, det var ikke noe stress, bare gøy! Jeg stoppet ikke en eneste gang i løpet av turen og det var jeg sikker på at jeg kom til å gjøre, så der overrasket jeg meg selv. Jeg gjorde kun noen korte stopp for å ta imot drikke – tommel opp for drikkestasjonene! Jeg tok imot en banan helt i starten og den løp jeg med helt til jeg hadde 2 kilometer igjen! Haha 🙂 

Mot slutten tenkte jeg å gire på, men da kom plutselig en oppoverbakke jeg ikke var helt forberedt på og jeg var livredd for å havne i kjelleren (er redd jeg ikke hadde klart å komme meg opp derfra igjen) så jeg turte faktisk ikke å speede opp før den siste halvannen kilometeren. Da jeg satte opp farten steg pulsen veldig fort, jeg var oppe i 191 da jeg kom i mål. Snittpulsen gjennom hele løpet var på 170, men i ettertid kjenner jeg at jeg burde presset meg selv mer hele veien, det hadde ikke trengt å være så «behagelig» og jeg hadde absolutt tålt å ligge høyere. 

Men da er det bare å trene på mot neste år, da vil jeg fullføre på under 2! Det var jo en tid hvor jeg løp mila under 50 minutter, så jeg kan hvis jeg vil og hvis jeg trener nok – det er vel bare å sette i gang! Jeg føler virkelig at jeg fant igjen en liten del av meg selv i går, det var så god stemning og det å bare ha løpeflyten er så digg! Jeg har savnet den følelsen – følelsen av å bare løpe og ikke måtte rekke noe. Bare å ha tid for meg selv uten at du vet at noe annet, som er viktigere, venter. Jeg hadde laget meg en spilleliste på forhånd som varte i rundt 2 timer, så jeg hørte bare på sanger som var motiverende og som jeg ønsket å høre på – det var helt magisk! 

Jeg løp nesten hele veien sammen med Camilla og hun var helt rå å løpe med! Tusen takk for all backup og støtte – du er så bra! Og tusen takk til alle som heiet på meg – venninner og ukjente – det var stor motivasjon langs veien! Og til alle som ønsket meg lykke til og sa gratulerer på snap – jeg setter sånn pris på det 🙂 


I dag er låra en smule støle kandusi.. Jeg har ikke gangsperre, men jeg tror kanskje jeg blir utsatt for det i morgen 😉 Knærne er heller ikke helt fornøyd, men ellers føles det bare bra! I dag tar jeg helt fri fra alt som heter trening, jeg skal være sammen med jentene mine – tenkte masse på dem da jeg løp i går, de er virkelig en motivasjon i seg selv I morgen skal jeg ta meg en liten tur igjen, må få løst opp og tøyet litt – glemte jo det helt i går! De serverte tross alt boller ved mållinja! Haha! Da var det bare å stappe i seg og nyte en liten seier over seg selv og frykten for å delta i løp, for det var bare så gøy! Håper alle dere andre som løp i går også klapper for dere selv, jeg møtte noen av dere både før og etter, og for en innsats altså! Tommel opp for oss 🙂 

44 kommentarer

 1. Elisabeth L

  Gratulerer så mye med godt gjennomført halv maraton 🙂 virkelig fortjent å ha litt tid til bare seg selv noen ganger, og da blir det ekstra godt å komme hjem til familien igjen <3 god søndag!

 2. Gratulerer med vel gjennomført løp!

  Så kjekt å merke den ekte gleden du viser ved å gjennomføre. Den har jeg savnet i oppkjøringen hvor det virket som det var mest fokus på at du gruet deg og ikke viste noen glede ved å trene frem til maraton.
  Håper det blir mer inspirasjon til å løpe ute i naturen fremover. Møllen er grei på uværsdager, men du bor vel slik til at løpeturene kan varieres mye.

  Nyt støle bein og mesteingsfølelsen, den er gull verd.

 3. Wow, for en bra tid du fikk! Superbra 😀

 4. Gratulerer med å ha gjennomført ditt første halvmaraton, og så bra at det ble en fin opplevelse som ga mersmak 🙂

 5. Du er rå! Gratulerer! Det der kommer nok aldri jeg til å klare, men det må være supergøy! Gjorde det noe at de serverte boller ved mållinja? Det må da bare ha vært digg! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det var det jeg mente! At det var sykt digg, jeg elsker jo boller 😀

   Tusen takk 🙂 det var så gøy!

 6. GRATULERER SÅ MYE!! Du er RÅ og en stor inspirasjon<3 Tror jammen meg må melde meg på et halvmaraton i det kommende året!

 7. Kathrin

  Vel gjennomført. Det viktigste var at du hadde det gøy.

 8. Gratulerer med gjennomført og bra tid! Du er rå:)

 9. Kjempe bra jobbet Bare et spørsmål; var det en grunn til at fu løp med shorts over tightsen? Varme?

  Igjen rått!!

 10. Monica S J

  Gratulerer med vel gjennomført Caroline. Råbra 😉 Veldig bra tid. Du er til stor inspirasjon ;-).

  Jeg og noen venninner planlegger å løpe New York Oakley Mini Maraton i juni 18. Jeg har løpt det en gang tidligere. Det er riktignok «bare» 10 km. Utrolig morsomt og bra løp – og veldig god stemning hele veien rundt Central Park (hvor løpet går). Jenteturen til NY er liksom gulroten 🙂

  Ha en forts god søndag og kommende uke.
  Krysser fingrene for at kroppen føles bra de nærmeste dagene.

  Klem Monica

 11. Kristin

  Imponerende! Og inspirerende! Jeg har akkurat begynt å løpe igjen etter et langt opphold, og den følelsen av «å finne seg selv igjen» – den er veldig god!

 12. Ann-Kristin

  Gratulerer med fullført halvmaraton 🙂

  Har vært inspirerende å følge deg og lese det du skriver !
  Selv gikk jeg 3 km på fredagen, og det er jo lite i sammenligning, men når jeg tenker på at ble operert for kreft for 5 måneder siden og cellegiftbehandling for 4 måneder siden, er 3 km seier for meg:) vurdere trekke meg dagen før , men visste jeg kom til å angre, så glad jeg klarte å fullføre det.

  Nyt dagen i dag med jentene dine 🙂

 13. Godt gjort!! Og gratulerer med vel gjennomført løp.

 14. Så kjekt å lese at du fekk ein god opplevelse. Vær stolt av deg sjølv!!!
  Springerinneklem

 15. Gratulerer med vel gjennomført! Jeg løp også i går og hadde det gøy, men litt slitsomt 🙂 Hvorfor løp du med shorts over tightsen forresten?

 16. Knallbra jobba! Merker jeg kjenner meg igjen i det du skriver om å grue i forkant av første løp og innse at det var ingenting å grue for! Nå vet du hvordan det er og jeg er sikker på at neste halvmaraton går under målsetting. Selv var målet 1.45 i fjor under samme distanse og det var en syk følelse å løpe inn på 1.39. Løoegleden er helt ubeskrivelig etter et løp 🙂 god søndag Til deg og dine 🙂

 17. Du leste ikke reglene? Er ikke lov med headset/ørepropper pga. sikkerhet.. Og sinnsykt irriterende om personen foran ikke hører at noen kommer bak, og stepper til siden f.eks..

  1. Elisabeth h

   Det stemmer ikke. Derimot står det i reglene (under sikkerhet)at «det anbefales ikke» å løpe med headsett. På de fleste bildene jeg har sett fra løpet,er det flere med dette. Forøvrig synes jeg jo at man burde unngå det,av hensyn til egen sikkerhet,men det er hvertfall ikke ulovlig, og Caroline har ikke brutt noen regler. Gratulerer, Caroline! Alltid flott å gjennomføre noe man i utgangspunktet synes er litt skummelt!

 18. Kristina

  Kan du legge ut spillelisten du løp til? 😀

 19. For din egen sikkerhet burde du ikke løpe med hodetelefoner i et sånt løp.

 20. Flink du er! Gratulerer masse med gjennomført løp. Det største av alt er jo at du er fornøyd med deg selv, så HIPP HIPP HURRA 🙂

 21. Charlotte Nathalie

  Gratulerer med vel gjennomført!
  Selv har jeg løpt halvmaraton i Oslo Maraton siden 2009, med unntak av 2011 og (i dessverre) i går, 2017, pga jobb. Jeg har alltid løpt med musikk på øret, det er slik jeg alltid løper. Har aldri fått med meg at dette ikke er anbefalt. Har heller aldri hatt problemer med å høre folk bak som vil forbi, men det er vel kanskje fordi det ikke har vært nødvendig ;-). Neida, spøk til side, ærlig talt! Hva er problemet? Hvis folk bak vil forbi er det ikke da deres oppgve å komme seg forbi? Eller skal det være greit at man roper LØYPE og hauser seg forbi?! Som sagt, jeg har løpt i mange år, og jeg pleier som regel å starte litt seint i puljene fordi jeg ikke orker det der elite maset (selv løper jeg på under 2 timer) og syns at tempoet til å beynne med er noe treigt, men det er da mitt problem, jeg som ligger bak, må jo da forsøke å forsere folk på en ok måte, OG jeg bruker skjelden (eller aldri kan jeg si) verbal kommunikasjon for å komme forbi! Om jeg taper ti sekunder på å ligge bak noen som er treigere enn meg, vel, så byr jeg gladlig på det! Så slike kommentarer er tullball og flisespikkeri etter min mening! Folkens, det er et mosjonsløp, ikke OL eller livsnødvendig å komme før naboen, kompisen etc!
  God søndag Caroline! Klem Charlotte

  1. Og det har med sikkerhet å gjøre ang. headset. Ikke tiden… for all del, tross anbefalingene, du.

  2. Amen 🙂

 22. Gratulerer så mye med gjennomført løp! Jeg er veldig interessert i nye tips til løpemusikk. Kan du lage en artikkel om det? Samt dele spillelisten din? God støl&sliten søndag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, klart jeg kan 😀 Og tusen takk! Sliter litt med gangen ned trappa! Haha 🙂

 23. Gratulerer med vel gjennomført! Du stråler av mestringsfølelse!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kari! Det var så gøy 😀

 24. Kan du legge ut spillelisten din :)?

 25. Gratulerer med vel gjennomført løp-du er helt rå !! Ser ut til at du har svettet ganske mye iallefall-helt gjennomvåt nesten opp til halsen

 26. Gratulerer med gjennomført løp, men at noen sier at 2.07 er en bra tid når du har trent aktivt og systematisk mot løpet?!?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kanskje du ikke har lest innleggene mine om dette løpet – men jeg har ikke løpt så lite noensinne som det siste året. Fødsel, hussalg, flytting, oppussing, nyfødt barn etc. – en kombo som har gjort systematisk trening ganske vanskelig for meg. Så jeg er happy med gjennomført 🙂

  2. Camilla

   Jeg orker ikke engang.. Herrefred. Du burde være stolt Caroline! Du er super flink! 😀 Og stølheten får du unne alle andre! Gøy å se på mennesker som er støle(sorry:p)

 27. Grattis med vel gjenomført løp! 🙂
  Om du kan legge ut spillelisten din ville jeg blitt så glad. Trenger løpemusikk 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er ute 😀

 28. Vel gjennomført!:-) du er rå! Tobarnsmor til to under fire år, og så mye som har skjedd det siste året, tar av meg hatten! Du inspirerer til en aktiv hverdag!:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mari! Dette var veldig koselig å høre 🙂

 29. Imponerende at du syns det hele var en lek : ) Ikke en gang litt sliten opp bakken langs Ullevålveien, forbi St.Hans-Haugen? Der var jeg nær døden, men fullførte løpet med god margin i forhold til hva jeg hadde trodd. Heia løpeglede, mestringsfølelse og motivasjon 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, det var den tyngste biten! Ikke en lek, men det var gøy og slitsomt på en bra måte, ikke dødsslitsomt som jeg trodde det skulle være og dermed burde jeg kanskje presset meg selv ytterligere. Men jeg turte ikke, jeg hadde så god flyt, selv opp den bakken! Men det er også mye som kommer an på dagsformen, så det kan jo hende jeg hadde dagen også 🙂 Jeg synes den aller siste bakken, den etter Ullevålsveien var tyngst :p Deilig da det gikk nedover 😉

 30. hvorfor løpt du med shorts over tightsen? Og hvorfor svarer du ikke på spm om det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi jeg liker det og fordi jeg synes det ser bra ut 🙂 Beklager at jeg ikke har svart dersom du har spurt tidligere, det har ikke vært meningen.

 31. Ved første øyekast lignet den løpende figuren på medaljen på et hakekors! Haha, synet bedrar. Gratulerer med fullført maraton!

 32. Kim-Andre

  Musikk på øret hører ikke hjemme i et slikt arrangement. Man mister mye av inntrykkene langs løypa, men viktig av alt er sikkerhetsrisikoen det medfører. Forbilder bør ikke gå mot politiets anmodninger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *