vegetarpai og rødbetsalat

Det er oppskrift-onsdag og i dag har jeg virkelig gledet meg til å dele! Jeg ble så inspirert da jeg spiste lunsj i Oslo på fredag og bestilte vegetarpai og en rødbetsalat, så jeg har forsøkt å gjenskape den fantastiske kombinasjonen på kjøkkenet hjemme. Lavkarbopai har jeg allerede delt oppskriften på, men det er mange år siden nå og denne gangen gjorde jeg den vegetarvennlig 🙂 Rødbetsalaten slang jeg bare sammen etter hva jeg husker at det smakte og hvordan den så ut, og jeg synes faktisk det ble utrolig godt! Så godt at jeg er nødt til å dele alt sammen med dere i dag – så forbered dere på en utrolig smaksrik og mektig middag – for hele familien! Dette er mer enn nok til 4 – kanskje 5, litt avhengig av alder og sultfølelse 😉 


du trenger 

♥ 6 egg ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1 dl. kremfløte ♥ 150 gram philadelphia ♥ 2 dl. revet ost 

♥ 1 pakke frossen bladspinat ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 3 ss. smør ♥ 2 never soltørkede tomater ♥ 3 egg ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 100 gram chevre ♥ 1 pakke cheddar ♥ salt + pepper 

♥ 3 rødbeter ♥ 1 neve valnøtter ♥ 1/2 rødløk ♥ frisk kruspersille ♥ saften av 1 sitron ♥ 100 g. chevre 


slik gjør du – pai 

Sett ovnen på 175 grader. Skill eggeplomme fra eggehvite og ha dem i hver sin bolle. Visp eggehvitene stive og tilsett bakepulver. Visp sammen eggeplomme, kremfløte og kremost, slik at røren blir jevn og fin. Vend eggeplommerøren forsiktig inn i eggehviterøren med bruk en slikkepott. Bland inn den revne osten. Nå skal deigen være jevn og luftig. Hell den over i en pai- eller kakeform og stek den midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl den før du tar på paifyllet.

Paifyll lager du ved å steke spinat, hakket hvitløk og soltørket tomat i litt smør, og smaker til med salt og pepper. Spinaten må tines før du bruker den og vannet må klemmes av. Sett blandingen tilside når den er ferdig. Pisk egg sammen med kremfløte, og smak til med salt og pepper. Klapp spinatblandingen over paibunnen og del opp chevre som du legger over fyllet. Riv cheddarost og dryss dette over, før du heller over egg-og fløteblandingen. Stek hele herligheten midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. 


slik gjør du – salat 

Lag rødbetsalaten mens paien står i ovnen! Kjøp rødbeter som er ferdig kokt og skrellet. Riv dem på et rivjern og legg alt sammen i en sil slik at de får rent av seg. Bruk gjerne tørkerull på det etterpå også, slik at du er sikker på at mye vann er borte. Grovhakk valnøttkjerner og ha bitene i en ildfast form – rist dem i ovnen på 180 grader – ca. 10 minutter. Ha revet rødbet sammen med valnøtter i en stor salatbolle og klipp over masse frisk kruspersille – jeg brukte en hel utreplante. Klem over saften av 1 sitron, smuldre over chevreost og finhakk rødløk som du blander inn. Smak til med salt og pepper. 


Server salaten ved siden av paien – så godt! Håper det smaker 🙂 

15 kommentarer

 1. Hei! Lurte på om det kommer et innlegg om soverommet deres? Såå spent på dempet sort 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jaaa 😀 Venter bare på et sengeteppe jeg gjerne vil ha med på bildene, men kanskje vi bare må ta bilder uten 🙂

 2. camilla

  Hvilken cafe var du å spiste på?? 🙂

 3. Ragnhild

  Hei.
  Høres veldig godt ut, kjekt med middags tips.
  Hvor kjøpte du ferdig kokt rødbetter? Aldri hørt om eller prøvd, elsker rødbetter så dette må prøves.
  Fin dag til deg. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Meny 🙂

 4. Åhh, dette hørtes og så veldig godt ut. Takk for oppskriften.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Noreen 🙂

 5. Den rødbetesalaten…. mmmmmm…. så veldig godt ut! :o)

 6. Å tusen takk. Dette så deilig ut, så det vil jeg prøve. Spesiell rødbetsalaten så god ut og jeg spiser helst lavkarbo.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 7. Anne Bakke

  Tror du at salaten holder i flere dager ? eller må den spises med en gang ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   VI spiste den dagen etterpå også, den var like god! Ville likevel ikke oppbevart den så mye lenger enn det 🙂

 8. Hei 🙂

  Hvor er gullbestikket fra? Holder det seg fint i oppvaskmaskinen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra house doctor 🙂 Blir litt flekkete, men tørkes fint av med litt vann og et håndkle 🙂

 9. Kjempegodt! Tusen takk for oppskrift. Kombinasjonen med den friske salaten til den ganske mektige suffleen (som vi syntes det var), var super.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *