it’s a pawty: kake til de firbeinte

Så fin og så enkel! Dessuten en sikker vinner blant de firbeinte – i hvert fall hos mine. Her er oppskriften på årets hundebursdagskake! Jeg lover deg at den vil falle i smak hos din beste venn ♥ 


du trenger – oppskriften er endret litt fra da jeg la den ut første gang 

♥ 2 bananer ♥ 4.5 dl. vann ♥ 7 dl. hvetemel ♥ 2.5 dl. havregryn ♥ 2 ss. bakepulver ♥ 1 egg ♥ 300 g. bløtfôr ♥ 250 g. philadelphiaost ♥ 300 g. leverpostei ♥ diverse pynt 


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Ha banan, egg og vann i en bakebolle. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen. Tilsett deretter hvetemel, havregryn og bakepulver. Smør to små springformer med smør og hell røren oppi. Jeg brukte springformer i to forskjellige størrelser slik at det var enkelt å sette dem oppå hverandre å få en etasjekake. Du kan selvsagt bruke en stor form også. Stekes i ca. 60 minutter. La kaken avkjøle seg helt før du smører over glasur. Den lager du ved å blande leverpostei og philadelphiaost. Bruk helst en kjøkkenmaskin til dette også, slik at glasuren blir jevn og glatt. Sett kakene oppå hverandre og pynt dem med det du vil 🙂 


– hurra for de firbeinte og for hundebursdager – det fortjener de! – 

45 kommentarer

 1. Hva stemte du på
  Valget? 🙂

 2. Jeg kan svært lite om hunder og er vel egentlig ikke så glad i de dyrene heller, men kan hunder spise all den menneskematen der?
  Hvorfor selges det hundemat hvis de kan få en brødskive med egg, philadelphia og leverpostei?
  (Lover, dette er ikke ironi, jeg ser det kan virke sånn, men lurer virkelig)

  1. Hundemat selges av to grunner: Den ene er at noen har funnet ut at dette er noe man kan tjene MASSE penger på. Den andre er at hunder, og andre dyr, bør få i seg minst mulig salt, sukker og fett. Dette er grunnen til at hunder ikke bør få server middagsrester, men det betyr ikke at de ikke kan spise f.eks kjøtt, ris og grønnsaker. Maten må bare tilberedes riktig.

 3. Det er ikke ofte jeg reagerer på ting du gjør siden du gjør veldig mye riktig i mine øyne, men havregryn og hvetemel, honning og bakepulver til hundene???smør of philadelphiaost??? Jeg er direkte sjokkert… Ok en gang i året og bare bitte litt men dette er ting som er direkte skadelig for fordøyelsen dems… håper virkelig ingen av leserene dine følger denne oppskriften!!! Elsker prinsippet, laget selv kake av ren fisk og kjøtt til mine hunder, moro å gjøre litt stas på dem, men ikke med gift…. :,( ble skikkelig lei meg nå…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mengden avgjør om noe er gift, Beth… At de får dette én gang i året, er som du selv skriver, ok 🙂

   1. Det er en ganske stor kake du har bakt der, med hele 7 dl hvetemel. Det hadde vel vært bedre med en annen bunn en denne? De spiste kanskje ikke så mye annet enn toppingen?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Kunne med fordel bakt en litt mindre kake, men dette er første gang jeg testet noe annet 🙂 Tidligere har jeg laget en annen variant, med brødskiver og leverpostei, da har de spist hele 🙂

   3. Det er vel ikke mengden som avgjør om noe er gift?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jo, det er et grunnleggende prinsipp innenfor toksikologi 🙂

    «All things are poison and nothing is without poison; only the dose makes a thing not a poison.»

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_dose_makes_the_poison

   5. Hehe, jeg er vel omtrent like dreven i å lese kommentarer på bloggen din, som du er i å blogge, ble ikke veldig sjokkert over at denne kommentaren kom 😉 Det er vel minst én hvert år Ronaldo og Hugo har bursdag? Det er kos å gjøre stas på de firbeinte i blant <3

   6. Med andre ord så er alt giftig, men en høyere dose vil gi høyere respons!
    Dessuten, når vi er inne på bruken av Wikipedia som kilde så trenger visstnok ikke et kjemisk stoff være giftig i seg selv, men de kan danne giftige metabolitter. 😉
    Ref: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Toksikologi

   7. Caroline Berg Eriksen

    Nei, da leser du kun deler av sitatet, evt. misforstår hva det prøver å fortelle deg. «(…) only the dose makes a thing not a poison.»

    Om dosen er lav nok, så er det ikke giftig, men alt er potensielt giftig om dosen er høy nok. F.eks er vann essensielt i riktige mengder, men drikker du for mye vann så er det giftig og i verste fall dødelig.

    At to kjemiske stoffer som i gitt mengde ikke er giftige, sammen kan skape giftige metabolitter er helt riktig, men her også handler det om mengder. Konsentrasjonen av disse stoffene må være høy nok for at de skal reagere og skape nok metabolitter til at det er giftig.

    At dosen er med på å avgjøre om noe er gift er grunnleggende toksikologi, det er egentlig ikke noe poeng å diskutere det.

   8. Da må du nok gå litt nærmere inn på hva du mener med hva jeg misforstår, og lese hele sitatet selv.
    «Alt er gift og ingenting er uten gift; bare dosen avgjør om noe er en gift» Derav høyere dose gir høyere respons.

   9. Caroline Berg Eriksen

    Ja, ser jeg leste kommentaren din litt for raskt i stad 🙂 Beklager det 🙁

    Dosen avgjør responsen! 🙂 For øvrig kan to stoffer også ha en synergisk effekt, dvs. at den ene forsterker den andre slik at den blir giftig.

   10. Beklager, svarte på feil kommentar lengre oppe, men ja riktig 😀

   11. Caroline Berg Eriksen

    Det går fint, slettet den 🙂

  2. Forstår ikke hvorfor du blir så sjokkert! Har du noen gang lest på ingredienslisten til hundeproduktene du kjøper i butikken? Havregryn, hvetemel og honning er vanlige ingredienser i for eksempel flere typer hundekjeks. Peanøttsmør er også ofte brukt. Når det gjelder bakepulver og philadelphiaost er jeg usikker, men tviler på at det skader med mindre mengder når det er snakk om EN gang i året.

   1. Det er mye drit i hundemat likt som i vår mat, jeg er bevisst pp min egen mat og derfor også på hundene sin. Fordøyelsen dems er ikke laget som vår. Og Caroline, du tar faktisk feil her, mengden er ikke relevant. Vet du at en halv drue kan ta livet av en Chihuahua? Eller den kan spise 15 uten å gjøre skade, alt avhenger av hunden din. Fint at du er trygg nok til å gamble med dine hunders liv, men at du oppfordrer leserne dine til det er faktisk ikke greit…

 4. Jeg pleier å gi min hund en entrecote på bursdagen hans 🙂 Jeg foretrekker å gi ham kjøtt, da det er det beste han vet og bra for fordøyelsen og. Steker den lett, da han foretrekker det. Hunder vil ha det som lukter godt 🙂

 5. Kan du legge ut oppskrift på det dere spiste til middag idag ?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer i morgen 😀

 6. Synd at mennesker må menneskeliggjøre hunder, og gi de menneskemat.
  Jeg personlig hadde aldri gitt hunden min menneskemat for kosens skyld. Det er vi mennesker som syns det er koselig å lage noe «spesielt» en gang i året, men du hadde helt fint klart å lage en kake av kjøtt, våtfor eller diverse grønnsaker.
  Håper ingen av leserne tror med dette innlegget at menneskemat til dyr er greit.

 7. Dette er første kommentar jeg skriver etter å ha fulgt den i 5 år. Bruk den stemmen du har for norges beste (ikke bare når det er sponset) og skriv et innlegg om valget.
  Du må ikke være hæsjtagg rosabloggger. Du har en utdanning.

 8. Vi har hatt masse hunder, drevet kennel osv. Hjemme hos oss har alltid dyr spist «vanlig» mat ved siden av hundemat. Det gjør også kattene jeg har hatt. Det har aldri vært noe problem, aldri med hensyn til vekt eller noe. Å evt. en gang i året? Tror dette går veeeeldig bra Morsomt i en til tider stressende og altfor alvorlig hverdag

 9. Så da gir du hundene et bittelite stykke og så kaster du resten i søpla?!

 10. Cecilie Runge

  Hei hei Caroline, artig at du gjør så stas på hundene dine Men du, det jeg lurer på er hvor du har kjøpt den trekassen? Jeg har Norgesglass og da hadde vært fint med en sånn fin kasse Gratulerer så mye med Naia i går Hilsen Cecilie R

  1. Caroline Berg Eriksen

   Glassmagasinet 😀 Tusen takk!

   https://www.cg.no/trekasse-small-32-14-14cm

 11. Okei :p

  Gå å ta dere en bolle! Hundene i vår familie får matrester en og annen gang og har ikke tatt skade av den grunn. Fresh pels og friske tenner. Synes du er så snill og god med hundene, Caroline! 😀 😀

 12. Sedan jag började läsa din blogg har jag alltid älskar dina hund kakor! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (https://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 13. Caroline, siden du mener gift kommer an på dosen, ville du gitt barna dine 1 mg med rottegift når det står enkelte steder at dette normalt ikke er toksisk dose ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, selvsagt ikke 🙂 Men jeg skjønner ikke helt poenget ditt? Om du forsøker å trekke paralleller mellom det og denne kaken så bommer du ganske grovt. Rottegift har ingen næringsmessig verdi, og smaker vel heller ikke spesielt godt(??). Det er i hvert fall ikke ment for konsum verken av dyr eller mennesker.

  2. Vibeke Moe

   Du vet at det er farligere å ta en pakke ibux en tablett håper jeg….

   1. Vibeke Moe

    (Kommentaren skulle være til Izzi.)

 14. Poenget var at du mente gift bare kom an på mengden.
  Kaken din kan være giftig pga innhold OG mengde av de forskjellige ingrediensene. Hvete hever seg mye, og dette kan skape problemer i hunde og menneskemager.

  Rottegift er ment som konsum til rotter, altså dyr 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, og om rottegiften gis i lav nok mengde så er det faktisk ikke giftig selv om middelet i seg selv har en potensiell giftig effekt. Om hveten hever seg og skaper problemer i magen handler jo om mengder. Skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å forstå?

 15. Joda, er sånn halvveis enig egentlig i at mengden også har noe å si på hvor giftig ting er, men poenget mitt var egentlig bare det at det er ikke bra å gi hunder for mye hvete ( synes oppskriften inneholdt mye hvetemel), da du eller jeg ikke vet hva akkurat dine hunder tåler, så hvorfor ta sjansen liksom. Derfra kom også pararellen med rottegift til barna.

  Jeg synes du svarer både meg og andre kommentarer veldig bedrevitende og med hersketeknikk, hva er grunnen til at du/ dere føler behovet for dette ? Du må huske på at det er leserne dine som har betalt for xc90’n din 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå var det vel du som akkurat benyttet en hersketeknikk 😉

   Jeg synes bare ikke noe om at man kaster om seg begrepet gift slik at det mister all sin mening. I tillegg er det helt feil også. Denne kaken er ikke gift, på samme måte som sukker ikke er gift for mennesker. Mye er ikke for bra, men en gang i året har ingenting å si.

 16. Marte Kristine

  Les dere litt opp før dere kommenterer, folkens. Hunder er omnivores – de er altså skapt for å spise både plantebasert mat og kjøtt. Les ingrediens listen på tørrmaten dere gir til deres egne hunder, så tror jeg noen av dere vil bli overrasket 🙂

 17. Min chihuahua har bursdag straks og jeg har så lyst å lage denne kaken! 🙂 Jeg lurte på om du kunne svare meg på et par spørsmål om den slik at det blir riktig?

  Hvis jeg sløyfer havregryn, har det noe å si for konsistensen?

  Jeg har tenkt å lage den i en silikonform, de er bittelitt mindre enn formene du har brukt tror jeg. Skal jeg da minske steketiden? Eller skal jeg steke den i 60 minutter på den temperaturen du skriver i oppskriften? Hvor mye leverpostei trengs for å dekke rundt hele kaken?

  Håper du kan svare meg på dette <3 Klem

 18. gjør det noe om den lages en dag i forveien?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det går helt fint 🙂

 19. Sara Kongsvoll

  Takk for oppskrift gleda meg te å teste ❤️

 20. Martine

  Hei! Tenkte å lage denne i helgen det står 300g bløtfor i oppskriften, skal dette blandes i kakerøren og stekes? Kan ikke se at det er nevnt i fremgangsmåten

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det skal stekes 🙂

 21. Så fin kake minstpr nå i ovnen, uten våtfor i.. Håper det blir bra likevel. Kanskje du skulle lagt det til i fremgangsmåten, så ikke flere gjør samme tabben? Tusen takk for oppskrift, Milo blir 1 år imorgen, og gleder seg veldig til kaken

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *