helgens filmtips: beauty and the beast

Gjett hvem som fikk overtalt mannen til å se Beauty and the Beast i går? Jeg! Lars-Kristians kommentar på slutten: «veldig koselig film, da» Og jeg lover at han hadde ei litta tåre på vei i øyekroken  Ååå! Dette er og blir en evig klassiker! Jeg fikk dessverre aldri sett på den kino, så jeg har trippet og ventet på at den skulle komme ut og var så spent da vi satt oss i sofaen i går kveld. Dommen? Jeg ble ikke skuffet en i det hele tatt, jeg elsket alt fra start til slutt og kunne sett den enda en gang umiddelbart da rulleteksten dukket opp på skjermen. Og dette kommer fra en som kan hele tegnefilmen utenat. 

Skuespillerne, kostymene, effektene, musikken – alt var HELT magisk! I tillegg var det noen nye scener her som ikke er med i tegnefilmen, og det gjorde egentlig alt sammen enda mer eventyrlig. Vi ble kjent med Belle på en mye mer ekte måte enn gjennom tegnefilmen. Jeg elsket Emma Watson i rollen som Belle og jeg elsket Dan Stevens enda mer. Han var perfekt i rollen som udyret. Jeg har med vilje ikke tatt med noen bilder av den siste scenen her, for den er jo like nydelig HVER gang og spesielt denne gangen *smelt* Gåsehud og tårer hører med til denne filmen – jeg vil se mer! 


For deg som ikke kjenner eventyret, handler filmen om en vakker, men arrogant prins som blir offer for en forbannelse da han ikke ønsker å gi husly til en tiggerkone. Hun kommer til slottet hans en stormfull natt for å be om hjelp. Som straff forvandler hun ham om til et udyr, fordi det står klart for henne at han ikke forstår at skjønnhet kommer innenfra og skjønner at det ikke finnes kjærlighet i hans hjerte. Hun kaster også en trolldom over slottet og alle som bor i det – blant annet blir vi kjent med lysestaken Lymiere, klokken Kloksworth og den skjønne tekannen Fru Potts. Den eneste måten å bryte forbannelsen på er å finne noen som kan elske ham for den han er, før det er for sent. Noen år senere, ved en tilfeldighet, havner den vakre Belle på slottet for å redde faren sin. Så gjenstår det å se om noen noensinne kan elske et udyr eller om det er for sent for alltid Se filmen i kveld! Den ligger på iTunes 🙂 

35 kommentarer

 1. Har sett den også helt fantastisk.. Som du sier akkurat som tegnefilmen! Godt en aldri blir for gammel for Disney! Forresten harr dere vært i disney land Paris?
  Hvertfall kan jeg trygt anbefale, att det er den beste fornøyelse parken ever klem disney fan haha

 2. Dear Caroline,
  This seems to be a beautiful film! Thanks for the tip.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Elisabeth h

  Helt off topic, he he. Jeg har fulgt bloggen din noen år nå, er definitivt ikke i din ‘kjernelesergruppe’ med mine snart 60 år, men må bare si du har utviklet bloggen til å bli et sant oppkomme av tips, ideer og inspirasjon innenfor et svært variert tema-område. LKs bilder hever den visuelle kvaliteten helt enormt, og du, Caroline, er mye mye flottere, stiligere, mer ‘typete’ nå enn for bare 4-5 år siden. Spesielt på de bildene/videoene hvor du slapper av, gjerne tuller litt,ser jeg den sjarmerende og søte siden av deg, også. Fryder meg over alt dere får til, og er glad for at du ser ut til å takle de verste hetserne rimelig bra. God helg til dere alle fire (pluss to)!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er vel god, Elisabeth! Tusen takk for at du følger med og finner glede her inne – det setter jeg så stor pris på! 🙂

   Håper du henger med i mange år til 🙂 Stor klem!

 4. Ble så skuffet over denne filmen jeg da. Var så mange detaljer som var feil her i forhold til tegnefilmen. Men hver sin smak.

 5. Åh barndomsminner!! HVOR har denne kommet ut, Caroline? 😀 Finner den ikke på Netflix eller filmweb. MÅ se <3 God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   iTunes 🙂

 6. Sara Katrin

  Den ligger også på Viaplay til leie og kjøp, men for å være helt ærlig syns jeg filmen var skuffende. Syns egentlig alle spillefilmvariantene av tegnefilmene er skuffende. Trur det har litt med at jeg er for vant til tegnefilmene at det blir unaturlig å bruke realistiske karakterer. Dessuten syns jeg det blir feil å legge til de nye scenene, for det hører liksom ikke med.

  Men for all del – filmen er sikkert bra, men jeg er så vant til tegnefilmene at spillefilmversjoner blir bare helt feil i mine øyne. Jeg valgte å leie filmen på Viaplay og hadde 48 timer på meg til å se hele. Jeg rakk bare litt over halve ila de timene. Etterpå har jeg ikke tenkt tanken på å se den igjen.

  Samme med Askepott og Maleficent. Jeg tror jeg klarte 5 minutter til en halvtime av hver film før jeg ga opp.

  For å si det mildt så er jeg nok ikke så glad i eventyrfilmer med faktiske skuespillere. Lager de noe sånt med Løvenes Konge eller Frost, så vet jeg ikke hva jeg gjør. Haha. Men altså – det er hver sin smak. Jeg hadde store forventninger til Skjønnheten og Udyret, men det ble bare så feil at jeg klarte ikke bli annet enn skuffa.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så synd! Men alle kan jo ikke være enig 🙂 Jeg elsket både askepott og maleficent også jeg da :p

   1. Sara Katrin

    Men når sant skal sies, syns jeg Emma Watson gjør en rimelig bra jobb i denne filmen. Hu overdriver ikke måten hun spiller karakteren sin på og det liker jeg. Skulle ønske jeg likte denne type filmer, men det blir litt rart i mine øyne. Men det har vel noe med at jeg er så vant til tegnefilmene. Har sett Disney klassikerne så uendelig mange ganger at det er skummelt. Haha. Nesten så jeg har blitt litt lei, men hei – du blir aldri for voksen til å se på filmene til Disney. Jeg kan se dem til den dagen jeg dør. Haha.

    Skjønnheten og Udyret er faktisk en av mine favoritter fra Disney også. Så der har vi en fellesting.

 7. Ahh, den er fantastisk! Så den to ganger på kino;) Dan Stevens er fantastisk i rollen, og sangen Evermore går på repeat her!

 8. Hehe, og det festlige er at udyret blir blir belønnet med ytre skjønnhet når han innser at ekte skjønnhet kommer innenfra. Hm.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg ser ikke helt hva du mener – han blir jo bare seg selv igjen når han viser at han kan endre seg? Han blir ikke penere enn han var før han ble forhekset.

 9. Ååh, jeg elsker Skjønnheten og Udyret! Belle er og har alltid vært min favoritt Disney-prinsesse. Den eneste jeg har kjent meg igjen i – med nesa konstant nedi en bok, haha! Jeg gledet meg som et lite barn til filmen skulle bli sluppet – og den var akkurat like magisk som jeg håpet 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så mange barndomsminner til den filmen <3

 10. Jeg fikk faktisk endelig sansen for historien ETTER å ha sett denne versjonen. Jeg tror det har litt med å gjøre at jeg ikke så tegnefilmen før jeg var rundt 20, og da blei det litt sånn.. Eh, hu bare plutselig elsker’n liksom!?

  Men i denne varianten ser du jo følelsene på en helt annen måte enn i en tegnefilm. Jeg skjønner mer at hun faller for han, på en måte jeg ikke hadde sjans til å se i tegnefilmversjonen.

  Så jeg elsket denne filmen 😀

 11. Den er så fin! Helt fantastisk film.

 12. Denne gutten her er min bestevenn og vi er en gjeng, inkludert kjæresten hans og vi prøver å hjelpe denne fantastiske gutten til et bedre liv. sjekk linken jeg sender, les historien hans og hvis du blir rørt eller har lyst til å hjelpe så send gjerne linken rundt, del med andre. hva som helst!

  https://www.gofundme.com/tommys-rehabilitation-fund

  Mvh en bekymret bestevenn som gjør alt for å støtte fremtiden hans!

 13. Vil se!❤️Hvordan ser dere iTunes på TV’en? Jeg har forsøkt via appleTV uten å få til. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bare å gå på «Filmer» på hovedmenyen 🙂

 14. Hei Caroline,gjett om jeg skal se denne filmen. Høres nydelig ut,og for en mann du har som blir med deg å ser den. Det er snilt gjort. Takk for filmtips. Du er en skjønnhet selv…men din mann er ikke noe udyr da Ønsker deg en riktig god helg. Hilsen Karin

 15. Digger bloggen din, og digger denne filmen. Den er helt magisk, og kjempesøt. You go, girl(utenom det der litta-greiene, da.:O :p nei, jeg er ikke sur, bare veldig, veldig skuffet)

 16. Hvor er det blusen (hvit med blonder) fra dagens snap story fra? Er den nylig kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, dessverre :/ Mars / april. Men den er fra h&m 🙂

 17. Denne filmen går på storskjerm utendørs her i Kristiansund i kveld ❤lille Kristiansund har litt storbyvibber☺

 18. Åååå den er så fin!! Eneste jeg irriterte meg over var horna Udyret hadde fått Ellers elsket jeg hvert eneste sekund ❤

 19. Så den faktisk og igår! ELSKER disney, får alltid den gode barndomsfølelsen i meg når jeg ser disneyfilmer. Denne syntes jeg var skikkelig fin, og Emma watson naila rollen som Belle i mine øyne 😀

 20. Hei! Hvorfor har du politisk reklame på bloggen? Hvis du er såpass engasjert og åpen om hva du stemmer, kan du ikke skrive litt om det også? 🙂 hadde vært et gøy og interessant avbrekk fra det du vanlig blogger om

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Det skal ikke være noe politisk reklame på bloggen, det har jeg gitt beskjed om! Når har du sett det?

   1. KamillaM

    Hei Caroline ! Var akkurat innom her og så også reklame for politikk. Jeg har ikke lagt merke til det før, men nå var det altså reklame for høyre. Sen meg gjerne en Mail om du ønsker skjermbilde 🙂

 21. Hei Caroline! 😀 Jeg digger bloggen din, og har fulgt deg/dere siden før bryllupet deres (det føles nesten som at jeg kjenner dere og er glad i dere, haha). Du gir meg mye inspirasjon til å leve sunt og være i aktivitet, og jeg setter så stor pris på både de personlige innleggende dine og oppskrifts-onsdag! Oog det er såå hyggelig å se bilder av familien deres. Men jeg lurer på noe; Hva tener du om miljø og gjenbruk? Som blogger er jo du en stor inspirasjonskilde for svært mange mennesker, og du har stor påvirkningskraft. Hva tenker du rundt at du reklamerer for klær og at det er salg i ulike butikker, og oppfordrer folk til å kjøpe. Du har utrolig mange (fine) antrekk, men hva gjør du med alle klærne du ikke bruker? Gir du til Fretex? Selger du dem? Kaster du dem? Og trenger du å ha så mange plagg? Jeg skjønner (og kjenner meg igjen i) at det er gøy og stas å ha nye klær, og å bruke penger på å føle seg vel og fin. Hva tenker du om din mulighet til å oppfordre mennesker til å leve mer bærekraftig med tanke på forbruk av klær og pynte-dingser, for eksempel? Mener ikke å være streng eller sint, lurer bare på hvilke standpunkt du har tatt med tanke på dette. Jeg tenker at du har stor påvirkningskraft, og mulighet til å påvirke mange mennesker i en positiv retning 🙂 Ha en fin søndag! klem.

 22. Jannicke

  Hei
  Ser gladehjem har kopiert enda likt innlegg som du har hatt fra gullkorn? Ligner jo på dine bilder og
  Og hun likte veldig disse kjolene som du likte. Helt utrolig kordan hun får stjele innlegger av bloggere og det er lov?

 23. Kristine

  Åååå, så den på kino. Helt nydelig. Skjønnheten og Udyret er den beste disney klassikeren❤❤❤

 24. Ingvill

  Så du den på norsk eller engelsk? Jeg har alltid sett tegnefilmen på norsk, og elsket den på den måten. Men denne filmen ville jeg se på engelsk, men ved en feiltagelse leide vi den på norsk (jeg hater dubba «menneskefilm» 😛 ) Det endte jo med at jeg sammenlignet de hele veien og ble derfor litt skuffet. Liker nok tegnefilmen bedre selv. Den nye informasjonen vi fikk i denne filmen følte jeg egentlig var unødvendig, men jeg skjønner at en tro kopi av tegnefilmen ville vært ganske feil det også.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om du leier på iTunes så leier du på alle språk som den er tilgjengelig på 🙂 Det er bare å skifte til det språket du ønsker! Den startet på norsk da vi så den, men så endret vi bare til engelsk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *