siste langkjøring før halvmaraton

OK. Jeg hadde faktisk tenkt til å løpe lysløypa 4 ganger i dag, slik at jeg fikk 20 kilometer i beina og nesten en halvmaraton utendørs før løpet i Oslo neste helg, men det skjedde ikke. Jeg var bare ikke motivert til den siste runden – rundt og rundt og rundt.. og rundt? Haha! Noe så ensidig! Jeg går nesten på veggen etter en og en halv runde, det blir liksom til at jeg mister motivasjonen når jeg vet at når jeg har nådd den busken og den steinen, så har jeg så og så langt igjen. Kanskje noen har noen lange løyper i Sarpsborg å foreslå? 🙂 

Så ja, det ble med 3 runder og jeg sier meg fornøyd med det. Jeg er så langt ifra forberedt til å løpe et løp som jeg noen gang har vært og det er ingen god følelse. Det å delta i et løp for meg er ikke blåbær, jeg har nevnt det på bloggen her før også – det er noe ved det som alltid har virket skremmende på meg. Men så ble jeg utfordret og ble så gira på å si ja, og jeg tuller faktisk ikke når jeg sier at jeg gruer meg litt. For det gjør jeg faktisk. Det hadde vært så deilig å kjenne seg klar, og jeg trodde virkelig at jeg kom til å bli det, men jeg er ikke klar. Jeg er bare ikke det. Jeg har ikke hatt tid til å dyrke trening på samme måte som jeg gjorde for noen år siden, det siste året har rett og slett vært for hektisk. 

Jeg er ikke negativ altså, det er bare så fælt å ikke føle seg klar. Men hvem vet – kanskje det bare er noen dager til som utgjør forskjellen 😉 Det blir jo innmari spennende også! Og så håper jeg at jeg treffer noen av dere så vi kan gire hverandre opp litt 🙂 


I kveld har jeg jentegjengen min her og det blir så koselig! Henriette reiser snart tilbake til Budapest og da blir det en stund til vi sees igjen, og Ellen er hjemme fra Oslo akkurat denne uken 🙂 Hurra for venninnekvelder midt i uka ♥ 

60 kommentarer

 1. Kristine M

  Her måtte jeg bare kommentere. Sikkert mange perfeksjonister der ute som kjenner seg igjen måten du beskriver at du ikke er klar.. altså for meg så høres det ut som du er altfor steng med deg selv! Du har løpt masse, og trent masse, og ikke minst lenge (hvertfall i mine øyne). Du har gjort en super jobb i å forberede deg! Rett og slett flink! Håper du ser det selv innerst inne at du har gjort en super jobb.

 2. Heidi Kristine

  Hva med glommastien?:-) Den er dog litt lengre en hva et halvmaraton løp er da men. Der har du både asfalt og terreng 🙂 Jeg blir også så lei av lysløypa innimellom.. Jeg bor rett ved så det er så lettvint å bare tusle bort.. Men fy så lei man blir de samme bakkene og svingene… Men uansett, masse lykke til <3 😀

 3. Løper ofte langturene mine i Fredrikstadmarka. Så mange veier og stier at man skal slite litt med å bli lei føler jeg.
  Ellers tar jeg 10km løypa i kalnesskogen. Parkerer gjerne på Coop grålum og løper opp så det blir litt lenger.
  Parkere på sandbakken og ta t/r børtevann gjennom tveter er også løpt en god del 🙂
  Løpet går nok så bra, utrolig hvor mye man klarer når man får på seg det startnr. Lykke til, flinke deg:)

 4. Selv om du ikke hadde motivasjon nok i dag er jeg overbevist på at du får det når du først står der! Du har det i deg, det er jeg sikker på:-) Blir sikkert litt godt å bli ferdig med det også 🙂

 5. Hvis det er en trøst er jeg ikke spesielt klar jeg heller, dette er mitt første halvmaraton også Masse lykke til

 6. Jeg synes absolutt ikke det er å være negativ, men ærlig og det er jo fint å være. Som to barns mamma, oppussing av huset, jobb osv så er det litt andre priotiteringer som er viktigere enn å trene så mye, tiden strekker rett og slett ikke til! Selv om du er flink til å prioritere trening når tiden er der 🙂 Gjør så godt du kan i løpet 🙂 Utrolig stilig det øverste bilde 🙂 Heia deg!!

 7. Det skulle selvsagt være med «:D»

 8. Du fikser halvmaraton lett, prøv å gled deg litt nå frem mot løpet, det blir en stor løpefest og jeg garanterer deg at du i ettertid vil lure på hvorfor du gruet deg sånn. Råkule bilder, særlig hovedbilde! God natt 🙂

 9. Pernille

  Kalnesskogen, lysløype på Hevingen, Fredrikstadmarka, Tunevannet rundt og Glommastien. Sistnevnte er iallefall mer enn lang nok for ditt formål! Hehe. Lykke til!

 10. Hva slags type klokke er dette?

 11. Silje Helen

  Klar eller ikke klar – du ser så utrolig fresh ut om dagen! Sikker på du klarer deg bare fint 🙂 Lykke til <3

 12. Hva er det verste som kan skje? Du klarer fint å løpe 15 km. I verste fall går du de siste fem. Du får kanskje ikke den beste tiden, men du kan gjennomføre uten problemer. Hvis du senker ambisjonsnivået litt, blir det kanskje ikke så skremmende? Jeg skal løpe min første halvmaraton til våren, og målet er rett og slett å komme i mål!

 13. Kjære deg Caroline, det kommer til å gå helt fint. -Uansett hvordan det går 🙂 Du prøver noe helt nytt, og det er en fin ting i seg selv. Ikke ha for store forventninger til deg selv, og prøv å kose deg underveis. Krysser fingrene for at du får en god opplevelse som gir mersmak 🙂

 14. Hadde du tatt en skikkelig mammaperm som oss «vanlige dødelig», så hadde du hatt plenty av tid til å forberede deg. Så mye farting som du har holdt på med siste året kjenner jeg ingen andre småbarnsmødre som har gjort 🙂 dette er ikke ment som kritikk, men kanskje en tankevekker? Du skrev jo selv for ikke lenge siden at babytiden forsvinner så fort. Er ikke rart tiden flyr med tempoet du holder:)

 15. Lykke til med halvmaratonet, Caroline! Du kommer sikkert til å naile det, du er en kjempeinspirasjon! God helg, og husk å stem på mandag 🙂 Klem fra Mari

 16. Hanne Swatland

  Hei Caroline,

  Jeg var dum i huet og skrøyt på meg at jeg sikkert kunne løpe et maraton på en fest for et års tid siden, og i mai i år ble det altså slik. Vi var to stykker som var altfor stor i kjeften som reiste til København og løp helmaraton. Jeg følte meg så utrolig dårlig forberedt, til tross for at jeg hadde hatt hele 9 måneder på meg. Da vi reiste var jeg så nervøs at jeg helst ville snu. Jeg gruet meg intenst! Men, det var bare å holde ord.

  Lang historie kort, vi satte oss et mål på fem timer, og kom i mål på 5:03:54. Den siste halvanne mila var bare helt utrolig vond, men vi klarte det, selv om jeg ikke følte jeg var forberedt.

  Med andre ord, chin up! Dette kommer du til å klare! Du har løping i blodet, noe jeg på ingen måte har. Løping er noe du trives med, så bare husk på det underveis, og KOS deg!

  Masse lykke til – jeg heier på deg!

 17. Det er en 10km løype i kalnesskogen 🙂

 18. Hallo! Jeg pleier å løpe i Kalnesskogen, rett bak Bjørnstad, vet du! Der er det godt merka løyper på 5, 7 og 10 km. Og mye mer skogsfølelse enn i lysløypa 🙂

 19. Mer ensidig en tredemølla?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Der kan jeg i hvert fall se en serie 😉 Så ja, det vil jeg si :p

  2. Hahaha Katti, den kommentaren lo jeg godt av:-D

 20. Pleier å løpe i kalnes-skogen! Der er det løyper på 5km,7km og 10km 🙂 Veldig ålreite å løpe, til og med litt utsikt 🙂

 21. Veldig fint å løpe i Kalnesskogen. Der er det markert opp 5km, 7km og 10 km.

 22. Heisann, har du prøvd ut Kalnes-skogen? Der er det merkede løyper på 5, 7 og 10 km. Lykke til neste helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips 😀 Og for lykkeønskinger 😀

 23. Jeg synes du er kjempeflink, som løper og er aktiv selv med små barn, og din andre datter er ikke fylt ett år enda! Fokuser heller på alt det du får til. Som småbarnsmamma selv er jeg imponert over hva du får til. Jeg er sikker på at det kommer til å gå veldig bra med maraton. Tvi, tvi!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk Noreen! Dette var så utrolig hyggelig å lese! <3

 24. Glommastien er fin,da havner du på rett over 4mil. Ellers kan du løpe Tunevannet rundt og få med deg sløyfen Opstad og gamle Greåkervei hjem..asfalt i lange baner

 25. Maren Nilsen

  Elingaardskogen er jo fantastisk å løpe i, men det er jo i Onsøy. Der er det grus og sandveier, og man kan velge ulike veier for å forlenge og korte inn på turen.
  Der er det også veldig fint å gå med vogn.

 26. Kalnesskogen har en fin runde på 10 km – rød løype:)

 27. Ingridhansen

  Det forklarer litt.. trodde nemelig du var glad i å løpe,men så er du glad i å se på serier. For min del hadde jeg heller løpt tre runder på en mil i en skog en 3km på ei mølle 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Da har du misforstått og heller ikke fulgt med særlig lenge 🙂

   1. whoopsie

    Er du egentlig ikke glad i å løpe? 😮 Jeg synes det gir en helt annen flyt å løpe ute, selv om det er den samme runden flere ganger. På mølle er det jo mye lettere å gi opp, det er bare å gå av når man ikke gidder mer. Når man løper ute må man jo komme seg tilbake til der man startet, man har liksom ikke noe valg 😉 Jeg blir lett distrahert av å se på serier mens jeg løper. Har gjort det de siste gangene jeg har løpt, men forrige gang hadde jeg ikke strøm, og da merket jeg at formen hadde gått ned gitt 😛 Lykke til på løpet, det er en helt egen stemning og man blir motivert til å gi det lille ekstra, det går nok bra!

   2. Ingridhansen

    Ok. Synes det bare er rart at en som elsker å løpe løper på mølle fordi da kan man se på serier og misliker å løpe ute i runde. Leste ut fra det at du egentlig ikke liker å løpe. Bare undret meg.

   3. Da er vi flere som har misforstått.

   4. Det er jo litt spesielt å ikke kjenne til andre løyper enn én i den byen du er vokst opp i? Særlig når du skriver at du er så glad i å løpe…
    Jeg er ingen storløper, men kunne fint gitt tips om opptil flere gode løyper på alt mellom 2 og 30 kilometer der jeg er fra.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke bodd hjemme på 11 år 🙂 Min løpeglede startet en eller annen gang på vgs, da løp jeg bare inne 🙂 Startet å løpe ute først da jeg bodde i Oslo 🙂 Så jeg kjenner faktisk ikke til NOEN løyper andre enn lysløypa her hjemme, ble SÅ glad for tips nå 😀

  2. Snodig kommentar, Ingridhansen….mølleløping og uteløping blir to forskjellige opplegg mtp trening.Akkurat nå er det trening til halvmaraton – da blir det naturlig å løpe utendørs. Det er nok heller ikke slik at CBE «løper litt» på mølle for å få anledning til å se på serier samtidig… Lykke til på halvmaraton, Caroline 🙂

  3. Er løpe-glede definert ved at man liker å løpe ute? Det var nemlig nytt for meg 🙂

 28. Hei! Vil bare si at første gang jeg løp halvmaraton hadde jeg aldri før løpt mer enn 15 km, men det gikk helt strålende fint likevel. På selve løpsdagen er du så gira, og det er veldig god stemning i løypa. Før du vet ordet av det er du i mål! Man løper dessuten helt annerledes enn om man er på tur ute alene, merker liksom at hodet jobber annerledes (hvert fall synes jeg alltid at det er sånn). Klarer man 15 km på ‘vanlig løpetur’, klarer man 21 km på en løpsdag. Så jeg er helt sikker på at du kommer til å naile halvmaraton, uten tvil! Masse lykke til! Og husk å kose deg i løypa – det er nemlig utrolig moro (og litt slitsomt på slutten) 🙂

 29. Marlene Fredriksen Wangen

  Kjenner igjen følelsen av å ikke være godt nok forberedt før løp. Men ikke stress, 15 km er som regel nok langt før halvmarathon. Selv om det hadde føltes bedre med en 20 km økt. Dette kommer til å gå såå mye bedre enn du tror. Lykke til og prøv å nyt underveis 🙂

 30. Løp fra Sarp til gamle byen via glommastien – aka glommaløpet , sjekk løypen på nett
  Klem
  P.s. Vi kan løpe den sammen en søndag 🙂

 31. Når du løper 15 km på 1,5 time vil du ikke ha noen problemer med 21 km på respektabel tid.. Du er bare i flow-en på en måte, det går av seg selv 🙂 Det er egentlig veldig kort vei fra 1 mil til halvmaraton så lenge du klarer en mil på en time, det er i alle fall min erfaring. Lykke til!

 32. Kathrine

  Heia deg!!! Dette klarer du kjempefint! Jeg er så imponert allerede 🙂 Er selv småbarnsmamma og jeg lar meg inspirere av deg til å klare det jeg setter meg som mål. Tusen takk 😀

 33. Christine

  Lykke til med løpet! Kanskje føler du deg ikke helt klar, men desto større grunn til å føle deg litt stolt! 🙂 Å gjøre noe man er litt redd for når man ikke er heeeelt i mål med, i dette tilfellet, løpeformen- burde du ha en skikkelig godfølelse for. Og jeg tror du vil glede deg over dette løpet uansett resultat når får oppleve alle de glade medløperne, stemningen og det at du gjennomfører! Stå på, du er jo kjempeflink! C

 34. Hei! Hvis du synes det er ok med litt asfalt, har jeg en fin runde jeg tar når jeg er lei lysløypa..: Forbi stadion og over Brevik til Skjelleveien, videre til Grålum, forbi Tune rådhus, så bort til Tunevannet, langs gangstien ved Tunevannet helt til Bakkeli, også hjem. Det blir ca 10 km. Lykke til med maraton! Det går helt sikkert over all forventning!

 35. Karianne

  Det første bildet var fantastisk flott! Masse lykke til med løpingen 🙂 God helg!

 36. Det høres jo litt rart ut at en som elsker å løpe ikke finner andre alternativer enn å løpe samme 5 km løypa om og om igjen i hjembyen din?

  Jeg løper en del selv, og nyter når det er lyst nok til at jeg kan holde meg unna lysløypen når jeg trener etter jobb. Vinterstid hvor det er mørkt kl 17 må jeg jo løpe der og derfor varierer jeg hele vår, sommer og høst. Å løpe rundt og rundt er jo som du sier drepen for motivasjonen!

 37. Hva er vel mer motiverende enn å løpe i naturen? Og er ikke du fra Sarpsborg? Tenker du bør være så kjent at du vet hvor det går an å løpe. Og er det ikke gøyere enn denne maniske løpingen på mølla??

 38. Du bør prøve Fredrikstadmarka

 39. Kamilla

  Ser mange har foreslått Kalnesskogen alt og der er det fint! 🙂 Ellers er det jo mange ulike runder i Sarpsborgmarka på sti, kan bare løpe ut fra halvveien på hovedrunden i lysløypa og videre innover i skogen der. F.eks. kan du dra med deg mannen rundt Tunevannet 😉 Kombiner disse to og løp den gjenstående biten i mellom: https://www.ut.no/tur/2.18519/ https://www.ut.no/tur/2.18201/
  Syns ikke du bør stresse med løpet! Hvis du ikke føler deg klar trenger jo ikke målsetningen å være høyere enn å gjennomføre? Hvis jeg skulle vært med på halvmaraton og det var mitt første, ville nok det vært målet mitt i hvert fall 🙂 Lykke til 🙂

 40. Du trenger jo mye mer en en gjennomsnittlig småbarnsmor (hvertfall i sammenligning med alle jeg kjenner) – så du er nok LANGT MER forberedt enn mange av de ande deltagerne:-)) Jeg kjenner mange «vanlige» folk med full jobb 8-17 og små barn, som ikke rekker å trene i nærheten så mye som deg 🙂 så du trenger ikke bekymre deg!

  1. Obs: jeg mente TRENER (ikke trenger) i første setning

 41. Madeline

  Hei. Jeg hadde helt klart prøvd fredrikstadmarka, kjør opp ved rema 1000 på rolvsøy og start lysløypa fra rolvsøyhallen herfra kan du løpe helt til Fredrikstad langs dammer hele veien og mye mer å se på 🙂

 42. Løp rundt Tunevannet. Start ved roklubben. Ca 18 kilometer Perfekt treningsrunde før halvmaraton‍♀️

 43. Vet du hva? Du stiller så høye krav til deg selv, at man nesten blir sliten av å lese! Alle vet du er god til å løpe, men du skylder ingen noenting. Slapp av så tror jeg det går av seg selv. Du kan ikke klare alt perfekt, det kan ingen! (Og de beste innleggene dine er btw når du er litt sårbar!)

 44. Men har ikke du alltid sagt at trening handler om prioriteringer? Folk som sier de ikke har tid til å trene er jo egentlig bare late, eller?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har aldri sagt noe om latskap i forbindelse med det. Nå legger du ord i munnen min. Og ja, det handler om prioriteringer, men jeg tror ikke jeg har sagt noe om det å trene målrettet til noe og å sette av tid til mye trening? Jeg er rimelig sikker på at jeg har skrevet at alt et bedre enn ingneting og at trening er viktig for meg å prioritere pga energi og at det gir meg noe? Jeg trener 5 ganger i uken og gjør alt for å få det til, det blir alt fra 30-60 min hver gang, men jeg har ikke hatt muligheten til å trene spesifikt inn mot maraton da en del av treningen jeg gjør ofte blir på morgen og må gjøres raskt, eller på ferier i sommer hvor det har vært vanskelig å få til lange løpeturer eller løping i det hele tatt.
   Jeg forestår helt ærlig ikke hvorfor du føler at du skal arrestere meg på noe her? Det er jo helt merkelig.

 45. Bedre i Kalnesskogen.

 46. Dette klarer du nok helt fint – tenk på den deilige følelsen når du er ferdig! 🙂 Du er en av de få bloggerne jeg følger fast og jeg synes du er utrolig flink! Og du takler kommentarfeltet veldig bra!

  Jeg blir like fascinert hver gang over hva folk kan finne på å pirke på eller forsøke å arrestere deg for.. Det blir jo bare komisk. Vet du hva, jeg kjenner hjemstedet mitt veldig godt, men det er garantert et par løperunder jeg ikke kjenner til. Og jeg er helt enig at samme runden blir kjedelig, selvom det å løpe ute er aller best. Men må man løpe inne er det helt klart ekstra digg når man kan se på en serie. Takk og lov for at folk er litt forskjellige tenker jeg nå – virker som om enkelte i kommentarfeltet får sjokk når de blir gjort oppmerksomme på dette.

  Selv er jeg dårlig på rutiner og struktur, og jeg kunne sikkert ha hatet på deg for å fremstå som en ekspert på å få alt til å gå opp med tiden, men det hadde virkelig aldri falt meg inn.

  Ha en flott dag videre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *