oppskrift-onsdag: laks med gratinert asparges

Denne oppskriften har alt jeg ser etter i et hverdagsmåltid – den er enkel, rask, smaker latterlig godt og inneholder sunne ingredienser som hele familien liker. Med andre ord: dette må dere lage til middag i dag! Da uken startet hadde hjernen min koblet helt ut når det kommer til middagsretter og handlelister, frokost og lunsj er som regel alltid greit synes jeg, men noen ganger er det liksom ingenting som frister når det kommer til dagens varme måltid – du kjenner deg kanskje igjen? Det eneste som fristet var hjemmelagde fiskekaker fra fiskedisken på Meny (de er sykt gode), men jeg synes alltid det er best å lage middagen selv. Så da var det bare å sikle etter inspirasjon og matglede, og da pleier jeg faktisk alltid å bla meg gjennom mitt eget matarkiv. Denne gangen var jeg på jakt etter oppskriften min på brekkbønnesalat, og tenkte at jeg kunne fornye den, men i søken etter den, kom jeg plutselig på at asparges kunne vært fint å lage noe med. Da fant jeg DENNE oppskriften! Jeg har justert litt på mengdene og valgte også å bruke sitronsaft i min rett, ettersom jeg kombinerte den med laks. Det ble så godt! Vannet i munnen har allerede nådd munnvikene når jeg skriver dette. Mums! Vips, så var matgleden tilbake igjen! Det er ikke så mye som skal til 😉 


du trenger 

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 1 sitron ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 3 bunter grønn asparges ♥ 3 dl. helmelk ♥ 1 dl. kremfløte ♥ 2 ss. smør ♥ 2 ss. hvetemel ♥ 2 eggeplommer ♥ 2 ts. dijonsennep ♥ 2 dl. cheddar ♥ 1 dl. parmesan ♥ 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Knekk av nederste delen på aspargesen og bruk en ostehøvel til å rive litt rundt stilken nederst. Legg dem i en ildfast form, halvparten med toppene opp og den andre halvparten med toppene ned. Rasp osten. Smelt smør i en kjele og visp inn melet. Spe på med melk og fløte. La dette få et oppkok og rør hele tiden, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke i ca. 2 minutter før du trekker kjelen av pannen og tilsetter eggeplommer, sennep og halvparten av osten. Skvis over saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper. Rør godt. Hell sausen over midten av aspargesen, la toppene være frie for saus. 

Salt og pepre laksen. Skjær sitron i båter som du legger over filetene. Sett alt inn samtidig – det skal stå i 12 minutter. Server med frisk basilikum og litt nykvernet pepper for den som vil ha mer 🙂 


– mmm – 

7 kommentarer

 1. Dette så veldig godt ut:-) Jeg endte opp med laks i dag jeg også, men hadde jeg sett denne oppskriften litt før, hadde jeg gått for den. Neste gang!
  Jeg har et annet matspørsmål til deg, som jeg håper du kan gi meg litt inspirasjon på. Et vennepar som jeg ofte omgås har begynt med lavkarbokosthold. Jeg har lite erfaring med dette, og det jeg merker at er vanskeligst er desserter/kaker. Selv er jeg ikke så glad i søtning som sukrin og stevia, så vil helst unngå desserter som trenger slikt. Hva serverer man da? Har du noen gode tips?

 2. Middagen ser fantastisk ut:) passer den retten med en annen type fisk også?
  Hvilket parti skal du stemme på ved valget?
  Syns du man burde tørre å si offentlig og stå opp for det man stemmer på? 🙂

  1. Hva slags spørsmål er det? Vi har hemmelig valg i Norge, og det er et ekstremt viktig prinsipp.

   Caroline skrev et innlegg om valget for fire år siden, og jeg likte ikke kommentarfeltet der. Derfor håper jeg Caroline ikke skriver om det i år, fordi folk vil alltid gjette, spekulere og legge seg opp i saker de ikke har noe med.

   Men godt valg, håper alle stemmer! 🙂

 3. Ser kjempe godt ut, mmmm 🙂 Den her kan man sikkert bytte ut laksen med ørret, hva tror du om det? Blir vel ikke mye smak forskjell vil jeg tro, må uansett testes ut en dag 🙂

 4. Elisabeth L

  Tusen takk for denne oppskriften, du reddet morgendagens middag hjemme hos oss! har bare mistet alle ideer og matlyst de siste dagene, men denne fikk jeg vann i munnen av 🙂

 5. Nam! Prøvde min første oppskrift fra bloggen din i dag som ble en stor suksess. Laks med ostesaus og asparges skal absolutt prøve denne også!

 6. Altså, NAM! Lagde denne idag og den gikk ned på høykant hos alle.
  Jeg serverte kokte nypoteter til, og neste gang konmer jeg til å bruke lettmelk istedet for de fete melkeproduktene, da jeg syns sausen bare ble en tanke for tung.
  Men altså, aldeles nydelig! Neste uke står kikertsuppe på middagsplanen
  Ønsker deg en fantastisk helg med feiring av nære og kjære❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *