oppskrift-onsdag: kikertsuppe med tahini

Da søsteren min drev kafeen sin Bare Grønt i Fredrikstad, var kikertsuppe noe av det beste jeg kunne spise da jeg kom dit. Jeg elsket alt på menyen, men kikertsuppe var alltid godt og alltid fristende, spesielt da høsten var på vei og du hadde lyst på noe du kunne varme deg på og bli mett på. Denne er kremet og fyldig med nydelige smaker, og i går laget jeg akkurat dette til hele familien. Den falt i smak hos alle, til og med hun på snart 4! Det er tommel opp! Dessuten er det så fort gjort også – her er oppskriften! 


du trenger 

♥ kikerter 3 bokser a 380 ♥ 1/2 gul løk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 2 ss. cummin ♥ 2 ss. paprikapulver ♥ 1 neve frisk koriander ♥ salt + pepper ♥ 8 dl. grønnsaksbuljong ♥ 2.5 dl. sesamfrø ♥ 4 ss. olje 

Et lite ps: grønnsaksbuljongen kan du gjerne lage selv ved å koke grønnsaker i noen timer og så videre, men i hverdagen synes jeg det er mye enklere med terninger fra butikken 😉 


slik gjør du 

Kok opp vann og ha 2 buljongterninger i vannet. Hell kikertene fra boksene over i en sil og la dem renne av seg. Del opp løken og finhakk hvitløken. Fres hvitløk i en stor kjele sammen med litt olje og tilsett etter hvert løken også. Dette skal bli varmt, men ikke brunt. Hell over kikertene og rør godt. Tilsett etter hvert krydderet og rør godt før du heller over litt mer enn halvparten av buljongvannet. La dette putre en stund på medium varme, ha lokket over. 

Lag tahini av sesamfrø og olje, dette skal også være i suppen. Varm sesamfrøene i tørr panne og bruk en stavmikser eller en blender til å mose dem skikkelig sammen med olje. Tilsett først 2 ss. olje og kjør blandingen jevn og glatt før du eventuelt tilsetter mer. Den skal være ganske flytende, men ikke rennende. Når tahinien er ferdig, kan du røre 4 ss. inn i suppen. Spe på med resten av buljongvannet og la suppen stå på svak varme til den skal serveres, smak til med salt og pepper. 

Lag gjerne egne krutonger, jeg synes det blir best! Del grove brødskiver i terninger, ha dem i en bolle og hell olje, salt og pepper over. Bland godt og stek dem i en panne på høy varme. Legg de på litt kjøkkenpapir for å få av overflødig oljerester før du bruker dem som topping på suppen 🙂 Topp også med frisk koriander og nykvernet pepper. Mmm! 


– håper det smaker for liten og stor – 

19 kommentarer

  1. Nammelinam..! Ser digg ut:-))
    Jeg leste innleggene dine fra helgen nå, og det er nydelige bilder fra elle-festen. Har du begynt å ta Restylane igjen nå? (Siden du er ferdig å amme). Jeg har sååå lyst på det, men tør ikke – ser så vondt ut.. Er det det??

  2. Helvegansk, så bra! ♥ Gleder meg til å prøve!! 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så bra 🙂

  3. Höres kjempe godt ut. Blir nesten som flytende hummus,som jeg elsker. Man kan også kjöpe Tahini i butiken. Veldig godt.

  4. Annette

    Takk for vegetarisk inspirasjon! Må testes!

  5. cumin heter spisskummen på norsk

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det står cumin på krydderflasken, så tenker det er greit å vite for de som skal se etter det i butikken 🙂 Men de har jo også noen det står spisskummen på, så da er det bare å velge :p

  6. Tahini kan også kjøpes ferdig 🙂

  7. Hvis man bruker ferdig tahin, hvor mye ville du anbefalt å ha oppi da? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg er ikke helt sikker på hvordan den er kontra hjemmelaget, men vil tro den er lik? 🙂 Prøv deg frem, start med 2 ss. 🙂

  8. Hva har skjedd med Bare grønt? Trodde den fortsatt eksistere jeg 🙁

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nei, dessverre :/

  9. Vegansk ♥ prøver alt jeg kan å bli veganer, men syns det er vanskelig, så dette kom godt med 🙂

  10. Har søsteren din sluttet på Bare Grønt eller er restauranten lagt ned?

  11. Kristin

    Hei
    Dette så godt ut, er det samme hva slags olje man bruker til å lage tahini’en, med tanke på smak?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bruk gjerne en som er smaksnøytral, jeg synes noen av olivenoljene kan ha en uheldig bismak og det er ikke helt bra :/ Sesamfrøene i seg selv har jo en litt besk smak, så nøytral olje er best 🙂

  12. Barnehagelæreren

    Knallgod kikertersuppe takk for oppskrift. Lager en nokså lik med oransjee linser.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så bra den falt i smak 🙂 Hørtes deilig ut! Linser er kjempegodt! 🙂

  13. Moser du ikke kikerter med stavmikser? Syns suppa ser så glatt og fin ut 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *