4 måter å drikke morgenkaffen på

Hei tirsdag! Jeg skal snart legge ut på en langkjøring og for det har jeg i hvert fall nok kaffe i kroppen. Det er ingen hemmelighet at kaffe er det første jeg tenker på når jeg står opp om morgen, de dagene Lars-Kristian på mirakuløst vis har våknet før meg og rukket å slå på kaffetrakteren, vet jeg at jeg har giftet meg med riktig mann 😉 Å våkne av at kaffeduften har spredd seg i hele huset og i tillegg få en kopp på sengen før klokken er halv syv – am I dreaming?! For deg som ikke liker kaffe, kan kanskje dette høres helt merkelig ut, men for deg som elsker kaffe like mye som meg – you know what I am talking about! Jeg blir skikkelig gretten om jeg ikke får en kaffekopp innen det har gått 15 minutter etter at jeg har våknet, og da mener jeg s-k-i-k-k-e-l-i-g gretten. Haha! Men igjen – får jeg den ene kaffekoppen går alt på skinner, og det skjer jo omtrent hver dag. Jeg foretrekker den sort (ferdig snakket) men likevel kan det være gøy med litt forandring. Her er mine 4 foretrukne måter å drikke dagens første kaffekopp på! 


bullet proof 

Smørkaffe! Ja, helt seriøst! Denne varianten er kremet og fløyelsmyk i munnen og en munnfull er nok. Dette er mektige saker! For å lage dette blander du 1 ss. usaltet smør, 1 ss. kokosolje og 1 dobbel espresso i en blender – et voila!

Du har en liten godsak som skal øke stoffskiftet i kroppen og fettet i den forsinker visstnok fordøyelsesprosessen slik at energien fordeles utover flere timer. Ikke verst 😉 

straight

Bare vanlig sort – ja, takk! Alltid en vinner, spesielt med nykvernede blå java-bønner. 

espresso con panna 

Jeg er rimelig sikker på at jeg har nevnt espresso con panna en million ganger siden jeg startet denne bloggen i 2009, men jeg nevner det altså igjen: dette er så deilig! En dobbel espresso med pisket krem på toppen – mhm! Utrolig godt! 

coffe cubes 

Denne varianten er perfekt på travle sommerdager hvor du ikke engang rekker å sette på trakteren. Dessuten er det kjekt å ikke sløse med kaffen, jeg heller alltid rester etter dagens kaffedrikking i isbitbrett, så har jeg til iskaffe. Alt du trenger er kaffeisbiter og foretrukket melk – i mitt tilfelle går det i mandelmelk, men den nyeste varianten som jeg fant i butikken her om dagen, mandelmelk og kokosmelk i en herlig miks, det er ny favoritt til iskaffen!

Ha 3-4 kaffeisbiter i en glass og hell over kald melk. Nyt! Den blir bedre og bedre jo lenger den står, kanskje ikke så rart, ettersom isbitene etter hvert vil smelte og gi mer og mer kaffesmak til melken. Yummi! 


Joda, så.. Du vet du elsker kaffe når du skriver et helt innlegg kun om det 😉 Er du kaffeelsker som meg bør du prøve ut disse variantene, jeg tror faktisk ikke du vil bli skuffet – selv om den helsorte varianten alltid vil være nummer 1! Hvordan drikker du helst din kaffe?  

47 kommentarer

 1. Sterk og sort! Ingenting som slår den;-)

 2. Med masse helmelk og sukker!

 3. kan du anbefale en kaffemaskine som også skummer mælken:)

 4. Vanlig sort traktekaffe, er ikke så fancy i kaffeveien Skriv gjerne litt om kaffemaskina/trakteren deres også! Vurderer å gå til innkjøp av en kaffemaskin når svangerskapet er over.

  Kos deg på løpetur!

 5. Kaffe <3 drikker den helst svart og nypresset, men prøv espresso med softis om du elsker con panna<3

 6. Jeg liker ikke dilldall-kaffe. Den må være svart – ferdig snakka. :))

 7. Kari-Anne

  Svart kaffe!
  Ingenging som slår en kopp litt sterk svart kaffe på morgenen

 8. Elisabeth h

  Pleier fryse ned både koffeinfri og vanlig kaffe. Tar opp to terninger av hver pluss vanlige isbiter, heller over en vanlig espresso og rister alt i et glass, om ønskelig m litt søtt, herligste shakerato på varme dager! Ellers:dobbel lungo m litt steamet laktoseredusert melk om morgenen = et must!

 9. Nykvernede bønner og presskanna for en kopp sterk svart kaffe er absolutt den klassiske favoritten hos meg 🙂 I sommer ble jeg også introdusert for cold brew kaffe i USA, og jeg ble helt hekta! Så godt, spesielt i varmen. Har kjøpt inn glasskrukke og sil, så i dag skal jeg prøve å lage det selv så den er klar til frokost i morgen.

 10. Med melk! Hvilke nespresso kapsler bruger du?

 11. for et vakkert innlegg! My gosh nå fikk jeg lyst på kaffe!

 12. Kaffe latte på havremelk. <3 Lager selv hjemme, med pulverkaffe, to suketter, varmet havremelk på kjele og melkeskummer. Haha. Beste kaffen!

 13. Sort! I vårt nye kjøkken er kaffemaskinen den dyreste hvitevaren <3

 14. Elisabeth

  Er en STOR kaffeelsker som deg og har nok flere favoritter! Nå om dagen går det mye i cafe latte. Er blitt skikkelig kresen når det kommer til svart kaffe, men en kopp laget på nykvernet kaffe er det lite som slår. Også har jeg så gode minner fra studietiden til cafe latte med soyamelk at en kopp av det nesten smaker lykke! Har du forresten lagt merke til at kaffen alltid smaker godt i solen, uansett hva det er? 😉

 15. Drikker du lite «vanlig» melk? Jeg vurderer å kutte ned en del på melk/meieriprodukter, og har handlet inn mandelmelk og kokosdrikk. Men kan disse brukes på lik linje som Tine melk, hvis du skjønner? Til frokostblanding, i varm kaffe e.l.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg drikker vanlig melk, ja, men bruker mye mandel- og soyamelk fordi det gir en bedre smak 🙂 Du kan helt fint bruke det i stedet for vanlig melk.

  2. Mandelmelk smaker jo _faktisk_ godt, i motsetning til animalsk melk I tillegg er vegansk melk bedre for deg, prøv å dropp vanlig

   1. Takk for svar, både til deg Caroline og Ada 🙂 Bør ungene likevel drikke vanlig melk, eller er det også like fint med mandel/havremelk for de også?

 16. Jeg elsker kaffe jeg og, men er usikker på om det er greit å drikke kaffe når man ammer. Så jeg tenkte at du kanskje vet noe om dette. Jeg har hørt at kaffe drikking pluss amming kan føre til at barnet blir urolig og sover mindre om natten. Hvordan opplevde du dette? Måtte du begrense kaffe drikkingen din når du ammet eller eventuelt under svangerskapet? Takk for at du tar deg tid til å svare på spørsmål:-) Rade.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg merket ikke noe til dette, Naia var en skikkelig sovebaby 🙂 Jeg drakk 1-2 kopper under svangerskapet, holdt meg for det meste til 1. Jeg trappet opp under amming da jeg ikke var klar over det, men helte ikke inn på (som jeg gjerne gjør nå :p) Jeg endret kaffevanene under ammingen da jeg ble gjort oppmerksom på det, men dette var faktisk et stykke ut i ammingen – likevel er det bedre å være sikker 🙂

  2. Unger kan fint droppe vanlig melk og drikke soya/havre/mandelmelk så lenge de er tilsatt kalsium. Da er de et fullverdig alternativ 🙂

 17. Svart!

 18. Nam! Kaffe er et must, og den iskaffen må jeg teste ut 🙂 Men når skal vi få se det fine garderobeskapet deres? Er så nysgjerrig på hvordan det ble 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer om ikke så altfor lenge 😉

 19. Hei, har et spørsmål relatert til et helt annet tema, nemlig barneutstyr. Lurer bare på hvilken av de to ammeputene du hadde til Nelia og Naia ville du helst valgt nå som du har testet de begge? Og hvorfor?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Min favoritt er den jeg brukte til Nelia, doomoo, rett og slett fordi den var lettest å håndtere, myk og god og kunne også brukes til å støte baby ved flere anledninger 🙂

 20. Synes du virker veldig selvsikker gjennom alle bildene dine av deg selv på bloggen, men på snapchat fremstår du ofte usikker, fjollete og litt fjortis synes jeg. Det du har lagt ut etter løpetur i dag f.eks.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selv om jeg tuller mer på Snapchat så synes jeg på ingen måte at jeg virker usikker, fjollete eller litt fjortis.

   1. Mona Lisa

    Tror du må tenke på at hvordan du tror du blir oppfattet kan være ganske så forskjellig fra hvordan andre egentlig oppfatter deg. Det er en subjektiv mening. Hvis hun mener du virker fjortis og usikker, så kan det jo faktisk være at det stemmer. Selv om du selvfølgelig ikke er enig. Det er baksiden med å brette ut livet sitt til så mange som ikke kjenner deg. Det må du nesten bare akseptere at folk har forskjellig oppfatning av hvordan du virker utad. Noen syns jo du virker søt og snill, mens andre mener du bare er opptatt av penger og er høy på deg selv.
    Velkommen til den virkelige verden!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er jeg klar over, Mona Lisa, og jeg har derfor heller ikke sagt noe i mot Anita sin oppfatning annet enn at jeg ikke deler den 🙂

 21. Vi har en Miele kaffemaskin som jeg elsker! Friele sine bønner går det mest av her. Svart kaffe er favoritten, og gjerne med en sjokoladebit til. Da blir kaffen ekstra god <3 En cafe mocca i ny og ne er heller ikke å forakte 🙂

 22. Camilla

  Ikke kafferelatert, men jeg prøver likevel! Etter 6 mnd dating har jeg kapret en fantastisk mann til kjæreste. Vil så gjerne imponere med lett volum i mitt nyklippede, skulderlange har. Ikke direkte krøller, men volum. HJELP!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så herlig! Gratulerer 😀 Bruk oribe sin dry texturizing spray, den er magisk for volum i håret 😀 Stor klem!

 23. Hvorfor har du slettet det fine innlegget ditt om jentene dine og ammeslutten? Det var et veldig fint og koselig innlegg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke slettet, jeg hadde bare kommet borti en knapp :/ Men det er oppe igjen nå 🙂

 24. Drikker helst Caffè latte. Men svart med litt sukker går også bra!

 25. Hmm, det var jo supersmart å fryse kafferester til isbiter. Det har jeg ikke tenkt på. Takk for tips.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 26. Du er så herlig! 🙂
  Jeg er glad i dobbel latte i ny og ne, men lite slår svart kaffe, altså. Og jeg har i de senere år erfart hvor stor forskjell det faktisk er på bønnene. Hadde aldri trodd det før!

 27. Elsker kaffe!! <3 jeg er mest glad i americano m litt melk. Og iskaffe, jeg fryser også ned espresso og blander m melk.

 28. Mannen min digger Chemex kaffebryggeren sin når han skal kose seg utover moccamasteren.
  Ekstra tykt filter og nykverna kaffebønner, da blir det fest. Meget vellykket gave fra meg. Selv drikker jeg ikke kaffe.

 29. Hei! Jeg har prøvd meg på den blandingen med espresso, kokosolje og smør, men jeg ble så kvalm at jeg kastet den opp. Har du virkelig en spiseskje av hver olje til én espresso? Mulig at min mage bare er sær på dette punktet, altså. Haha 🙂

 30. Hanne Swatland

  Åh SNAKK til meg om morgenkaffen! Jeg er så heldig at jeg skal gifte meg med en mann som serverer meg kaffe på senga hver eneste morgen! Drar han og trener tiidlig før jobb, kommer han tilbake for å servere meg kaffe, siden det er for tidlig når han først står opp 😀 Heldig? Japp!

  Ellers er vi kjempenøye med kaffen vår! Den skal være vakuumpakket, og veies til riktig antall gram kontra vann, slik at balansen blir perfekt! Helt sort er min greie, med mindre det er en frekk liten espresso martini etter middag 😉

 31. Charlotte

  Dobbel latte på soya fra Stockfleths! Ingen lager like god soya-latte som dem. Har prøvd maaange, men de er best!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Elsker Stockfleths! Overlegen på kaffe!

 32. Martine

  Dobbel espresso med et par spiseskjeer med kokosmelk

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *