oppskrift-onsdag: knasende sprø quinoasalat

Hei onsdag! Det er så deilig når du føler deg akkurat passe mett etter et måltid, ikke litt mer sulten eller akkurat litt for stappa, og akkurat den følelsen sitter jeg igjen med nå 🙂 Jeg har nettopp spist en sen lunsj og i dag ble det denne fargerike og nydelige salaten, som du selvfølgelig burde prøve! Dersom du legger til for eksempel kylling eller tofu, kan det bli en deilig middagsrett også. Jeg laget en stor bolle til Lars-Kristian og meg, og tok egentlig det meste på slump, men skal forsøke å gjengi antall mengde i dette innlegget. Ha likevel i bakhodet at dersom du føler at du vil ha mer av noe eller mindre av noe, så er det helt greit 🙂 


du trenger 

♥ 2 store gulrøtter ♥ 2 ss. sesamfrø ♥ 300 g. rødkål ♥ 100 g. grønnkål ♥ 1 neve cashewnøtter ♥ 1 neve mandler ♥ 1 dl. quinoa ♥ 3 vårløk ♥ 1 korianderplante ♥ 1-2 never soltørkede tomater ♥ 1 bunt miniasparges 


dressing 

♥ 1 dl. olivenlje ♥ 1 dl. riseddik ♥ 2 ss. sesamolje ♥ 2 ss. honning ♥ salt + pepper ♥ 1 hvitløksfedd 


slik gjør du 

Kok quinoa og la den avkjøles. Sett ovnen på 180 grader og hell nøttene i en ildfast form. Stekes i ca. 10 minutter eller til de blir gyllenbrune. La nøttene avkjøles og finhakk dem. Knekk av stilken på aspargesen helt nederst. Kok opp en del vann i en kjele og tilsett aspargesen når det fosskoker – de skal ligge i vannet i ca. 30 sekunder og deretter skylder du dem i kaldt vann og lar dem ligge i kaldt vann i noen minutter. Tørk godt av dem og brun dem i en stekepanne. Bruk et rivjern og rasp opp gulrøtter og rødkål. Finhakk koriander og soltørkede tomater, eller kjør de som kommer ferdig strimlet i olje. De er så gode! Del opp vårløk. Bland alle ingrediensene sammen i en stor salatbolle. 

Lag dressing med alle ingrediensene listet opp over, bruk gjerne en hvitløkspresse til hvitløksfeddet. Rør godt før du heller den over salaten. Du kan også servere den ved siden av 🙂 


– håper det smaker –

10 kommentarer

 1. Mm, denne må prøves! 🙂

  Synes du fortjener masse skryt for bloggen din, Caroline. Alt er så utrolig gjennomført. Du skriver meget godt, bildene er helt fantastiske og bloggen er variert og interessant. Det virker som alt du publiserer er av god kvalitet. Det merkes at du tar jobben seriøst 🙂 stå på videre! Ønsker deg en fantastisk høst 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 2. Katrine

  Altså, du er rågod på å få mat til å se sykt digg ut Liker at du ofte kommer med noe nytt! Mange andre bloggere legger ofte ut enkle, vanlige oppskrifter, mens her får man virkelig nye ideer!

 3. Prøv også med mintblader og mango – det tar denne salaten til nye høyder!

 4. Kristin

  Å så herlige farger! Ser skikkelig innbydende ut 🙂 Hvis du har lyst på inspirasjon til hvordan du kan ta gode matbilder forresten, anbefaler jeg deg å sjekke ut halfbakedharvest.com. Hun tar helt magiske bilder synes jeg. Jeg synes ikke disse var dårlige altså, bare så det er klart 😉 Mener bare å huske at du har sagt at det er noe du har lyst til å lære mer om?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Kristin! 🙂

 5. Denne var kjempegod! Herlige smaker og konsistenser. Tusen takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra 😀

 6. Laila Amdahl

  Enig, mye fine bilder, men hvem fotograferer deg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lars-Kristian tar alle bilder av meg 🙂 Han er også den som etterbehandler alle bilder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *