piratfrokost, dyreparken og gjensyn med smokken

Da har vi allerede pakket bilen og er på vei til nye eventyr! Vi har hatt det utrolig fint i Abra Havn sammen med familien Larsen, det er alltid litt vemodig å ta farvel etter så intensive dager sammen og jeg håper virkelig ikke det er lenge til neste gang. For en fin gjeng! Og barna har det så koselig sammen I går startet vi dagen rett etter klokken åtte, båttur med Den Sorte Dame bort til Kjuttaviga og frokost med piratene! Like gøy i år som i fjor, og enda morsommere for Nelia som har blitt et helt år eldre 🙂 

Etter frokost, som også i år sentrerte seg rundt rottesuppen som serveres (haha), og superfin underholdning som avsluttet med at Billy fant et skattekart, ble vi med Den sorte Dame på skattejakt tilbake til Abra Havn igjen – og gjett hvem som plutselig dukket opp på skuta? Kaptein Sabeltann! Haha! Han kom ikke i fjor, så det var stor stas for både barna og for oss! Jeg ble jo helt starstruck – at det går an! 


Så gikk vi selvfølgelig bort til Dyreparken og der var vi til det stengte! Vi så på dyr, spiste brun mat, kjørte karuseller, tok den obligatoriske togturen gjennom Hakkebakkeskogen og trasket til vi ble helt såre i føttene. Dessverre stengte parken en hel time før vi trodde, så det var noen ting vi ikke rakk som planlagt, men egentlig var det bare sinnsykt deilig å komme tilbake til rommet igjen 🙂 

Dette bildet! Nelia ville så gjerne se etter smokken sin i år, hun ga nemlig bort alle sine akkurat her den 25. juni i fjor og sluttet på dagen Hun var så flink, det var helt imponerede! Så vi måtte innom for å se om vi så noen som kunne være hennes, og det gjorde vi 😉 


Helt utrolig hvor sigen du blir av en sånn dag! Barna sovnet på 1-2-3, vi voksne satt oppe og nøt litt stillhet til rundt midnatt og jeg fikk verdens beste massasje av Stine! Nå er vi på vei til Gardermoen og jeg håper å få litt søvn på veien, men Lars-Kristian og jeg har endelig kommet like langt i samme bok, så jeg blir vel heller sittende og lytte 🙂 Håper dere har en fin onsdag ♥ 

52 kommentarer

 1. Hei! Så fine bilder, ser ut som dere har hatt det veldig fint! Kan jeg spørre hvilken linse som er brukt på bildene med blurry bakgrunn? Eller er det hovedsakelig etterbehandling? Hadde vært gøy om du/Lars Kristian kunne skrevet et nytt fotoinnlegg nå som han har blitt så flink til å ta bilder! Alt om hvilke linser han bruker til ulike formål osv. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Trine! Vi har brukt objektivet 70-200 her 🙂

 2. Jeg tror virkelig jeg må ta turen på det hotellet med barnebarnet neste år. Hun hadde elsket det og er jevngammel med din eldste datter. Vi har fritidsbolig 5 minutter unna og har vært i parken, men å bo på hotellet med de medfølgende opplevelsene høres magisk ut for en fireåring, og mormor.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så herlig! Jeg er ikke i tvil om at hun hadde elsket det! Pirater er både litt skummelt, spennende og supergøy, så her vil dere helt sikkert få minner for livet 🙂 Det er masse å oppleve 🙂

   Klem 🙂

 3. sunglasses brand?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   They are from BikBok 🙂

 4. Fantastisk- jeg er helt sikker på hun så smokken sin der! 🙂
  Var ikke hakkebakkeskogen fin, jeg ble helt starstrucked. For en skjønn og morsom rev.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Hakkebakkeskogen-toget er superfint! Enda finere i fjor synes jeg, da var alle der 😀 I år var det faktisk bare stabbursmusa og klatremus som «guidet» oss gjennom en tom Hakkebakkeskog :/ Det er sikkert ferieavvikling på gang, for det stod at det «vanlige» toget var tilbake 12. august 🙂

   1. Vi var der i juli og da var alle dyra på plass i hakkebakkeskogen. Utrolig flott- sikkert det dere opplevde i fjor.

 5. I see you had really fun and I’m absolutely in love with your yellow jacket!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Rena 🙂 <3

 6. Mulig jeg er helt dum, men hva mener du med brun mat? Er det et samlebegrep for bakevarer eller noe? Jeg skjønner ikke! Haha! Sorry!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Chips, burger, vaffel, rett og slett dårlig mat :O

   1. Anbefaler deg å legge lunsjen til Kutoppen:) der får du alt annet en «brun mat» (litt rart uttrykk eller?) .. der serveres det risgrøt, rømmegrøt, lapskaus, kjøttkaker, viltburger o.l. Masse å bli god og mett på.

 7. Kult skjørt! Hvor har du kjøpt det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Gina Tricot 🙂

 8. For noen herlige dager dere har hatt i dyreparken 🙂 Gøy for hele familien der, hvordan smakte rottesuppa hehe 😉 God tur videre, sender deg gode varme tanker om du skal opp i fly!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Den smaker bare ertesuppe 😉

   Klem og tusen takk <3 Flyturen kunne vært bedre, men vi er i Ålesund og alt er bra 🙂

 9. Må bare kommentere på søteste lille Naia-piraten <3 og herlige Nelia som tankefull minnes smokken hun gav bort i fjor. Herlig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun er bare så god, lille Naia <3 Verdens skjønneste med de dypeste øynene <3 Og Nelia! Hun er bare herlig og noe helt for seg selv <3 Jeg er heldig!

   Klem til deg, Anne!

 10. Brun mat? 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Mulig det bare er Stine og jeg som kaller det for brun mat, for du er ikke den eneste som spør :p Chips, burger, rett og slett dårlig mat :O

 11. Jeg har et spørsmål som kanskje er litt for personlig- men jeg prøver like vel.

  Jeg har inntrykk av at søsteren din er ei veldig «grønn» dame. Det er min søster også, hun er for eksempel veldig bevisst på forbruket sitt, er vegetarianer, opptatt av dyrevelferd osv. Vi diskuterer rundt disse tingene ofte, og jeg har etter hvert blitt ganske påvirket av henne, og gjort endringer i mine egne vaner. Diskuterer du ofte disse tingene med din søster? Dere virker å være veldig forskjellige når det kommer til forbruk, matvaner o.l.
  Lar du deg påvirke eller inspirere av henne?

  Dette er ikke ment som å være kritisk til deg og LK, jeg er mest lik deg og LK selv. Jeg er nysgjerrig siden jeg ser paralleller mellom livsstilen til deg og din søster, og meg og min søster

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det diskuterer vi ofte og faktisk har vi veldig lik oppfatning på flere områder, hva gjelder både kost og dyrevelferd 🙂

 12. Sara Katrin

  Er det fortsatt Canon 6D dere bruker, eller har dere oppgradert til 6D Mark II?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har Canon 5D Mark IV 🙂

 13. Caroline

  Så innmari fine bilder! Dyreparken i Kristiansand må være den beste, så gjennomført på alle mulige måter 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er kjempefint! 🙂

 14. I 2012 skrev du at du og mannen bare måtte jobbe en 4-5 år til. Hvordan ser du på den situasjonen i dag? Dere hadde ikke klart dere mange år uten inntekter, og så rike er dere nok ikke, he he he.. Sabeltann derimot 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det husker jeg ikke, men det høres ut som en lite gjennomtenkt kommentar :/ Vi har god økonomi og har lagt et veldig godt grunnlag for resten av livet, men ikke like godt som Sabeltann 😉

 15. Trist å se løve i bur 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skjønner hva du mener og synes det er trist å se selv. Egentlig synes jeg Dyrepark i seg selv er trist, selv om jeg vet at dyrene har det bra, så hører de ikke hjemme der. Det er jo helt feil. Og ja, jeg vet at jeg drar hit selv om dermed støtter det, men jeg er likevel enig i at det er trist å se dyr i bur 🙁

   1. Men de har det jo ikke bra 🙂

  2. Tiger mener du vel?
   På en måte er det trist ja. Men på en måte er det godt at vi kan bevare mange dyr så de slipper snik jakt kunne for pels. Jeg er litt delt på dette. Men når disse vakre skapningene blir født i fangenskap blir det litt anderledes da de ikke vet om noe annet liv hvis du skjønner 🙂

 16. Hei.
  Hvor er det svarte skjørtet kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Gina! 🙂

 17. Anna Børve

  Heisann! Så fine bileter i denne posten! Kva linsa brukar de og kva blendar?☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har stort sett brukt Canon 70 – 200 f2,8. Blender varierer helt, kommer an på settingen. Men har du et spesifikt bilde du tenker på? Da er det lettere å svare deg 🙂

   1. Anna Børve

    Tusen takk for svar! Eg tenkjer i hovudsak på portretta med blury bakgrunn. Ofte når eg tek slike bilete sjølv vert deler av motivet eg vil ha i fokus uskarpt Derfor lurte eg på kva blendar de brukar på portrett

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Den delen du ønsker skal være skarpt handler ikke om blenderåpning, men om hvor flink du er til å fokusere på det riktige stedet. På portrettbilder bør du som regel alltid fokusere på det øyet som er nærmest kameraet, uavhengig av om du har liten eller stor blenderåpning. På den måten vil øyet bli det skarpeste punktet på bildet, og det er viktig for det er som regel der man ser først når man ser på et portrett. Det er to ulike måter å oppnå en blury bakgrunn på, men den vanligste er å bruke en så stor blenderåpning som mulig (lavt f-tall). Den andre måten er å gå så tett inntil personen du tar bilde av som mulig. Hva du ender opp med å gjøre er avhengig av hva slags type bilde du ønsker. Vi bruker som regel en kombinasjon av dette, og har sjeldent f-tall høyere enn f4 på et portrettbilde. Om jeg tar helfigurbilde er som regel f-tallet på 2,8 eller lavere.

 18. Brun mat?? Betyr?? 😀
  Dere må se et Sabeltann-kveldsshow etterhvert! Det har blitt utrolig bra de siste årene med lyssetting og effekter mm. Virkelig magisk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Mulig det bare er Stine og jeg som kaller det for brun mat, for du er ikke den eneste som spør :p Chips, burger, rett og slett dårlig mat :O

   Ja, det gleder vi oss til å få med oss etter hvert! Virker veldig bra 🙂 Akkurat nå er begge jentene for små ettersom det starter så seint, men en annen gang 🙂

  2. Anna Børve

   Tusen takk for svar! I det siste har de virkeleg fått til foto og redigering! Det er alltid ein fryd å sjå bileta på bloggen! ❤️

 19. Hei! Nelia har så nydelig hår. Hvordan vasker og steller dere det? Frøkna mi på 2 år har nydelig, skulderlangt krølla hår, men det er helt umulig å få vaska det skikkelig. Hun er livredd vann i ansiktet. Har prøvd både dusjhode, kopp og klut i skallen når vi skyller, men alt er like fælt. Tips??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er helt nydelig! Vi bruker bare vanlig sjampo og balsam, vasker det ca. annen hver dag 🙂 Vi bruker gjerne klut så hun slipper vann eller såpe i ansiktet og det beste er dusjhode 🙂

 20. Nydelige bilder. Veldig god fotograf. Veldig fint det utenfra parken og tigeren. Fargene bare popper ut av mobilen her. Veldig kjekk den dyreparken. Var der selv i sommer. Gleder meg til gjensyn med den i fremtiden

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Ja, det er bare å glede deg! Virkelig gjennomført og med så utrolig variert utvalg av aktiviteter 🙂

 21. Barnehagelæreren

  Emmy nå er jeg sikkert over gjennomsnittet pirkete, mem bilde er av en tiger ikke løve. Begge er store kattedyr men lever på ulikt vis og i ulike områder. Løvene leve4 i flokk med en han ,flere hunner og barn og jakter i flokk. Finnes i Afrika og Asia. Tiger lever alene ungene er sammen med mor til de er store nok til å klare seg. Tiger er en av de få kattedyrene som liker vann og bader frivillig. Finnes i Asia og så langt nord som Sibir.

 22. Den jakka! hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara, men den er fra ifjor 🙁

 23. For et nydelig bilde av både tigeren og påfuglen! Det er veldig gøy å lese en blogg med såpass høy bildekvalitet 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Så hyggelig å høre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *