smoothie bowl med bipollen

Hei tirsdag! Jeg startet dagen med intervallfest på mølla – 45 svette minutter avsluttet med styrkeøvelser på armene i ca. 20 minutter. Så deilig! I morgen løper jeg ute, men akkurat i dag hadde jeg så lyst på mølleintervaller. Det er nesten merkelig stille i huset nå som Nelia har startet i barnehagen igjen, hun har vært hjemme 3 uker i strekk og før det var vi jo 2 uker i Hellas, så nå føler jeg at noe mangler her hjemme. Savn! Men jeg får i hvert fall kommet inn i skikkelige rutiner igjen, både når det gjelder jobb og trening, og det er litt godt! Jeg føler nesten at sommeren er på hell, men august kan jo også bringe med seg masse solskinn og deilige minner, vi skal blant annet til dyreparken i nær fremtid og reiser igjen allerede på fredag – så sommeren er på langt nær over 🙂 Heldigvis! Jeg er ikke helt klar for høsten ennå, kjenner jeg. 


Etter treningen i dag laget jeg meg (for en gangs skyld) noe annet enn min elskede banan- og mandelsmoothie og klinte heller til med jordbærsmootie, sånn for sommerfølelsen. Det er jo skikkelig digg det også. Du lager den enkelt av: 

♥ 1 banan ♥ 1 liten pose frosne jordbær ♥ ønsket mengde melk (jeg brukte vaniljesoya) 

Bollen min toppet jeg med friske jordbær, bananskiver, chiafrø og bipollen – en skikkelig energibombe 🙂 Bipollen lærte jeg meg å spise da vi var i Hellas med Katrine og Bård tidlig i juli, de hadde kjøpt med seg et helt glass fra hotellet de var på før vi møtte dem og vi hadde bipollen på frokosten hver dag! For det første synes jeg det gir en deilig og spennende smak til maten, og for det andre skal det visst være skikkelig bra.

Bipollen er rett og slett laget av honningbiene og påstås å være en av naturens mest fullstendig næringsrike matvarer – det er rikt på proteiner, og skal også ha et høyt innhold av c, d og e-vitaminer, folsyre og en hel rekke B-vitaminer. Tipp topp for kropp med andre ord, om man skal tro på det 😉 Jeg elsker slike ting, selv om jeg har en mann som er rimelig skeptisk til det. I love it og har i hvert fall tenkt til å inkludere det i kosten min som vi gjorde da vi var i Hellas, skader ikke 🙂 


Ha en deilig tirsdag, dere! 

22 kommentarer

 1. Hmmm…å spise bipollen har jeg ikke hørt om før. Tror jeg må Google det, jeg.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 2. Hei flotte og goe deg. Som alltid stråla du i helga. Flotte valg av nydelige kjolar ++. Kjem det meir i frå bryllaupet? Kos deg med dine kjære og flotte❤ha fin dag vidare

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille! Det kommer flere bilder i kveld 🙂 Vi tok en del, så det har vært litt tidkrevende å gå gjennom dem 😉

   Klem!

 3. Jeanett

  Hei hei, lenge siden sist.
  Må bare si at den banan og mandel smoothien er bare helt super. Orker ikke så mye frokost om dagen, så da er denne flott!! Tusen takk for oppskrift
  Gode varme klemmer fra Spania

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig gøy å høre, Jeanett! Den er kjempegod, (nesten) alltid fast etter trening her i huset 😀 Avhengig :O

   Klem til deg 🙂

 4. Jeanette

  Hvor kjøper du bipollen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helsekosten 🙂

  2. Coop har det

 5. Ser veldig fint og godt ut. Lurer derimot på om du har gjort deg noen tanker om det kanskje finnes etiske problemer med å spise bipollen? Bruker du feks å sjekke slike ting før du hiver deg på en ny mattrend? Syns det er litt synd at du som er så innflytelsesrik pøser på med tips som dette når det er skadelig for biene (som jo er så viktige for planeten vår).

 6. Jeg vet ikke om chiafrø har like hardt skall som linfrø, men linfrø bør hvertfall has i blenderen og ikke strøs oppå smoothien. Om ikke går de rett igjennom tarmsystemet uten at man får tatt opp næringen:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Chiafrø kan fint brukes som topping på smoothies, grøt ol. 🙂

 7. Marianne

  Jeg har blitt fullstendig avhengig av banan og mandelsmoothien din! Gleder meg til å stå opp sånn at jeg kan drikke den! 😀 tusen takk for tips!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så gøy! Den er helt nydelig (om jeg får si det selv) Stor klem!

 8. er det ikke deilig med avlastningen barnehagen gir?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Barnehagen er helt super, spesielt når barna ønsker selv å være der 🙂

 9. Du er så flink til å få absolutt alt til å se pent ut. Selv en frokost på en Tirsdag ser ut som den hører hjemme mellom permer og med glossy papir liksom. Jeg liker at du fortsetter å drive bloggen din så gjennomført til tross for at visse folk på blogg listen har bevist at man kan tjene seg søkkrik på å bare skrive svada og ta dårlige bilder.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Silje 🙂 Dette setter jeg så stor pris på! <3

 10. Helt enig med Silje ovenfor her! Er en helt utrolig bra jobb som ligger bak bloggen din ( men også en smule Lasse sin). Fortsett slik!

 11. Du er flink og inspirerende, Caroline! Bipollen har vært en del av smootien en stund – men chiaxfrøene bør vel helst ta til seg litt væske før de spises…? Lykke til med morgendagens løpeøkt – målet er å komme i siget her også.

 12. Kan tenke meg at det er bittelitt deilig å få det mer rolig i huset ved barnehagestart 😀 Når tenker dere at Naia skal starte i barnehagen? Skal hun gå i samme som Nelia går i? 🙂

 13. Barna har det best sammen med mor og far når de er små. Ser st altfor små barn sendes i barnehagen. Foreldre har ett valg mht å være mer sammen med barna:)

 14. Mariann

  Så herlig smoothie Den skal testes! Beepollen er en del av min daglige kost Knasker dem hver dag

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *