kremet lavkarbopasta med sitron og basilikum

Denne retten stod på vårt middagsbord for bare noen timer siden og det var så godt! Her ser du en skikkelig lavkarborett med squashpasta og en deilig, kremet saus til – helt nydelig! Kjapt å lage er det også, for som (nesten) alltid, heier jeg på å dele kjappe, men gode og næringsrike hverdagsretter i denne spalten – oppskrift-onsdag 🙂 Håper du blir fristet til å skrible ned ingrediensene allerede i kveld og løpe på butikken i morgen 😉 You should! 


du trenger

♥ 3 kyllingfileter ♥ 1 pose spinat ♥ 5 ss. mascarpone ♥ 5 fedd hvitløk i skiver ♥ 200 gram revet parmesan ♥ skallet av 1 hel sitron ♥ saften av 1/2 sitron ♥ 3 squash ♥ basilikum 


slik gjør du 

Bruk en spiralkutter til å lage spiraler av squashen og stek dem i ganske varm panne. Dette for å bli kvitt en del vann før du skal bruke den sammen med alt det andre. Salte og pepre kyllingfiletene, og stek dem på ovnen eller på grillen og la den hvile. Ha litt smør eller olje i en stekepanne og surr hvitløken på medium varme.

Tilsett litt og litt spinat og deretter resten av ingrediensene – parmesan, mascarpone, sitronskall, sitronsaft, grovhakket basilikum og tilslutt squash. La dette putre og blande seg godt. Deretter kan du velge om du ønsker å dele opp kyllingfileten og servere den på toppen, som på bildene her, eller om du vil dele opp filetene i mindre biter og blande det inn sammen med resten. Begge deler er like godt 🙂 


– håper det smaker i sommervarmen – 

21 kommentarer

 1. Caroline

  Nam! Kan jeg spørre hvor det fine serviset/tallerknene er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra room21.no 🙂

 2. Dette så fantastisk ut:D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så godt! 🙂

 3. Skal den være litt rå?:-0

 4. Det såveldig godt ut! Jeg har ikke spiralkutter, men tenker å kjøpe en. Har du en å anbefale?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det finnes helt sikkert bedre enn denne, men jeg synes den er topp! Vi har denne https://www.tilbords.no/spiralkutter-manuell-8684 🙂

 5. Julie Storlien

  Nam! Dette må prøves 😀 Hvor er de fine tallerknene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De bestilte jeg på room21.no 🙂

 6. Bra med sunne retter, men savner gode vegetar retter. Husker at du skrev at du skulle fokusere mer på vegetar 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 🙂 Det lover jeg!

 7. E det spagetti?

 8. Ser ikke ut som om kyllingen er gjennomstekt. Går ut fra at dere er klar over at det er bakterier og virus som lever på overflaten og inne i kjøttstykket? Dette kan gi matforgiftning og utarte seg som oppkast, kvalme, diaré og magesmerter. Fjærkre MÅ varmebehandles godt. Ellers ser det jo godt ut 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er gjennomstekt 🙂

  2. margrethe

   OMG, Anna…

 9. Hei!
  Kan man fortsatt få kjøpt adax veske nelia burgunder i Norge?
  Evt.hvor?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det tror jeg faktisk ikke :/

 10. Ja takk, det der så supergodt ut, og jeg spiser for det meste lavkarbomat og kommer til å prøve ut dette. Ha en fin dag.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 11. Hei 🙂
  Kan jeg spørre hva tallerknene heter? Kjempefine 🙂

 12. Vet du om det går an å få kjøpt pasta og ris i lavkarbo-varianter? For oss (les: meg;) litt ekstra late, som bare vil hive pastaen i vannkjelen 😛 Vet det er mye sukker i vanlig pasta og ris, og vil gjerne kutte ned på sukkeret. Tusen takk for at du deler sunne oppskrifter med oss <3

 13. Christina

  NAM !

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *