Nelias tre og nye tilskudd til hagen

– inneholder reklame – 

Ripsbærbusker og andre buskevekster! Haha 🙂 Var det flere som hadde spillet Krøll på Tunga før? Jeg ELSKET det og denne setningen var en som gikk igjen hele tiden, kjempevanskelig å si fem ganger etter hverandre – prøv da vel 😉 Etter at vi hadde gjester i helgen ble vi eiere av ripsbærbusker og disse fikk vi i jorden i dag! Ett til hver av jentene ♥ 

jeans nakd / sko bianco (reklamelink) genseren min finner du HER 

Det har kommet bær allerede! Tenk så fine disse buskene blir om noen år 🙂 Jeg husker godt at vi gikk på ripsbærslang – buskene var enorme og det var SÅ mange bær. Og så smakte de ekstra søtt når du hadde tatt dem fra naboen, nesten ikke syrlig i det hele tatt 😉 

Det er så gøy å utvide hagen med enda mer, vi får se etter hvert om vi finner på noe annet også. Vi plantet disse buskene akkurat her, for neste år har vi planer om å bygge en platting rett bak dem, hvor noen av utemøblene våre skal stå. Disse blir superfine i front når de vokser seg til!


Og så til det evige spørsmålet som veldig mange lurer på: hva skjer med treet til Nelia? Det står nemlig i Siljan fortsatt, men til helgen skal vi til Skien i bryllup, og da tenker vi at vi skal forberede flyttingen av det. Vi har lest litt om flytting av trær og det er ikke akkurat en liten prosess! Egentlig skulle vi startet på våren, men det skal gå fint å gjøre det nå også. Vi må først grave en grøft rundt det som skal være rotklumpen, det er det vi skal gjøre til helgen. Da vil flere røtter kuttes av, og det vil dannes nye røtter inne i rotklumpen. Når høsten kommer skal vi løsne planten og trekke plast inn under rotklumpen, grave et ferdig plantehull her hjemme i vår hage og flytte det når vinteren har kommet. Uæ! Håper virkelig det vil overleve og når vi ser at alt har gått fint, skal vi plante et til Naia også. Rett i nærheten Ser for meg at de må stå ved lekestuen et sted. Vakkert blir det uansett! 

Håper dere har hatt en fin dag! Her forberedes det til Oslotur i morgen, tipper det blir en sen kveld ♥ 

36 kommentarer

 1. Så koselig med litt bær i hagen. Det er jo det beste som finnes, å sitte timesvis under store bærbusker å spise seg mett, hehe !

 2. Bare et ørlite tips. Ser du har gravd litt lite hull til ripsen. De bør absolutt plantes mye dypere. Da er sjansen større for at planta skal overleve vinteren.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mener du å sette planten dypere? Da vil jo jorden komme mye lenger opp på stammen enn hva det var i potten :/ Eller mener du at hullet rundt burde vært større? :O

   1. Dere bør ha de 10cm dypere 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ok 🙂

 3. Hei!
  Kan jeg spørre hvor evighetsringen din er fra? Min ble nylig ødelagt og er ikke å få kjøpt i butikk lenger. Ser at din ligner veldig, og jeg kunne så gjerne tenkt meg en ny, tilsvarende 🙂 Håper på svar.

  Klem

  1. Ser ut til å være et latmannshull. Iallefall dypere og med mere av stammen under jorda

   1. Caroline Berg Eriksen

    Vi fikk beskjed om å plante den like dypt som den stod i potta, og det er det vi har gjort 🙂

 4. Ibsens russiske ripsbærbusker og andre buskevekster (-:

 5. Elisabeth

  Hvor er skoene fra? Er duskene satt på eller er de fast på? Kjempe kjempe fine❣

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra bianco 🙂 de sitter på skoen, men du kan ta dem av 🙂

 6. Anonymbarefordi

  Ikke nødvendig med amt det styret på ett relativt lite tre. Kommer seg fint til våren igjen det. Ikke forvent bær før året etter igjen. Vann MASSE så går det fint. Samme med ripsbuskene…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tenker du da på det japanske kirsebærtreet til Nelia? At vi bare kan flytte det med en gang? Det har jo blitt ganske mye høyere med årene 🙂

   1. Anonymbarefordi

    Ja. Garanterer deg hundre prosent. Dere får jo med masse røtter og den store rotklumpen uansett. Bare vann,vann og vann! Grav ett stooort hull FØR dere henter treet. Når dere kommer hjem igjen med treet så vanner du masse i hullet og planter det med god jord. Matjord helst.
    Du skjønner sikkert dette selv: men hent treet samme dag som dere skal hjem 🙂
    Lykke til

   2. Hei Caroline, jeg tenker også at treet kan flyttes ved å grave det ut med en romslig jordklump rundt.Bruk en egnet, skarp hagespade og stikk ut en romslig og dyp ring/grop rundt selve jordklumpen, frakt treet med avfallspose rundt jordklumpen.Plant det raskt i et dypt hull med løs ,god jord i bunnen (klargjør det gjerne i forkant) og vann masse i ukene fremover. Treet vil miste blader og blomster og se vissent ut.Men det er veldig sannsynlig at det er friskt til våren 🙂 Lykke til.

  2. Absolutt ingen problem å flytte kirsebærtreet med en gang, det vil slå nye røtter og klare seg helt fint. Prosessen du beskriver er ikke nødvendig for det treet. 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Så bra! Da går vi for det 🙂

 7. Anonymbarefordi

  Ps. Ripsbuskene må plantes dypere. Se str på potta og beregn dypere enn potta er.

 8. Marte Pettersen

  Så vakkert det nederste bildet er -helt spesielt. Fikk en sånn «fårlysttilåbaregråte» følelse når jeg så det! <3 Du har så høy standard på bildene dine, at ofte tar jeg meg selv i å bare scrolle nedover på bloggen din for å se bilder. Dere er et bra team! Fortsatt god sommer 🙂 Klem fra meg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 9. Utrolig fine bilder!

 10. Er det avtalt med kjøperne av huset i Siljan, at dere kan hente treet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er klart 🙂

 11. Det hullet er alt for lite. Når frosten kommer i år er det stor sjanse for at disse buskene vil fryse ihjel. Hullet bør være mye dypere og helst sånn at du dekker ca 5 cm av stammen. Og til vinteren burde dere helle på litt aske fra vedovnen og dekke til med litt granbar. Farmoren min har drevet med salg av bær i over 50 år så disse tipsene er gull verdt 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂 Men vi fikk beskjed om å plante like dypt som det stod i potten :/ Kan forhøre oss med dem igjen 🙂

   1. Det ser jo ut som dere har laget en «topp» med jord for å dekke roten. Stemmer i med dem som sier grav dypere 🙂

 12. Hei! Litt utenom ripsbusker og trær, men er det lenge til vi får se før/etter bilder av soverommet og garderoben? Er så spent!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer nok ikke før i slutten av august :/ Forsøker å få på plass lister, men de må spesialtilpasses og det tar litt tid.

 13. Ripsbuskene må senkes så de kommer ned til der stammen deler seg. Nå står de for langt oppe.

 14. Hei Caroline 🙂 Jeg har et spørsmål som ikke er relatert til innlegget ditt. Men jeg prøver likevel 🙂 Jeg skal til Rhodos om 2 uker, og vil da være gravid i uke 13. Jeg så fra tidligere innlegg at dere var i Hellas også i fjor sommer, da du var gravid. Hvordan gjorde du det i forhold til mat når dere var på ferie? Kan jeg se for meg en kjedelig ferie når det kommer til mat, eller er det mange retter man kan spise selv om man er gravid?

 15. Joda, genseren er fin. Men 5 000 kr!

 16. Christina

  Hej.
  Jag är gravid i vecka 13.
  Är livrädd för att det ska va något fel på bebisen. I Sverige får man ett så kallat kub/duo test. Det erbjuder dom inte i Norge. Ska på tidigt ultraljud imorgon. Så nervös!
  Gjorde du ett tidigt ultraljud på dina tjejer? Nöjd med det?
  Bara nyfiken då jag inte hittar så mkt information kring tidigt ultraljud.

  Önskar dig en fin dag.

 17. Så gøy med egne busker til barna, det er det som teller, men kanskje det hadde vært gøy for dem med en solbær- eller stikkelsbærbusk også. Bare for variasjonen, tenker jeg, og dere er jo så heldige å ha mye god plass. Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 18. Utrolig flott det siste bildet! 😀

 19. Hei! Lurer på hvilken madrass du har i prinsessesengen til Nelia? Har lik seng, men sliter med å finne passende madrass 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror vi kjøpte den på jysk? Husker ikke helt :O Eller om det var IKEA? Madrassen er passe myk synes vi (og hun) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *