Carolines bokklubb: flere runder med frysninger

– reklame –

De siste ukene har jeg pløyet meg gjennom nok en bok av Sarah Jio og denne gangen valgte jeg å lytte til Frost i Mai. En bok jeg absolutt anbefaler! 


Våren 1933: en plutselig og uventet snøstorm rammer byen Seattle og vi møter fattige Vera Ray som sliter med å få endene til å møtes. Hun lever for sin 3 år gamle sønn, Daniel, men får ikke lov til å ha ham med på natteskift og har ikke noe annet valg enn la ham bli hjemme. Da Vera kommer hjem tidlig neste morgen, er ikke Daniel i sengen sin. Ute faller snøen og det eneste hun finner igjen etter sønnen sin finner hun der – hans favorittbamse. Fra denne dagen faller Vera sin verden sammen og hun blir deseprat i jakten etter sin sønn. Hun foretar sine livs vanskeligste valg og omgås mennesker hun aldri ville ha hatt noe med å gjøre om det ikke var for hennes situasjon. Det er vanskelig å få hjelp for en som er fattig på 1930-tallet. Politiet avviser henne og mener Daniel har rømt sin vei, samtidig er det ingen som har sett noe. Vi følger Vera sin jakt etter sønnen og drar også tilbake i tid, slik at vi får vite bakgrunnen til hvordan hun ble alenemor. Veras fortelling er vond og hennes liv er så uendelig tragisk at det skjærer meg langt inn i hjertet av å lese mye av det hun må gjennom. 

Våren 2010: I boken møter vi også Claire Aldridge som bor i Seattle, og når vi blir kjent med henne er vi i 2010. Måneden er mai og da en lignende snøstorm igjen rammer byen, får Claire i oppdrag å dekke hendelsen ved å sammenligne den med snøstormen i 1933. Umiddelbart synes Claire at saken er håpløs og er egentlig ikke interessert, men etter å ha fått litt drahjelp til research av en god venninne på jobben, fungerer plutselig saken som en virkelighetsflukt for henne, en pause fra det vonde hun selv må bekjempe i sitt eget privatliv. Etter hvert finner hun også en uventet forbindelse mellom seg selv og Vera. 


Jeg liker at det ikke bare er håpløs romantikk denne gangen, men at det faktisk er realitet flettet inn i alt det fine. Selv om mye av det som er realiteten i denne boken skjærer meg i hjertet og gjør at jeg vil klatre inn i den og riste litt vett i enkelte av karakterene, guide dem riktig vei og få dem til å foreta andre valg. Stå opp for seg selv! 

♥  ♥  

Som alltid er det flere hovedpersoner i Sarah Jio sine bøker, og denne gangen er det Vera og Claire som viser seg å ha en forbindelse. Jeg liker måten hun alltid knytter hovedpersonene sine sammen på og jeg liker måten hun skriver på, selv om jeg synes språket kan bli noe tamt til tider. Jeg savner litt mer variasjon akkurat her, jeg vet ikke.. kanskje litt mer spennende skildringer? Litt mer spenst? Mye i boken er beskrivende nok, men jeg føler likevel at det er noe som mangler. Det kan jo ha noe å gjøre med at boken er oversatt til norsk, det vet jeg ikke. Det som eventuelt trekker denne boken ned, må være det samme som jeg tidligere har irritert meg over når jeg leser Jio sine bøker: hun er glad i klisjeer. Det er mye som er forutsigbart når hun skriver, slik er det også i denne romanen – jeg kunne gjette meg frem til flere ting underveis i boken. Samtidig synes jeg ting skjer litt fort – Claire løser mysteriet litt for fort, kjærligheten blomstrer litt for fort. Sistnevnte er litt som i boken Huset på Stranden, som jeg omtalte i DETTE innlegget. Likevel tilgir jeg henne for det, for som helhet likte jeg boken skikkelig godt. Den rører noe ved meg. Kanskje fordi jeg selv er mor? Dessuten – den siste halvdelen av denne boken gjør liksom litt opp for det hele, hele boken flettes sammen på en slik måte at jeg nesten har lyst til å lese den en gang til.

Boken er lettlest og det er tross alt perfekt for late dager på terrassen nå i sommer 🙂 Ha gjerne kleenexen i kort avstand, spesielt om du er mor selv  Boken kan du lese HER og Storytel laster du enkelt ned til telefonen din! Du kan få 30 dager med gratis lytting ved å følge DENNE linken 🙂 Jeg anbefaler virkelig denne appen – den betyr så mye for en som elsker å lese, men som ikke lenger har tid ♥ 

15 kommentarer

 1. Andrine

  Verdens vakreste bok!

 2. «Ha gjerne kleenexen i kort avstand, spesielt om du er mor selv»

  Det var ikke nødvendig å ha med den siste der. Du skriver til så mange og det er derfor ekstra viktig å være ligg forsiktig med sånne «utsagn».

 3. Digger boktipsene dine <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig å høre, Helene 🙂

 4. Benedicte

  Sååå fin bok! Likte også God natt, June og Fioler i mars..
  Ikke så overdramatisk klisje her heller, som det fort kan bli. Anbefales! Anbefaler også Barna fra toget av Christina Baker Kline + så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel. Sterke bøker, med _svært_ gode historier! Storytel altså <3
  Ønsker deg en strålende sommer 😀
  Benedicte <3

 5. Er det løpende abonnement etter den gratis mnd? Jeg tror uabsett jeg kommer til å elske denne. Ha en fortsatt fin dag!

 6. Har du vurdert å skrive din egen roman?

 7. Jeg ble akkurat ferdig med en annen bok fra samme forfatter. Den heter «God natt June». Jeg likte den veldig godt, verdt å høre på 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset 😀

 8. Får meg bare ikke til å tro at du klarer å ta deg tid til å sette deg ned og høre på så mange lydbøker som det etterhvert har blitt. Innimellom hektisk jobb, sosiale medier, mann, barn, hunder, hus, hage og trening! Imponerende!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når jeg står og sminker meg eller velger ut bilder til bloggen, kjører bil eller trener er det ikke noe problem å lytte til bøker 🙂

 9. Hvor er toppen din fra? 🙂

 10. Hva med å lese noe annet enn typisk «løkkeskriftromaner»? Det finnes jo så mye bra på Storytel. Hva med f.eks en klassiker som Stolthet eller fordom? Hadde vært inspirerende å få tips om annen type bøker også, og ikke bare disse typisk, enkle bøkene du alltid anbefaler.

 11. «Pløyer» vel ikke gjennom noe over flere uker, med mindre det er Kristin Lavransdatter eller no? Jeg ville heller brukt ordet «karre»…

 12. Natalie

  Med to barn har du kanskje noen tips til meg guttungen på straks 11mnd liker å høre eventyr på kvelden, og en fysisk bok hadde jo vært topp Men nå er han skikkelig B-menneske og legger seg samtidig som oss (samsover også), og trenger det mørkt for å sove. Så vil gjerne ha noe vi kan lese fra telefonen (ja, vet om dette med lys fra telefon osv), og lurte på om du vet av noen sider hvor man kan finne gode eventyr for barn?
  Gjerne noe vi kan lese, men lydboktype som storytel funker nok også Hadde storytel før, men ble mindre og mindre brukt, så avslutta abonnementet så usikker på utvalget til barn

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *