oppskrift-onsdag: kaffe latte iskrem

Er du like glad i kaffe som det jeg er? Hold deg fast! Da vil du elske denne oppskriften – i dag deler jeg nemlig en siklefremkallende og avhengighetsskapende  oppskrift på kaffe i iskremform og den er helt sukkerfri 🙂 Jeg har laget den i både pinneform og i god, gammeldags kuleisform og hvordan du velger å gjøre det er helt opp til deg! Her er i hvert fall oppskriften! Send meg gjerne en indre takk når du sitter i solsteken og nyter en, to eller tre kuler av denne. Den er også perfekt til dessert når du skal ha gjester og da kan du for eksempel droppe kaffekoppen og kun servere avec. Men er du som meg, litt over snittet kaffefrelst, så smaker den nesten enda bedre med kaffe ved siden av 🙂 


du trenger 

♥ 6 dl. helmelk ♥ 6 eggeplommer ♥ 3 dl. kremfløte ♥ 3 ss. pulverkaffe ♥ 1.5 dl. sukrin (evnt. 2 dl. vanlig sukker) ♥ vaniljepulver ♥ litt salt 


slik gjør du 

Bland melk, salt, sukrin og pulverkaffe i en kjele. Sett den på ovnen og pisk jevnt på middels varme. Ha 6 eggeplommer i en stor bolle. Pisk dem lett sammen og tilsett halvparten av melken fra kjelen. Når dette er godt blandet, heller du det tilbake i kjelen igjen sammen med resten av melkeblandingen. Sett dette kaldt med plastfilm over, og la det avkjøle seg.

Visp krem av kremfløten og tilsett litt vaniljepulver, jeg brukte 2 teskjeer. Når blandingen i kjøleskapet har blitt kald, vender du inn kremen. Ha iskremblandingen i en stor beholder eller bruk iskremformer til å lage is på pinne slik jeg har gjort. Lager du is på pinne, kan du gjerne pynte med litt mørk sjokolade eller for eksempel kaffebønner i bunnen, da blir pinnene ekstra fine 🙂 

La isen stå kaldt lenge, gjerne i 1 døgn – den tiner fort når du setter den frem og er egentlig klar til servering umiddelbart 🙂 


– mmmm – 

41 kommentarer

  1. Mari Ramstad

    Å herregud NAM!! Er så kaffefrelst- denne skal prøves!! Elsket bildene til dette innlegget – veldig avslappende inspo! Som hentet ut av et magasin.. du er flink!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Å, så deilig å høre at vi er flere 🙂 Håper du liker den like godt som meg 😉 Og tusen takk! Prøver stadig å forbedre meg på bilder av mat, det er kjempevanskelig :O

      Klem!

      1. Ser den, at bilder av mat kan bli vanskelig, men du klarer det sykt bra, bildene er alltid fine og maten god. Oppskriftene er lette å følge og jeg prøver stadig noe du legger ut. Ellers må jeg bare nevne at fiskegratengen fra bloggen din lages ofte her i huset! Du er dritgod! Stå på! Klem fra Sørlandet

      2. Caroline Berg Eriksen

        Tusen takk, V! Så gøy å høre 🙂 Håper du har en fin sommer 🙂

        Klem!

  2. Dear Caroline, this looks so yummy! I want to have it right now 🙂
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    1. Caroline Berg Eriksen

      *sending you ice cream* 🙂

  3. Kristine

    Du måååå sjekke ut Adenorah på Instagram, trodde det var deg på et bilde Er helt fryktelig like i noen vinkler atte hjælp! Morsomt så måtte kommentere:) god sommer videre!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det må jeg sjekke! 🙂 God sommer videre til deg også, Kristine 🙂

  4. Jeanette

    åhh,dette så nydelig ut! skal uten tvil teste ut oppskriften!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Håper du liker den 🙂

  5. S.Helene

    Nam, den skal jeg prøve! Men hvilken pulverkaffe mener du? Filtermalt? Presskannemalt? Instant kaffe pulver? Hva anbefaler du? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg bruker evergood pulverkaffe – nescafé gull medium brent 🙂

  6. Hvor lenge skal man piske melken? Skal den koke eller bare bli varm? Gleder meg til å prøve denne,høres kjempegod ut

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ikke koke! Men den skal bli varm. Bruk medium varme 🙂 Den skal være varm når du blander halvparten med eggeplommene. Viktig at den blir ordentlig kald før du vender inn kremen 🙂

      Klem!

  7. Denne skal prøves ja! Yammi. Men kan man bruke lettmelk tror du?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg har kun laget hjemmelaget iskrem med vikingmelk og fløte før og er litt redd for at lettmelk kan bli litt lite fyldig. Men det er bare å hoppe i det! Halver eventuelt oppskriften :p

  8. Du legger så mye ned i bloggen din og det er en fryd for oss heldige lesere hver eneste dag! Tusen takk for utrolig flotte bilder, variert innhold og kvalitet i hvert innlegg, jeg er så imponert av deg Caroline! 🙂 god onsdags kveld 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du er vel god! Tusen takk, Beate! Det betyr veldig mye for meg <3 Stor klem!

  9. eh NAM!! Dette må absolutt testes ut til helgen for herremin så godt dette hørtes og så ut omg! Liker hvordan bildene i dette innlegget er, gir en skikkelig avslappende og god følelse.
    Lurer også på om du vet hvor denn gull-skjea er fra? Har lett etter slike så lenge, og gullfargen der så virkelig helt perfekt ut!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, selvsagt 🙂 Den er fra House Doctor 🙂 Bloomingville har også fine gullskjeer 🙂

      Tusen takk for kommentaren ang. bildene, det gjør meg glad 🙂 Klem!

  10. Henriette

    Hei Caroline 🙂
    Lurte på om du har noen gode bøker å anbefale til late sommerdager?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja 😀 Her er et innlegg om det http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/22/disse-bokene-ma-du-ha-med-deg-pa-sommerferie/! I tillegg anbefaler jeg Frost i mai <3

  11. Hjelpes, det ser så godt ut for iskrmelskeren meg at det skal jeg ikke lage. Jeg sluker en hel boks kaffemocca fra Diplomis på 20 minutter, og det er ikke tull engang. Klarer ikke stoppe, så din variant våger jeg ikke prøve på engang.
    Beste hilsen fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    1. Caroline Berg Eriksen

      Hahaha :p Du må jo prøve! 🙂

  12. Ranveig

    Denne skal prøves i helgen 🙂 er det en spesiell iskremform du har, eller bruker du brød/kakeform? Bruker du plast i formen?
    Ha en fortsatt fin sommer 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg bruker en plastform med matplast over 🙂 Rør gjerne i isen annen hver time dersom du har mulighet 🙂

  13. http://www.vg.no/rampelys/sophie-elise/bloggere-tok-avstand-fra-dyretesting-reklamerer-for-nei-merker/a/24086473/?expId=df-86-b238d5d1&varId=df-86-hfd312e0
    Det hadde vært interessant å høre din mening om denne problemstillingen? Mener du at det er Ok å reklamere for et produkt selv om det andre steder i verden bidrar til dyrs lidelse?

    Jeg må si at det dukker opp mer og mer i media som gjør at man må sette spørsmålstegn ved bloggens holdning og verdisyn.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Min mening står i saken 🙂

      1. Ok, jeg leste jo den kommentaren, men syns det er svært rart at du publiserer at du boikotter merker som bedriver dyreforsøk, bare ikke dem som lar seg presse av et stort marked. Penga rår over samvittigheten altså.

      2. Caroline Berg Eriksen

        Nei, sånn har det aldri vært. Jeg har unngått dyretestede produkter lenge, men etter at de nye reglene kom så selges det ikke dyretestede produkter innenfor EU. Ja, noen merker blir fortsatt testet i Kina, men det er helt andre produksjonslinjer enn de produktene som selges i EU. Det er mitt standpunkt og det har det alltid vært.

  14. Denne må jeg lage til lørdagens middagsbesøk, og lurer på om jeg skal blande inn litt delte sjokoladetrøfler

    Takk for mye god inspirasjon i matveien

  15. HERREGUD! Lagde denne i dag og SÅ GODT!!! Toppet med moccabønner, og seriøst denne ble helt vilt god. Kommenterer altfor sjelden, men henter så mye inspirasjon fra deg. Og disse bildene her… Sukk, de var fantastiske!

  16. Fantastisk!
    Når kjem neste kokebok? Det hadde vore heilt utrulig kjærkomment.
    🙂

  17. Åh, hei, den så god ut! Kan ikke kalle bloggen min coffee in a cup og IKKE prøve å lage denne, kjenner jeg 😉

  18. Nam nam! =)
    Jeg lurer på om du kan legge ut oppskrifter på mat til baby? Har en jente på 5 mnd og trenger litt inspirasjon nå som vi har begynt å innføre smaksprøver =) Har sett igjennom bloggen din men funnet lite av dette.
    Ellers helt super blogg =)

  19. Jeg ser for meg at mokkabønner må være perfekt på denne isen. «Kaffebønner» som kan spises. Samt at sjokolade og kaffe går hånd i hånd 🙂

  20. Den så utrolig god ut! Hvilket vaniljepulver bruker du?

  21. Jeg har ikke vaniljepulver – er litt usikker på hva dette er..? Kan det erstattes med vaniljesukker, også kan man redusere sukkermengden ørlite? Jeg er ikke så glad i sukrin, pga den «kalde» følelsen.. Kan man bruke sukrin gold? Er mengden den samme i så fall? Blir isen veldig søt? For min del trenger den nemlig ikke være det, så da vil jeg heller kutte sukkermengden, med mindre det ødelegger blandingsforholdene? 🙂 Det ble mange spørsmål! Håper på svar. 🙂 Det var forresten perfekt med denne oppskriften nå, jeg har hatt lyst på kaffeis i hele sommer!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vanilijepulver får du på helsekost 🙂 Usikker på om du kan bruke sukrin gold, men det er bare å prøve! Du kan fint redusere mengden, evt. erstatte noe av det med f.eks Splenda 🙂

  22. Jeg er student som fikk kjæreste for et år siden og må prøve å imponere med litt mat-skills! Bloggen din har vært min lifesaver og han er så imponert! 😀 Tror all maten det siste året har vært fra dine oppskrifter og i går koste vi oss litt ekstra med squashpasta og denne iskremen, fy søren! Må bare si tusen takk og ønsker meg skikkelig en bok til med flere oppskrifter, gjerne litt sånn sunne hverdagsoppskrifter! Er vanligvis helt krise når jeg står på kjøkkenet, men dine oppskrifter er så oversiktlige. Tusen tusen takk <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Å, så gøy, Miriam 😀 Tusen takk til deg også <3 Utrolig fint å høre at bloggen gir mye matglede 🙂

      Stor klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *