disse to

Vakringene mine! I går stormet de inn døren her, jeg tror faktisk at jeg aldri har sett dem så raske før! Som en virvelvind var de over meg med våte tunger og myke poter. Et hint av dårlig ånde her, litt for mye hår i munnen der, men bare lykke! Tenk å bli savnet på denne måten! Jeg håper de forstår at de bare har vært på en liten ferie og at de aldri tror at vi har forlatt dem for godt. Det gjør alltid vondt å reise fra dem så lenge, for jeg er bekymret for at de kun går og venter på at vi skal komme tilbake. Kommer de i dag? Hvor er hun? Hvor er de? Har de glemt oss? 

Jeg aner ingenting om hva dyr er i stand til å tenke, og jeg vet jo at deres begrep om tid blant annet er ikke-eksisterende, men følelser – det har de i massevis og jeg vil bare at de skal ha det godt. Det er lett å merke på Hugo når han synes jeg har vært urettferdig, han er så rar den hunden! Jeg har jo fortalt dere om da Nelia ble født, hvor vanskelig det var for ham å akseptere det. Han bodde under sofaen i månedsvis! Merkelig nok var det ikke slik da Naia kom til verden, kanskje han har fått en slags aksept for at det må være rom for flere å gi kjærlighet til i mitt liv? Da de var på kennel for første gang for et par år siden, var han også skikkelig fornærmet på meg i tiden etterpå. Ville ikke kose og bare suret for seg selv. Men slik er det ikke denne gangen! Jeg tror nok at de har storkost seg på gården de har vært på og forhåpentligvis skjønner de at vi alltid kommer tilbake ♥ 

Disse to betyr så mye for meg og jeg kan ikke tro at de begynner å bli så gamle. Ingenting tyder på at de snart blir 11 og 12 i hvert fall, ikke når de viser energi og gjensynsglede på den måten som de gjorde da vi hentet dem på hundepensjonatet i går. Verdens beste venner! 


Nå er vi i Fredrikstad for å besøke Anette i den nye leiligheten hennes 🙂 De har allerede bodd der i noen måneder, så det er på tide at vi får kommet oss på besøk! Håper dere har en fin kveld ♥ 

50 kommentarer

 1. Ragnhild

  så fine klær! hvor er kjole og briller fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjolen er fra Nelly, men er dessverre utsolgt :/ Solbrillene er fra Celiné / Boozt.com 🙂

 2. Katinka

  Hvor er kjolen fra? 🙂

 3. Kristine

  Jeg lurte på hvor kjolen og sjalet du har i håret er fra??:)

 4. Må vite hvor kjoler er ifra

 5. Så utrolig flotte bilder, spesielt nr 2. Du er så flink, god og inspirerende. Kos dere masse!

 6. bandana and dress brand?:)

 7. Håper dere får glede avdeling lenge enda. Det gjør så utrolig vondt å miste. :,(

 8. Ikke avdeling.. Av dem skulle det stå! 🙂

 9. Isabell

  Så fin kjole :0)
  Hvor er den fra ?

 10. Så fine hunder dere harKjenner følelsen med dårlig samvittighet. Jeg har det sånn bare vi reiser fra katten vår et døgn eller to. Selv om jeg vet at han har det bra mens vi er borte. Og gjensynsgleden er stor fra begge parter når vi kommer hjem igjeUtrolig hvor glad man blir i disse firbeinte familiemedlemmene. De gir så mye gledeØnsker dere en riktig god sommer-både to og firbeinte

 11. Hunder har absolutt tidsbegrep 🙂 anbefaler for eksempel å lese ‘how dogs love us’ av Gregory Burns

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips, Ina! 🙂

 12. martine

  Har ett litt spm. Har begynt på natural cycles, og er så spent på om det funker… Bruker det da som prevensjon, og lurer på om det er/var det du også bruker? Håper bare ikke det var noe reklame fra din sin side:p

 13. Jeg er så glad for å se din kjærlighet til dyr, siden jeg er en dyreelsker selv.

  I dag hadde du et utrolig flott antrekk, synes jeg. Liker deg best med avslappet stil. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, snille deg! Dyr er noe av det fineste vi har <3

 14. Du skriver så nydelig Caroline <3
  Dyr er så herlige, og jeg har det akkurat på samme måte som du, med min pusekatt<3
  Jeg elsker bloggen din, den gir masse inspirasjon og glede!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig koselig å lese! Tusen takk, AnnMa! 🙂 <3

 15. Katrine

  Så hyggelig med innlegg om hundene 🙂

  Jeg har et spørsmål jeg håper veldig du kan svare på: dere tar jo masse bilder og særlig på ferie må det samle seg opp. Jeg var selv på lang tur over flere uker og hadde ingen rutine når det kom til å sortere bilder, plukke ut de man skulle beholde, redigere og organisere de i album/mapper. Lurer sååå på hvordan rutinene deres er på det for jeg har sittet med dette arbeidet i flere uker nå og har mange tusen bilder – og nå blir det mer styr enn glede 🙁 det føles rett og slett uoverkommelig! Og dere tar jo langt flere bilder enn meg vil jeg tippe, såå..:
  1) tømmer dere minnekortet etter hver dag/hver session eller har dere andre rutiner?
  2) hvordan plukker dere ut hvilke bilder dere beholder prøver dere å holde dere til en max-grense når dere har mange fine?
  3) hvordan organiserer dere dem? Etter dato? Eller under mapper «reiser» > «ferie» > «hellas» > «2017» ? Og lignense mapper for «hunder», «Naia», «Nelia», osv? Eller har dere helt andre taktikker?

  Du er jo en guru på orden og organisering og på bildefronten må dere være eksperter, så blir veldig takknemlig for svar!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Ja, jeg skjønner at dette med bilder og sortering kan være utfordrende :O

   1. Vi tømmer det stort sett hver eneste dag.
   2. Vi bruker Adobe Bridge og gir bildene stjerner når vi går gjennom dem 🙂 Som regel ender vi opp med å beholde alle som får 3-5 stjerner. De som får 5 stjerner er gjerne dem som brukes i blogginnlegg.
   3. Vi har delt de inn i mapper: Årstall – Måned – Dato/Hendelse. Vi lager også tagger på hvert bilde sånn at vi kan søke i Bridge. F.eks kan vi søke på «Nelia» og «Naia», og da får vi opp alle bilder hvor begge er med.

   Håper det var oppklarende 🙂

   1. Katrine

    Tuuuusen takk for svar!
    Bare kjapt oppfølgingsspørsmål! Er Adobe bridge bare en «mellommann» for filene som egentlig er lagret i Finder/Mac-mapper eller harddisk? Eller tar bildene fysisk opp plass når de ligger der?
    Er det helt uproblematisk å ha bildene i bridge når filen er lagret på en ekstern harddisk som ikke alltid er koblet på til dataen? Og gjør Bridge «organsieringsjobben» for deg hvis du plutselig trenger bildene i Finder-mapper (f.eks hvis man skal bytte ut datamaskin)

    Åh, igjen tusen takk for at du svarer på spørsmål! Dette kan være så vrient felt å være ny i!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig 🙂

    Bridge er bare «mellommann», ja 🙂 Selve filene/mappene er lagret lokalt på PC/Mac eller eksternt på en harddisk. Du kan i teorien bruke bridge til å åpne alt, som f.eks word-filer og kan også navigere deg rundt på skrivebordet og i mapper som ikke har noe med bildene dine å gjøre. Men Bridge er tilpasset bilder, det ser du når du blir kjent med det 🙂

    Bytter du datamaskin så må du fysisk flytte bildene dine fra den gamle til den nye datamaskinen. Bridge gjør ikke dette for deg :/ Men det enkleste er vel å flytte bildene over på en ekstern harddisk fortløpende, sånn at det ikke tar opp plass lokalt.

    Når det gjelder taggene så vet jeg ikke heeeelt hvordan det fungerer, men jeg er ganske sikker på at du kan installere Bridge på en eventuell ny maskin sånn at taggene (det heter egentlig keywords, ikke tags) følger med bildene.

    En annen ting som jeg ikke nevnte i forrige kommentar er at du kan søke på så og si alt mulig, og også opprette «smarte mapper», som hele tiden lagrer «snapshots» av bilder som tilfredsstiller visse kriterier. Vi lager f.eks kalendere til resten av familien hvert år, og her er det som regel bilder av jentene. I kalendere bruker man som regel bilder som er «liggende» (landskap, ikke portrett), så da har vi et fast søk som står på hele tiden som inkluderer navnene «Nelia» og «Naia», og bildeformatet «landskap». Videre deler vi denne smarte mappen inn i måneder, sånn at når vi skal lage kalenderen så ligger alle aktuelle bilder ferdig sortert.

   3. Katrine

    Herreli – tusen, hjertelig takk for et så godt svar! 😀 Det hjalp veldig! Nå skal jeg prøve meg på Bridge! 😀 god klem! <3

   4. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig 🙂 Bridge koster penger da, men det finner du fort ut 🙂

 16. Christine

  Hvor er kjolen fra? 🙂

 17. De er SÅ nydelige ❤️ har selv en Tibbe og en Chihuahua.
  Tøffen (tibben) blir 9 år om en måned, men viser ingen tegn på å bli gammel. Forrige tibetanske vi hadde ble 16 år! Og det er så godt å tenke på. Mange år igjen med de beste☺️ Lille chihuahuaen er bare 5, så der satser jeg på minst 10 år til ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Det er så utrolig fint å høre, Linn! <3

 18. Så fin kjole! Hvor er den fra? 🙂

 19. Kjooolen!!! Hvor er den fra?

 20. Dom är så himla fina dom 2 <3 Och vilken söt klänning du har på dig 🙂 Är ju svag för prickar. Hoppas du får en fin dag <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   De fineste <3

 21. Cecilie

  Hvor er kjole fra?

 22. Sunshine

  Du er så enormt flink til å skrive! Hvor kjøper du hårbåndet du har på disse bildene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, snille! Det er fra asos 🙂 Men du finner lignende flere steder, h&m bla. 🙂

 23. Vi hadde vår hund på kennel i sommer da hundevakten plutselig ble syk. Det var første gang for Theodor på kennel, og jeg kjente litt på den. Heldigvis fant vi en skikkelig god kennel med nydelige fasiliteter og flere gode luftegårder, hundepassere som tok de med på tur hver dag osv. Og da vi hentet Theo fikk vi høre at han hadde fått seg en liten kjæreste der og han så ut som han hadde trivdes veldig bra. Det gjør det lettere å sette ham på kennel neste gang det måtte bli behov 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så godt at det ordnet seg tilslutt! Det er så viktig at de små har det bra <3

 24. Hei! 🙂 Hvor er kjolen din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Nelly, Motel 🙂 Men den er dessverre utsolgt :/

 25. Love the dress. Where did you buy it?

  1. Caroline Berg Eriksen

   It is from Nelly, but it is sold out :/

 26. leavalt

  Hvor er den fine kjolen din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Nelly, Motel 🙂 Men den er dessverre utsolgt :/

 27. ingvild

  hvor er kjolen fra???????

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Nelly, Motel 🙂 Men den er dessverre utsolgt :/

 28. Åh! Så nydelig kjole, har lett lenge etter noe lignende, hvor er den fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Nelly / Motel 🙂 Kjøpte den før vi dro til Hellas, men ser den er utsolgt nå :/

 29. Hunder altså <3 Menneskers beste venn!!

 30. Naaaaw underbara bilder sötaste vovvarna o du e så fin i din outfit! Kram från Stockholm ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk snille!

 31. Kamilla

  Hei! Jeg vurderer veldig å få meg en liten hund. Jeg bor alene i en leilighet på ca 70 kvadrat. Kan du si litt om du anbefaler 21-åringer å få seg hund når de studerer? Hvordan klarte du det, og er det noe du anbefaler videre? Bjeffer chihuahuaer så mye som mange skal ha det til? Hadde satt veldig pris på litt innspill fra deg som har hatt hund såpass lenge og kanskje kan dele litt erfaringer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *