pizza laget på 20 minutter

Det er umulig for meg å ikke spise gresk mat når jeg har kommet hjem fra ferietur til Hellas – jeg blir ikke lei! Jeg har spist tzatziki, oliven og fetaost hver eneste dag i 14 dager (hver e-n-e-s-t-e dag) men jeg fortsetter! Det ble en gresk inspirert pizza på syltynn bunn på middagsbordet i dag og den ble bare helt himmelsk! Her har du oppskriften – jeg klarer ikke å vente til oppskrift-onsdag! 


du trenger

♥ pitabrød (gjerne de som er grove) ♥ rødløk ♥ fetaost ♥ olivenolje ♥ frisk timian ♥ steinfri oliven ♥ tomater ♥ flaksalt 


slik gjør du

Del et pitabrød i to, smør litt olivenolje utover bunnen og smuldre fetaost over. Topp pitapizzaen med hakkede tomater, oliven og ringer av rødløk. Klipp over frisk timian og dryss over litt flaksalt. Varm ovnen til 200 grader og stek dem på rist i ca. 15 minutter. Det er så utrolig godt og så enkelt! Som dressing må du nesten ha tzatziki! Det er veldig enkelt å lage selv 🙂 


du trenger 

♥ 1 agurk ♥ 3 dl. gresk yoghurt ♥ 3 fedd hvitløk ♥ salt og pepper 

Skrell en hel agurk og rasp den opp. Ha et kaffefilter i en kopp, og strø godt med salt over slik at agurkene får rent av mye vann. La dem gjerne ligge litt her, det er ikke godt med vannete tzatziki. Bland agurkbitene sammen med yoghurt og hakket hvitløk, smak til med salt og pepper. 


NAM! En superenkel hverdagsrett eller bare deilig fredagskos! Godt er det i hvert fall – for både store og små 🙂 

4 kommentarer

 1. Je liker ikke fetaost så veldig godt, men blåmuggost hadde kanskje vært veldig godt det også?

  Ble «gutta» glad for å komme hjem fra kennelen?

 2. Kristin

  Pitabrødet ser så stort ut, har bare sett sånne små, jeg. Hvor har du kjøpt disse?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er vanlig strl. på disse 🙂

 3. Så veldig godt ut! 🙂
  Hvor er bestikket og fatet fra? Og er det god kvalitet?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *