disse bøkene må du ha med deg på sommerferie

– reklame –

Jeg har lyttet til så mange gode bøker den siste tiden, og nå som fellesferien nærmer seg har jeg så lyst til å tipse dere om mine favoritter hos Storytel! Disse bøkene må du få med deg – enten i sommer eller en annen gang du finner tiden til å høre på eller lese en god bok. 


1. en liste for livet – denne er forfattet av Lori Nelson Spielman og denne lyttet jeg til den da jeg gikk gravid. Historien er så vakker at jeg nesten strigråt meg gjennom hele. I boken møter vi Brett som for lenge siden har glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet – lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus – og så videre. Nå er hun 34 år og har alt hun kan ønske seg: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet: i stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet som alle tror hun skal bli, får hun sparken og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen. Brett er knust av sorg og føler seg sviktet av moren. Likevel starter hun så smått å fullføre listen etter hennes ønsker.. 

2. engletreet – denne boken er rett og slett nydelig! Gripende, spennende, frustrerende, interessant, trist og fin. Boken spenner seg over 30 år hvor vi følger historien til Greta Marchmont, som lider av hukommelsestap. Vi følger hennes reise gjennom hukommelsen, helt fra da hun var ung og jobbet hardt som danser på The Windmill i håp om å bli oppdaget av en agent som kunne gjøre henne til filmskuespiller. I tiden hun jobber der treffer Gretha en amerikansk offiser, de forelsker seg og blir forlovet. Gretha forteller ham aldri om jobben sin som danser, han kommer fra en svært velstående familie og hun mistenker at han ikke vil like at hun danser med så lite klær foran så mange ukjente – spesielt menn. Det viser seg likevel at forloveden hennes etter hvert finner ut av hva hun har holdt skjult for ham og han møter derfor ikke opp til en middagsavtale de har planlagt. Gretha ser ham aldri igjen og kort tid etter finner hun ut at hun er gravid. En gravid, ung jente i 1945 – hva skal hun gjøre nå? Herfra følger vi Gretha sin reise gjennom hukommelsen og vi blir godt kjent med hennes historie og også hennes datters historie fra hun er liten jente til hun blir over 30. Denne boken er fylt av lidenskap, drama og romantikk og jeg elsker den! Dette var en av de første bøkene som gjorde at jeg løsrev meg fra krim, som jeg vanligvis er så glad i, og heller startet å lytte mer til romansjangeren. 


3. de syv søstre – dette er en serie på syv romaner som starter med boken med samme navn. Hver roman tar for seg en av søstrene og i denne første romanen er det den eldste av søstrene vi blir kjent med og får servert forhistorien til. Det hele starter i Genève, i det vakre slottet Atlantis som er barndomshjemmet til seks søstre – alle adoptert fra hele verden av en veldig rik forretningsmann. Da faren deres dør, etterlater han seg en konvolutt til hver og en av jentene, med opplysninger som kan hjelpe dem å finne ut av hvor de egentlig kommer fra og hvor de ble født. Med Mary drar vi fra Genève til Rio de Janeiro Brasil og reiser så mange år tilbake i tid at vi er ved planleggingen av Kristusstatuen. Det jeg elsker med bøkene er at vi får en reise i både nåtid og fortid. Det skrives om skulptører og ingeniører rundt statuen og aristokratiet på denne tiden. Tvangsekteskap og kjærlighetsdramaer som er så lidenskapelige og ekte at jeg nesten tar til tårene flere ganger i løpet av boken. Alt dette flettes sammen til en historie som altså har noe med hovedpersonen i vår bok å gjøre. Det er rett og slett magisk alt sammen. Det er oppturer og nedturer og jeg synes boken er så realistisk og vond til tider at jeg har googlet meg i stykker for å sjekke om dette faktisk kan ha vært reelt. Da har forfatteren gjort noe riktig! Navnene som blir brukt om den som er med på prosjektene av Kristusstatuen stemmer derimot, så noe rett er det jo her 😉 Jeg skal ikke si mer, selv om jeg gjerne vil fortelle deg alt! Neste bok i denne serien tar oss med til Norge, til Det Norske Theater og til Grieg – også denne boken er helt magisk! Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

4. fioler i mars – denne lytter jeg til akkurat nå og jeg har kommet 5 timer ut i boken. Hittil elsker jeg den! Den andre boken jeg lyttet til av samme forfatter ble litt for surrealistisk og klissete for meg, men denne! Denne er virkelig god, dette er en page-turner! Her møter vi hovedpersonen som er Emily Wilson, hun er midt i et samlivsbrudd og flykter til  Bainbridge Island da tanten hennes, Bee, inviterer henne. For ti år siden hadde hun skrevet en bestselger, hun var gift med drømmemannen og det var ingenting som tydet på at ikke lykken skulle vare. Dette tok en plutselig slutt og nå trenger hun en pause fra sin normale tilværelse. På denne øya har hun planer om å slappe av ved sjøen og samtidig drive research til sin nye roman. En dag finner hun en vakker dagbok fra 1943 på gjesterommet hun har fått tildelt, og den viser seg etter hvert å inneholde overraskende forbindelser til Emilys eget liv. Denne fortellingen handler om Esther, en kvinne Emily aldri før har hørt om, men mye kan likevel tyde på at historien hennes har en direkte forbindelse til Emilys eget liv. Fioler i mars handler om livslangt vennskap, om svik og tilgivelse, og om hvordan noens kjærlighet aldri dør, uansett hvor store prøver den blir satt på. Denne virker så utrolig fin og jeg gleder meg til å lese den ferdig! 

5. kepler – er du glad i krim er du nødt til å lytte til Kepler. Disse bøkene er ikke noe annet enn helt fantastisk spennende og den siste boken som finnes hos Storytel -Stalker – var så detaljert beskrivende og nervepirrende for meg at jeg faktisk endte opp med å spole flere ganger da jeg lyttet til den. Med andre ord var denne hakket for grøssende for meg, men fy så gode bøker dette ekteparet skriver! Er du på jakt etter skikkelig krim som kanskje til og med gir deg mareritt om natten, er dette bøkene du skal lytte til. Den første boken i serien er Hypnotisøren, men min favoritt er Paganinikontrakten og Stalker. Anbefaler deg likevel å starte med første bok, da blir du kjent med karakterene og får en mye bedre tilknytning til alt sammen. 


Last ned Storytel via DENNE lenken, så får du gratis lytting i 30 dager 🙂 Og kanskje du har noen boktips til meg? 

– god boksommer, dere – 

30 kommentarer

 1. Elisabeth

  Så mange boktips, så liten tid. Livet ekke helt topp uten en god bok på øret! Mine storytel—favoritter må være; den lille kafeen i Kabul, Paris for one, the girl on the train, arv og mijlø, liljekonvall er hvit som snø og kanskje mest sirile gentlemen søkes!! Jeg skal definitivt sjekke ut engletreet! Kos deg videre i solen og jeg gleder meg til du tar den med Norge

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀 Har lest et par av disse, men flere jeg ikke har lest også, så tusen takk 🙂

 2. Jeg ser at vi liker mange av de samme bøkene ! Jeg tipser om at neste bok du lytter til på storytel er Midnattsrosen. Jeg ble nettopp ferdig med den og den minner veldig om engletreet, bare at handlingene er lagt til England og India. Fantastisk bok etter min mening! Kos dere videre på ferie, ser helt fantastisk ut 🙂

 3. Jeg begynte selv på De Syv Søstre og var kommet meg til Rio og vel så det både i nåtid og fortid og så gadd jeg ikke mer. Jeg syntes forfatteren virkelig smører på med klisjene, den ene etter den andre, og det er liksom ikke måte på hvor fantastisk alt er. Selvsagt er hun en smellvakker og intelligent kvinne og har en far som er styrkrik og hvis hjem er en stor villa i (surprise, surprise) den internasjonale byen Geneve. Den fyren som hun møter i Rio er (surprise, surprise) dødskjekk, snill og så behjelpelig og med plenty av tid. Hun har en kjempespennende og glamorøs fortid og de som er der til å fortelle er selvsagt i live. Selvsagt må hun ha noe med Rio-statuen å gjøre (shocking!). Det blir bare for urealistisk for meg og det virker mer som forfatteren drømmer seg vekk. Jeg må også lese den på engelsk tror jeg, for den norske oversettelsen blir bare kunstig og klein. Takke meg til Elena Ferrante, Carlos Ruiz Zafón eller Susan Abulhawa.
  (Erkjenner at jeg så klart kan ta helt feil og at det tar seg opp i resten av boken og mer i de andre bøkene 😉 )

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes du må lese bok nummer to også! Jeg forstår hva du mener, men for min del så passet dette veldig godt inn i boken og jeg synes faktisk ikke at det ble for mye. Kanskje det er noe med måten det blir formidlet på, jeg vet ikke. Huset på stranden derimot, den ble for mye for meg :p Men det er også en annen forfatter 🙂

   Takk for tipsene på slutten! De vil jeg sjekke ut!

   1. Ja, jeg ble jo litt skuffet for jeg har hørt så mye bra om bøkene og de er jo virkelig bestselgere. Jeg får følge rådet ditt og gi det en sjanse til. Dessuten solgte du den ene boken litt når en av søstrene drar til Norge. Det MÅ jo jeg sjekke ut 🙂
    Og ja, du burde sjekke ut de andre forfatterne, leser bok tre av Napoli-kvartetten og Morgen i Jenin leste jeg på to dager og gråt som bare det.
    Kos deg videre med lesing i Hellas 🙂

 4. Jessica

  Vet du hvor lenge det tilbudet varer?

 5. Hvor er bikinien fra? Så fin!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra asos 🙂

 6. Storytel er helt fantastisk. Jeg vil gjerne tipse deg om Meghan March – bøkene er i sensuellsjangeren, men etter å ha lest alle de 17 bøkene siden midten av mars, er det hovedsakelig historiene som fasinerer. Jeg har to små barn, jobber masse, og anser livet som hektisk, men disse bøkene har stått på i bilen, under matlaging, etter barnas leggetid og før min leggetid :-p Bare vær obs på at noen av seriene har opp til 6 bøker, så velg rett bok å starte med (selv om jeg ble hektet fra første bok som viste seg å være nr.6 i beneath-serien, gikk bra det og) 🙂 Ha en fortsatt fin ferie!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Tusen, tusen takk for tipset! 🙂

 7. Susanne

  Hei, jeg får error, bad gateway når jeg prøver denne linken. Noen andre som opplever det?

 8. Ingrid Helen

  Anbefaler deg Outlander av Diana Gabeldone. De fire første bøkene ligger ute på norsk. Den går også som serie på Viaplay og Netflix 🙂 bare elsker den serien ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂 Startet å set serien tidligere i år, men rakk aldri mer enn 1 episode :p

   1. Åå du må se resten av serien Caroline! Så romatisk og spennende!

 9. Heisan fikk melding om at 1 måned gratis Storytel ikke var tilgjengelig lenger ? Er det rett ?

 10. towel brand?:)

 11. Jeg selv er veldig fan av Sønnavind, morshjerte og Cornelia. Alle er serier, jeg venter spent på ny bok hver måned 😀

 12. Takk for gode tips. Max Manus sin selvbiografi kan jeg anbefale, den gjorde sterkt inntrykk.

 13. Merethe

  Hei! Har du lest boken En mann med navn Ove av Fredrik Backman. Anbefales! Og boken Alt i et øyeblikk av Erica James. De beste bøkene jeg har lest i år!

 14. Kan virkelig anbefale Elena Ferrantes Napoli-kvartett. Har så langt bare lest to av bøkene i serien, men for noen bøker! De er så avslappende, men likevel er det aldri et kjedelig øyeblikk.

 15. Elsket Bursdagsgaven og Indias datter. Liker romaner hvor man reiser i enten tid eller rundt på jorda, helst begge deler. Kjekt å kunne lære noe av bøkene man leser. Leste En liste for livet nå på ferie for noen uker siden, og den var ålreit, men ingen stor bok man drar særlig lærdom av, etter mitt skjønn. Hadde neppe lest den igjen, men et ålreit tidsfordriv 🙂 Anbefaler de to jeg nevnte, god lesning 🙂

 16. Jeg klarer ikke helt å tro på at du egentlig rekker å lese/høre på bøker…hmm.

 17. Tusen takk for veldig bra tips. Har allerede lastet ned noen av bøkene. Setter stor pris på gode anmeldelser. Det er ikke så lett å vite hva en skal lese

 18. Jeg er nok litt gammeldags… Liker å få med meg hva barna spør om, så da blir det papirbok på stranden. Hører noen ganger på lydbok når jeg trener, men foretrekker da musikk
  Fortsatt god sommer!

 19. Marianne

  Anbefaler deg: «Historien i fiolinen», «Midnattsrosen», «Drageløperen» og «glassblåseren fra Murano». Har lest 13 flotte bøker i år men dette må være topp 4

 20. Elena Ferrantes Svikne dagar er fantastisk. Oversetteren er i en klasse for seg. Ellers anbefaler jeg Ida Hegazi Høyere bøker, samt Havboka av Morten Strøksnes (ikke helt ny, men verd å lese om du ikke har gjort det enda). Jeg er også glad i Kepler-bøkene, og Jo Nesbø, men om Kepler er for grøss er kanskje Nesbø for brutal for deg? Jeg synes de er på grensa til hva jeg greier å lese… Jan Guillous serie om Det store århundret holder jeg på med nå. Brobyggerne er første bok. Jeg er på Dandy, bok 2.

 21. Marie Emilie

  Jeg må spørre om noe helt annet.. hvordan finner du tid til bøker i en småbarnshverdag? Jeg orker ikke å finne noe spennende å lese på da jeg føler at det aldri er tid til overs for sånt om dagen… :/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har skrevet om dette så mange ganger, for jeg har ikke tid til å lese lenger. Det er rett og slett ikke tid til å lese i min hverdag, men å lytte til bøker – det er fullt mulig! Storytel har gitt meg lesergleden tilbake, selv om jeg ikke leser selv, men lytter, så er det helt magisk! Jeg lytter når jeg står på badet, når jeg kjører bil eller når jeg står på kjøkkenet alene og lager mat, når jeg trener og når jeg velger ut bilder til bloggen. På ferie har det ikke vært like enkelt, men om du tar med deg øreplugger kan det gå an noen minutter på stranden også 🙂 Storytel er fantastisk!

 22. Jeanette Hauglum

  Kor er det nyyydelige strandteppet frå…?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *