oppskrift-onsdag: lakseform ala bogstad

Hei lillelørdag! Vi har hatt en travel kveld, det er jo alltid sånn på onsdager, men før vi dro avgårde på svømmetrening (som Nelia kaller det) spiste vi en fantastisk god og superkjapp middag! Dette er noe absolutt hele familien kan spise, det er så sinnsykt godt! Og du! Er du glad i ratatouille, må du prøve dette! Jeg fikk denne laksegryten servert av tante Vivi (Lars-Kristian sin tante) da vi bodde der i pinsen og jeg måtte selvfølgelig be om oppskriften da jeg innså at jeg mest av alt hadde lyst til å putte hele ansiktet oppi den ildfaste formen og slikke i meg restene. Ehe. Ja, så jo. Veldig godt, altså! 


dette trenger du til 4 personer 

♥ 600 gram laksefilet ♥ 2 bokser hermetiske tomater ♥ 1 stor purreløk eller 2 litt mindre ♥ 2 squash ♥ 1 brokkoli ♥ cherrytomater ♥ 1 dl. olivenolje ♥ salt + pepper ♥ 1 sitron ♥ 1 glass pesto ♥ 1 boks rømme 


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Hakk opp purreløk og del squashen opp i biter. Ha litt smør eller olje i en stekepanne og brun dette. Tilsett de to boksene med hermetisk tomat sammen med olivenoljen. Skvis saften av 1 sitron over og la dette putre på medium varme i ca. 10 minutter mens du rører i blandingen. Smak til med salt og pepper. 

Kok opp lettsaltet vann i en kjele og tilsett brokkolibuketter når det fosskoker. La brokkolien ligge i vannet i ca. 60 sekunder før du heller av vannet og har brokkolien over i kaldt vann. Bland sammen pesto og rømme. Ha ratatouilleblandingen over i en ildfast form  og legg laksefileter over. Salte og pepre dem. Legg et lag med pestodressingen over hver filet og legg cherrytomater og brokkoli rundt. Stekes i ovnen i ca. 20 minutter. HELT MAGISK! 


Håper det smaker 🙂 

28 kommentarer

 1. Denne så god ut!! Elsker pesto og laks sammen! Bruker du seterrømme her? Opplever at lettrømme blir kornete ved for høytemperatur Det går kanskje an å erstatte med creme fraiche?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan fint erstatte rømme med creme fraiche 🙂 ER SÅ GODT :O

 2. Jeg antar at «pestodressingen» du refererer til er pestoglasset blandet med rømme? Eller? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det stemmer 🙂

 3. Kan jeg spørre hvilken øyenskygge du brukte i bryn-videoen din? Har prøvd å lese gjennom kommentarer på innlegget for å se om noen hadde spurt allerede, men så ingenting og hadde blitt så glad for svar 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, selvsagt! Det er denne: https://www.carolinebergeriksen.no/2017/04/29/eye-makeup-use/

   Klem 🙂

 4. Iseline

  Å, dette så godt ut! 😀 Hurra for fiskemiddag-tips! 🙂 Lurte på om du har smakt Bare Bra Supergranola fra Toro? Den har fått terningkast 6 i BraMat sin test, med tanke på sunnhet. Den er sukkerfri, men den er søtet med eplekonsentrat, så den inneholder kanskje derfor likevel mye karbohydrater for de som vil spise lavkarbo? Jeg har fått dilla på yoghurt naturell med denne granolaen med hasselnøtt og kokos nå nemlig, kjempegod! 🙂

 5. Lille My

  Jeg som elsker fisk..all fisk. Men ofte går det på automatgir. Jeg tilbereder fisken på samme måte og med kun få variasjoner fra gang til gang. Jeg trengte litt inspirasjon,så denne skal jeg teste ut denne uken 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra, det er jo egentlig så lett å variere, men jeg skjønner godt hva du mener! Håper denne faller i smak 🙂

 6. Hei, hvilken pesto bruker du? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes Barilla sin er helt fantastisk god 🙂

  2. Nå husker jeg ikke akkurat hva billigmerket til Kiwi heter, men det har hvert fall mer basilikum enn Barilla sin og er en brøkdel av prisen!

   1. Caroline Berg Eriksen

    First price! 🙂

 7. Liv Anita

  Denne skal jeg prøve i dag! Seg nydelig ut.
  Ha en strålende dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du også ha, Liv Anita 🙂

 8. Det er veldig vanskelig å ta fine bilder av mat. Egentlig så er det bare matfotografer som får det til. Det kan være et forbedringsprosjekt for dere å ta et type kurs på det!

  1. Synes Carolines matbilder er lekre og innbydende jeg <3
   Som alle de andre bildene.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 🙂

 9. Bare meg.

  Takk for nydelig oppskrift, den skal prøves i dag! har for øvrig handlet torsk til denne ukens fiskemiddag, tror du det fungerer like bra som laks? noen forbehold om steketid etc vi bør tenke på tror du?

 10. Elisabeth h

  Oi,jeg synes nettopp dere ER skikkelig flinke til å ta gode og fristende matbilder,så ikke enig med ELLE her. Rart hvor forskjellig man kan mene! Bruker mye fisk (mest laks,ørret og sei), så deilig med litt nye oppskrifter.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gode matbilder er kjempeanskelig å ta! Jeg føler at vi som regel får det til, men ikke alltid! Rimelig fornøyd med disse, men vi har mye å gå på 🙂

 11. Pernille

  Hei! Det ble veldig mye dressing til overs, stemmer det? Hadde holdt med under halvparten. Kan man bruke det til noe annet?

 12. Dette så utrolig godt ut! Denne skal garantert prøves her i huset 🙂

 13. Spiser Nelia dette? I så fall er jeg sykelig misunnelig, hehe… Har en liten spjæling på snart 4 som ikke spiser noen ting, utrolig frustrerende for a mor… Dette ser jo virkelig godt ut, men når minstemann ikke kan blande noen ting uten at det blir ramaskrik så er blir det gjerne til at man lager noe som gjør at tiden rundt middagsbordet blir hyggelig og ikke en kamp…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun spiser fisken i hvert fall, og brokkolien 😉

 14. Kamilla

  Prøvde denne i dag! Supergod! Takk for tips!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åja! Den er kjempegod! Glad den falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *